Ett halvår av träning

Idag har det då gått ett halvår sedan jag startade mitt nya liv (man kan väl vara drastisk och säga så) och resultatet av första halvåret, viktmässigt, får jag imorgon. Tig halvårsbilder i morse och äntligen ser kanske även jag resultatet som alla andra också ser. På senare tid har jag liksom ansett att magen inte alls blivit mindre utan större etc etc. Men när jag jämförde dagens bild med den för två veckor sedan så såg jag skillnad. Bra skillnad. Det var liksom ingen "extra mage" längst ner utan den gick typ jämt, inte smalt men jämt.

Nu ska jag snart fixa en god frukost och sen blir det att plugga i förmiddag. I eftermiddag blir det som sagt gymmet, längtar :).

Det första halvåret handlade om att
- få kontroll över när och varför jag åt och
- få bort sockret och skräpmaten ur dieten och
- börja träna och få det till en vana (jag har tränat förr men har alltid fallit ifrån efter några veckor).
- Gå ner minst 15 kg

Jag måste säga att jag har lyckats med alla tre punkterna. Jag har insett varför jag åt och stoppar numera de tillfällena som var värst när jag känner de är på väg (om de någon gång kommer). Jag lyckades snabbt få bort både socker och skräpmat i början och höll uppe i 12 veckor tror jag. Nu har jag max en gång i veckan som jag ska tillåta mig själv något litet. Det handlar kanske om en liten glass, en liten kaka eller lite popcorn. Det är alltså inget godis, chips eller McD jag snackar om. Träningen har jag också lyckats få in i vardagen. Jag går på gymmet 2-3 gånger i veckan (så fort jag har en ledig dag). När sommarjobbet sen är över på fredag ska jag försöka få in vardagsträningen med promenader och cykling oftare också. De sista tre veckorna innan jag och Mathias ska ut och cykla ska i stort sett bara handla om hemmaplugg och träning så det ska nog bli bra.

Målen för andra halvåret? Hm...kan skriva ner lite tankar här kanske.
- Få tillbaka bra kalorikoll och planera dagarnas måltider bättre
- Få in gymrutin med träning 3 dagar i veckan och minst ett gruppass.
- Återuppta löpträningen så fort ryggen tillåter
- (Galen)cykla Skåne Runt
- Gå ner minst 10 kg

Att jag har sänkt viktmålet beror på att jag redan har gått ner "de lätta kilona". Nu när det finns färre kilon att ta av räknar jag också med att det kommer bli svårare. Gymmålet hoppas jag blir enkelt. Styrketräna där 3 ggr i veckan gör jag ju redan men nu har jag slängt in ett gruppass i veckan också. Det är mest för att socialisera mig :P. Sitter man och pluggar på distans konstant kan det vara bra att träffa lite folk ju :).

        
jan/feb 2011            24 juli 2011

Postat av: Tesse

Du är verkligen duktig! Det syns stor skillnad, både viktmässigt och humörsmässigt. kram

2011-07-24 @ 14:43:35
Postat av: Marie Bildén

OJ! Vilken Skillnad!!! Duktig du är!

2011-07-24 @ 23:08:25

Gör mig superpepp :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0