Pretty in pink

Idag var jag uppe tidigt (alldeles för tidigt tyckte jag). Jag stack och simmade 40 längder och gick sen inom jobbet och hälsade på en sväng. Halv tolv hade jag bokat tid för pedikyr. Valde ett ljust rosa lack (Afrodite hm någonting). En angenäm upplevelse måste jag säga. Sen att jag har världens kortaste tånaglar e en annan sak... Var på Hälsa Helhet i Kristianstad och där var verkligen mysig atmosfär och trevliga tjejer som jobbade där
www.halsa-helhet.se
Verkligen ett ställe jag vill gå till igen så får bestämma mig för vilken behandling jag vill göra härnäst och sen börja spara pengar till det.

I eftermiddag har jag slipat till mina naglar och limmat om dem och sedan lackat dem i ännu ljusare rosa lack. Köpte en ny bra fotfil på Hälsa Helhet idag så nu ska här filas :P.

Ikväll vet jag inte hur det blir. Hade tänkt skriva lite men har inte samma skrivarsug som igår. Då skrev jag ju lite nytt men mest rättade jag till, redigerade och satte ihop sådant som jag redan skrivit. Nu måste jag ju skriva helt nya kapitel... :P

Skönt iaf att ha fixat hela veckans uppgifter så är helt ledig resten av veckan. Imorgon blir det bara diska och städa lite och sedan kommer Mathias hit på kvällen :).

Nästa vecka börjar kursen i Marknadsföring, ska bli spännande att se hur det går och vilken inriktning det tar.

Inlägg á la Blondinbella

Dags för ett blogginlägg á la Blondinbella. You have been warned...
Aja, det lär inte bli en vana so not to worry.

Fick min första lön i fredags och bestämde mig för att skämma bort mig lite. Ingen behöver dock oroa sig för att jag gått och blivit oekonomisk eftersom det bara var denna lönen som gick in på kontot kopplat till kortet, from 25 april går de rätt in på sparkontot. Detta var alltså en engångsgrej.

I måndags var jag inne och köpte mig lite lösnaglar som nu är pålimmade (tappade ett antal ggr) och nedfilade till användbar storlek. Jag köpte nytt läppstift, hårinpackning och ny krämig foundation. På kvällen var jag dessutom på bio och såg The Kings Speech. Hm, Colin Firth börjar nog bli gammal för han var inte så snygg i denna filmen (hm, ska nog sätta i Mamma Mia sen...). Själva handlingen var väl okej men ingen superdupermegasucce enligt mig.




Igår hittade jag en ny väldigt trevlig sida (www.smink.nu) med billigt smink, smycken och massa andra skönhetsprodukter. Finns även en REAkolumn där allt är ännu billigare. Hittade ett läppstift för 10 kronor, ett nagellack (nyans Pink Paradise) för 39 kronor och ett superfint armband för 60 kronor. Armbandet är från märket "Earth and Surf":

"Earth and Surf serien är en enorm framgång. Den föddes under 2006 och märket blev en omedelbar succe i England, Australien och Grekland bara för att nämna några och serien med smycken känner varken ålder eller kön hos användaren. Serien och konceptet föddes ur kärlek för både land och vatten och de olika livsstilar de bägge för med sig." (bättre bild på http://www.smink.nu/armband-es054b-p-1569.html)

För att använda ett slitet uttryck i modebloggsvärlden så "blev jag helt kär i det" och planerar att köpa alla armband i den modellen. Något då och då sådär. Det finns 5 stycken olika så blir inte så dyrt, men nej, tänker inte köpa alla på samma gång.

Idag har jag städat buren och senare ikväll är det dags att tvätta. Häremellan hade jag tänkt läsa "Mamman och den vilda bebin". Det är på uppdrag av en lärare då vi ska analysera bilderböcker i en litteraturdiskussion. Så blir ett äpple och läsning av en bok som tar en tillbaka to the old days. Får sitta med postitlappar och göra småmarkeringar överallt med.




Imorgon fömiddag blir det fullt upp. Ska upp tidigt och simma. Sen en sväng inom jobbet, sedan till Hälsa Helhet och få pedikyr (:P) och sist jäkta hem och sticka till vårdcentralen för att kolla min häl. Köpte voltaren gel i byn idag men nog lika bra att kolla hälsenan iaf.

Näpp, det går inte att gå idag

Nej det var helt hopplöst att vara ute och gå nu. Fastän det inte var speciellt kallt så hade det snöat igårkväll/inatt och det var hur slirigt och halt som helst. Gick en 5-10 minuter och gav sen upp. Jag får ta ett zumbapass om en stund istället.

Behöver egentligen fler träningsalternativ. Har ju simning, promenad, zumba och mitt muskelprogram. Men som idag så går det knappt att gå ute, jag känner inte för att simma och jag gjorde mitt program igår kväll. Så vill göra mer än zumba idag men har inga alternativ. Knepigt. Mamma har iofs en crosstrainer hemma i huset men den står så inknöat så svårt att träna på den:P Annars kan jag ju testa den ikväll när jag är där.

Tanken är att jag ska diska innan jag sticker till skolan också. Det är ganska rörigt här hemma nu men typ 95% består av disk så får man bara undan den så...

Blir nog zumba 8.30-09.15 sen diska 09.30-10.00 och sen duscha och fixa lunch och sticka till skolan. Hm, blev inte så lugn morgon iaf som jag hade tänkt menmen... kan ändå inte komma på något annat att göra så :P


Nä, jag orkar inte med armadan idag

Det får bli en promenad på morgonen idag också. Jag är helt enkelt inte på humör att trängas med armadan i bassängen idag. Dessutom har jag teckningslektion efter lunch och vet hur trött jag blir efter simningen så vill i alla fall vara alert på någon sådan.

Så nu innebär det att jag inte behöver åka in till stan förrän vid tio över elva ungefär. Skönt att ha 4 timmar att ta det lugnt på. Tja, 3 timmar ungefär eftersom jag ska ut och gå med. Men ändå stor skillnad jämfört med tidigare målnings- och teckningslektioner som jag också börjat halv 1. Då har jag ju haft sovmorgon och inte gått upp förrän 9-10tiden. Nu går jag upp vid halv 7-7tiden nästan varje dag och är pigg. Man får så mycket mer gjort då verkligen. Å andra sidan kan man (som jag de senaste dagarna) vara rastlös vid 7 på kvällen redan. Så man får sprida ut uppgifterna lite mer kanske ...

Igår kväll blev det lugn träning med armhävningar, situps etc i en halvtimme ungefär. Ville få kroppen helt bra innan jag började med zumba och långpromenader igen. Nu känns det dock helt ok. Yrseln är helt väck för tillfället så blir en långrunda nu i förmiddag och ett zumbapass ikväll.


Nattyrsel

Nä det blir nog ingen zumba idag utan snarare två promenader. Vaknade vit ett inatt och var hur yr som helst. Kunde inte ändra blicken, än mindre röra mig, utan att allt snurrade och jag fick spykänslor. Det blev upp och hämta en spann, utifall att, och försöka somna om. Tog dock en timme drygt ungefär innan allt snurrande lugnade ner sig. Idag mår jag dock lite bättre. Världen e fortfarande inte helt stilla men inga spykänslor än iaf.

Får kolla upp vad det kan ha varit för något. Mamma tror på västebrist. Och ska väl erkänna att jag inte dricker överdrivet mycket vatten efter träning, eller ens under någon tid på dagen.

Nä dags att äta frukost nu.

Rastlös

Det blev zumba ikväll. Kul när man lär sig i vilken ordning danserna och rörelserna kommer i. Känner nu att jag kan ta i mer och mer för varje pass också så det ger mer varje gång och inte blir lättare och lättare.

Funderar på om jag inte ska lägga mig redan. Blev trött av zumban och badet och har inget speciellt att hitta på heller :P.

Hm, segt när man känner sig rastlös.


Semlor :(

Usch jag har dåligt samvete för att jag inte är ute och går mer idag. Det är så himla fint väder ute nu, verkligen vår, och här sitter jag med skolarbete framför mig i flera timma :(. Känns inte så...hm livsbejakande...eller nåt.
Det var dock lite kallare än jag trodde ute så inte väldigt mysigt att vara ute plus att benen kändes hur sega som helst. Nä jag vill ju inte påstå att jag tog tillvara på solen så väl som jag hade kunnat.

Dessutom är det fettisdag idag... förra året gick jag ner till kondiset och köpte en semla nästan så fort jag vaknat men icke-sa-nicke idag inte. Väldigt jobbigt dock "bara idag, snälla, det är bara idag" med alla möjliga semmelprat både på radio och tv. Kommit fram till att min drömsemla nog skulle vara en weinersemla med vaniljkräm och chokladgrädde. Hrm, menmen...

Nej, dags att skriva lite respons på kursares texter. Skönt att kurserna ligger lite omlott nu i vår så jag inte har 10 responer att skriva på samma gång utan att det blir 5 åt gången. Sedan blir det lunch (torsken ligger på diskbänken). Eftermiddagen är ännu relativt oplanerad men det ger sig nog.

Segt som en kola (som jag inte får äta)

Idag känns det i hela kroppen. Nä, det är inte så att jag tränat slut. Snarare tvärtom. Men orkar verkligen inte. Känns (inte hopplöst/meningslöst) så fruktansvärt segt idag bara. Ingen lust att gå ut och gå alls just nu.

Sen känns det som om jag håller på att tappa greppet om maten också. Hade kunnat börja räkna kalorier väldigt väldigt noga igen men då är man tillbaka på "måste-sidan" och där får man inget gjort.

Hade kunnat göra muskelprogrammet ikväll framför någon film eller så och hoppas att suget kommit tillbaka imorgon. Ikväll behöver jag nog ändå vila min häl för fy fasen vad ont det gör i den då jag belastar den för "energiskt".

Taken e att jag ska in och simma imorgon förmiddag. Får se hur långt det blir. Sätter inte så stort hopp till denna veckans träning ärligt talat...


Inget träningssug, dock sug på socker :(

Inget sug att träna idag alls:( känns inge bra eftersom jag inte tränade något igår heller. Visst hade kanske kunnat gå en sväng för det är soligt väder och så men känner verkligen inte för det. Vill kunna fortsätta med 2 pass om dagen men då borde jag ta ett nu på förmiddagen och tja... känns inte lika kul som innan. Har inte gått upp något men har ju inte gått ner något heller så står lite på stand-by.

Hade ju kunnat ta ett zumbapass cardio nu eftersom jag har skivan här hemma och e bara att sätta i datorn. Men litar varken på hälen eller knäet.

I eftermiddag ska jag åka en sväng till stan med mamma för att lämna en biblioteksbok och fixa vit marsipan till nästa helgs tårtor. Ikväll e det Ullared:P. Lite intelligensbefriad tv att se på lagom till kvällsmaten.

Annars idag blir det att hämta upp tvätten vid 12 och skriva lite på skolarbeten. Både respons och litteraturdiskussioner. Skönt att ha "allt och inget" att göra. Då kan det vara lite trevligt att sätta sig vid datorn med lite skolarbete. Duktighetspoäng och tidsfördriv i ett.

Nä, det får bli lite zumba nu iaf. Sen lite skolarbete. Måste få lite träning gjord idag iaf.

Dopdag

Igår blev det inte så mycket träning tyvärr... Ett zumbapass på morgonen och sen en 30 minuters promenad på eftermiddagen men det räckte just då i alla fall.

Idag får vi se hur det blir, ett zumbapass någon gång ikväll i alla fall. Först blir det dop av lilla Miranda. Hm, e ju vasaloppet idag med så får slå på tvn snart.

Nä, det får räcka for now. Dags att fixa sminket framför tvn.

Överansträngning?

Blev inte så mycket träning igår som jag hade tänkt. Okej jag simmade först 40 minuter på morgonen och sedan var jag ute och gick  en timme med Tesse strax efter lunch så blev nog tillräckligt men hade ju tänkt köra zumba på kvällen. Det blev dock inte av pga mitt nedra knä och min nedra häl.

Höger knä: När jag ansträngt knäet, typ bara gått lite eller så, och sätter mig ner på knä eller liknande så gör det skitont på en punkt på långt ner och på högra delen av knäskålen. Förstår verkligen inte varför jag fått det och varför det inte går över. Har haft det i typ 2 veckor nu liksom.

Hälen: När jag är ute och går kan jag gå utan problem i cirka 15 minuter, max, och sedan börjar höger häl och hälsena spöka. Kan inte sträcka ut ordentligt och kan verkligen inte springa då heller eftersom jag belastar foten för mycket då.

Så det var nog mest pga av hälen som jag ställde in zumban igår. Det är ganska mycket belastning och hopp i det programmet så hälen hade nog varit död efteråt... Problemet är ju att jag inte vet hur jag ska bli av med det onda i knä och häl och jag måste ju (och vill faktiskt) fortsätta träningen.

Blev dock beordrad att vila igårkväll istället men kände mig sjukt rastlös. Jag hade ju som sagt redan tränat 1h och 40 min under dagen men brukar ju oftast köra ett träningspass på kvällen och då jag inte gjorde det kändes det som jag inte tränat tillräckligt.

Kom fram till att jag inte ska köra zumba varje dag iaf utan vara varannan typ. Och varannan ha mer "stillsam muskelträning".

Varannan dag:
Morgon/förmiddag - Promenad (minst 40 minuter)
Eftermiddag/kväll - Zumba (ca 45 minuter)

Varannan dag:
Morgon/förmiddag - Promenad (minst 40 minuter)
Eftermiddag/kväll - Muskelprogram(ca 40 minuter) + kort promenad (ca 30 minuter)

Aja, idag blir det alltså promenad och sedan zumba ikväll. Ska in till stan och möta Mathias när han kommer hit ikväll med och fixa en teckningsbok på samma gång.

Övrigt idag blir det att redigera lite texter till skrivarkurserna, teckna lite och städa och diska. Har att göra således... Får fortsätta ha igång Vintergatan på youtube så man har lite underhållning.

Morgonens promenad blev lite senare

Så då har man varit ute på förmiddagens träningspass. Blev en promenad på 55 minuter och ca 4.6 km. Är hyfsat hungrig så ska försöka komma på något att äta till lunch. Fast kan nog lika gärna bli middag eftersom jag inte har någon hålltid förrän om flera timmar.

I eftermiddag blir det att greja med videokameran och vara säker på att den funkar (gäller mest när man ska redigera det på datorn sen, programmen e lite opålitliga) till dopet på söndag. Sen blir det nog lite skrivande på en uppgift som ska vara klar nästa fredag (gäller att börja i god tid) och läsa lite till en litteraturdiskussion. Ska nog ta ett bad också när andan faller på.

Ikväll blir det hem till mamma och pappa (efter jag gjort mitt träningsprogram) och träffa Tesse, Fredrik och Miranda. Det ska tydligen provas dopklänning då har jag hört.

Nä dags att sluta vädra lägenheten nu. Har en förkylning på g känner jag och ska nog inte sitta direkt i draget då...

Högviktsplatå - can't get down

Trodde verkligen jag var på väg ner i vikt men nu känns det som man har nått en platå som man bara inte kan ta sig ifrån. Hade nästan gått ner 7 kg men så vände det igen och min magiska gräns, som var bara 3 hg iväg, känns just nu ouppnålig.

Jag har faktiskt börjat digga det här med träning och så och äta bra och sånt snack men om man inte ser ett kontinueligt resultat så blir man ju less på det. (Gode Gud ge mig tålamod - men gör det fort!) Tränar numera 2 pass om dagen men ändå känns det hopplöst. Jag har nog aldrig känt mig så uppgiven och tung som på träningarna idag.

Simningen var okej orkesmässigt, klarade 60 längder utan problem. Men det gick långsammare än vanligt, typ 10 minuter mer än det brukar, och ibland kändes det inte som jag kom någonstans.

Zumban ikväll var ungefär likadan. Gjorde alla rörelser och så men vissa orkade jag inte lyfta benen lika mycket som jag brukar och ett par steg kändes mer som "whatever" än något annat. Tur man har zumbavila imorgon och kan koncentrera mig på att gå ut och gå och sen göra mitt egen program på kvällen. Ska försöka utöka det så det går från 25 minuter till typ 40.

Torsdag blir åter simning och zumba cardio så får se om man har mer energi då. För den energin jag skrev i morse att jag var full av, den har flugit sin väg.

Viva Åhlénsia (eller nåt sånt)

Dagen har börjat bra och känner att man är full av energi men också har en del att göra...

Var i bassängen redan klockan 8 och som mest, under den timmen som jag simmade mina 60 längder, så var där 3 personer så det var väldigt lugnt och skönt. Kändes dock som det gick himla segt och långsamt idag så gav upp efter en timme som sagt. Hade tänkt simma typ 80 längder egentligen men den varma duschen lockade för mycket...

Sedan gick jag en sväng inom Åhléns eftersom jag hade en sådan där värdecheck på 100 kronor där. Hittade två t-shirts för 200 så det fick gå. Hade iofs strypt mitt klädkonto till den 25 mars... men men nu kan jag rensa ur min garderob lite iaf och behövde mer basplagg. Skönt att äntligen ha hittat en affär man kan gå in i och shoppa kläder utan att vare sig må dåligt eller bli pank.

Sedan blev det en fralla och kopp te på domus innan jag åkte hem igen. Gruvligt trött nu men som sagt, things to do. Ska tvätta klockan 4 och innan dess ska jag hinna städa marsvinsburen, skicka iväg två gamla kursböcker, äta lunch, diska och röja undan lite. Sen när sista tvätten är igång ska jag hem till mamma och pappa och köra ett zumba cardiopass och sen tillbaka hit igen.

Nä som sagt, börja rensa garderoben och sätta på vintergatan står först på schemat iaf.

RSS 2.0