Jag har en galen idé

Som rubriken säger har alla kugghjul uppe i huvudet börjat jobba på högvarv nu. Fick en idé igåreftermiddags och igårkväll när jag hade gått och lagt mig utvecklades den tanken till något mer avancerat och spännande. Man får verkligen alla bra idéer när man har gått och lagt sig. Nu ska jag  alla fall försöka knåpa ner den på datorn och få koll på alla tankar. Sedan får vi se om det ens blir av, om det blir av men inte i den omfattningen jag tänkt eller om det blir sommarens mastodontprojekt...

Jag har bränt mig på ryggen :(. Låg ju ute vid sjön och läste och solade i två timmar igår mellan 10-12 (jag vet, den tiden man verkligen inte ska sola) så nu svider det enormt nedanför nacken och mellan skulderbladen. Att dra bak skulderbladen är inte att tänka på då det gör så jädra ont :(

Idag blir det att ta det lugnt nästan hela dagen. Tvätten och disken är ju gjord och det är så himla skönt. Så idag blir det plugg och sola (framsidan denna gången) på förmiddagen. Sedan åka och titta på syrrans hus i eftermiddag och sedan ett pass på Actic ikväll. Bara ryggen (den brända delen dock eftersom jag knappt känner av svanken längre, peppar peppar) som sabbar dagen

Har ett år med Mathias idag btw :)<3 Synd att man inte åker ner förrän imorgon menmen, får fira lite extra då :)

Solig dag vid Tydingesjön

I morse vid niotiden cyklade jag och ena systern mot Tydingesjön (ca 1 mil enkel resa) och det var inte så jobbigt. Det fanns visserligen en backe som typ tog död på en menmen. Väl framme var där bara två bilar på parkeringen och jag undrade vart allt folk var, det var ju hur fint väder som helst... aja, knappt hade vi lagt oss tillrätta på våra handdukar med våra pluggböcker förrän det började droppa in barnfamilj efter barnfamilj...i början undrade jag varför jag ens tagit med mig min pluggbok för, det fanns inte en chans jag skulle kunna koncentrera mig där. Men det gick faktiskt trots allt och fick läst mina 75 sidor på de 2 timmar jag avsatt till det.

Sedan blev det en runda minigolf (som jag förlorade pinsamt stort...) innan vi cyklade hem igen. Vi tog en "genväg" genom skogen (rundan tog lika lång tid iaf) och passerade bland annat en utfodringsplats för vildsvin och lite senare hörde vi båda två (något som vi inte berättade för varandra förrän vi kom hem för att inte orsaka typ panik) knakelibrak i skogen...det var sista gången jag kör den där vägen kan jag lova...

Sedan jag kom hem har jag lagt i två maskinger tvätt, vilat en halvtimme (jag var noga med att gå upp när klockan ringde idag), läst 25 sidor till i pluggboken och börjat städa marsvinsburen. Snart blir det att äta lite blodpudding (hm, jag är nog en av få i min ålder som gillar det...) och pytt i panna till middag, diska, städa färdigt buren och sedan cykla till huset igen. Pluggläsa ute i solen, smörja in mig med after sun (det är ajaj på ryggen) och sedan bara ta det lugnt. Skönt att få allt städat och tvättat idag så jag bara har lite plugg och träning inplanerat imorgon. Hoppas det blir nice väder då med så man kan ta vara på det.

Idag är det i alla fall hur fint som helst så blir en sen promenad ikväll också :)

Jag visste jag skulle ställt klockan...

Det var väldigt mysigt att vara och bada idag och till och med lilla skrutten verkade tycka om det. Men hon var himla trött så fick sova sen. Efteråt tog vi bussen till Karin (tur att det finns sommarkort så det inte kändes så slösaktigt...) och laga och åt middag.

Sen när jag kom hem så tänkte jag ju vara duktig och läsa den kurslitteratur jag planerat till idag...ah synd bara att jag la mig i sängen för att göra det. Jag blev trött på en gång och tänkte att lite vila kan jag väl ta. Hade först tänkt sova en halvtimme bara men kom så fram till att jag skulle få sova så länge jag behövde. Ah, det var ju inte så smart...Klockan 4 typ somnade jag och vaknde väl till ett par gånger men beslöt mig ändå för att sova vidare, var så himla trött ju. Slutade med att klockan blev kvart över 7 innan jag kom upp...jikes.

Så blir att laga middag nu, se lite på tv och försöka läsa boken sedan istället. Jag kommer säkert inte att somna så tiditgt...tur man har sitt avbrutna harry pottermaraton att ta itu med om natten blir för tråkig.. ;)

Kristianstad springer

Det låg någon form av träningsdimma över stan idag när jag kom in med bussen. Nästan överallt såg jag folk i träningskläder som var ute och gick, sprang eller var på väg till eller från ett träningspass. Det kändes som om hela stan kommit in i något slags träningsflow.

Aja, idag var jag och en gammal kompis och tränade på Actic och det var hur kul som helst :) Känner verkligen att jag kan trivas där och säkert kommer jag (nu när jag kommer läsa på distans i några år) befinna mig ofta inne på gymmet. Ska försöka att, till efter sommaren, ha kommit in i det så pass att jag är där 3 ggr i veckan. 1 pass armar och rygg + 30 min crosstrainer/löpband, 1 pass med ben och mage + 30 min crosstrainer/löpband och så ett gruppass. Gruppasset varierar nog från gång till gång om jag ska satsa på kondition eller styrka men det ger sig väl. Fick tipset idag att inte köra alla muskelgrupper varje gång för man kunde tröttna på det då...därav att jag delar upp styrketräningen på två olika pass.

Hade en upplevelse på crosstrainern idag förresten. Jag har kommit fram till att man inte ska tänka något när man springer där för då kommer man ur takt och har ett himla jobb med att hitta tillbaka och komma in i en skön rytm igen. Dessutom ska man bara hålla lite löst i handtagen för annars riskerar man att låta handtagen styra fötterna, och inte tvärtom, något som kan leda till att man helt kommer ur rytm och undrar hur sjutton man får fart (eller stopp...) på den där manicken. Körde 15 minuter där idag och efter 10 minuter kände jag dock att jag kommit in i det bra. Var inte alls trött längre och kände att jag helt klart hade kunnat trampa på i minst 15 minuter till (men eftersom vi satt 15 minuter och eftersom jag inte vågat släppa ett handtag och torka av mig och därför var genomsvitt i pannan och ner på ögonen så la vi av...)

Imorgon blir det att åka och bada med mina två systrar och min mysiga lilla systerdotter. Sen blir det 70 sidor plugg på eftermiddagen. Onsdag blir en halvdag vid Tydingesjön. Cyklar dit och har både lunch och pluggbok med mig så jag blir där ett par timmar innan jag cyklar hem igen. Blir nog riktigt mysigt och kul när man kan kombinera nytta med träning och nöje. Dessutom bra för jag inte känner att jag slösar bort någon tid utan jag använder den till max.

Nä, dags att duscha och sen se på lite tv. Men ingen mer mat, vatten på sin höjd. Inte så att jag har ätit för mycket men har hört att man inte ska äta efter 3 timmar innan man ska lägga sig. Ok en banan efter träningen skadar inte men menar mer större mål som kvällsmat eller större mellanmål eller så. Dessutom är jag inte hungrig så varför äta då? Mysigare att vakna upp till frukosten och vara superhungrig :)

Nytt viktdiagram, sträcker sig över 1,5 år

Har suttit med ett helt nytt viktdiagram nu och har gjort ett som räcker längre, närmare bestämt exakt 1,5 år. Så det sträcker dig från min första vecka (vecka 4) till och med sista veckan i juni nästa år. Tanken är då alltså att det ska räcka hela min viktresa. Att när diagrammet och veckorna är slut så ska jag vara i mål. Har satt ett litet kryss på strax under 70 kilo på vecka 30 nästa år och tanken är att jag ska landa där :)



Eftersom det täcker in alla veckor och alla kilon jag kommer beröra så behöver jag inte göra något nytt heller utan det täcker in allt. Det är en himla massa linjer och små siffror överallt vill jag lova :) Får se om jag kanske gör ett över måtten också men tror inte det för tror det är för stort spann mellan högsta stussiffran och minsta (önskvärda) midjesiffran så det kommer bli himla smått och pilligt då...


Invägning vecka 26

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68,0 kg

Nuvarande vikt: 93,6 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,0 kg
Viktnedgång totalt: 17,6 kg

BMInedgång totalt: 6,4

Kvar till mål 2: 3,7 kg
Kvar till målvikt: 25,6 kg


Som ni ser gick jag plus minus noll på förra veckan, något som jag är fruktansvärt nöjd med. Det var ju en förvirring med dietval och träningsmässigt så missade jag lite i planeringen. I och med att jag inte kan springa eller zumba så blev det ju stopp på det efter halva veckan.

Eftersom jag nu inte gick upp 5 hg (som jag hade som gräns för LCHF) så hade jag ju kunnat fortsätta en vecka till med det men jag fuskvägde ju mig i fredags och då hade jag gått upp så i helgen åt jag enligt min gamla vanliga diet som jag vet funkar för mig. För vidare info om varför jag byter tillbaka kan läsas i "Nä jag förkastar dieten, för mig passade den inte"

Aja, nu blir det nya tag i alla fall. Skönt att stå på plus minus noll. För då blev det inget negativt resultat av att jag testade, utan jag blev bara en vecka försenad men jag har ju ingen tid att passa direkt (bara i önskningar:P)

Träning vecka 25


Träningsbeskrivningar

Aej egentligen borde jag vänta med att skriva förrän på måndag. Inte för att jag inte har något att säga men den här veckan har varit så rörig så nästan lika bra att ta en paus ikväll och imorgon och sedan starta om på ny kula i i och med invägningen på måndag morgon.

Det är inte så att jag har ätit något onyttigt denna veckan men jag har haft två olika dieter (LCHF mån-tors och min vanliga fre-sön) plus att jag inte har blivit helt färdig med träningen. Saknar 15 minuter kondition från igår och 20 minuters power walk från idag så får ut och gå en långrunda imorgon för att ta igen det. Sedan denna veckan har det ju inte blivit någon löpträning alls och vet att den sortens träning bidrar bra till en viktnedgång. Visst, bara promenader, styrketräning och cykling har jag gått ner mycket av innan men bra när man kan slänga in ytterligare en motionsform.

I veckan som kommer ska jag börja träna på actic och har börjat kolla igenom deras gruppasscheman för att se vilka jag skulle vilja gå på och väldigt många verkar intressanta och kul :)

Spinning easy - tror det är säkrast att jag börjar med den klassen innan jag tar de vanliga spinningpassen. Visst går det bra när jag cyklar ute men jag tror det här är lite annorlunda nämligen...

Core - bålstabilitetsträning. Med tanke på alla mina ryggbesvär som jag har och har haft så tror jag detta är ett passande pass för mig med mage- och ryggövningar.

MRL (mage, rumpa, lår) - ännu ett pass som jag tror passar mig. Armarna kan jag ju träna lätt hemma i min styrketräning där eller på gymmet men behöver mer tips för träning av lår och rumpa

Pilates - har jag velat testa hur länge som helst. Med risk att jag gör bort mig fullständigt bara då jag inser att jag inte har någon som helst kontroll över min kropp...

Yoga - (se pilates...) tror detta kan vara väldigt bra för mig i och med att det fokuseras mycket på andningen, något som jag kan behöva då jag ska lägga mig och inte kan sova tex.

Nästa vecka blir det ju först styrketräning på måndag och sedan blir det antingen Spinning easy på onsdag eller MRL på torsdag morgon. Ska bli spännande :)

På 5-månadersdagen av min resa: Varför åt jag?

Igår kväll när jag och mamma hade tagit på 45-minuterspromenad satt vi ute och snackade lite. Jag luftade ur mig allt om mina tidigare matvanor och hon lade märke till att jag snackade i dåtid. Dvs. "Jag brukade gå ner och köpa..." inte i present dvs. "jag brukar gå ner och köpa...", något som tydligen var trevligt att lyssna på.

Är du en person som inte vill läsa massa känslomässigt trams (som du i så fall skulle kalla det) så är det här inlägget helt onödigt för dig och du kan bortse från det.

Jag vill dock ändå skriva det. För att skriva av mig, berätta om varför jag åt och kanske ge tips åt de som fortfarande äter och inte vet varför. En ögonöppnare helt enkelt, om hur ens dåliga matvanor kan se ut. För mig kom ögonoppnaren den första gången jag handlade efter att jag börjat banta och träna.

Jag skulle gå inom affären och handla de ingredienser, grönsaker etc som jag behövde just då. När jag så fyllt korgen med allt det jag behövde tänkte jag automatiskt "okej, så nu ska jag bara hitta något gott som jag kan äta framför tv:n ikväll". Genast när jag tänkt det reagerade jag och kom på att nej, det skulle jag ju inte alls göra. Då kom jag på att det var så det hade varit den senaste tiden. Varje gång jag gick och handlade, det spelade ingen roll om jag varit inom och handlat bara dagen innan, så sökte jag efter något gott (kakor, glass, popcorn etc) att äta framför tv:n senare. Varje gång. Så nu hade det agerandet etsat sig in i hjärnan så att det blivit en vanehandling och inte engångshändelse.

Då jag förr i tiden alltså brukade äta gott framför tv:n på kvällen var det för jag inte hade något att göra. Jag har insett att mina största faktorer för att äta var av ensamhet, tristess, sällskap, sug, tröst. Alltså sällan av någon bra anledning utan av anledningar som var förknippade med depp och tråkigheter.

Ungefär en vecka in i min diet kom jag på hur mycket godis och sådant jag verkligen ätit innan. Ja, då jag var mitt uppe i det så tyckte jag inte det var så mycket men nu insåg jag, jag åt ju godis nästan konstant.

Det var när jag skulle åka in till stan och möta Mathias som jag var tvungen att gå inom affären för att ta ut pengar till busskortet. Nu hade det dock installerats en uttagsautomat precis utanför affären, vilket räddade mig och öppnade mina ögon. Jag tog ut en hundralapp som jag åkte in till stan på men i gamla dagar hade det istället sett ut såhär: jag hade gått inom affären för att ta ut pengar men jag hade ju "varit tvungen" att köpa något också. Då hade jag tagit först en bit choklad (ex. dajm, mars etc) att ha att äta på vägen in sedan en bit att äta på vägen hem och slutligen så brukade det ju vara 3 för 20 kronor så då kunde jag ju lika gärna ta en bit till. Så såg det ut nästan varje dag jag skulle in till stan, vare sig jag behövde pengar till busskort eller inte. Där insåg jag hur mycket godis jag impulsköpte. Inte bara åt jag alltså godis på helgerna utan nästan veckan igenom.

I samband med detta insåg jag att även hur mina helger såg ut och hur mycket jag åt då. Mathias kom på fredagen, då köpte vi en stor påse godis (oftast chips) som vi klämde på fredagen. Det betydde ju att vi behövde köpa en till lördag kväll också...sedan var jag ofta så deppig när han åkte hem på söndagen att jag gick in och köpte ännu mer godis.

Det värsta var mina frosseridagar. Jag kunde känna att idag förtjänade jag att unna mig något extra gott (varför i hela friden jag ansåg det har jag ingen aning om). Men istället för att bara unna mig en liten glass eller så, så kunde det blir gott till både middag och kvällssnacks. Middagen bestod då av ett 400grams paket blandfärs som jag gjorde tacofärs av. Sedan köpte jag mjuka bröd att lägga det i och nachos att dippa i det (och kanske en enskild dippa bara till nachosen också). Sedan kunde jag sätta i mig allt det till middag. Till kvällssnacks blev det, finns inget bättre uttryck än, lite av varje. Det blev en påse chips, ett paket kakor (oftast brownies), en chokladkaka och ett paket glass. Sedan började jag med kakorna, åt tills jag mådde illaoch sedan bytte jag till chipsen och gjorde samma, sedan chokladen som jag ofta kunde sätta i mig hela på en gång och sist glassen för att den smälte och inte gjorde en så mätt. Ett sådant här snacksfrosseri kunde ske någon dag då jag bara var så gruvligt sugen på gott men jag inte kunde välja vilket av det jag skulle köpa eller någon dag då jag var så nere, ensam och ledsen att jag knappt ville göra någonting utom att just äta.

När jag nu tänker tillbaka på det blir jag så gruvligt illamående. Mitt kalorimål är ju nu 1500 kcal om dagen. En chokladkaka är på drygt 1300 kcal, chipsen är 77 kcal per deciliter så jag åt säkert 1000 kcal där, sedan glassen och kakorna. Bara på snackset blev det nog 3500 kcal den dagen. Inte konstigt jag var så jäkla tjock. Inte konstigt jag inte orkade någonting. Inte konstigt folk tittade. Inte konstigt jag kände mig så jäkla hopplös att jag av lättja och hopplöshet ens orkade existera.

Nä, jag förkastar dieten, för mig passade den inte...

...och jag vågar inte vänta på att den ska göra det.

Okej jag vet att jag sa jag skulle ge LCHF till måndag och se hur det gick men jag kan inte med det. Smyg/fuskvägde mig några dagar för tidigt och resultatet var allt annat än smickrande. Jag vet att man antagligen går upp i början av LCHF eftersom man äter så mycket mer fett. Troligtvis kommer sedan kroppen ställa om och gå ner i alla fall på grund av kolhydraterna som den Inte får men jag vet inte om jag har tålamodet (och lugnet) att vänta på att den Kanske gör det. För andra människor kanske LCHF funkar men jag har inte tålamodet eller så för det. Jag tänker inte tala emot dieten (eftersom jag faktiskt mådde bra av den) men för just min viktminskning var den inte ultimat.

Istället tänker jag gå tillbaka till min ordinarie diet där jag får äta den mesta maten men räknar kalorierna istället. Och bara för att jag får äta något betyder det inte att jag kommer göra det. Jag mår till exempel mycket bättre nu när jag inte äter alla kolhydrater så kanske drar jag ner på dem (speciellt pasta och ris) men jag tänker inte lägga till det extra fettet överallt. Och det var faktiskt ganska stressande att hela tiden fundera på vad jag fick och inte fick äta (vanligt bröd exempelvis). Med min egen diet får jag äta allt (utom skräpmat då) men i måttliga mängder.

Aja that's that.

Idag blir det att ge sig ut och cykla en runda och sedan åka ner till Mathias <3. Det ska bli så skönt att fira midsommar och inte behöva rata en massa av maten. Sedan imorgon åker vi hit igen och på söndag ska jag skriva en ny veckomatsedel. Det var en bra sak jag fick ut av diettestet. Att jag verkligen skriver en diet på söndagen, räknar ut vad jag behöver kommande vecka och sedan går ner och handlar allt jag behöver.

LCHF-dietsmardröm

Idag kommer jag nog inte komma ur lägenheten på nästan hela dagen. Nu först blir det att diska, röja i köket och städa marsvinsburen. Sedan städa lite i övriga lägenheten, ner och tvätta klockan 12-16.00 och sedan efter det bada, frisera och klippa klorna på marsvinen. Hm, får se när jag lyckas klämma in den inplanerade power walken på minst 40 minuter. Någon gång mellan 13-15.30 antar jag när tvätten torkar. Bara det inte regnar då så :P

Hm, nähä och mer då?

Jo huh, jag drömde inatt om att jag hade gått upp skitmycket av LCHF-metoden och att någon (behöver inte peka ut nån:P) sa att "ja du har nog lagt på dig och blivit lite rundare". GAAAH! Och att jag sen inte kom i mina nya shorts längre och att allt bara var typ hopplöst och jag kände för att ge upp etcetc. Aja, den nya dietens öde avgörs på måndag. Sa ju först att jag skulle ge den två veckor och det ska jag med, om den inte strulat till det alltför mycket redan. Vill liksom inte gå upp en massa igen (om nu så är fallet) bara för att jag ska testa en ny diet. Funkar den inte för mig just nu så går jag hellre tillbaka till min gamla diet där jag hittills gått ner 17,5 kg så jag vet ju liksom att den funkar...

Så: har jag gått upp mer än 5 hg på måndag då byter jag diet på en gång. Mindre än 5 hg eller stannat på samma eller gått ner, då ger jag det en vecka till och testar.

Får och får inte

Jahapp då är man hemkommen från läkaren nu då. Fick väl inte veta så mycket som jag inte redan visste om ryggen men men. Ska äta ipren i 2 veckor nu och ta det lugnare på träningen så ska det nog gå över snart...

Får:

Simma
Cykla
Crosstraina
Styrketräna
ej alltför fartiga träningspass

Får inte
Springa
Zumba
Lyfta tungt

Mhm, så där rök min kondition nu då :( måste börja om med löpträningen om några veckor (hon sade ingen tidsgräns på hur länge detta gällde så jag säger max 2 veckor och sen får jag se) och se hur det går. Startskottet den 8 juli känns alltså ganska avlägset just nu (eftersom det är ganska precis 2 veckor dit) och känner mig även orolig över orderinvestloppet 24 augusti, att jag inte ska komma i form). Det här löpåret känns inte alls som det blev vad jag hade tänkt :(. Hade ju tänkt göra 10 tävlingar i år och hittills har jag gjort 2 och skippat 2...

Sedan får jag inte zumba heller, synd nu när jag börjat gilla det igen. Simning ska vara bra både med tanke på kaloriförbrukning och hälsosamt och för bra för alla muskler men...jag är inte på simhumör just nu. Hade ju i och för sig tänkt börja cykla till Tydingesjön och ge mig ut och simma där men får se när man ska ha tid till det i så fall. Får ju nästan lägga en hel halv dag till det och så måste någon passa ens grejer med.

Ja jisses, ska bli kul (or not...) att se vad man väger om en månad :(

Pluggedag inklämd mellan träningspassen

Dagen har börjat bra (till skillnad från gårdagen) med styrketräning så nu känner man sig lite duktig och nöjd med sig själv.

Nästa stopp blir att fixa frukost (troligtvis kanelomelett) och äta i lugn och ro. Sedan tillbringas förmiddagen med att opponera på lite texter om projektledning och sedan börja läsa den nya litteraturen, lika bra att ligga i framkant så slipper man stressläsa sen.

Vid halv 4 ska jag till läkaren och kolla ryggen så får vi se vad domen blir...har inte tid att vila verkligen men kanske ska skära ner lite på träningen någon vecka, vi får se vad det blir.

Hoppas på fint väder ikväll så jag kan träna i tivoliparken men de har sagt regn så vi får se där också, blir det inget regn blir det badning och kloklippning på marsvinen istället.


Actic från och med nästa vecka :)

Yes, har hittat en träningskompis :). Det ska bli så mycket roligare att ta sig till gymmet och gruppträningar när man är två som kan peppa och sparra varandra. Nu tycker jag ju det är mycket roligare med träning (än när jag tränade på fitness för 1,5 år sedan) så ingen risk att jag hoppar av. Nu när man har fått igång kroppen ordentligt redan så är det ännu roligare att hålla igång.

Actic i Kristianstad blir det som gäller och de har sommarerbjudande att om man blir medlem nu så drar de inte månadsavgiften (200 kronor, ja mamma jag har kollat med min budget ;)) förrän 28 augusti :). Hade först tänkt ta ett annat ställe i Kristianstad men Actic var billigare, och sånt är elementärt när man är student :)

Ikväll har jag kört ett zumba cardiopass och det var riktigt skönt att få skaka loss lite. Imorgon blir det styrketräning på morgonen och sedan (om det är fint väder...) ett öppet medelpass i Tivoliparken med Friskis & Svettis :). De har på måndags- och onsdagskvällar halv 7 i sommar.

Till en början kan man ju köra ett konditionspass och ett styrketräningspass i veckan på Actic. Sedan se vilket konditionspass man tycker bäst om, zumba eller spinning eller något sånt.

Ett bad vore på sin plats nu :)

Isch Isch för Ischias :(

Dagen har väl inte börjat på bästa sätt om jag får säga det själv. Hade tänkt ge mig ut och cykla en långrunda för det skulle ju bli så soligt väder men...ha var tog den solen vägen? Det är bara mulet och kallt och blåsigt!

Har ju 60 minuters konditionsträning inplanerad idag så tänkte ta ett löpparpass nu och ett ikväll men se det sket sig det också. Började småjogga lite men hade ingen ork i benen alls och kändes som om jag vägde flera hundra kilo. Jag fick sådana skitjobbiga flashbacks och det kändes som om jag var tillbaka över 110 kg och bara orkade springa några steg för jag hade för mycket att släpa på.

Sedan har högra sidan av min rygg börjat krångla så kunde inte springa så länge utan att det började göra ont. Knäppt egentligen för när min vänstra sida krånglar kan jag få bort det genom att vara ute och gå eller springa men med högra sidan är det tvärtom :(

Vänstra sidan av ryggen ja, min akilleshäl kanske. I ett par veckor (om inte mer) tillbaka så har jag haft skitont i svanken, sätesmuskeln (vänstra sidan är det som gäller som sagt) och så har det strålat ner i sidan och framsidan av det vänstra benet. Det har gjort skitont när jag reser mig upp om jag har suttit ner i mer än 2 minuter och att åka tog eller buss har varit en (på ren svenska) ren jäkla mardröm. Eftersom jag inte har en aning om hur och varför det har uppstått så har jag inte heller vetat vad jag ska göra åt det. Idag kände jag dock att det fick vara nog så ringde vårdcentralen för att boka tid med en läkare. Fick tid imorgon och de passade dessutom på att tipsa mig om att det kunde vara ischias.

Efter närmare efterforskning hittade jag bland annat det här:
"[...]det uppstår typiska ischiassmärtor, vilka strålar ut via sätet, på utsidan av låret, i vaden och ibland ända ner i foten."
Då jag läst det var jag ganska säker på att var ischias. Sedan försökte jag hitta något om behandling och hittade:
"De vanligaste ordinationerna hos läkaren är vila för att minska trycket på disken [...]"
GAAAH! Alltså jag vet att man måste fixa det här så att inte disken pajar helt och jag får diskbråck och måste opereras och så men jag vill inte vila! Jag har inte tid att vila! Kondition är en färskvara och jag vill inte sabba allt det jag byggt upp nu. En del av mig vill nästan inte dit, vill inte bli ordinerad vila.

Dessutom...det är lite ironiskt att de vill ordinera vila när det är stillasittande som jag får ont av. I alla fall sittandet (som sagt) och då jag reser mig. Är det meningen att jag ska ligga i sängen hela tiden ända tills det är bra då eller?

Så jädra onödigt det här alltså!

Fullt fräs i backen :)

I eftermiddags blev det skolarbeteskrivande så är klar med veckans arbete nu, lite opponering kvar också men det går snabbare än att skriva sitt eget arbete. Så gör det imorgon eller torsdag. Löpträningen ikväll började riktigt uselt... hade verkligen ingen ork alls i benen så tänkte att det inte fanns en chans att jag skulle göra min 2,4 kmrunda ikväll...

När jag kom ner till cykelbanan så började jag köra intervallträning istället så tog löpning/snabb joggning med långa steg varannan lyktstolpe och power walk varannan. I början kändes det nästan alldeles för lätt och jag hann återhämta mig innan jag skulle springa igen. Men efter ungefär två tredjedelar så börja ju uppförsbacken och eftersom jag höll stenhårt på att jag verkligen skulle springa varannan lyktstolpe så blev jag hur trött som helst i både ben och lungor. Jag fick det till mellan 27-33 steg mellan lyktstolparna då jag sprang så hade det som måttstock när jag sedan gav mig in i skogen. Var hur trött och svitt som helst när jag kom hem men väldigt nöjd också.

Tiden blev runt 17 minuter. Så det gick lika fort (om inte fortare) att göra intervallträning hela rundan som att försöka ta hela rundan (om man springer till uppförsbacken) i ett lugnt och jämnt tempo. Kul att ha hittat ett träningssätt till. Har inte gjort intervallträning "fullt ut" innan så var skönt att känna att jag klarade av det. Dessutom är det en bra träningsform när man, som jag gjorde idag, inte kände någon ork alls för en längre joggingtur. Det kändes som det gick mycket mycket snabbare idag dessutom så man blir ju klar snabbt om man bara vill få det avklarat ;)

Nä, dags att gå och lägga mig nu. Morgondagen är oviss. Inget skolarbete men 60 minuters kondition. Får hoppas att det blir fint väder så ska jag ut och cykla en långrunda och kanske springa på kvällen med :)

Invägning vecka 25

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68,0 kg

Nuvarande vikt: 93,6 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,6 kg
Viktnedgång totalt: 17,6 kg

BMInedgång totalt: 6,4

Kvar till mål 2: 3,7 kg
Kvar till målvikt: 25,6 kg

Okej jag bröt trenden på stora viktnedgångar men jag gick ner i alla fall och det är jag himla glad för. Skönt att slippa få en platå och försöker skjuta på det så länge som möjligt...

Veckan som kommer nu blir det riktiga testet. Nu är jag nämligen inne på sista veckan på mitt 5-veckorsprogram plus att jag är på första hela veckan med LCHF-dieten. Denna träningsveckan är antagligen den jag kommer köra med ett tag framöver så ska bli intressant att se hur den fungerar ihop med LCHF (och tvärtom).

Idag står det styrketräning och ett löppass på schemat. Plus att jag ska införskaffa lite mer information om min företagsekonomisuppgift och åka in till högskolan och hämta mitt skissblock från vårens teckningskurs. Middag idag blir zuccinispagetti med köttfärssås och lite sallad.

Cocospannkakor :9

Åt nyss supergoda cocospannkakor med lite jordgubbar till kvällsmat. Hur gott som helst men hade lite problem med att få den första att hålla ihop men den andra blev fin :).

Rokkes cocospannkakor

2 ägg
1 dl grädde
1 dl cocosflingor


Nej, nu ska jag ta ett bad och tvätta håret. Sen blir det plugg resten av kvällen, tja nästan iaf ;)


Träning vecka 24


Päron vill bli timglas

Hm jag vill tappa fler centimetrar runt buken och inte bara mellan midjan och buken. Står jag vänd med sidan mot spegeln så är partiet från under bysten ner till midjan och lite nedanför ganska smalt men sedan blir det som en hm...jädra boll med magen och rumpan. Från sidan ser jag verkligen ut som ett päron :P Tycker allt att magen kan bli lite plattare så det inte syns så tydligt och jag får en mer timglasform.

Åt korv stroganoff med lite grädde och sedan blomkålsris till middag idag och det blev verkligen himla gott :). Sånt här som zuccinispagetti och blomkålsris är ju inte bara nyttigare än pasta, ris och sånt. Det går mycket snabbare att göra och man känner sig inte lika uppsvälld och däst efter maten heller :)

Nu blir det att plugga ett par timmar, sen ner och handla och sedan till huset. Blir inget löppass ikväll har jag bestämt mig för men en promenad borde jag kunna klämma in i alla fall.

Som på nålar...

Är uppe supertidigt, sov dåligt inatt. Anledningen: brorsan flyger till Kuba idag...så går lite som på nålar tills midnatt ungefär då han skulle vara framme.

Löparpasset igår gick faktiskt väldigt bra. Verkligen tvärtemot vad jag trodde i början av det. Var verkligen superpeppad till att springa och det var skönt väder för det också, lite kyligt och småblåsigt. Men när jag väl kom igång gick benen så jädra segt och jag hade ont i framsidan av det vänstra smalbenet (benhinnorna fick jag höra sedan). Då sprang jag mest och tänkte på hur mycket jag avskydde löpning, att jag aldrig skulle ge mig ut och springa igen och att jag aldrig skulle springa de loppen i år som jag planerat. Suck vad allt var jobbigt.

Aja, en bit in på rundan så sprang jag fortfarande, hade lyckats hitta ett jämnare tempo och det tar för mig en 500-800 meter ungefär, så jag satte upp små hållpunkter i huvudet. Dit springer jag..a men över vägen iaf...ja men till korsningen...första gången sprang jag dit, det kan jag göra idag med...men då måste jag springa längre idag...en lyktstolpe till...en lyktstolpe till...nä nu ramlar jag snart ihop...

Andningen var verkligen på topp då jag fick börja gå i mitten av en backe. Men gick bara en 20 meter då och började sedan springa igen. Så sprang det mesta av resten av rundan också. Kan väl ha varit 300 meter av 2,4 km som jag gick. Visste när jag var på den sista biten att det måste ha blivit bättre än 17:25 som jag hade som snabbast på rundan innan och klockade mig mycket riktigt på 17:08. Blev supernöjd över det tills...tusan hade jag bara sprungit lite till så hade jag kommit under 17 minuter...(aja en del blir aldrig nöjda :P)

Idag blir det en ledig dag men ändå en hel massa att göra. Ska städa och diska hemmavid, gå igenom matsedeln för nästa vecka och sedan gå ner och handla och så plugga lite också. Sedan kanske jag sticker ut och tar ett löppass ikväll med. Egentligen borde jag väl inte det. Jag har ju vilodag enligt träningsschemat och i och med att jag sprang så bra igår kommer jag bli grymt besviken på mig själv om det inte går lika bra idag... Aja, får bli sent jag springer i så fall så jag i alla fall får vilat nästan hela dagen...

Kanske ska försöka sova lite till nu...


Svårt att äta ute när man äter LCHF, tipsa mig om ställen i Malmö (och Kristianstad)

Hm, jag har insett hur svårt det är att äta ute om man äter LCHF, ja jag tycker det i alla fall. Jag och Mathias <3 skulle hitta ett ställe att äta på innan jag åkte hem idag och vi gick runt, runt i vad som kändes som hela centrala Malmö och jag hittade inget jag kunde äta (om jag har missat något ställe, tipsa mig gärna i så fall). På alla ställen fanns det (säkert) jättegod mat men varje gång så var tillbehören antingen pasta, ris eller någon form av potatis. Jaha.. nä inte där...inte där heller. Hittade ett ställe där de hade lamm med ugnsrostade grönsaker men priset gjorde att vi vände i alla fall...

Sedan fanns det väl någon bod med smörgåsar och sallader men detta var i början av rundvandringen vi hittade dem (då vi hade målet att både skulle äta på samma ställe) och detta stället var inte Mathias så sugen på...

Efter vad som säkert var en timmes promenerande och letandes kände jag att min älsklings tålamod och förståelse för min nya diet började tryta så jag lät honom äta inne på China Box inne på Gustav Adolfs torg innan vi gick till stationen och jag skulle åka hem. Där hittade jag lite keso med torkad frukt men det slängde jag igen efter bara ett par skedar, verkligen inte min grej. Det blev nen nödyoghurt i Kristianstad och nu ska jag äntligen ställa mig och laga mat jag kan äta.

Ikväll är det planerat med en löprunda och kanske en power walk lite innan som uppvärmning. Imorgon är en helt ledig dag (ingen träning inplanerad iaf) så ska nog röja lite här hemma och sedan sätta mig med skolan. Just det ja, jag ska kolla igenom matsedeln för nästa vecka och gå ner och handla på kvällen. Tanken, och målet, är att jag inte ska behöva gå ner till affären alls nästa vecka. Mindre impulsköp då (det kvittar hur nyttiga de är, impuls är alltid en extra utgift).

Nygammal jeanskavaj i storlek 44 :)

Dagen börja på samma sätt som igår, med en god och mättande omelett. Nu e det snart dags att bege sig ner mot Malmö igen. Studentfest i eftermiddag och blir min nygamla kavaj då. Hittade den (okej, mamma hittade den) hemma i huset igår. Är en jeanskavaj jag hade för flera flera år sedan och när jag såg det var storlek 44 tänkte jag att "nä, inte på år och dar kan jag ha den" men testade den i alla fall och det gick faktiskt :). Hur kul som helst att kunna variera sig med den också nu.

Imorgon får man se hur det blir. Ska åka hem någon gång på eftermiddagen så man hinner träffa brorsan lite och sedan få lite egentid också. På dagen blir det inte Glimminge Hus i alla fall, blir nog för dåligt väder för det :(. Så hittar vi på något blir det nog Jägersro med American Days (och Cowoys :)) istället.

Får leta efter någon ersättning till mina nutrilette bars i fortsättningen. Såg att de innehåller för mycket kolhydrater så får bli något annat...kanske lika bra i och för sig då jag nästan börjat se på dem som godis. En last är en last och väldigt sällan en bra sådan. Så fort man äter något som tröst, tidsfördriv eller sällskap så är man i farozonen. Får la hitta en last som är lite nyttigare. Gurka eller nåt sånt :P ...

Pigg på att träna men slö i benen...

Det är konstigt att det är på mina vilodagar som jag känner mig mest pigg på att träna...och att det är dem dagarna det går som sämst :P.

Var ute och sprang min 2,4 km runda ikväll och kände redan från början att det inte skulle gå bra. Jag var pigg i lungorna och hade inte ont någonstans men jag hade verkligen noll ork i benen. Allt annat var på topp men benen ville inte följa med alls... Så grymt störigt. Så orkade ju inte springa lika långt som innan utan sprang en 800 meter och tog sedan varannan lyktstolpe resten av vägen. Så det blev väl sprungit 1,6 km ungefär. Gick på 18 minuter prick så är glad att jag bestämt mig för att inte jaga några tider längre. Utan ut och springa för att springa, se hur mycket mer jag orkar, om jag orkar hela snart kanske etc etc. Då är tiderna oviktiga och uthålligheten och konditionen viktigare.

När jag kom in igen blev det lite osttärningar Herrgård och en kall Loka till kvällsmellanmål/efter-löppass-snacks. Imorgon blir det iväg till Malmö igen och på lördag blir det nog Glimminge hus med Mathias <3. Nästa vecka är det bara skolarbete och träning som gäller. Ska se till att läsa veckans littertatur och förbereda så jag kan färdigställa första uppgifterna senast nästa torsdag. På söndag ska jag dessutom planera min första hela vecka med LCHF-dieten. Skönt med någon som gjort en matsedel åt en så man slipper planera själv och så vet man ju exakt vad man behöver den veckan också. Inga oplanerade inköp således förhoppningsvis.

Studentfest imorgon... Midsommarfest nästa helg... hm får se hur det går...

Mättande omelett med lite grädde, nya frukosten?

Första dagen med LCHF-metoden har gått utmärkt än så länge. Startade dagen med en omelett på 2 ägg, lite grädde, skinka, riven ost och zuccini. Vart helt proppmätt efteråt och stod mig gott och väl till lunch då det bara blev lite fil med jordgubbar och en bit fröbröd.

Idag har det annars blivit lite städning och tvättning, snart ner och hämta upp all tvätt också. Och plugget, icke att förglömma. Har läst 200 sidor om projektarbete och projektledning så dags att sätta igång med den första skrivuppgiften också. Den känns inte lika hopplös längre liksom...

Seda blir det att sticka ut och springa också, har ju ledig dag från träningen men blir lite löpning iaf. Körde ett zumbapass igår och det var riktigt kul :). Inte kört det på säkert 3 månader, det var ju zumban som startade problemen med min häl, men känns okej nu så testade en 30 minuter på Cardio Party. Det märks verkligen att jag har fått bättre kondition sedan jag sist körde. Kunde hålla på i ett högre tempo utan att bli trött och det var roligare med nu när jag haft en paus från det men man mindes rörelserna och ordningen en efter en i takt med att man höll på.

Till middag idag blir det köttfärsbiff med något till. Antingen blomkålsmos eller zuccinispagetti. Inte bestämt mig än men båda grejerna går snabbt att göra så får bli vad jag känner för just då.

Den bjuder jag på ;)

Tja, vad kan man hitta på en onsdagkväll... Vill man vara fin får man lida...eh choklad?



(Räck upp handen, alla ni som inte kände igen mig ;))


LCHF-metoden från och med nu

Har bestämt mig, efter olika tidningsartiklar och tips från vänner, att testa på LCHF-metoden från och med nu. Från och med nu är alltså pasta, ris, potatis och bröd på ett minimun så får se hur det går... Men det verkar inte helt omöjligt i alla fall.



Blir ju mer grönsaker och protein (i och med att sidalternativet , dvs pasta etc, försvinner och grönsaker har få kcal så ökar jag proteinet för att komma upp i kcal, ifall jag inte gör det på annat sätt, blir ju mer fett). Är dock lite fundersam till all grädde man ska ha i överallt (känns det som). Nu äter jag ju enligt principen att ta bort all grädde överallt så får se hur kroppen mår av den omställningen... Men ta lite i taget och vänja sig antar jag är melodin. Man läser och hör ju ofta om folk som har gått ner av denna metoden och då måste den ju vara bra. Jag ger det 2-3 veckor och ser hur det går. Jag har ju egentligen inget att förlora. Skulle det inte funka kan jag ju bara byta tillbaka till hur jag äter nu.



Köpte mig en liten maskot när vi var inne i stan idag :) hihi




Tårta 1 från Mathias <3 student :)



Tårta 2 från Mathias <3 student :)


Har man kontroll kan man njuta, Om Man Har Kontroll

Hade ju planerat en löprunda ikväll men blev inget, hade ingen lust, så blev en power walk på en timme istället, det dög det också eftersom det var en timmes konditionsträning jag hade inplanerad idag.

I lördags var det ju Mathias <3 studentfest, en väldigt trevlig tillställning med god tårta ;). Jag erkänner att jag tog två småsmåsmala bitar men har liksom insett att man måste tillåta sig själv att njuta ibland, men inte för ofta. Så länge man inte använder det som ersättning för något annat eller låter det bli till en vana så går det. Om man går helt cold turkey kan det bli ännu jobbigare. Däremot vill jag inte (som vissa kända bloggare gör) uppmuntra till att Alltid äta för själen också. Man kan inte äta en choklad varje dag, glass varje helg etc etc om ens kropp inte klarar av det. Att jag nu känner att jag kan njuta då och då (väldigt sällan) är för att jag har fått kontroll över mitt intag, min förbränning och mina känslor som är kopplade till de dåliga matvanorna.

Igår var vi en lång runda inom Malmö och fixade lite ärenden. Mathias <3 hämtade ut en skitcool crosshjälm med skumma zombiemotiv;) och sen var vi borta på Entré där jag, efter mycket letande, hittade ett par jeansshorts i storlek 46 :) Så väldigt glad att jag är nere på den storleken nu, i alla fall i de shortsen. Nästan alla byxor har olika storleksmått kan det ju kännas som ibland.

Imorgon blir det att träna 60 minuters konditionsträning igen. 20 minuter av det blir som löpträning på kvällen så kanske ger sig ut och cyklar en runda. Sedan blir det att ta itu med sommarens första kurslittertatur också, dags att börja nu kanske...

Träning vecka 23


Invägning vecka "24"

Som jag skrev igår så kör jag måndagens invägning idag istället eftersom jag är iväg på måndag. Och vilken invägning det blev dessutom :) Resultatet följer... ;)

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 94,2 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 1,5 kg
Viktnedgång totalt: 17,0 kg

BMInedgång totalt: 6,2

Kvar till mål 2: 4,3 kg
Kvar till målvikt: 26,2 kg

Ser ni, det är helt underbart :). Men nu är det dags att fortsätta göra mig i ordning för ska ner på Mathias <3 studentfest i eftermiddag :). Ska försöka fixa en bild på mig i klänningen då också.

Mår bättre av att vara i rörelse än stilla

Då var ännu en jobbedag (en stressig och fullt-av-folk sådan) avklarad. Det var himla mysigt att, då det fanns tid, ställa sig i dörren och kolla på alla flak med studenter som åkte förbi. Inte utan att man blev lite sentimental ;). Nallarna lyckades inte säljas slut men det gapar tomt på krokar och hyllor nu.

När jag skulle hem dummade sig bussen (den ville inte starta alls) så vi kom iväg 20 minuter försent :(. Väl på bussen räknade jag igenom dagens kalorier för att kolla om jag kunde unna mig en nutrilette bar ikväll men var uppe i 1250 kcal så fick vara utan. Det var bra ätit i och för sig för igår hade jag bara ätit 750 kcal på hela dagen...så går det när det är stressigt på jobbet. Ska sätta mig och äta lite mig väl förunnad kvällsmat snart, fil och flingor med äpple kanske. Nostalgipoäng ;)

Var ute och sprang ikväll också. Hade väl inga stora förhoppningar eftersom jag stått och gått hela dagen och var oerhört stel i ben och knän. Jag kände dock att pollennivån var väldigt låg när jag sprang så blev inte andfådd så snabbt. Dessutom höll jag ett något lägre men jämnare tempo än i onsdags så orkade springa mycket längre i ett svep. Tror det blev en 1,6 km innan jag började gå (i en uppförsbacke med håll och ont i vänster häl). Sedan varvade jag power walk och joggning allteftersom andningen kom tillbaka (och försvann...)

Nu är jag i alla fall helnöjd med mig själv och dagens bravader :). Imorgon blir det invägning igen och ser fram emot den ;). Ska ju egentligen inte väga mig förrän på måndag men då är jag hos Mathias <3 så tar det imorgon istället :)

Kom på när jag klev av bussen i förmiddags att jag nästan mår bättre när jag rör mig än när jag sitter still. Det kom sig av att jag hade så jä**a ont i ena sidan av ryggen och svanken när jag klev av bussen efter 30 minuter och det strålade dessutom ner i vänstra delen av rumpan och baksidan av vänstra låret. Kort sagt, jag hade skitont när jag gick! Och när jag har suttit ner en lite stund, om det så bara är 5 minuter, så får jag alltid ont eller blir stel någonstans när jag reser mig upp och ska sträcka ut. Men när jag går, springer, cyklar, simmar, styrketränar etc så har jag inte ont någonstans (om man bortser från en häl då och då). Jag mår alltså mycket bättre och har inte ont när jag är i rörelse än när jag inte är det...hm...kanske aldrig ska vara stilla från och med nu, det får jag ju bara ont av :P

Studentdag i stan

Skriver i hast för ska snart in och jobba. Åker in lite tidigare idag så jag hinner röja ordentligt och förbereda och så. Troligtvis blir det mest folk fram till 2-3 något sånt när studenterna börjar springa ut så då blir det nog ganska "lugnt" inne i affären men fram till dess blir det nog en del folk. Studentnallarna är inte slut än i alla fall så slipper ordna fler sådana. Utan mest bara se till så allt flyter idag. Blir nog väldigt trevligt att jobba idag bland alla studenter och glada anhöriga :)

Ikväll blir det att baka tårtbottnarna till mathias <3 studentfest imorgon och sedan ut och springa min 2,4 km runda. Blev ju inget springande igår kväll eftersom det var både regnigt och lite blåsigt. Synd för även om jag var skittrött var jag sugen på att springa.

Aej, dags att dra på sig strumporna och sticka nu.

Tips för andra

En av tankarna med den här bloggen var ju faktiskt att, via min resa, ge tips och råd till andra. Nu inser jag dock att jag mest fokuserat på min utveckling, min träning och min mat. Ska försöka bättra mig, bloggen är ju inte enbart till för mig utan för andra som behöver tips, råd, stöttning eller bara något att läsa.

Det första tipset jag vill ge är att det är så himla individuellt (inte för individuellt dock, då skulle inga piller och mediciner någonsin säljas). För min del funkad det inte med alla de här xtravagansa, nutrilette, allevo, alli etc etc. Dels för att det är alldeles för dyrt för en student med liten inkomst men dels för att jag älskar mat. Visst, nu äter jag i lagom mängder men att helt vara utan mat eller förändra kosten så drastiskt skulle nog inte gå för mig. Alli funkade ett tag men minsta lilla felsteg (fett) så hamnade iaf jag på toan hela nästkommande dag... :P

Tidigare har jag verkligen försökt, kanske halvhjärtat vad vet jag, att gå ner men den berömda jojoeffekten har infunnit sig. Dessutom har jag nog inte förrän nu varit på en plats i mitt mentala att jag faktiskt klarat av det. Många, långa stunder under tidigare perioder har jag kunnat må riktigt dåligt och då har jag kunnat frossa i mig det mesta i snaskväg (under en kväll...!) Nu, när jag äntligen funnit något sånär ro i kroppen har jag känt att det varit dags.

Det första tipset (som är ett tips från min svägerska och pepperska Mi) är att: "Ta reda på varför du äter." Om det är att du äter för mycket som är problemet. För i så fall ligger troligtvis något annat till grund bakom ditt ätande. Är det ensamhet, tristess, tröstätande etc etc? Försök i så fall ta kontroll över de känslorna och skjut undan dem. Om du drabbas av tristess och vill äta, ring en familjemedlem eller vän och prata av dig så du får annat att tänka på. Om du är ledsen eller deppig så se på en rolig film (UTAN SNASK! man behöver inte äta bara för att man ser på film, faktiskt!) Eller gå ut och gå en sväng med en kompis och skvallra (se till att inte ha plånboken med dig så du inte riskerar att smita inom affären).

När du har kommit på varför du äter så försök skriva någon sorts matdagbok, eller iaf från dag till dag hålla koll på hur många kalorier du stoppar i dig. Ett dagligt intag av kalorer bör vara mellan 1400-1600 kalorier (för en kvinna, ca 400 mer om du är man). Du kan fördela dem på 3 huvudmål och 2 mellanmål. Exempelvis frukost: 350 kcal, lunch: 300 kcal, middag: 450 kcal och de två mellanmålen på 200 kcal vardera.

Försök hitta en bra sallad du gillar, mixa ihop din egen med grönsaker som bara du tycker om och gör den lite extra god med fetaost eller lite nötter (valnötter, orostade och osaltade cashewnötter är bra och gott).

Vad gäller motionsmässigt så hitta en motionsform som just du gillar. Promenader med ljudbok eller musik i öronen, tennis, zumba, cykling, simning. Det viktiga är inte vilken motionsform du utövar utan att du gör något iaf. Den ultimata träningen får du om du kombinerar kondition med styrketräning (behöver inte vara mer avancerat än sit ups, arvmhävningar, rygglyft och hantlar av vattenfyllda flaskor). Försök i alla fall träna (utöver din vardagliga motion) 30 minuter om dagen till att börja med. Och försök få rutin i det. Men tänk också på att man måste vila lite också. I början kanske det räcker med 3 träningspass i veckan så du inte tröttnar.

Nä, middagen väntar. Later :)


Studentnalleboden nästa

Morgonens styrketräning är avklarad (blev 45 minuter) så nu är det dags att bre en fralla att ha med sig till jobbet (matlådan blev ju klar igår). Det blir rena rama studentnalleboden idag med massa som kommer och köper det i sista minuten typ, således massa kunder idag så får se om man hinner med något annat :). Ska se om jag hittar något passande studentdjur till Mathias också som ju tar studenten imorgon :).

Ikväll ska jag ge mig på min nya löprunda också, gick ju riktigt bra igår, och hoppas att det inte regnar eller åskar just då jag ska ge mig ut.

Verkligen lyckat löppass

Jag är så himla nöjd med dagens löpträning:). Hade mätt upp en ny 2,4 km runda men den började inte alls bra. Kändes inte som sköna löpsteg utan snarare dunkdunkklampklamp ungefär och hade inte alls lust att springa ikväll.

Rundan började som min 1,5 kmrunda nerför en backe och bort på en cykelbana. När jag sprungit ungefär 900 meter så gick jag och sprang varannan lyktstolpe resten rundan. När jag kom in i skogen så fick jag chansa och körde små rusningar i de korta uppförsbackarna så jag fick upp farten med. Verkligen skön intervallträning idag och jag känner mig sjukt duktig:) Det blev verkligen ett super träningspass ikväll och så slut och svitt jag är nu kan det bara ha givit bra resultat ;).

I början av varje träningspass kan det vara hur segt som helst men när det slutar såhär bra så är det väldigt nice iaf. Okej, tiden blev kanske inte så bra, eller jo ganska okej iofs:). 2,4 km och 17:45 min ger ungefär 7:30 min/km. När man ser det så är det inte så bra om man jämför med söndagens korta runda där jag gjorde 4:58 min/km. Det var ju dock den Korta rundan och eftersom jag håller på att tränar upp konditionen räknade jag inte med att jag skulle göra lika bra kmtid idag. Jag är glad att jag kom under 20 minuter och nu har jag ju en tid att utgå från på den här rundan. Det var en väldigt bra runda. Börjar med en positiv upplevelse med nerförsbacken och igenkänning från den gamla banan. Sedan skönt att kunna ta varannan lyktstolpe. Kan ju göra det en vecka typ och sedan springa två gå en etc. Då blir det ändå lite andningspauser och man kanske kan dra upp tempot emellanåt. Sedan mjuk stig i skogen som avslutning.

Dagen är inte slut än heller. Nu ska jag se lite på tv och sedan blir det en kvällspowerwalk på en 40 minuter kanske.

Mittemellan maten

Lite lugnt och skönt framför tvn nu. Snart plocka upp kyckling så jag kan göra sallad till middag sedan. Hm, ska nog steka den nu på en gång med så den hinner svalna. Inte så gott med varm mat sådana här varma och kvava dagar. Har redan fixat korvgryta med linser till jobbet så lika bra att fortsätta i köket och sedan diska undan allting sedan.

Ikväll blir det en Power walk och en liten löprunda också. Ska mäta upp ca 3 km på cykelbanan (dvs 1,5 km fram och tillbaka) och springa det sedan. I och med att där är lyktstolpar med jämna mellanrum så kan man ju köra lite intervallträning också.

Tycker det kan regna en massa inatt så luften rensas lite iaf, annars blir det jobbigt att stå i affären imorgon...

Stressigt värre

Det blev stressigt nu på förmiddagen och vid lunch men det ska snart vara lugnt igen. Kom hem vid fem i halv tolv och hade ju fått tvättid klockan 12 så innan dess skulle jag fixa i ordning tvätten och städa marsvinsburen och sedan äta lunch nu innan jag ska ner och handla med mamma halv 1. Puh... Men från och med halv 2 verkar det vara ganska lugnt iaf så ska passa på att ta det lugnt och fixa matlådor till jobbet. Inte lönt att sticka ut och träna än iaf i den här värmen. Tycker ärligt talat det var lite synd att det inte blev någon åska igår. Nu bygger det liksom på och blir ännu kvavare och tryckande varmt, inte sådan molnfri skön värme då alltså...

Nej, nu hoppade mina mackor upp ur rosten så dags att slänga i sig ett par mackor och sen ner till affären. Mobilen funkar nu igen btw. Fick nytt simkort så nu reder den sig igen, skönt det.


Nä nu räcker det med det här sim-kortet

Nej nu är jag så trött på min mobil. Eller ja, egentligen är det simkortet jag bara vill kasta åt pipsvängen. Flera gånger med min gamla mobil kunde det komma upp att "sätt i sim-kortet" eller "sim-kortet inaktivt" helt utan anledning. Då kunde jag plocka ut det, torka av det, blåsa lite och sätta in det och sen funkade det igen. Det trasslet var en av anledningarna till att jag dessutom köpte ny telefon.

Men nu skiter det sig fasiken igen! Pratade nyss med mamma i telefon och helt plötsligt så bröts det. Trodde det berodde på att batteriet var slut men nähä då. Det stod på skärmen "sätt i sim-kortet" innan den dog och nu har jag försökt säkert femtielva gånger att få igång den och det funkar inte! SÅ FRUSTRERAD OCH ARG (och det är sådana här stunder som man ångrar att man inte har en stationär telefon också)! Så mamma om du läser det här innan jag lyckas få kontakt så vet du vad som hände.

Aja, hrm!

Dags att städa idag då alltså. Och så verkar det som det blir en sväng in till stan och Telia också. Grrr!

60 minuters styrketräning, peppad av Sverige-Finland

Jaha...jag väntar fortfarande på att åskan ska rulla in men än så länge lyser den med sin frånvaro. Det är faktiskt mycket skönare ute nu, kanske blir det inget blixtochbangbang iaf. Jag har iaf gjort 60 minuters styrketränig och blev ju massa peppad av Sveriges lysande fotbollsmatch mot Finland på 4an.

Har saknat lite armträning i min styrketräning. Har både för mage, rumpa, lår, vader och rygg men inga egentliga för armarna. Så tog två halvliters flaskor och fyllde de med vatten. Sedan låg jag på rygg på pilatesbollen och tränade magmusklerna samtidigt som jag gjorde butterflies och sedan satt jag upp och lyfte armarna både framåt och rakt ut åt sidan. Kände faktiskt en del i armarna efter det. Speciellt efter 10x10 upprepningar på varje övning.
Hade planer på att sticka ut och springa ikväll men vette katten, det är ganska sent nu. Är ändå lite nervös för att jag kanske inte kommer gå ner lika mycket denna veckan eftersom jag sprang hela 6 ggr förra veckan... Har funderingar på att kanske ta min 1,5 km runda igen iaf istället för att öka. Jag vill i och för sig öka sträckan men det gick inte alls igår ju så är tveksam. Det kanske beror på att jag var lite låg och hängig i allmänhet men vi får se. Kanske ska ta en runda med färre backar istället så blir jag inte seg på dem. Det finns ju alltid cykelbanan...men den är såå tråkig och finns inte mycket skugga heller så det gäller verkligen att det är svalt när man springer där.

Aja, dags för kvällens apelsin och sedan planering av morgondagen. Blir städning, lite allmänt trevlig dag, planering av tårtorna till Mathias <3 student och sedan handling av ingredienser på kvällen.

(För nya läsare kan jag btw tipsa om Promenixloppan på Facebook, går gärna in och gilla ;))

Snart brakar det lös

Har varit inom Kristianstad och ätit lunch med Mathias<3, köpt en klänning till hans student på lördag och sagt hejdå vid tåget då han åkte.

Angående klänningen då :)
Först gick vi inom Åhlén och jag tog säkert 7 olika plagg som såg snygga ut och fanns i min storlek. Sedan i provhytten funkade ingenting. Jo allt passade men det var antingen stort som tält (långa, lediga klänningar kanske är inne nu men är inte snyggt på oss lite rundare typer) eller supergenomskinligt och i vissa fall både och... Aja, vi knatade in på H&M istället och jag hittade genast en superfin blåmönstad klänning och en likadan i rött för 99 kronor. Tog en var av dem (var dock lite misstänksam eftersom de bara fanns upp till L) och tänkte att det la var lika bra att gå upp om BiB också och hittade en jättefin blommig klänning där som jag också tog med mig. Alla tre klänningarna satt snyggt men den blommiga satt åt lite för mycket i midjan men var för lös i ryggen (ett fenomen jag inte förstår) så det fick bli den röda för 99 (det var även Mathias favorit så valet var ganska enkelt).



Helt väldigt underbart fantastiskt glad att jag faktiskt lyckades hitta en fin klänning (vilket inte händer ofta) som dessutom kom från "det vanliga folkets avdelning" :) Det är inte utan att man känner sig lite normal ;)

Nej, nu ska jag bunkra upp med inspirationstidningar, korsord, peppböcker, jordgubbar och litervis med vatten och invänta det annalkande ovädret. Får bli lite styrketräning sedan också. Förhoppningsvis håller åskan uppe under fotbollsmatchen ikväll så jag kan träna då.. :)

Nej ikväll orkade jag bara inte

Tanken var ju att jag skulle ut och testa min 2,5km runda ikväll men jag var väl ganska tveksam redan då jag cyklade iväg. Tidigare idag hade nämligen jag och Mathias <3 cyklat till Tydingesjön och tillbaka. I runda slängar en tripp på 22 km på 80 minuter (med en knapp timmes vila vid vattnet emellan) i väldigt varm sol och motvind på vägen tillbaka. Cykelturen var väldigt mysig och inte alls så jobbig som jag minns den från min barndoms dagar (då jag cyklade på en 3- eller 0-växlad cykel...).

Som sagt, efter den prövningen var jag lite skeptisk till att löpträna ikväll men gav mig ändå iväg. Redan från början kände jag att det var helt fel beslut. Jag hade ingen ork eller lust alls i kroppen och det slutade med att jag tog en power walk på drygt 1,5 km istället. Visst jag fick motion iaf och hade ju redan cyklat en massa idag men usch vad besviken jag var på mig själv :(. Men en massa mörka tankar kom åt en då man redan kände sig ur form och traskade fram i sin ensamhet liksom.

Ikväll blir det ett bad och en kopp te. Sedan sängen. Imorgon ska jag se om jag hittar något fint att ha på älsklingens student på lördag. Annars blir det styrketräning inomhus iaf. Har hört talas om dåligt väder imorgon nämligen...

Jämförelsebilder







Invägning vecka 23

Startvikt: 111,2
Målvikt: 68

Nuvarande vikt: 95,7
Viktnedgång sedan förra veckan: - 1,0 kg
Viktnedgång totalt: 15,5 kg

BMInedgång totalt: - 5,6

Kvar till mål 2: 5,8 kg
Kvar till målvikt: 27,7 kg

Nu har jag då gått ner en tredjedel av det jag ska. En tredjedel låg på 14,4 kg så hade ju det redan förra veckan men fick för mig jag skulle ner till 91 kg och inte bara till 96,7 för att klara det menmen :)

Ett kilo ner till nu då således och måste säga att träningen fungerar mycket bra. Det är nog tack vare att jag äntligen fått fart på löpträningen som det går så bra med viktnedgången även om jag nog gått ner utan den också. Den har liksom fått fart på den.

Bara 5,8 kg kvar tills jag är under 90 kg som ju är mitt delmål 2 och då har jag även gått ner hälften av vikten :).

Träning vecka 22


Målet 8 minuter, är snart där :)

Idag har det blivit en konstig vilodag från träningen :P. Strax efter lunch ville jag och Mathias ut i solen så vi tog cyklarna och cyklade upp en runda om Wanås och Gryt. Det var väldigt härligt och mysigt väder så en helt okej runda.

På eftermiddagen hade jag inget att göra och värmen gjorde mig helt slö så vilade ända från 15.00-18.00... Undrar hur det kommer gå att sova inatt...hoppas bara jag slipper allt kryp i armveck och ben för det är så sjukt frustrerande då man är skittrött.

Ikväll var jag ute och sprang och det gick verkligen jättebra:). Jag kunde hålla ett högre tempo en stor del av vägen och blev inte riktigt trött förrän efter typ 1 km. Sedan måste jag erkänna att jag inte sprang uppför hela sista uppförsbacken men nästan :). Anser ändå att jag har klarat rundan då jag nog inte kommer kunna ta hela den backen förrän jag är mycket mer tränad och det känns inte lönt att ligga och gnata den rundan gång på gång när det ändå bara är backen jag har problem med och jag alltid är trött då jag kommer dit. Så ska satsa på att börja med min 2,5km runda nästa vecka.

Ja, just det. Rundan idag gick på 8 minuter och 20 sekunder :). Märks att jag höll ett högre tempo än igår då jag har kapat 35 sekunder sedan igår på rundan :). Och mitt mål på 8 minuter på rundan känns inte helt omöjligt. Om jag bara kan hålla det högre tempot över hela rundan så kan jag få gå lite i uppförsbacken och ändå klara den. Kan ju ta min korta runda som avslutning varje vecka. Så ser jag hur mycket min längre löpträning lönar sig på min korta runda :).

Imorgon bitti är det invägning... Får se hur det går men jag har bra känsla inför det :)

Nu daga för en apelsin, en halvliter vatten och lite tv.

Under 9 minuter på rundan idag :)

Dagens träning är då avklarad och snart hela dagen också. Löpningen gick skitbra ikväll, jag kunde hålla ett lite högre tempo än tidigare och jag sprang nästan upp för sista backen också. Var inte helt slut då som jag brukar utan började trampa på och ökade frekvensen just för att "bli av med skiten" och det var inte lika jobbigt som jag trott. Sedan efter ungefär en tredjedel så började jag gå istället. Var ändå ganska trött och tänkte att jag ju ska göra veckans bästa lopp imorgon så kan spara mig lite ;)

Vad det blir att hitta på imorgon vette katten. Jag och Mathias hade tänkt cykla till Wanås men såg att det kosta typ 100 spänn att gå in så tror inte det... Men vi ska ha en mysig utedag iaf så vi får se hur och var det blir.

Sedan börjar en ny vecka med invägning och sånt. Jobb på torsdag och fredag iaf och sedan ner till Mathias och hans student på lördagen :)

De obligatoriska delarna på en marknad: munkar och marknadsnougat...jikes...

Det blev min lilla löprunda ikväll men sprang inte hela utan tog samma gåställe som i onsdags, det vill säga, den lilla uppförsbacken på slutet. Att bara springa den backen är nog inga problem men att göra det (med min träning och kropp) och ha 1,4 km i benen (och lungorna) redan är skitjobbigt... Ska ta typ samma tempo imorgon kväll och sedan försöker jag springa hela rundan på söndag kväll när mamma kommit hem från Taize istället, göra henne lite stolt liksom :)

Ikväll har jag gjort lite hallonslushie, inte så jättegott blev det tyvärr men svalkande iaf. Blir nog en kopp te innan läggdags. Kvällen är sådär underbart klar och fin så hade gladeligen suttit ute till långt in på natten med lite vänner, grillat och sånt. Det är väl sånt sommaren är till för :)?

Denna sommaren ska bli så himla skön. Ett sommarjobb som jag älskar, två sommarkurser som verkar väldigt intressanta och säkert kan vara användbara, träning varje dag, typ i träningsshorts och linne och såklart träffa Mathias så mycket det bara går. Förra sommaren var ju med mysig då jag träffade Mathias men hade inget jobb och kurserna var bara sådär halvkul så denna blir nog bättre :)

Imorgon är det Broby marknad som gäller och det svåraste för mig blir att undvika alla mina "obligatoriska" hållplatser där... 1. Pelle från Hörbys marknadskarameller (eller tja bara nougaten då som är godast), 2. Minst 2 munkar, en med socker och en med choklad och 3. Är det lite kö och gott om sittplats: hamburgare eller tacotallrik.

Hm jag har en känsla av att jag kommer ha mer pengar kvar efter marknaden i år eller så kommer jag hem med mer saker som man faktiskt kan använda (och som man inte ätit upp på bussen hem)... Har väl lite planer på vad jag ska titta efter men sedan är det skönt när man inte känner att man "måste" reservera 50 kronor till marknadsgodis utan att man faktiskt kan shoppa för dem också.

Är ganska sugen på pinnbröd eller något sådant också så ska nog övertala Mathias att vi ska grilla imorgon kväll när jag har sprungit. Morgondagens träning blir en power walk på minst 40 minuter och sedan 10minutersrundan på kvällen.

Brödbaksstim

Har haft ett brödbaksstim här hemma igår och idag. Igår gjorde jag en variant på italienskt lantbröd med rivna morötter och hackade hasselnötter som jag penslade med olivolja och hade havssalt på. Väldigt goda :)!


Idag blev det en Jamie Olivervariant som jag snappade upp i morse.

1 bröd
500 gram vetemjöl
½ näve socker
½ näve salt
1½ paket torrjäst
3 dl vatten

Blandas och knådas sedan och kavlas ut "som kanelbulledeg". Sedan fyller man den med ex parmaskinka, kokta ägg som lägges på rad, mozarella, parmesan och någon färsk krydda. Sedan lägges den ena långsidan över fyllningen och man rullar ihop och lägger som en ring. Pensla med olivolja, ha på rosmarin och havssalt. In i ugnen i 200 grader i 30 minuter.



Dessutom gjorde han en variant som var fylld med nutella, banan och hasselnötter men jag höll mig undan från den :)

Snart blir det dags att ta sin 50 minuters styrketräning och ikväll blir det min 10minuters runda. Ska försöka ge mig på att springa uppförsbacken med idag och kan nog ta lite av den. Brukar ju orka mer för var gång jag springer :)

Det gäller att hålla ut till affären stänger iaf...

Jahapp då var det bevisat. Jag måste ha något att göra. Inget i min kropp mår bra av att vara ledig och då har jag bara varit den en dag än så länge... Använde förmiddagen åt att städa och eftermiddagen att tvätta och handla och baka bröd. Känner ändå mig så himla rastlös och vill bara att det ska bli dags att sova så jag kan göra det.

När man har segt och tråkigt drar sig tankarna ner mot allt gott och onyttigt i affären liksom...

Det gäller att stå ut till 8 då affären stänger. Visserligen har Preem öppet till nio eller tio men den gamla Marie säger att det är aaaalldeles för långt dit (även om den nuvarande Marie egentligen skrattar åt det så håller hon med för sitt eget bästa...)

Ska göra egen potatismos ikväll, med lite dill tror jag. Har precis gjort salladstallriken(skålen?) och satt in i kylen. Blev mer än jag planerat som vanligt men det är ju bara bra.

Imorgon bitti blir det att cykla till huset och så lite frön som jag köpte idag till de tomma delarna av rabatterna på baksidan.

Städad förmiddag

Dagen har börjat lugnt och skönt. Städat buren och mina marsvin, hade ute dem länge idag och röjde i lite köksskåp så länge. Satte fram deras gamla "gungbräda" åt dem som de nyfiket började undersöka. Dus var först uppe på den och såg väldigt förvånad ut då den tippade över. Sedan var Sus strax bakom henne och vände tillbaka den igen så Dus blev ännu häpnare.

Har även satt in deras gamla "toalett" i buren också. De var uppe i den flera ggr när den stod ute på golvet så de är inte lika misstänksamma mot den som de var innan. De var även väldigt pratiga idag. Inte det där tiggpipet utan de gick omkring och snackade med varandra på den där marsvinsjollriga viset :)

Aja, nu är köket helt städat och dammsugat så ska fortsätta med hallen, toan och sedan rummet. Får se om jag hinner klart till klockan 12 då jag har tvättid.

Är sugen på att ut och cykla en sväng, det var himla mysigt igår :). Men har träningsledigt idag så blir inget. Kanske en liten kvällspromenad sedan men inget träningsinriktat.

Hm, får fundera på vilka växter jag ska behålla i fönstren. Hade glömt att vattna de på ett tag i kombination med starkt sol gör att de är ganska vissna... Ett par duger men vette katten, trevligt med helt tom fönsterkarm också så det blir öppnare och ljusare. Får se, hallen står på tur som sagt.

En utomordentlig dag med bravader:)

Jag är hur grym som helst, det är inget snack om saken :)!

Var ute och cyklade innan idag, 8,4 km på 30 min menmen, det var inte det jag tänkte snacka om (även om det är helt ok det med:))

Nej jag sprang ju min runda ikväll. Och det började hur dåligt som helst! Kändes skittungt och kändes som om jag klampade ner varje steg istället för att mjukt rulla på fötterna. Kort sagt, jag hade inte blivit förvånad om jag börjat gå så fort jag kom nerför backen. Men det gjorde jag inte :). För när jag kom ner så kändes det lite lättare och när jag kom till den korsningen där jag har vilat i måndags och igår, så kände jag mig inte helt död som jag gjorde då så jag fortsatte springa :) Hade sagt till Mathias i ett sms innan jag gav mig ut att eftersom jag har vilodag från träningen imorgon så kunde jag lika gärna ge järnet idag så jag sprang ändå tills den sista uppförsbacken. Då var jag helt slut i benen och visste att jag skulle typ falla ihop om jag försökte ge mig på en stigning.

Hur som helst, den backen uppför är bara typ 100-110 meter och så fort jag kom uppför den så började jag springa igen så sammanlagt sprang jag typ 1570 meter idag varav ca 1400 i ett svep :)

Tiden blev 9 minuter och 10 sekunder så snart är jag nere under 9 minuter:). Det gäller bara att jag inte har "en tung dag". Målet är att kunna springa rundan på 8 minuter, det är dubbelt så fort som mamma och jag går den nämligen och jag tror det är möjligt:). Kanske inte redan nästa vecka men någon gång.

Ska försöka springa hela rundan (om jag så ska dö på kuppen!) på lördag kväll så jag kan utöka min träningsrunda till 2,5 km nästa vecka :).

Imorgon har jag en vilodag från träningen och det är inte klokt vad skönt det ska bli :). Okej, jag har väl lidit av träningsmani ibland och fått dåligt samvete om jag inte tränat en dag men nu när jag vet att kroppen behöver vila också (och när jag har sprungit 3 kvällar på raken!) så ska det bli otroligt skönt med en dag av städning och tvättning :)

Nej, efter dagens åstadkommande i form av helt avklarad vårtermin och en utomordentlig löprunda så anser jag mig vara värd och redo för ett bad och 2 apelsiner :)


I'm FREEEEE!

Så himla skönt trodde jag aldrig det kunde vara att ha blivit färdig med allt :). Och på en så solig dag också. Det här är toppen :). Jag tog verkligen rätt beslut när jag punktmarkerade mig framför datorn för 4 timmar sedan med målet att bli klar med allt idag. Visst hade jag kunnat fortsätta sprida ut det men lika bra att bli klar med allt på en gång. Det resulterade i att jag nu inte har ett skit att göra ända till nästa torsdag (då jag ska in och jobba :)). Den innebär hela 7 dagars ledighet :) Har visserligen en städ- och tvättdag imorgon men skit samma, det är bara en dag det.

Nej, nu ska jag skicka in sista skolarbetet för i vår och sedan fixa något riktigt gott till lunch. I eftermiddag blir det rabattfixning och styrketräning. Sedan kanske en löprunda ikväll :) vem vet ;)

Hade ju egentligen cykling på schemat idag men tar det på lördag istället då jag och älsklingen ändå ska cykla till Broby marknad. Sedan lägger jag lördagens power walk på fredag och tar fredagens styrketräning idag... oj vad rörigt...tur man har en (fullklottrad) almanacka :)

Att göra idag

1. Handla X
2. Göra de två sista litteraturdiskussionerna till skrivarkurs 2
3. Göra den sista litteraturdiskussionen till skrivarkurs 1
4. Göra den sista skrivuppgiften i skrivarkurs 2
5. Göra de två sista delarna, sätta ihop, renskriva och skicka in den allra sista uppgiften i marknadsföring
6. Cykla 60 minuter eller 60 minuters styrketräning (beror på vädret)
7. 10 minuters löpträning ikväll
8. Eventuellt rensa lite rabatter vid huset (beror på vädret)

Sådär, ser ut att bli en fullspäckad dag men dagen är lång så ska nog hinna med allt iaf :). Och sen är jag helt ledig tills jag ska jobba nästa torsdag. Verkligen skönt att kunna ta sommarlov tidigare än tänkt (så man får något sommarlov liksom, ska ju plugga och jobba i sommar annars).

Nä, dags att skrida till verket. Punkt 1 är avklarad så dags för nummer 2.

RSS 2.0