Ny frisyr på g ;)

Idag började dagen med att jag slängde ner lite tvätt i maskin och sedan blev det en 30 min pw. Åkte in till stan och klippte mig. Köpte snygg höstjacka på HM.
 
Nu blir det till att fortsätta pluggläsa. 115 sidor kvar i bok 5 och sedan blir det att ge sig på nästa. Så himla skönt när läsningen går såhär lätt.
 
Ikväll blir det nog ännu mer pw och så fångarna på fortet.
 
Imorgon marknad. Och så lite födelsedagsfirande.
 
 

Long time no see

Oj det var riiktigt länge sedan jag skrev... har mest fastnat i att läsa andras bloggar än att skriva min egen på sista tiden. Menmen, man har fått lite gjort också :)
 
Vikten har pendlat obönhörligt på samma 3kilosintervall de senaste månaderna nu och bara väntar på att det ska släppa. Ena veckan så kan jag ha gått ner 3 kg (!) och tror att det har släppt men så veckan efter så går jag upp 2 av dem, sen ner 1 kg och så upp 2. Tja det går inte som på räls men mår inte så kasst av det faktiskt. Visst motivationen tryter ibland (som på danspasset i måndags kväll då jag hamnade framför en av speglarna...huh...) men oftast är jag på g redan dagen efter igen. Löpningen har hamnat lite på is. Visst försöker jag ta en runda i veckan men mer blir det inte (om man inte räknar med intervallerna på gymmet). Tycker det är lite för långtråkigt...:P. Får fixa en bra spellista på mobilen så kanske man kan hålla på längre.
 
Styrketräningen går däremot riktigt bra. Det har inte varit så maniskt som i somras då jag gjorde armhävningar, situps, knäböj, dips och rygglyft var och varannan kväll här hemma men kör fortfarande på gymmet och där har jag ökat i motståndet rejält den sista tiden. Har dessutom vågat mig på att äntra chinsmaskinen och jobbar mig sakta men säkert ner mot 0 kg i viktavlastning och en riktig chin. Än så länge ligger jag på 40 kg så har kommit drygt halvvägs iaf :) Om ett par månader är tanken att vara nere på 0 :).
 
Har dock anledning att ta itu med min hemmastyrka igen (armhävningarna och det) då mitt julmål (100 armhävningar, 200 situps, 150 rygglyft, 200 knäböj, 150 dips) fortfarande står kvar :). Dessutom för jag ju en fettprocentmätning (BIA/Tanita) 1 gång i månaden och i juli, då jag tränade som mest hemmastyrka, hade jag tappat hela 4 % i fettmängd. Tror således inte det blir lika mycket denna gången, har nästa vägning på söndag, men förhoppningsvis har jag tappat något i alla fall. Vad jag vet har jag inte släppt taget om maten för mycket någon gång (mina matfelsteg har denna månaden varit överraskande få,,,) och styrkan har ju gått bra. Så tja, vi får se.
 
På måndag börjar btw den stora grejen :)!

Jag har det senaste året läst programmet Digital Design på distans och på samma gång som det varit ganska kul så har det även funnits stunder då jag verkligen tvivlat på om jag varit på rätt plats. Detta i sammanhang med att jag länge funderat på att söka till Journalist gjorde att jag i våras sökte till Kandidatprogrammet i Journalistik vid Lunds Universitet (90 hp, 1,5 år) till i höst. Fick vara nere på nutidstest och lämna in personlig ansökan och kom tametusan in :)! Gryymt glad och impad då de bara tar in 32 personer där och vi var långt fler än så som skrev nutidstestet. Så något måste de ha gillat :)
 
Hur som helst så har jag nu sedan i fredags gottat ner mig i min nya kurslitteratur och snart slukat 4 av första delkursens 9 böcker. Jag har aldrig varit så förberedd och tycker det ska bli så himla kul. Och när till och med böcker som har titlar som "Sekretess", "Offentlighetsprincipen" och "Källkritik" kan vara sjukt intressanta, då vet man att man är inne på rätt spår:)!
 
Aja, nu blir det att gotta ner sig i Grävande Journalistik och ikväll blir det ett pass Power på gymmet :)!
 
 

Nystart imorgon, nu är det verkligen fullt fokus!

Det har inte alls gått bra på sistonde. Maten har stundtals varit katastrofal och träningen har...tja funkat men inte mer än så. Jag har gått upp x antal kilon, inte säker på exakt siffra menmen. Väljer att inte fokusera på det utan istället sätta nya mål.
 
De mål jag har nu är snarare inriktade mer på form istället för vikt och de är långt fram i tiden. Detta för att jag inte vill stressa upp mig över att vikten inte kanske funkar ibland utan fokusera på de formmässiga framstegen. Med mål långt fram i tiden känner jag dessutom att jag har mer tid på mig. Jag kommer bli normalviktig någon gång, det vet jag, det känner jag. Men jag vet inte när. Och jag vet inte om jag vill ha ett datum heller. Hur vet jag hur vägen dit kommer att bli?
 
Nej men nu är det fullt fokus verkligen. Imorgon gör jag en ny Tanitavägning (kroppsfettsmätning) på gymmet för att sätta en utgångspunkt för min nystart. Har en exakt måltidstabell att äta efter för att minimera matmisstagen. Planerar att äta 1500 kcal om dagen mina vilodagar och 1800 kcal på mina träningsdagar. Kolhydraterna kommer ligga mestadels på mina träningsdagar och i mindre mängd på mina vilodagar.
 
Träningsmässigt har jag lite mer idéer på hur jag ska göra men sparar lite på det för att se hur det går nu veckan som kommer.
 
Ska försöka skriva av mig här lite oftare också. Men som sagt, brist på motivation och framgång har dragit ner lite på det.

RSS 2.0