En ledig kväll, hur gör man?

Idag var jag nära att försova mig till gymmet och var ytterst nära att faktiskt bli kvar i sängen. Det var ju så varmt och skönt och jag hade sovit ganska dåligt. Med en beslutsamhet som jag aldrig känt för ett år sedan drog jag mig dock till slut upp och gjorde mig klar (himla tur att jag hade packat väskan igår kväll).

Passet på gymmet blev annorlunda, det blir de nog varje gång för det är lite tradit med samma rutin gång på gång. Började med 2 kilometers rodd sen 50 minuters styrka och sen 35 minuter på crosstrainern, med en nivå högre än förra veckan :). Blev riktigt härligt trött av det!

Plugget idag blev inte riktigt som jag tänkt mig. Internet hängde sig gång på gång då jag gick igenom filmföreläsningarna så fick skjuta upp dem lite och ta dem imorgon istället (då i så fall på föräldrarnas dator). Istället tog jag och läste dagens och morgondagens kapitel i kurslitteraturen som jag ska sammanfatta imorgon. Trodde jag hade bra koll på plugget nu men det känns som det kommer ut nya uppgifter varje dag som jag sedan lägger på de uppgifter jag redan har eller lägger i helgen. Det är det att man inte vet hur mycket som kommer nästa vecka så lika bra att få det gjort så snabbt det kommer ut på lärplattformen.

Ikväll tog jag mig en ledig kväll från 18.00 ca då jag hade läst mina kapitel och inte alls hade något fokus eller någon koncentrationsförmåga alls så tänkte det var lika bra att ta det lugnt. Problemet var att...tja jag visste inte alls vad jag skulle göra om jag inte skulle plugga. Att bara sitta och se på tv i typ 4 timmar (något som inte hade varit något problem för mig för ett par år sen) kändes helt orimlig. Jag skulle bara få dåligt samvete, bli rastlös och slösa bort 4 timmar jag kunde lagt på annat... Hm, när man ser det så var det garanterat att jag behövde en paus. Så tog och fixade ögonbrynen, naglarna och lade en ansiktsmask och såg på lite tv. Tvn kom in i bilden iaf men jag satt inte bara stilla!

Imorgon blir det att tvätta, gå ut och gå en långrunda och så göra mina 4 föreläsningar också.

Invägning vecka 5

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 83,5 kg
Nedgång sedan sist: 0,9 kg
Nedgång totalt: 27,7 kg

BMI-nedgång: 10

Kvar till mål 3: 3,6 kg
Kvar till målvikt: 15,5 kg

Det gick oförtjänt bra denna veckan anser jag... Visst jag är skitglad att jag gick ner nästan ett helt kilo men det unnades lite för mycket choklad (mörk visserligen) för att jag ska vara helt stolt... Grejen är den att jag inte vill att tänket "jag kunde ju äta det förra veckan och ändå gå ner" ska fastna i skallen. Så nu blir det detox igen.

Kan dock med glädje meddela att jag är under 30 i BMI igen :). Står dock på 29,9 så det gäller att hålla i det här så jag inte går över igen. Men fortsätter jag bara att fokusera på plugget och träningen så ska jag förhoppningsvis inte ha tid att tänka på hur sugen jag är... Ska nog även ta en dag som jag inte tränar alls, okej en promenad är kanske okej men inget annat. Kan nog behövas tror jag...

Idag blir det ut på en morgonpromenad nu, sen hem och börja med veckans plugg. Fick ju planerat veckan igår så jag inte behöver göra det på måndagen (som förra veckan) utan börja plugga direkt istället. Sparar nog någon dag i slutet av veckan på det. Vid lunch blir det en timmespromenad och så kör jag armstyrka och hopprep ikväll :)

Veckans plugg blev klart halv 2 inatt...

Det blev riktigt sent igår kväll men det var jag beredd på. Jag fastnade framför DaVincikoden på 3an och så hade grannen fest så vart en del ljud därifrån så var svårt att fokusera på läsningen och sammanfattningen. Men färdig blev jag i alla fall. Det var en egen liten seger att trots jag inte hade så mycket kvar vid midnatt och lika gärna hade kunnat göra det idag istället (för jag var riktigt riktigt trött) så satt jag kvar tills jag var helt färdig. Det gjorde dessutom att hela veckans skolarbete blev klart då. Typ halv 2 somnade jag...

Odag har jag således min träning inplanerad och den är på gymmet. Men det är så knaisgt för fast jag har hela dagen på mig så vaknade jag halv nio och var jättestressad över att jag inte var på väg än.. :P Åker om en timme så är väl hemma vid 4-5tiden igen, blir lagom. Ägnar väl kvällen åt lite film, städning och sådana grejer. Imorgon blir det att planera nästa vecka, i så stor utsträckning det går, så gäller att passa på vara ledig idag.

Måste passa på att köpa fler bläckpennor i stan idag också. Köpte en ny i tisdags men har antecknat så himla mycket till skolan så den har tagit slut. Hade kanske kunnat satsa på en drygare penna men gillade verkligen denna så blir att köpa ett litetlager på en 3-4 stycken så man har ett tag.

Blir att passa på att äta lunch nu innan jag åker till träningen så jag inte blir hungrig i stan och äter mer än mitt mellanmål.

Idag (26 jan) är jag glad för...

  • Att jag fixade ett väldigt snyggt självporträtt för att vara första gången jag använder illustrator på riktigt.
  • Att jag fick läst dagens kapitel i boken och sammanfattat dem (hur trött jag än var på slutet)
  • Att jag klarade av att ro 5 km, styrketräna armarna i 35 minuter och sen köra 40 minuter på crosstrainern utan att stupa eller ge upp.
  • Att jag har full koll på vad jag ska göra imorgon vad gällande plugg och träning
  • Att jag kunde njuta av lite mörk choklad innan utan att få dåligt samvete

 

Dagen har således varit väldigt givande. Jag känner att jag (iaf just nu...) har full koll på mitt plugg och ligger i fas med det jag har planerat. Ska bli så skönt på lördag (för hinner nog inte klart imorgon) då jag är klar med veckans skola och sen på söndag kväll/måndag kan göra upp en ny plan för nästa vecka. Kan jag klara av första veckans uppgifter kan jag klara av andra. Då har jag i alla fall inget släpande efter. Pluggar man 150 % och har träning på det så krävs det lite planering...

Imorgon blir det att börja med en morgonpromenad innan jag tar mig an hälsokursen. Blir att läsa igenom lite information och sedan skriva lite diskussionsinlägg. Med tanke på hur mycket jag gjort idag så känns det som en ganska slapp dag imorgon :P. Har dock ca 40 sidor kvar att läsa och sammanfatta denna veckan så ska försöka hinna så mycket som möjligt av dem imorgon så jag kan få det mesta av helgen ledig.

Träningen imorgon blir en timmes powerwalk, benträning och sen 5 minuters hopprep. Det har inte regnat eller töat än så går nog att gå min skogsrunda :).


Idag (25 jan) är jag glad för...

  • Att jag äntligen fick fixat ett pluggproblem som gnagt i skallen, imorgon kan jag ta itu med saker och ting :)
  • Att jag, trots isen, kom ut på en timmespromenad med full fart
  • Att jag lyckades göra en smarrig squash/zuccinigratäng med broccoli och västerbottenost. Det blev till och med kvar till middagen imorgon :) mumma!
  • Att jag, fast jag var hur seg som helst och inte ville någonting, ändå städade marsvinsburen
  • Att mitt hår är väldigt lent från inpackningen jag gjorde igår :P :)
  • Att det är torsdag (= gymdag) imorgon
  • Att <3 äntligen kan få börja på sin praktik
  • Att jag fick antecknat de kapitel i kursboken jag tänkt idag och dessutom hunnit börja på nästa kapitel också

Det blir upp tidigt imorgon också så man kommer till gymmet innan rusningen (när nu den är). Imorgon tänkte jag värma upp med 5000 m på roddmaskinen, sedan ta armdödarpass på ca 40 min och så avsluta med 40 minuter på crosstrainern. Snacka om att jag kommer behöva duschen och mellisbananen efteråt. Kommer nog sova gott på bussen hem också...

På eftermiddagen blir det äntligen att börja med grafisk design på riktigt och "rita" ett självporträtt i Illustrator. Har fått höra från kursarna att det är lite knepigt så kan nog behöva lägga lite tid på det. Ska börja imorgon iaf och försöka göra det färdigt innan söndag kväll. Annars ska det inte in förrän nästa vecka så har lite mer tid på mig.

Aja, nu blir det sängen, upp kvart över sex imorgon.


Ups and downs... (continued...)

Idag har det varit en himla rörig dag! Är dock duktig på att förtränga det så tänker inte ta upp det här och gnälla sönder sidan.

Började iaf dagen med en halvtimmes powerwalk. Så mycket power det nu kunde bli med tanke på hur snorhalt det är ute. Höll på att dratta i backen minst 5-6 gånger... Har precis varit ute på min träningsrunda nu, blev exakt en timme och är helnöjd med tanke på att jag vart så sjukt seg.

Fick tvättat i förmiddags också. På grund av lite skoltrubbel så vart jag inte alls på något humör för att röja och så men jag tog mig i kragen och städade buren med. Fastän, som sagt, jag inte hade lust med någonting.

Nu verkar det mesta ha löst sig i alla fall så nu blir det att ta ett bad (fryser som tusan efter powerwalken nu) och sedan börja med maten. Sen ikväll blir det att sätta mig med den engelska kursboken och fortsätta läsa och anteckna. Blir kapitel 2 och 3 som gäller då.

Imorgon blir det ännu ett hårdträningspass på gymmet. Fattar inte att jag längtar så mycket men det ska bli superhärligt! Imorgon blir det 5 km på roddmaskinen, sen armdödarpass på ca 40 minuter och sen 40 min på crosstrainern som avslutning. Sounds awesome!

Pluggmässigt kommer jag ägna resten av dagen att försöka lära mig Illustrator, lär nog ta ett tag menmen. Skönt att ha tvättat och städat och handlat så man bara behöver bekymra sig över det :)


Nya, fina kollegieblock :P

Idag vart jag riktigt sugen på ett hårdträningspass på gymmet och det var inte så mycket folk där så man kunde testa på en massa nya grejer. Började med 20 min crosstrainer, sen 20 min rodd, 25 min benstyrka (ajajaj) och så avslutade jag med 20 min till på crosstrainern. Var så duktigt trött efteråt att jag knappt kände hur varmt vattnet i duschen var..

Passade på att springa inom Bokia på vägen till bussen och köpa ett kollegieblock till varje kurs jag läser nu. Blev ett orange, ett grönt och ett rosa :) olika så att jag kan hålla reda på dem. Känner sig lite som man börjar ettan igen och det dröjer nog inte länge förrän jag sätter etiketter på blocken också:P

Nu blir det en halvtimmes powernap och sedan ska jag sätta mig med den första föreläsningen, gå igenom och anteckna som en furie :). Har satt två timmar till den men tror jag klarar det på mindre tid. Veckans schema är väldigt extremt tilltaget så behöver alla extraminuter jag kan få för att slippa plugga i helgen (som ju var ett av mina nyårslöften till mig själv).

Idag är jag glad för (23 jan-12)

Fick en idé av Annika att göra en lista (målet är sedan varje dag men får se hur det går) varje kväll vad jag är glad och nöjd över idag. Det hjälper nog en att se de små glädjeämnena i vardagen. Att istället för att stressa ihjäl sig för det som inte går bra glädja sig över det som faktiskt Går bra.

Idag är jag således glad för:

  • Att jag hade gått ner ett helt kilo den senaste veckan
  • Att jag har lyckats hålla på med bra mat och träning ett helt år
  • Att till och med jag nu även ser förändringarna jag gjort på min kropp med hjälp av de nya bilderna
  • Att jag äntligen lyckats bemästra Outlook, behjälpligt då min kalender är helt fullklottrad
  • Att jag ser fram emot denna pluggveckan, jag har koll på vad jag ska göra
  • Att jag ser fram emot ett jobbigt, svettigt och härligt gympass imorgon
  • Att jag haft så många besökare på bloggen idag :)
  • Att det var himla mys att ligga och kramas med Mathias innan :)

Okej, kanske inte de originellaste punkterna jag tagit upp men de gjorde mig glad i alla fall :). Så nu tänker jag inte längre på hur seg jag var som bara gick 40 minuter idag utan istället hur glad jag är över min pluggstruktur och hur mycket jag längtar till träningen imorgon :)


Hm, måste ha tappat det nånstans på vägen...






Årsinvägningen (v.4)

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 84,4 kg
Nedgång sedan förra veckan: 1,0 kg
Nedgång totalt: 26,8 kg

BMI-nedgång: 9,7

Kvar till mål 3: 4,5 kg
Kvar till målvikt: 16,4 kg

Kan inte komma på något sätt som veckan (och år 2) kunde börjat bättre på:). Detta är ett litet bevis, vilket jag behövde, på att min nya mathållning och mitt träningsschema fungerar. Man kan till och med unna sig tio godisbitar en lördagkväll ;). Det var himla skönt att jag inte gått upp av det eftersom jag verkligen diggar den här dieten. Sallad och grönsaker har blivit godare och jag saknar varken ris, pasta eller potatis. Pommesen ibland kanske då;). Bröd saknar jag dock lite grann men har faktiskt kunnat unna mig ett par rostemackor två kvällar föregående vecka och det gick bra iaf. Okej, jag kanske hade gått ner mer av att strunta i dem men då hade jag nog fått nippran!

En sak till som är bra med den nya kosthållningen är att jag inte alls är lika trött av den. Jag känner mig inte lika slö och däst efter maten längre. Dessutom har jag känt ett minskat sug. När jag blir hungrig så blir jag hungrig och inte sugen.

Mina tankar är nu att jag med start nästa vecka, endast ska föra in min vikt varannan vecka och att jag vill ha ett kilos nedgång på två veckor. Det ger 0,5 kg ner i veckan och det tycker jag låter rimligt. Har skrivit in vilken vikt jag vill vara på (som högst) varannan vecka i min kalender och idag skulle jag börjat på 85 kg. Kul att man ligger en vecka i förväg :). Med den räkningen kommer jag exempelvis ligga under 80 om 10 veckor och jag kommer att ha nått min målvikt lagom till min 23-årsdag i slutet av augusti :).

Mina mått har också minskat på detta året :)

Över byst
Start: 117 cm
Nu: 100 cm
Minskat 17 cm

Under byst
Start: 115 cm
Nu: 80 cm
Minskat: 35 cm

Midja
Start: 113 cm
Nu: 81 cm
Minskat: 32 cm

Mage
Start: 130 cm
Nu: 93 cm
Minskat: 37 cm

Rumpa
Start: 127 cm
Nu: 107 cm
Minskat: 20 cm

Eh okej... Bara jag som är impad eller;)? Inte konstigt att jag kanske äntligen ser någon skillnad. Blir även glad när jag sträcker på mig när jag vaknat och kan känna revbenen :) Lite bilder kommer upp senare idag

Träning vecka 3

Det blev hela 766 minuters träning denna veckan och jag är mäkta imponerad av mig själv:)!

Ja det finns inget att klaga på vad gällande träningen i alla fall. Konditionsträningen blev, sammanlagt, lite mer än styrkan och det blev även bra variation på den, vilket var tanken också. Det var bara i onsdags som jag inte alls hade någon lust att träna så därför jag inte kom över 800 minuter but no harm done.

 

Är riktigt nöjd med 3 pass på crosstrainern men spinningen kunde ha varit lite längre (hade planerat in 40 minuter). Annars inte mycket att klaga på. Bara att se så att jag lyckas lika bra nästa vecka:)

Invägning imorgon, lite nervös fast jag nog egentligen inte behöver vara det. Maten har också funkat riktigt bra denna veckan, jag har koll på mina kalorier och varje dag överstiger proteinet mina kolhydrater. Så får se hur det går... Helst ska jag väga 84,9 eller mindre. Då håller jag mig till min plan att gå ner minst 0,5 kg i veckan.

Ups and downs...

Idag har det varit upp och ner...

Jag kom ut på min morgonpromenad utan större problem och fick tamejtusan ihop en halvtimme också :). Riktigt skönt. Sen blev det en tur in till stan för att köra 40 minuters crosstrainer på gymmet. Var riktigt härligt och blev hur trött som helst. Skönt med dusch efteråt.

Testade att köpa den nya yoghurten Skyr till mellanmål sen men...hm ja den hade skittjock konsistens och smakade typsom créme fraiche...som kommit upp igen (om man säger så). Nej, fick bli en rostbiffsallad på Trendies till lunch istället med <3 som var inne i stan för att köpa ny laddare till mobilen.

Nu har jag suttit och försökt redigera filmen till skolan och det går inget vidare. Har en massa trials till redigeringsprogram men inte någon av dem funkar som jag vill. Testade dessutom att ladda upp en ruff version av det jag gjort hittills och såklart godkände varken youtube eller imovie filformatet. Just nu är man på gränsen till en breadown känns det som... :(.

Aja, ikväll blir det benstyrka och hopprep och så i säng tidigt för en gång skull. Ska skriva en hemtenta till bildteorin också så jag får det gjort.


Mitt veckoträningsschema

Måndag
Morgon: 30 min powerwalk
Kondition: 40 min spinning
Styrketräning: 40 min armar
Övrigt: 10 min hopprep

Tisdag
Morgon: 30 min powerwalk
Kondition: 40 min crosstrainer
Styrketräning: 30 min ben
Övrigt: 10 min hopprep

Onsdag
Morgon: 30 min powerwalk
Kondition: 60 min powerwalk
Styrketräning: 30 min mage
Övrigt: 10 min hopprep

Torsdag
Morgon: 30 min powerwalk
Kondition: 40 min crosstrainer
Styrketräning: 40 min armar
Övrigt: 10 min hopprep

Fredag
Morgon: 30 min powerwalk
Kondition: 60 min powerwalk
Styrketräning: 30 min ben
Övrigt: 10 min hopprep

Lördag (min "vilodag")
Morgon: -
Kondition: 90 min powerwalk
Styrketräning: -
Övrigt: 40 min yoga

Söndag
Morgon: 30 min powerwalk
Kondition: 60 min powerwalk
Styrketräning: 30 min mage
Övrigt: 10 min hopprep

Kaloriintag 16 jan

Frukost:
2 dl lättfil + 2 hårdkokta ägg
(240 kcal)

Lunch:
Sallad på 1 kokt ägg, 50 g makrill, ½ tomat, sallad, mozarella, 10 g cashewnötter
(308 kcal)

Middag:
Biffar på 200 g nötfärs och mixad blomkål, broccoli och tomat + mjölk
(523 kcal)

Mellanmål:
  • 1 banan (116 kcal)
  • 1 skiva knäckebröd med kalkon + 45 g vaniljkesella med 10 g jordnötter (179 kcal)
  • 2 dl pressad apelsin + 1 kokt ägg (157 kcal)

Sammanlagt kaloriintag: 1523 kcal

122 g protein, 112 g kolhydrater, 68 g fett

 

Det vart kanske lite för mycket kolhydrater men jag lär mig i alla fall :). Dagens mat har varit helt okej. Även träningen. Tänkte lägga in mitt träningsschema här senare ikväll så ni kanske får tips eller nåt. Idag vart det 30 min morgonpower, 30 min på spinningcykeln i huset i eftermiddags, 45 min armstyrka och 10 min hopprep ikväll. Skolan funkade också helt okej idag, kom längre än jag tänkt så känns inte lika stressande längre.

Aja, nu är det dags för Idrottsgalan och kanske en kopp te på det.

 


Invägning vecka 3

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 85,4 kg
Viktnedgång: 0,6 kg
Viktnedgång totalt: 25,8 kg

BMI-nedgång: 9,3

Kvar till mål 3: 5,5 kg
Kvar till målvikt: 17,4 kg

Okej det blev inte ett helt kilo på de två första veckorna i år men nästan. Jag gick i alla fall ner och är faktiskt nöjd. Nu börjar jag som sagt ett nytt sätt att äta (då jag inte äter upp de kalorier jag bränner utan håller mig på samma kalorinivå att äta, oavsett vad jag tränar) och äter mellan 14-1500 kcal om dagen. Igår kom jag upp i 1390 typ och mycket träning så är helnöjd med gårdagens prestationer. En hel vecka av sådana dagar och det kommer nog gå super på vågen. Ska ta och väga mig redan på måndag igen eftersom det då är ett år sedan jag började resan och ta lite jämförelsebilder och så. Känns lite som det kommer bli en nystart. Går på år två i resan samma dag som man lämnar höstterminen och börjar vårterminen med nya kurser i plugget.

Denna dag kommer helt fokusera på träning och plugg. Är lite disk att ta när jag kommer hem men det är helt städat, allt är diskat och så. Nu ska jag snart ut och gå min morgonpromenad, ska verkligen försöka få till en halvtimme idag och inte 23 minuter (som det på något skumt sätt nästan alltid blir vilken runda jag än går). Sen blir det börja plugga och plugga till lunch typ, räknar med att jag är klar med det mesta då. Sen in på spinning (antingen gymmet eller i huset) i 40 minuter och så den vanliga styrketräningen(armar ikväll) och hopprep ikväll.
Frukosten idag bestod av 200 g fil och två hårdkokta ägg. Bra start på dagen/veckan.

Träning vecka 2


Jag är mäkta stolt över denna träningsveckan :)! Kom upp i hela 712 minuters träning utan att tycka det var jobbigt. Tror det beror på att jag delat upp träningen i tre pass om dagen. Då blir varje pass "energiskt och explosivt" istället för en långt utdragen pina:P. Har kollat igenom alla mina träningsveckor på funbeat och kunde faktiskt inte hitta en enda över 700 minuter. Detta var alltså den vecka jag tränat mest sedan jag började men jag har samtidigt känt jag haft ork till mer och känt det varit roligare än aldrig förr.

Nästa vecka tror jag dessutom att det, om jag följer mitt schema, ska bli ännu fler minuter. Inte för att jag vill tänka på det i och för sig för då kommer det låsa sig, så har det varit förr liksom... I alla fall, tränat jag enligt det schemat jag lagt upp blir det över 820 minuter...Ja det är ingen som kan säga att jag tränar för dåligt i alla fall :). Nu vill det vara till att maten fungerar lika bra så ska det här gå som en dans:). Träningen är inte längre något som jag avskyr och känner är skitjobbigt att genomföra. Istället bidrar det till en trygg rutin i vardagen som gör att jag mår super :).

Aja, hur bra maten funkat denna veckan lär väl visa sig på vågen imorgon. Vägde ju 86 för 2 veckor sen och enligt shapeup (som jag inte längre följer helt) ska jag ha gått ner 2 kilo sen dess. Det tror jag dock inte... Har bara en känsla av att ja, jag kanske har gått ner 1 kg men inte två. Fast 1 kg på 2 veckor är ju ändå helt ok och en lagom fart att hålla. Har jag kanske dessutom inte gått ner något till imorgon, ja då är det bara det att shape up inte funkade helt för mig och jag får köra en variation för att det ska funka.

Om jag får en halvbra/dålig invägning imorgon så tror jag ändå inte att jag kommer bli så deppig av det. Nu börjar jag ju på helt ny kula med första hela veckan för ny diet och nytt träningsprogram imorgon och då får man se om två veckor sen hur det har gått. Men jag har en bra föraning :)

Total confusion...

Alltså jisses, ibland känns det som jag har noll koll.... Har varit lite ifrågasättande till hur jag äter, det har funkat bra men känts lite osäkert ändå. I alla fall så frågade jag om tips från Benita om hur jag skulle få in mer protein och så i maten då jag tränade så mycket nu. Fick ett bra svar med väldigt bra tips men jag känner mig nästan ännu mer förvirrad. Ojoj vart var mitt huvud under hemkunskapstimmarna liksom...

Nästa vecka ska jag försöka lägga om min kost och äta mer protein och mycket mindre kolhydrater. Vilket innebär att jag ska försöka slopa allt bröd, all pasta och all potatis och ris. Istället äta mer sallad och lite mer huvudmål (dvs kycklingen, köttet etc) till middag. Ska dessutom bli en stor konsumerare av yoggi och frysta bär igen :). Får se hur det går men ska försöka lägga in maten varje kväll från nästa vecka så jag får koll på det. 

Ska även dra ner på kalorierna och inte bry mig om vad jag konsumerar (ätna minus brända) utan bara hur många kalorier jag äter. Nu ska jag inte föra in min träning på shape up utan bara på funbeat. Där får jag visserligen inte reda på hur mycket kalorier jag bränner men eftersom det inte ska spela någon roll för hur mycket jag äter (då de ätna kalorierna ska ligga på ca 1500 om dagen) så gör det inget. 

Puh, blir en utmaning att skriva handellistan imorgon känner jag men en nyttig sådan förhoppningsvis. 

Träningen idag bestod av ca 1,5 timmes powerwalk och 10 minuters cykling. Ska försöka ta mig ett yogapass ikväll också om jag orkar. Aja, klockan bara 8 ännu så det ska nog bli av. Sen imorgon är "träningsvilan" slut och jag ska på morgonpromenad, 60 min powerwalk, styrka mage och hopprep igen.  

1 uppgift kvar på första terminen nu :)

Sådär nu är jag äntligen klar och har skickar in uppgiften i bildteori :)! Ska bli skönt att ta lite helg nu. Kommer säkert börja kolla på filmuppgiften på söndag (ju mer tid jag tar till den, ju bättre är det ju) men ska försöka ta pluggledigt imorgon i alla fall. Nästa vecka är redan planerad och varje steg i redigeringsarbetet står inskrivet i kalendern så jag inte glömmer något.

Aja, vädret är fortfarande toppen! Tror jag tar och hoppar mina sista 4 minuter med hopprepet, fixar lunch och sen går ut och går. Har satt 60 minuters powerwalk som dagens pass men tror nästan det blir mer.. :).

Sen blir det hem och mysa med <3. Blir nog en sväng till möbelmagasinet i Hanaskog sen. Bara kolla rundor lite. Finns massa coolt småplock och sånt där med, rent farligt att gå in där ;).

Ikväll blir det styrketräning för magen. Undrar hur min kropp kommer må i helgen... Har idag ont i armarna efter armträningen i onsdags och varje gång jag reser mig upp så känns det som benen ska kaputta efter träningen igår. Nog bra om jag tar ledigt imorgon...

Skriva konstant så man kan komma ut i solen

Dagen har börjat bra. Hade satt klockan på 8 och vaknade, utsövd, fem minuter innan den ringde :). Sen gick jag ut och gick, blev en 23minutersrunda, och hamnade i huset. Hoppade 6 av mina 10 hopprepsminuter och åt sen frukost. Nu har jag snart fått första boken till Kropp, Näring och hälsakursen skickad till mig.

Och så skiner solen :)

Aja, slut på pluggpausen som varat sen i onsdags eftermiddag. Dags att ta itu med det sista på bildteorikursen nu så jag kan släppa det och ta tag i filmen, det sista på 1a terminen i Digital Design. (1 done 5 to go...)

Blir att skriva (minst) 2 sidors rapport idag också och jag har kvar lite av tänket som jag kom in i under plugget onsdags så blir nog inte såå jobbigt ändå. Vill få det klart snabbt så jag kan ut och gå i solen sen :)

Dagens konsumtion (12 jan) och en himla massa pladder

Då vart man hemma igen och efter en hel dags med flängande och tränande (och inget plugg!) har jag nu inget kvar att göra idag. Ska bara skriva kvällens blogginlägg och sedan blir det att gå och lägga sig. Känns verkligen som det har varit en helt okej dag faktiskt. Dagens träning har jag fixat (och fick dessutom bränt 200 kalorier mer än jag tänkt), crosstrainerpasset var härligt(!), maten har gått skitbra och kunde unna mig fika ikväll då jag hade 600 kalorier till godo. Jag har inte heller känt mig stressad av skolarbetet jag ska skriva imorgon utan har lyckats skjuta det åt sidan. Fick 2 av 3 böcker till vårens kurser i digital design med, den 3e kommer imorgon, och har lyckats leta upp och frågat efter (begagnat) de böcker jag ska ha till kursen i Kropp, Näring och Hälsa som jag ska läsa i vår och höst (en av böckerna heter Stress och den nya ohälsan, ska jag ta det som en pik eller:P)

Aja, dagens konsumtion då.

Frukost:
½ skiva knäckebröd
10 g avocado (anledningen till halva knäckebrödet och avocadon var att avocadon var för gammal och smakade skit..)
1 glas mjölk
3 skivor vetebröd
335 kcal

Mellanmål:
50 g vetebröd, fullkorn
124 kcal

Lunch:
1 st Subway Chicken Teriaki (på fullkornsbröd!)
2 st chocolate chip cookies (en extra för träningsbelöning;))
597 kcal

Mellanmål 2:
2 st bananer
232 kcal

Middag:
120 g hemmagjorda köttbullar
100 g potatiskroketter
Sallad och gurka
1 glas mjölk
531 kcal

Sammanlagt ätna kalorier: 1819 kcal

Träning:
35 min Powerwalk (15+20)
30 min Promenad
40 min Crosstrainer
32 min styrketräning ben
10 min hopprep
Brända kalorier: 1131 kcal

Konsumerade kalorier: 688 kcal

Protein: 97/94 g
Kolhydrater: 268/375 g
Fett:44/69 g

Som ni ser hade jag 681 kcal kvar att äta till mina drygt 1300 men ikväll så var jag på ungdomsgruppen och till fika åt jag gino (frukt med riven vit choklad över som stått i ugnen) och liite glass och en näve karameller á la dumletyp. Jag vet inte exakt hur mycket kalorier det kan ha varit i det menjag tänker inte försöka räkna ut det. Jag gick inte över de 681 jag hade kvar hur som helst.

Även protein etc gick riktigt bra idag. Detta trots att jag tränade så mycket och behövde äta mer. Var ju orolig att det inte skulle gå ihop då men det gjorde det ju :). Sedan om jag skulle gått över där, jag har ju bränt kalorier så antagligen har lite av proteinet etc också försvunnit då.

Morgondagen då (puh, har ni orkat läsa ändå hit?). Jo planerna är att jag ska skriva klart rapporten till bildteorin (tja jag måste ju det eftersom det ska in vid midnatt sen). Men det blir inga problem. Träningsmässigt är det morgonpower på 30 min, 60 min powerwalk vid lunch typ, styrketräning mage på kvällen och så 10 min hopprep också. Blir nog riktigt härligt att gå ut och gå imorgon (och hela helgen) då det ska vara fint och kallt ända till söndag :)!

Länge sen man körde crosstrainer

Fy tusan vilket skitväder det är ute :(! Regnar och blåser som bara den...

Var en sväng inne på gymmet med Mia innan och körde 40 minuters calorie burner på crosstrainern och det märktes verkligen att det var länge sedan jag tränade den. Blev trött ganska snabbt men orkade hålla mitt satta tempo, och dessutom öka nivån, hela tiden. Kände mig riktigt stark och snygg :). Efteråt var det riktigt skönt med en dusch men sen var det ut i skitvädret igen. Gick en sväng inom Team Sportia och köpte mitt hopprep och sen bort till Subway och åt lunch. Uppdaterade mig via shapeup och insåg att jag faktiskt kunde unna mig två chocolate chips till min sub :). Ska ju förbränna 980 kalorier idag så då behöver jag äta typ 2000 för att jag ska konsumera rätt. Så skönt att veta att jag inte behöver räkna lika hårt på maten idag, sålänge jag bokför den ändå såklart :)

Från imorgon och till typ måndag skulle det bli riktigt fint väder så bra jag har powerwalks 3 dagar i rad nu :). Blir nog härligt. Fast imorgon ska jag sitta och skriva rapporten till min bildteori. Menmen, den första delen skrev jag på typ två timmar igår så är inte orolig att inte hinna klart :). Helgen blir ledig, kanske kolla lite på filmredigeringen eller börja bläddra i mina nya kursböcker som jag fick idag. En verkar helt ok och en begriper jag inte ett dyft av...

Ungdomsgruppen ikväll. Ska vara där...hm halv sju. Så har typ 2,5 timmar på mig att vila, städa marsvinsburen, styrketräna ben (typ 30 min), hoppa hopprep i tio minuter, laga mat och sen tvätta av mig lite. Dags att sätta fart kanske...


Dag full med träning

Det var himla svårt att gå upp i morse men fick min morgonpromenad i alla fall. Även om den blev en och en halvtimme senare än jag tänkt :P. Den blev dock bara på en kvart men jag kom ut iaf :).

Dagen blir full av grejer att hitta på idag fast jag inte ska plugga. Så det var nog klokt att ta en pluggfri dag idag.

Morgon:
Morgonpowerwalk (check!)

Förmiddag:
In till gymmet och köra 40 minuters crosstrainer

Lunch:
Köpa hopprep och kolla jeans

Eftermiddag:
Styrketräning mage (20-30 minuter)
Hopprep (10 min)

Kväll:
Ungdomsgruppen terminsstart

Blir att hitta tid att städa burarna i eftermiddag också men det lär jag nog hinna med.

Kalorikonsumtion (11 jan)

Frukost:
75 g Fazer Aktiv Rågbulle
1 kokt ägg
150 g blåbärssoppa
348 kcal

Mellanmål:
1 äpple
72 kcal

Lunch:
2 knäckebröd
100 g mosad avocado
1 glas mjölk
347 kcal

Mellanmål:
200 g lätt vaniljyoghurt
30 gram Kellogs Red Berries
232 kcal

Middag:
100 g fisk
2 potatisar, kokta
100 g vetebröd fullkorn
sallad och gurka
507 kcal

Kvällsmat:
1,5 del pressad apelsin
2 knäckebröd
4 g smör
172 kcal

Ätna kalorier: 1678

Brända kalorier:
Powerwalk 1 h 18 min (426 kcal)
Styrketräning armar 40 min (168 kcal)
594 kcal

Konsumerade kalorier: 1084 kcal

Protein: 72/74 g
Kolhydrater: 270/294 g
Fett: 35/55 g

En väldigt bra dag både ur mat- och träningssynpunkt:)! Det är en ganska kul utmaning att hålla koll så man äter rätt och rätt mängd.

Satt idag och gjorde upp ett nytt träningsschema för mig och tusan vad massa träning jag ska få in. När jag skrev upp det kändes det inte som så mycket men när jag räknade ut hur mycket det blev per dag... Nåja, låt oss säga det är uppdelat på 3 pass de flesta dagarna. En morgonpromenad på ca 30 minuter, ett konditionspass mitt på dagen och ett styrketräningspass (antingen för mage, armar eller ben) och lite hopprep varje kväll. Jag har tagit till så kraftigt på träningen att om jag inte följer schemat någon dag så är det absolut ingen fara.

Imorgon blir det in till gymmet med Mia vid elva och köra 40 minuters crosstrainer. Sen ska jag inhandla ett hopprep och kanske kolla ett par nya byxor (KappAhl har medlemsrea, 20 %). Sen hem och ta det lugnt, styrketräna magen och kanske städa lite. Sen ungdomsgruppen på kvällen. Härligt att inte ha något plugg att göra imorgon :)


Ny motionsform: Powerwalk i lervälling

Hittade ett par gummistövlar här i huset så drog på mig dem och gick ut med planerna på en lång powerwalk i leran i skogen. Började dock med 900 meter asfalt och märkte hur bortskämd jag blivit med bra och tjocka sulor på mina skor. Gummistövlar är ju helt platta! Hemska att gå power i! Fötterna (eller snarare benen) överlevde i alla fall och sen kom jag in i skogen. Härliga leriga skogen! Det var skönt att slippa snirkla och slira sig fram utan bara klafsa rätt igenom skiten. Himla tur att stövlarna satt på...

Skrev klart del A av rapporten innan jag gick ut och gick så egentligen behöver jag inte plugga mer idag men sitter ändå och har dåligt samvete för jag inte gör något... Har dessutom gått sammanlagt 1 timme och 15 minuter idag så behöver inte träna mer idag heller... hm, behöver egentligen inte göra någonting...

Gaah! Det är kris. Jag. Är. Rastlös.

Pluggpaus

Ja jag hade ju tänkt sätta igång och skriva den där rapporten på en gång innan men...hm ja jag somnade istället. Men jag hann börja och skriva några rader så jag stod i alla fall inte på noll på jag vaknade igen. Hade först haft en tanke på att skriva (som en galning?) konstant idag så att jag skulle kunna skicka in arbetet ikväll men det var nog det som gjorde att jag blev så trött :P så jag delade upp det istället.

Onsdag:
Skriva minst 2 sidor om de logotyper jag tagit fram.

Torsdag:
Pluggfri
Gymmet och styrketräna (köpa hopprep)
Ungdomsgruppen på kvällen

Fredag:
Skriva minst två sidor om de affischer jag tagit fram
Deadline 23:59 på fredag kväll.

Så det är ju inte så himla mycket att skriva. Det jobbiga är att referera. Nu har jag dock snart skrivit klart texten om logotyperna så kanske kan hinna skriva en del på den andra rapportdelen också så jag bara har lite kvar, skriver det imorgon och tar helt ledigt på fredag istället med städ och tvätt. Aja, vi får se men hinner(/orkar) jag bara skriva om logotyperna idag så hinner jag ändå färdigt.

Skulle ha tagit en långpromenad nu på lunchen men tusan vad det blåser :(. Det är inte speciellt soligt heller som det skulle vara. Visst är det ganska blå himmel men solen gömmer sig konstant bakom molnen ju :(. Aja, nu blir det att hämta en Loka och fortsätta skriva.

Hopprep ska inhandlas (och användas!)

Idag var det inte så himla svårt att komma upp men det var tradit när jag väl var ute. Benen var hur sega som helst och regnet kom sådär kallt och hårt. Jobbigt verkligen men därför också extra glad och stolt över att jag faktiskt klarade av min morgonpromenad på 30 minuter :) Har förresten fått tipsat att man kan hoppa hopprep också och att det bränner massa kalorier. Det har jag faktiskt inte tänkt på innan. Nu när vihar fått ut granen och så, så är här ju plats till det också. Nästa gång jag ska in till stan, dvs imorgon då jag ska inom gymmet en sväng, så ska jag nog tametusan köpa ett hopprep. Så kan jag få in lite bra rutiner.

Morgon: Morgonpromenad på minst 30 minuter
Lunch: Dagens träningspass (långpower, styrketräning, simning, cykling etc)
Kväll: 15 minuters styrketräning (armar eller ben+mage) + 15 minuters hopprep.

Morgonpromenaden tar jag ju innan frukost (bättre förbränning men oj vad hungrig man är under tiden) och dagens pass kan jag ta i en lite längre lunchpaus. Sen på kvällen så brukar det alltid gå massa tv-program så man kan hoppa framför dem.

Nej då var det dags att ta itu med rapportskrivandet då. Skriver jag riktigt energiskt kanske jag kan bli klar idag :)!

Dagens kalorikonsumtion (10 jan)

Frukost:
1 kokt ägg
1 skiva frukostknäcke
150 g blåbärssoppa
1 glas mjölk
307 kcal

Lunch:
100 gram spagetti
2 knäckebröd
100 gram mosad avocado
407 kcal

Mellanmål:
100 gram vetebröd fullkorn
248 kcal

Middag:
100 gram risotto
1 kycklingbröst utan skinn
Gurka och sallad
428 kcal

Mellanmål:
50 gram vetebröd fullkorn
1,5 dl pressad apelsin
178 kcal

Sammanlagt ätna kalorier: 1568 kcal

Träning:
35 minuters Powerwalk
20 minuters styrketräning (armar)

Förbrända kalorier: 281 kcal

Konsumerade kalorier: 1287

Proteiner: 64/62 g
Kolhydrater: 260/247 g
Fett: 31/46 g

Dagens mat har varit riktigt bra faktiskt :). Kom upp i rätt antal kalorier och gick bara över lite på proteiner. Kolhydraterna blev lite för mycket, skulle ha skippat pastan på lunchen.

Puh, det här med maten och träning är verkligen en balansgång. Tränar jag mycket så behöver jag äta mer för att inte konsumera för lite men då är risken jag går över protein-kolhydrat-fettintagen. Men idag känns det som jag hade velat träna mer men då hade jag ätit för mycket på de intagen (även om inte kalorierna varit i fara). Aja, jag får ge det ett nytt försök imorgon :)

Åh jo, jag kom upp i morse :)

Men det var himla segt...

Jag har gått och lagt mig ganska sent de senaste dagarna (mycket att göra, inte trött etc) vilket sen innebär att jag är skittrött då klockan ringer. Alarmet stod på tio över sju men gick inte upp förrän halv 8 (och det under en uppsjö av inre protester). Sängen var ju så varm...

Aja, ut kom jag i alla fall och blev sammanlagt en 36 minuters runda med frukostpaus (och en ganska positiv smyginvägning) i mitten. Ska nog bli helt ok väder idag så blir nog en längre runda på lunchen tror jag också:) och så armstyrketräning ikväll.

Annars idag har jag inte mycket planerat. Mycket att göra har jag men det är alltså inte en mängd saker inplanerade. Har nu ganska precis 3,5 dag på mig att fixa klart bildteoriuppgiften. Inga problem att greja det men vill ju hellre redigera filmen :P. Aja, den får jag ta itu med på lördag eller så.

Nej, dags att börja skissa nu då.

Dagens kalorikonsumtion

Frukost:
2 kokta ägg
2 knäckebröd
1 glas mjölk
357 kcal

Mellanmål:
1 äpple
72 kcal

Lunch:
75 gram spagetti
2 skivor kokt påläggsskinka
50 gram gurka
1 ägg
10 gram riven ost
10 gram solroskärnor
1 knäckebröd med 2 gram smör
389 kcal

Mellanmål:
1 nutrilett bar
1 kopp te
214 kcal

Middag:
1 tjock grillkorv
100 gram pulvermos
2 skivor vetebröd + 4 gram smör
480 kcal

Kvällsmat:
2 knäckebröd
100 gram mosad avocado
1,5 dl pressad apelsin
304 kcal

Kaloriintag: 1816 kcal

Träning
75 minuters Powerwalk (7,8 km) - 410 kcal
15 minuters styrketräning (benen) - 63 kcal
Sammanlagt brända kalorier: 473 kcal

Planerad kalorikonsumtion: 1369 kcal

Dagens kalorikonsumtion:
1343 kcal

Fun with cooking (and counting..)

Idag var det faktiskt ganska kul att fixa lunch :). I vanliga fall brukar jag bara slänga ihop något. Inte ägna så mycket tid åt det eftersom jag antingen har middag sedan gårdagen att värma eller så är jag så hungrig så jag inte orkar bry mig. Idag hade jag ingen middag sen igår och jag hade en halvtimme tidigare ätit ett sent mellanmål (ett äpple) så jag var inte så hungrig heller. Det resulterade i att jag faktiskt hade tid och ork att ägna mig åt att väga och laga ordentligt.



75 gram (okokt) spagetti, som kokas naturligtvis - 118 kcal
3 skivor kokt påläggsskinka, strimlas - 29 kcal
50 gram gurka - 8 kcal
1 rått ägg, blandas och värms med pastan, skinkan och gurkan - 80 kcal
10 gram hushållsost, rivs - 37 kcal
10 gram solroskärnor - 58 kcal
1 skiva knäckebröd med 2 gram smör - 45 + 14 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 17 g
Kcal: 389

Jag har alltid trott att jag äter för mycket kolhydrater och i vanliga fall kanske men idag är det proteinerna som (enligt min shape up app) är i "farozonen". Proteiner är i och för sig bra men kanske ändå rekommenderas att hålla sig inom zonen.

Nu blir det en sväng ner till affären och se om de har fått in någon kyckling, vila en liten sväng och sen fortsätta plugga.

Jag kom faktikt upp i morse :)

Jag kom faktiskt ut i morse på min promenad. Det var inget svårt att gå upp när klockan ringde tio över sju. Rundan blev på en 30 minuter, lagom. Kokte två ägg till mina knäckebröd idag istället för avocadon. Mer proteiner och mindre fett i det på ungefär samma mängd kalorier. Ska inte bara hålla koll på mina kalorier från nu alltså utan även proterin-, kolhydrat- och fettintag. Aja strunt samma, gott var det i alla fall.

Kröp ner en sväng till <3 efter frukosten och det var himla svårt att komma upp igen. En varm och mysig säng med sitt <3 är svår att lämna liksom.

Dags för att börja plugga nu då. Filmningen är som sagt lagd på hyllan så ska sätta igång med sista bildteoriuppgiften + att jag har en timmes tenta någon gång denna veckan i det också.

Det blir ingen invägning idag. Inte ens en i smyg. Gårdagen var väldigt bra mat- och träningsmässigt och denna veckan har börjat bra så vill inte bli osäker av en invägning. Tar det om en vecka istället.

Träning vecka 1

Detta har, rent träningsmässigt, varit en väldigt bra vecka :)! Tanken är ju att jag ska lägga fokus på Powerwalk och styrketräning och sedan ha någon annan aktivitet varje vecka med. Det har jag lyckats med årets första vecka. Hoppas det är en måttstock för hur det kommer bli fortsättningsvis i år med :). Igår och idag, mina längsta rundor på över 70 minuter, har känts riktigt härliga. Imorgon skulle det bli fint väder här verkar det som så ska komma ut på en lång runda då med.

Har planerat in en morgonpromenad på minst 30 minuter varje morgon denna veckan och ska verkligen försöka komma ut på det. Så får jag in det som en trevlig liten morgonrutin.

Det blev ingen tur till stan idag iaf. Var riktigt trött och seg efter lunch så vi filmade det sista här hemma istället. Funkar lika bra. Nu ska jag lägga undan filmandet, både i praktiken och i skallen, och fokusera på bildteorin. Skönt att ha koll på nästa vecka men ska inte börja plugga förrän imorgon. Ska verkligen ta söndagskvällen och göra ingenting. Det blir nog att sitta och se på Virus i Bataljonen sen och skriva lite eller så.

Ute och gått i sumpmarken

Visste ju igår kväll att jag inte hade så mycket att göra idag. Bara filma lite i stan, veckohandla och ut och gå. Det var därför riktigt skönt att inte behöva ställa något alarm utan sova tills jag vaknade. Knasigt nog så hade jag gått och lagt mig "redan" halv tolv inatt och vaknade redan klockan åtta. Förnuftet vann dock och jag somnade om i ett par timmar.

Härligt att vakna kvart över tio och inte känna sig stressad över att ha sovit bort nästan hela förmiddagen. Istället gick jag ut och gick en långrunda. Det var inte lika soligt som när jag vaknat men ändå helt ok väder. Gick, dumt nog, en del i skogen och där var hur klafsigt och lerigt som helst. Kändes som jag gick i 3 kilometers sumpmark nästan. Sådana stunder man önskar man hade gummistövlar på fötterna.

Aja, det blev knappt 8 kilometer och 78 minuter så helnöjd med det :). Nu har jag precis ätit lunch och snart ska jag och <3 in till stan och filma det sista till skolarbetet. Sedan ska jag låta det ligga undan nästa vecka och fokusera på bildteorin istället. Man jobbar väl tajmat då man kan ta en vecka och en uppgift i taget.

Kör på sockerstopp igen

Idag har man varit på kalas...igen! Kakor där också men det var nog sista kalaset på ett tag så nu ska jag försöka sätta in en sockerstopp igen. Måste verkligen pilla bli allt sånt smått och onödigt.

Allt är färdigfilmat för idag och i förmiddags blev det 1 timme och 45 minuters powerwalk så både skolan och träningen är klar för idag. Så himla skönt att ha hela kvällen att göra vad man vill. Blir att sitta lite med hemsidan, äta middag, kanske spela lite spel och så. Sen hade jag velat se Eternal Sunshine of a spotless mind vid midnatt men får se om jag orkar. Imorgon blir det verkligen sovmorgon alltså!

Världens högsta tröskel

Trots att jag gick och lade mig sent inatt, vid halv ett, så hade jag inga problem med att komma upp då klockan ringde halv nio. Hade ju ändå faktiskt fått mina 8 timmars sömn så kunde lika bra gå upp.

Smygvägde mig lite idag och det var inte helt okej :(. Ibland fattar jag verkligen inte vad jag gör för fel. Nu den senaste tiden har jag antingen stått still eller gått upp (ok jag vet det varit jul men ändå...). Känns som det ska till något drastiskt för att kasta en över tröskeln men vette katten vad. Och även om jag mår bra nu så kan jag må bättre. Jag vill inte nöja mig med att ligga på mellan 80 och 90 kilo :(

Redan brutit ett av nyårslöftena...

Då vart det äntligen fredag. Eller tja..det förändrar inte så mycket i arbetstempot :P. Ett av mina nyårslöften till mig själv (och speciellt min egentid) var att jag skulle vara klar med allt veckans skolarbete på fredagen så jag slapp plugga på helgen...Ha! Såklart pallade jag inte (energibrist) att filma klart alla scener till skolarbetesfilmen i veckan så får ta ett par imorgon och några stycken på söndag. Det är dock det enda "jobbiga" jag ska göra i helgen.

Imorgon blir det upp på en morgonpromenad vid 8tiden (passa på att filma lite då). Fått inspiration till morgonpromenad från Benita och tänkte att det är ju en bra idé :). Det behöver ju inte vara längre än typ 30 minuter bara jag kommer ut. Då är ju förbränningen bättre plus att man kommer ut en runda innan man piggnat till och insett hur jobbigt det är :P ;)

Sedan blir det kalas för syrran och hennes kille och så blir det nog bara lugnt på kvällen för...

...på söndagen blir det upp och filma klart igen :P. Tänkte ta stadsscenerna på söndag då det nog ändå inte är något folk inne i stan. På söndag kväll ska jag ha allt inspelat så jag kan släppa det helt nästa vecka. Då är det bildteorins inlämningsuppgift 2 och tenta som gäller... Just det, och så ska jag börja besöka gymmet igen :)

Oplanerad dag, himla härligt

Började dagen med att diska och städa undan. Himla skönt att ha det rent omkring sig. Dessutom så fick vi tvättat av igår och städat den stora buren så är inget speciellt inplanerat idag. Igår kväll fick vi också filmat en del av scenerna till min skolarbetesfilm och ska ta några scener till idag, några utomhusscener imorgon förmiddag och några scener i Kristianstad på söndag. Ska bli skönt att få allt material infixat för redigering sen.

Aja, de scener vi ska fixa idag tar vi inte förrän ikväll så har en hel dag oplanerad. Riktigt härligt :)! Ska passa på att gå ut och gå en långrunda (hoppas vädret är bättre idag bara) och sitta lite med min hemsida som fortfarande inte är klar... :S

Invägning vecka 1(eller:...Matmässigt hatar jag julen)

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 86 kg
Viktförändring sedan förra invägningen: +3,0 kg
Viktnedgång totalt: 25,2 kg

BMI-nedgång totalt: 9,1

Kvar till mål 3: 6,1 kg
Kvar till målvikt: 18 kg

Just nu är jag bara så förbannat trött på allt! Så trött på att alltid behöva tänka på vad jag äter eller att jag måste träna. Senast jag var uppe på 86 kg var vecka 42. De senaste 10 veckorna när jag har kämpat mig ner mot 80-strecket är helt tillintetgjorda. Det är nog det som är jobbigast. Att det veckorna på jag kämpade mig närmare och närmare under 80, de betyder inte ett skit längre.

Sådana här dagar känner man sig inte det minsta stolt. Inte det minsta inspirationsmässig. Inte det minsta duktig. Bara uppgiven och trött.

Nej, jag blev inte peppad av det här. Inte agressivt peppad eller någonting. Snarare tvärtom. Snarare vill jag lägga mig i sängen hela dagen och skita i allt. Att veta att skolan och allt drar igång imorgon igen gör mig bara än mer nere. Matmässigt har jag (nu i efterhand) avskytt de senaste 2 veckorna och längtat efter att vardagen ska börja igen. Men sysselsättningsmässigt känns allt så stressigt igen... :(


Livrädd inför invägningen, vill inte gräva ner mig av besvikelse

Ärligt, jag är livrädd inför invägningen imorgon... Jag vet att den kommer vara dålig, kanske usel rent ut sagt, känner det på mig. Saken är den att jag är orolig för att ens gå och väga mig för jag vågar inte se resultatet. Visst blir jag peppad av smådåliga resultat, de får mig att kämpa mer, men det känns snarare som jag kommer "gräva ner mig" av ett uselt.

Tror snarare jag ska dra och väga mig idag faktiskt. Då blir inte det en usel början på nästa vecka utan jag kan börja om imorgon istället. Lika bra att få det överstökat liksom. Att få en siffra att börja året på. För ju längre sedan det gått sedan den förra invägningen, ju mer grepp tappar jag. Behöver få en verklighetsuppdatering innan jag ger upp helt.

Längtar verkligen efter att alla storhelger ska vara över nu!

RSS 2.0