Valborgsmiddag

Ny design på bloggen ser ni. Påpeka gärna om den e helt och hållet knäpp, syftar främst på färgvalen jag har.

Ikväll har jag ätit namsig valborgsmiddag här hemma. Nystekta köttbullar, ugnsrostade grönsaker och potatis och en maffig (tog upp halva tallriken) sallad med mozarella. Smarrigt och väldigt mättande.



Ikväll blir det en bit melon, lite jordgubbar och turkisk yoghurt med lite havregryn :)

Under 100 :)

Jag trodde aldrig jag skulle klara att träna 7 timmar på en vecka men snart är det avklarat. Nu i helgen har jag bara 1 timme kvar och allt annat e bara bonus. När det blir så, då är det lätt att gå ut och gå, speciellt i solen.

Dessutom är jag under 100 kg nu. Den officiella vägningen är ju inte förrän på måndag visserligen så sparar de exakta siffrorna till dess ;) men det första målet är iaf uppfyllt. Jag har funderat på hur tidsmässigt inställda mina mål ska vara. Egentligen har jag (enligt mig själv och mina mål) nu 3 veckor på mig att tappa 4,3 kg och jag vet inte riktigt om det kommer funka. Så jag kanske ska satsa mer på att fokusera på vikten och inte tiden. Att tja vikten kommer ner till mina mål när den gör det men att jag inte ska stressa mig (och pressa) med väldigt strama mål.

Det första målet är ju iaf klarat nu, under 100. Har gått ner över 11 kg nu och mer ska det bli. Nästa mål får väl vara 90 kg då och sen var tionde. Skulle som sagt helst vara under 95 till tjejmilen om 3 veckor men eftersom jag inte tror jag kommer vara det så får det målet liksom hänga i luften. Om jag sen klarar det är det ju jättebra :).

Nästa vecka blir det också massa tid till träning. Jag har lite föreläsningar som ska göras och uppgift som ska knåpas på men ska inte iväg någonstans förrän (sista!) teckningslektionen på torsdag. Så kan l´plugga en timme, gå en halv, plugga en timme, gå en halv. Och hålla på så :). Låter kanske rörigt men blir nog bra iaf. Och behöver ju ny luft och så när man sitter och pluggar hela dagarna.

Sen blir det jobb på lördag, håller tummarna för fint väder.

En vecka till back :(

Hade ju tänkt jag skulle åka upp till brorsan och väga under 100 kg (för jag vägde ju 100,1 i fredags) men nähä. Den där jädra påsken kom ju emellan och sabbade allt :(. Inte gått upp sen i måndags dock uten 0.5 kg ner på en vecka sammanlagt men e lite butter ändå:P. Nu har man ju hamnat en vecka till efter sitt mål.

Ska ju dock träna skitmycket från och med denna veckan så förhoppningsvis ligger jag under 100 nästa måndag iaf. Men har lärt mig att man inte ska hoppas för mycket. Tyckte jag kände mig superlätt och så när jag gick till huset för att väga mig men när jag gick hem var det typ tvärtom :(.

Aja, blir nog inget bloggande förrän på onsdag kväll när jag kommer hem igen så lär väl redogöra för alla mina strapatser då. Inget skolarbete iaf, bara lite att läsa (under en tid). Så inget tivngat att göra, det e ju bra iaf.


Vatten över huvudet...?

Har haft som mål de senaste veckorna att träna 6 timmar i veckan, dvs 360 minuter. Jag har klarat det alla veckor och idag har jag minst 35 minuter kvar sen e det klarat denna veckan också. Det målet som jag har satt upp kommande 4 veckor har jag satt som träning inför Tjejmilen i Hässleholm (som är om exakt 4 veckor idag) och det innebär 7 timmars träning i veckan. Vilket innebär en timme om dagen... egentligen har jag väl inget tvivel om att jag kommer klara det. En timme om dagen kan man avsätta utan problem egentligen. Det gäller väl bara att lägga sig senare eller gå upp tidigare om det krisar. Dessutom har jag ökat på mina "vanliga promenader".

Innan har ju mina vanliga promenader varit på 20-40 minuter men de senaste veckorna har jag lyckats öka dem till att ligga mellan 50-70 minuter. Och jag blir inte så trött heller. Visst e jag väl lite seg i slutet men det e när jag gått 90minuterspromenader. De på en timme klarar jag utan problem. Vilket är skönt för då kan man läsa de tidningar som säger man ska satsa på långa promenader på 50-60 minuter och vara glad att jag inte alls tycker de är långa längre. Utan tja...normala.

Igår skickade jag in inlämningsuppgifterna till modul två i marknadsföringen så har nästa vecka ledig från skoluppgifter. Jag har visserligen en responsuppgift i en av skrivarkurserna som ska in på tisdag men tänkte göra den ikväll så jag är av med den. Sedan ska jag bara läsa en ny marknadsföringsbok i veckan, annars lugnt. Vilket är tur för ska upp till brorsan måndag till onsdag veckan som kommer. Men blir ingen träningsvila. Har hört att det blir både Indoorwalking och Tennis så blir nog bra:)! Sen blir det nog någon Powerwalk i Halmstad också :).

Nä, nu har älsklingen äntligen vaknat så får vara lite social :).

Vågen eller måttbandet?

Nu är det ju i och för sig inte vägning förrän på måndag men jag hoppas (och tror) att jag har gått ner lite sedan förra vägningen. Denna perioden har jag ju dock satsat lite mer på motion och kondition eftersom jag just vet att jag går ner snabbare av det. Då har det ju inte blivit så mycket styrketräning, vilket visade sig när jag mätte mig i morse. Ett par cm större i midjan. Fasen, vilka siffror ska jag glo på egentligen?

När jag inte har gått ner så påpekar mina nära att "ja men dina mått har ju minskat denna veckan, stirra inte på vågen". Eh jaha men när jag gårner men inte minskar mina mått då? Ska jag stirra på siffrorna på vågen då? Det e så förbaskat komplext verkligen. Slutsatsen jag drog för ett par veckor sedan var:

Mycket motion och kondition = går ner mest i vikt, ökar kanske någon cm i mått någonstans.
50/50 mellan motion och styrketräning = minskar i måtten men stannar i vikten.

Så vad fasen ska man göra? Nu i början kanske det e bäst att satsa på att gå ner, måtten måste ju minska automatiskt också när jag bara går ner tillräckligt. För även om jag inte hade gjort någon styrketräning fram tills nu så tror jag inte att jag inte minskat i mina mått. Styrketräningen kanske bara snabbar på måttminskningen lite...?

Aja, nu e det snart dags att sticka in och jobba. Har hört att det ska bli en väääldigt lugn dag idag (men många kanske är ute på stan i det fina vädret och alla kanske inte firar traditionell påsk så vet inte hur det blir...) så tar med en av mina skolböcker att läsa om jag får helt slut på grejer att göra där. Har fått in ett kartongställ och lite studentgrejer men vette fasen hur det ska sitta ihop och vet desutom inte om studentgrejerna ska upp redan (stället tar liksom lite plats). Aja, får se hur det blir idag.

Ikväll blir det att sticka hem till föräldrarna iaf och äta påskmiddag där. Tar med mig resterna (det mest av hela steken) av lammsteken jag gjorde igår som faktiskt blev förvånansvärt bra :)! Till och med Mathias sa att han gillade den och i affären hade han varit tveksam för han hört att lamm smakar kofta. Tja inte om man tillagar det rätt sa jag (och tog mig väl vetande vatten över huvudet eftersom jag Aldrig gjort lamm förr...) och det slutade väldigt bra.

jahaja

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2524981/promenixloppan?claim=qbtjujh6m55">Följ min blogg med bloglovin</a>

Ikväll blev det ett stort glas namsig oboy. Snart hem till föräldrarna och se på Extrem överlevnad (har ej Discovery själv ju). Imorgon blir det att sova till typ 9-10 och sen går ner och påskhandla :).

Peppar peppar...snart så kanske...

Peppar peppar jag har nog inte mycket kvar för att gå ner under 100 kilo. Förhoppningsvis är jag där på måndag. Är dock livrädd för att jag kommer ha gått upp eller något sånt dumt... Ska dock inte äta något påskgodis i helgen eller något sånt så borde inte vara orolig.

Var ute och gick 1,5 timme innan idag. Blev inte exakt 2timmarsrundan men känner att jag måste vara nöjd i alla fall.
 


Fick ett nytt earth & surfarmband i "vuxenstorlek" idag. Mycket snyggt och går ihop med mitt "Angel Blessing"armband. Känner jag har blivit annorlunda... lite iaf. Skulle aldrig brytt mig om sånt innan men längtar tills jag får pengar så jag kan köpa ett nytt armband. Åhléns har skitsnygga platta, hårda metallarmband i olika färger och mönster. Ska satsa på de bleka färgerna utan mönster. De är snyggast.



Aja, nu ska jag snart in och möta Mathias i stan :) och sedan blir det att småskriva på skolarbetet. Gjorde klart de två korta föreläsningarna i morse innan jag gick ut så har bara uppgiften kvar (och att läsa användbar kurslitteratur såklart). Finns lite andra små informationsfilmer också som jag ska kolla igenom.


Vem sa något om lov? Jag har mer att göra än någonsin!

Från i morse till torsdag kväll kommer verkligen bli superhektiskt. Jag lovar, det finns noll plats att skriva något mer någon av dagarna i min kalender.

Det började i alla fall med att jag fick åka från Mathias klockan 10 i morse för att hinna hem och vända innan jag skulle börja jobba 14 idag. Hade fått reda på jobbet igår kväll men har inte så mycket emot det. Var dock väldigt jobbigt att lämna Mathias lite tidigare än planerat men han kommer hit imorgon vid lunch så okej iaf.

Jag kom hem från jobbet halv 8 idag och fick snabbt kolla igenom mailen och sedan cykla hem till föräldrarnas hus där fiskpinnar och mos tuggadessvaldessbabbt ner framför första kvarten av Äntligen Hemma. Sen blev det ut och gå en PowerWalk med mamma i 40 minuter, ca 5,7 km/h. Kom in igen strax efter nio och sedan dess har jag suttit och lyssnat på föreläsning 3 i marknadsföringskursen och gjort massa anteckningar. Blev precis klar.

Imorgon är det tänkt att jag ska gå upp redan halv 6 och göra de två återstående föreläsningarna innan klockan halv nio-nio typ. Så att jag sedan (vid 10tiden) kan gå ut och gå min 2timmarsrunda (eller åka in och simma, inte bestämt ännu) och sedan möta Mathias. På eftermiddagen ska jag sedan skumma igenom de 3 kapitlen som för till de aktuella föreläsningarna (får läsa de noggrannare när jag har tid) och sedan börja skriva på uppgiften som hör till den nuvarande delkursen.

Hm, just det jag ska kolla synen någon gång också och sen blir det att skriva klart uppgiften på torsdag morgon och sen ut och gå och sen grilla på kvällen.

Hm...börjar känna min magkatarr/stressmage...inte bra har jag en känsla av...


Kunde väl varit 1 hg till...

Vägde mig i morse vägde då  101,3 kg. Jag har alltså gått ner 0,9 kg sen i måndags. Tackar nog främst min 2timmarsrunda för det så ska definitivt gå den minst en gång i veckan. På samma gång som det är ett bra resultat så önskar jag att det var ett ynka hekto till. Då hade jag gått ner exakt 10 kg på knappt 12 veckor. Visst, jag kanske har gått ner 10 kg på måndag men har inte tillgång till en våg då så vet ju inte...

Tanken nu e fortfarande att jag ska gå ner 5 kg till på en månad(till tjejmilen i Hässleholm)... Nja det blir knepigt men kanske kanske. Det borde inte vara så långt efter iaf om jag inte klarar det. Om jag går min 2timmarsrunda minst en gång i veckan så går jag ju ner mer samtidigt som jag tränar upp att gå långt och kondistränar med (eftersom jag börjat gå ganska raskt nu). Så egentligen bara att vinna på det. Fram till det tror jag inte jag har något jobb mitt i veckan heller (inte så mycket som det blivit denna veckan iaf) så jag har ju tid till det. Skönt att ställa klockan på halv 7 varje dag och (speciellt en frisk, halvkylig morgon) gå ut och gå två timmar. Visst blev jag matt i kroppen och stum i benen men det var ju verkligen något som var möjligt att göra :)

Nä, nu ska jag uppdatera mina tabeller, gå ut och gå en 30 minuters power walk, duscha och sen packa. Sen blir det att åka ner till Mathias :). Så blir nog inget bloggande förrän jag kommer hem igen (tisdag eller onsdag). Menmen, träning blir det iaf :).

Tom i bollen

Om man jobbar en hel dag (10-18) och inte hinner speciellt mycket...då blir man trött, stressad och allmänt väck i huvudet. Det var ett under att jag stod upp den sista timmen. Många glada upptåg och skratt gjorde de sista timmarna lättare i alla fall.

Nu ska jag cykla hem till föräldrarna för att äta middag (har beställt kycklingrisotto:)) och sen ut och då en liten sväng och sen styrketräna. (Vem sa att dagen var över bara för att man är slut efter 8 timmar jobb?) Funderar nästan på att gå ut och gå 2timmarsrundan imorgonbitti också. För att verkligen ha gott samvete av all veckans träning. Ska ju dessutom väga mig imorgon så om jag har gått ner kommer jag "flyga" runt rundan och om jag inte gått ner (eller gått upp...) kommer jag ta mig runt den i ren uppdämd agression...

Den som lever får se. Det enda jag vill se e mat, så ska det låta och hörlurarna till min mobil.

Taggad inför jobb idag och vägning imorgon

Dags att jobba idag igen. Konstigt egentligen för när jag åkte hem från jobbet i onsdags så kändes det visst okej men inte sådär jättehaj på jobba idag igen och idag e jag helt taggad inför det. På förmiddagen blir det att kolla varor, packa upp och fylla på där det behövs och så. Sen i eftermiddag kommer det nog fler kunder så blir nog mer kunder än varor då.

Ikväll blir det nog att hem och äta middag hos föräldrarna (kommer troligtvis inte orka fixa mat då jag kommer hem vid 7 och har jobbat hela dagen. Sen blir det nog att ut och gå en liten sväng och styrketräna med innan jag går och lägger mig. Blir vägning imorgon bitti eftersom jag är hos Mathias på måndag och inte kan väga mig då. Blir ju lite missvisande resultat eftersom det inte kommer ha gått en hel vecka men det är jag beredd på. Andra alternativet hade varit att vänta till typ torsdag och så länge hade jag inte stått ut. Men har ändå ganska bra känsla denna veckan.... sen får vi se imorgon om jag åker ner till Malmö på strålande humör eller fullkomligt nerdeppad :P

Näpp, dags att fixa frukost och koka makaroner nu. Sedan på med mina nygamla byxor :)

Bra avslutning på en knagglig dag

Har ju haft 3 par byxor hängande i min garderob bara utifall att jag skulle komma i dem igen. Byxorna hade jag i samband med min inflyttningsfest (augusti 2008) och jag trodde dem var typ 44/46 eller så men de var 48 så testade dem idag och de passade nästan :). Ett par av byxorna sitter perfekt, ett par e skittajta (pga av lagning på insidan av låren och liten storlek) och det sista paren (favoriterna) har hög midja och knappar och de går att knäppa (!) men väller liksom ut lite...deg på sidorna. Menmen 5cm till och sen sitter de med perfekt. Situps here i come!

Så nu behöver jag inte köpa nya byxor på ett tag. För när jag kommer ner i 48or (snartsnart:)) så har jag ett par hängande i garderoben :). Nu väger jag alltså typ så mycket som jag gjorde vid studenten (för den nyfikna kan jag nu börja nämna siffror utan att skämmas) alltså ca >100 kg. Vägde 102 i måndags men har stor tilltro på att snart vara nere på och under 100 kg. Sen tar vi ett år på gymnasiet (=10 år)i taget :). Längtar tills man kommer i avslutningsklänningen från nian igen (balklänningen från studenten är nämligen aningen stor ;)).

Aja, imorgon blir det jobbjobb hela dagen så träning är ganska utesluten (förutom styrketräning på kvällen) så får ta lite styrketräning nu ikväll framför tvn. Smidigt att kunna det om man är svårtstartad. Man sätter i en film och kör bara. Förenar nytta med nöja :)

Love maj jeans :)!

Dålig viktdag, annars okej förutsättningar

Jag har en dålig dag. Eller tja, den e inte dålig egentligen, dagen som sådan. Det var skönt ute på promenaden innan (bortsett från att det började regna) och det ska bli trevligt med teckningslektion nu snart. Men utseende/viktmässigt e det inte bra. Det kanske bara är jag som ser det dock.

I morse när jag, som vanligt, kollade mig i spegeln så tyckte jag att magen väl såg ok ut. Inte alltför stor liksom. Men nu när jag fått på mig kläder är den, enligt mig, enorm. Jag är inte alls snygg. Jag är inte alls på väg att bli smalare för jag är samma tjockis som jag alltid varit! Ungefär så gick mina tankar. De har väl avtagit lite men nej, idag är ingen bra dag utseendemässigt men, som vanligt är det väl bara jag som ser det. Andra säger/tycker i det tysta att jag blivit så smal etc etc men vad det inte stämmer egentligen. Jag väger fortfarande typ 10kilo mer än när jag tog studenten och 30 kilo mer än när jag slutade nian så det här att jag "blivit smal" stämmer nog inte. För sedan dess har jag ju blivit tjockare.

Är himla tacksam att det inte är någon klassfest eller något sånt i år för jag hade inte haft någon viktnedgångsframgång att visa upp. Snarare skulle ju mina gamla klasskamrater se att jag gått upp i vikt sedan jag såg dem sist, inte ner...


Promenix istället för simning, ingen lunch fixad nämligen

Näpp det blir ingen simning idag. Hade satt klockan för sent för att hinna fixa lunch att ha mellan simning och teckning. Så blir en promenix istället. Inte bestämt mig ännu om det ska bli långt eller raskt men det ger sig väl. Det är i alla fall mysigare väder idag än igår, något positivt.

Idag är med sista teckningslektionen innan projektredovisningarna börjar om två veckor så ganska skönt. Börjat tröttna på det ärligt talat och tycker inte det ger så mycket och har haft svårt att ta mig i kragen för att teckna utanför lektionerna. Även skrivarkurserna börjar sjunga på sista versen nu. Läser nummer 2 och 3 i ordningen på två olika kurse och det finns inga fler fortsättningar planerade... kanske dags att göra något vettigt nu... Blir nog Digital Design i höst. Det programmet ligget ju på 30 poäng per termin och eftersom man kan läsa 45 poäng per termin tänkte jag utnyttja det till att läsa lite kurser i informatik, projektledning, marknadsföring etc etc för att bredda min kompetens. Inte bara ha koll på själva designen och skapandet utan många andra delar också så man kan välja inom vilket område man vill arbeta.

Nä, kanske dags för frukost innan jag beger mig ut och går. Måste lägga in nästa Harry Potterbok på min mobil också så jag har något att lyssna på när jag går.

Långrunda avklarad (trots allt)

Det blev faktiskt av att jag gick hela milslånga rundan. Trodde nästan jag skulle gena och vika av någonstans men fast benen var sjukt sega i slutet och kroppen helt stum och jag nästan en smula yr så gick jag hela. Måste säga att jag känner mig ganska duktig :). Det regnade i alla fall inte idag så det var helt okej väder.

När jag väl var hemma blev det att klä av sig och krypa ner under duntäcket en timme för att vila och få upp värmen igen. Sen blev det en dusch och nu har jag nyss ätit torsk med äggsås till lunch. Har lite paus innan jag ska in till jobbet. Tar bussen tio över ett och börjar 2 så det e lugnt.

Bara 4 timmar idag också men idag e det eftermiddagsjobb så det blir nog mer kunder då. Både bättre och sämre. Har man mycket att göra på lagret (med uppackning och så) är det skönare med få kunder men om man inte har så mycket att göra är det bättre med fler kunder så man har att göra. Det har nog kommit varor idag dock så blir att packa upp och prismärka och så hela dagen.

Imorgon så blir det simma som motion innan teckningslektionen. Blir kanske en halvtimme då också ungefär (som i måndags). Inte för mycket för blir trött både av simning och koncentrationen som krävs på krokilektionen så blir nog riktigt trött imorgon kväll med. Sedan blir det jobb hela fredagen så kommer nog vara trött fredagskväll också.

Denna veckan hade jag ju inget att göra från början (förutom 2 jobbdagar) så tänkte fokusera på träning och jobb och det blev ju så då jag slängde in en lång runda + ett jobbpass idag. Då går veckan snabbt. Torsdagarna brukar gå snabbt så snart e det fredag igen. Sedan åker jag ner till Mathias <3 på lördag då jag vaknat och packat.

11kilometersrunda imorgon...

Kom på idag att Tjejmilen är en hel lång mil lång ju... det borde jag ju ha insett innan, tycker man men tja det hade jag inte. Snarare tänkte väl jag att jaja men en mil går jag lätt, jag går ju mycket i vanliga fall. Problemet är att i vanliga fall så är mina rundor 4-5 kilometer långa och inte EN MIL! Satte mig ner framför funbeat och ritade upp en 11 kilometer lång runda som jag ska ha som träning fram till Tjejmilen den 22 maj.

Tanken är att jag ska testa rundan imorgon bitti så hoppas det inte regnar för mycket... Ska jobba mellan 14-18 så får gå upp typ 7 (när det ändå ljusnar) och gå ut. Rundan går kanske på max 2 timmar så borde vara inne igen till senast 10. Sen sova två timmar till, fixa middag och sen åka till jobbet klockan 1.

På torsdag ska jag simma innan teckningslektionen och styrketräna på kvällen. Jag borde således ha mitt på det torra till fredag då jag ska jobba hela dagen och då inte hinner träna något.

Romantisk middag på IKEA :P

Inte riktigt säker på hur dagen ser ut idag egentligen. Tja, jag vet att jag måste diska och kanske dammsuga av lägenheten men annars ... nä inget. Det är iofs ganska skönt. Då kan man ha Vännermaraton eller spela med gott samvete. Dessutom kommer ju Mathias hit ikväll och det gör ju saken ännu bättre.

Vi har snackat om att åka en sväng till IKEA i Älmhult imorgon. Mest kolla rundor lite och sånt, tror inte det blir något köpt. Jag har dock påpekat att jag vill äta köttbullar där. Ett IKEAfenomen jag aldrig fått uppleva så nu när jag får bestämma själv ska det minsann bli av. Det får väl bli vårt 9månadersfirande antar jag. Köttbullar på IKEA ... how romantic... ;)

Aja, nu  det snart dags att sticka ner till affären och hjälpa mamma att handla (och samtidigt tigga skjuts hem eftersom jag med kommer handla lite granna. Ska kolla upp lite recept nu innan så jag fixar allt och inte bara skiter i att laga något spännande för jag saknar ... ja vad det nu kan vara.

Igår kväll omorganiserade jag lite i badrummet. Rensade ut och slängde gammalt smink och sånt jag inte använder. Då fick jag in alla nagellack i sminksåpet också. Vilket gjorde att alla mina miljoner krämer etc fick plats i badrumsslåpet ovanför spegeln. Vilket i sin tur gjorde att mina tusen parfymer kan stå riskfritt ovanpå sminkskåpet. Framgångsrikt må jag säga.

Nä måste fixa frukost innan jag tar nästa kliv.

Träningen idag...tja jag vet inte vilken sorts träning jag ska anamma men det blir väl en promenad. Har ju som sagt inte så mycket att göra och har hört att det ska bli skönt väder idag...


RSS 2.0