Ja just det ja!

Glömde ju bort att berätta om mitt nyvunna sug efter hemmastyrketräning :).
 
Brorsan har sedan några veckor tillbaka ägnat sig åt program att ta 100 armhävningar, 200 situps, 150 rygglyft och 150 dips och nu blev jag med tillräckligt sugen på det för att börja :) Så igår googlade jag fram programmen för armhävningar, situps och 200 squats och körde första passet :).
 
Grundupplägget är 3 pass i veckan (med minst en dags vila emellan dem), varje pass består av 5 stycken set (varav det sista är på maxantalet man orkar köra) med olika antal repititioner. Först skulle man dock testa vilken kolumn man skulle följa och jag passade in mig (till min stora förvåning) i kolumn nummer 2 (fanns 3 kolumner) i alla 3 programmen. Lyckades nämligen (till min ännu större förvåning) göra 7 stycken riktiga armhävningar (på tårna då alltså:)) i följd och på max sedan kom jag upp i 8 stycken :)!!! Jag trodde inte ens jag skulle orka ner och upp en enda gång...
 
Första veckans upplägg för mig ser ut såhär
 
Armhävningar:
Pass 1 (onsdag) 6 + 6 + 4 + 4 + max (blev 8 st)
Pass 2 (fredag) 6 + 8 + 6 + 6 + max
Pass 3 (söndag) 8 + 10 + 7 + 7 + max
Länk till programmet: http://hundredpushups.com/index.html
 
Situps:
Pass 1 (onsdag) 9 + 9 + 6 + 6 + max (blev 8)
Pass 2 (fredag) 9 + 12 + 9 + 9 + max
Pass 3 (söndag) 12 + 15 + 11 + 11 + max
Länk till programmet: http://twohundredsitups.com/index.html
 
Squats:
Pass 1 (onsdag) 8 + 8 + 5 + 5 + max (blev 10)
Pass 2 (fredag) 8 + 11 + 8 + 8 + max
Pass 3 (söndag) 11 + 13 + 10 + 10 + max
Länk till programmet: http://www.twohundredsquats.com/index.html
 
 
Längtar faktiskt riktigt mycket tills jag ska ge mig på andra passet imorgon :)! Ska nog börja på programmet för 150 dips (och kanske, som brorsan, köra det till 150 rygglyft också)
http://onefiftydips.com/
 
Tillagt i efterhand*
Jag lyckades faktiskt göra 30 rygglyft i rad på första testet och tog mig in i kolumn 3 :)! Och i dips blev det 10 st och lade mig i kolumn 2 :) Bättre tränad än jag trott :)

Åja lite ner har det gått och lite mindre har jag blitt :)

Nu börjar Hundra grymma dagar lida mot sitt slut. Idag är det dag 100 (men vi har inte sista dag förrän lördag, av någon anledning ingen lyckats klura ut än ;)).
 
Hur som helst. Mina mål för HGD var ju att tappa 10 kg, tappa 30 cm och kunna springa 5 km. Viktmålet förstod jag tidigt att jag skulle ha svårt med och då jag för en tid sedan gick upp i vikt en del förstod jag att det skulle bli omöjligt. De andra målen är dock lite positivare :). Jag klarade ganska tidigt av att springa 5 km utan stopp vilket jag är helnöjd med. De där 30 cm som jag skulle tappa kanske jag inte klarar till fullo men har fått intygat att om man sätter ett mål och tar sig 80 % så har man iaf fått godkänt (då man ibland tenderar att sätta mål som är baserade på önskan än realitet). Och nu har jag äntligen tappat lite till på bysten och 1 cm till på midjan. Så hittills har jag tappat 21 cm. Och 80 % av mitt mål på 30 är 24 cm så kanske kanske ;). Haha nej kanske inte 3 cm till på 2 dagar men jag är väldigt nöjd att jag kom över 20 cm iaf :)
 
Idag ska jag först smälta frukosten och sedan ut på min morgonpromenad. Sedan ska vi cykla iväg en runda och sen blir det stallet efter lunch någon gång. Resten av dagen blir det städning :P. Tradit ibland men idag tycker jag faktiskt det ska bli skön och renande (haha:P).
 
Skulle egentligen ha varit ute på min morgonpromenad (men det skulle ha varit en 5km joggingrunda) redan vid halv 6 i morse, då det var lite svalare, men precis som igår så vaknade jag och undrade vad jag skulle ut och göra när det var så mycket skönare kvar i sängen... Så det får bli ikväll när det blivit lite svalare igen. Sedan ska jag hinna springa en 6km också men det får bli på söndag.
 
Vägde mig i morse och såg btw att jag tappat 1 kg sedan den 14 juni :) Hur kul som helst att sättet jag äter och tränar på nu funkar. Att midsommar inte förstörde något (som högtider har för vanan att göra...) och att jag kan åka ner till helgens kalas med självförtroendet att jag kan äta med måtta och inte behöva oroa mig över att det ska sabba något. Visst man kanske går upp några hekton men det jämnar ut sig i slutet av nästa vecka igen :).
 
Har btw köpt in en ny kalender nu också :). Den vanliga jag har sträcker sig visserligen hela året men den jag har köpt nu går från början av juni i år till nästa sommar. Är av lite mindre variant och är tänkt att ha som min träningsinförning. Ska alltså föra in all dagens träning i den och försöka fylla i antal kalorier jag äter också. Så man kan väl antingen kalla den min konsumtionskalender eller min tränings- och matbokföring... eller nåt annat.

Back on track (eller iaf on the datastol)

Nu är man då hemma igen efter en midsommarhelg nere i Malmö. INte så mycket skräp ätet faktiskt så det jämnar väl ut faktum att jag inte kunnat träna heller...
 
Ny vecka och nya mål nu i alla fall.
 
Träningsmål:
- Komma ut på minst 30 min morgonpromenad varje(!) morgon
- Avklara en 5 km runda
- Ta mig runt 6 km (helst hela vägen joggande)
- Långpromenad med brorsan tisdag kväll
 
Matmål:
- Hålla mig undan snask till och med kalaset på lördag
- Inte falla för "men det är ju redan kört-fällan" på kvällen och äta mackor och yoggi framför tvn.
- Hitta en frukost och lunch som passa (variera helst mellan 2 olika alternativ)
 
Övrigt
- Betala räkningar... blä..
 
Aja, ikväll vette tusan om det blir någon träning för är huur trött som helst efter resan hem. En powerwalk kanske. Men nu ska jag ner och handla iaf och hämta ut prenumerationspremierna från ToppHälsa.

Mina mål för denna veckan

Igår kom jag ju fram till att delmålen var ett bra sätt att ta sig framåt och glömma att det stora målet är så långt borta. Så slänger in lite olika mål som jag ska ordna varje veckan. Inte fler än att jag klarar av dem men de ska ändå får upp mig ur soffan.

Träningsmål vecka 25
Cykla till och från hästen, iaf en gång (3 mil) CHECK!
Springa en 5kmrunda
Avklara två gympass
Våga mig på en mätning av fettprocenten
Longera idag(CHECK!) och rida på torsdag
Springa uppförsbacken (2 kmrunda) en gång till

Matmål vecka 25
Ha en vit midsommar
Ha midsommar som min "unna-mig-dag" MEN ät ändå med kontroll och inte för mycket
Ät fortsatt bra frukost och lunch
Ät INTE efter middagen på kvällen

Träningsmålen kan man nästan se som en checklista men matnålen är mer allmäna direktiv. Nästa vecka sätter jag nya mål då jag säkert har något nytt att ta itu med.

Mina uppdaterade mål

Har suttit och klurat på lite mål nu och tänkte försöka formulera de här. De rör både vikt, mått, kroppsbyggnad och träning och är uppdelade i abstrakt och konkret mål.

Det allmäna målet kan man nog säga är att jag vill må bra. Det kan man väl iofs säga att gör redan nu men om man uttrycker sig såhär istället. Jag vill må så bra som jag och min kropp har möjlighet till!


Konkret:
Väga 65 kg

Abstrakt:
Hitta min idealvikt


Måtten

Konkret:
Kunna ha storlek 40 i byxor och M i tröjor

Abstrakt:
Bli snygg :P


Kroppsbyggnad

Konkret:
Ha en max fettprocent på 20 % (för kvinnor är det max 25 % som är idealiskt)

Abstrakt:
När man ser på mig ska man tänka på musklerna istället för fettet


Träning

Konkret:
Klara av tjejklassikern och sedan börja träna triathlon

Abstrakt:
Känna att jag vill/kan ta ut mig till max på varje träningspass. Få bra kondition och bli måndsidigt stark


Påminnelse till mig själv!
Minns mina långsiktiga mål när jag vill ha kortsiktiga/kortvariga synder. När målet känns för långt borta, värdera de små framgångarna på vägen högre. Minns varför jag gav mig in i det här!!!


Ett livslångt lärande, som glosor ungefär

När det nu inte gått så bra på sistonde har jag lite granna funderat på om jag någonsin kommer klara av mina mål. Kommer jag till slut att väga de där önskade 68 eller kommer jag fastna på 75? Hur många evigheter till kommer det ta?

Sedan hjälpte dock en medlem i Hundra Grymma dagar mig att komma till insikt med att bara för att jag kanske når det där målet så är inte resan slut. Även om jag till slut landar på 68 kg så kan jag inte sluta kämpa för det för då kommer jag, pga min kropps uppbyggnad, gå upp igen. Istället får jag se på det som en livslång resa. En tanke som både är skrämmande, deprimerande och lite jobbig. Jaha. Ska jag alltid behöva tänka på vad jag äter då eller?Ska jag alltid behöva räkna kalorier och tränna tufft för att inte gå upp?

Nyss kom jag att tänka på en jämförelse som man kan dra angående det. Ja visst, jag kommer få hålla på hela livet men den största inlärningsperioden är den jag går igenom nu när jag testar mig fram, lär mig bygga matsedlar och träningspass. Ungefär som när man plugga engelska glosor eller multiplikationstabellen. Det är skitsvårt i början. Man tror aldrig man kommer att klara av det där nationella provet i nian men till slut så är det klart. Och då väntar gymnasiet och ännu mer matte... men då har man grunderna och kan lära sig ännu mer och kanske lära sig lättare. För hur omöjlig hade inte andragradsekvationer och derivata (om det nu heter det) varit i ettan då inte ens grunderna satt helt.

Det jag försöker säga är att det nog kommer bli lättare med tiden. Jag kommer alltid behöva tänka på vad jag äter men efter en tid kommer jag inte tänka på att jag tänker på det. Precis som när det kommer in en engelsktalande kund i affären eller räknar ut kostnaden på lite varor. Då går det automatiskt. Precis så tror jag att all mat och träning också kommer lägga sig efterhand. Precis som glosbanken kommer det finnas en recept/näringsbank bak i huvudet att plocka fram då den behövs.

En till grej jag kom att tänka på var just det här med mitt mål. Från början hade jag som mål att gå ner till 68 kilo. Nu har jag dock sänkt detta till 65. Dels för att det är en jämnare siffra men också för jag då har mer mariginal att spela på i BMI då jag börjar bygga muskler efter att ha tappat all önskad vikt. Menmen, mer om det senare. Ska sätta mig och knåpa på lite abstrakta och konkreta mål att nåla upp på väggen som påminnelse.

Träning vecka 24



Tja...325 minuter är inget vidare resultat även om det är hela 10 minuter mer än förra veckan... :P Både cykling och promenad har jag hållit på en bra nivå, jogging/promenad borde ha varit mer (speciellt borde det ha funnits en ensam kategori för bara jogging också...). Både powerwalken och styrketräningen hade definitivt kunnat vara mer. Kort sagt. För lite denna veckan med.

Ikväll skulle det ha blivit en 5 km runda men pallade bara 3. Det var riktigt tråkigt för alla förutsättningarna för en riktigt bra runda fanns där. Luften var klar, det fläktade bara lite, inte för varmt och andningen funkade bättre än på länge. Slapp ta till gäspningsmetoden för att fylla lungorna utan det gick utan prpblem ändå. Efter ca 2,5 km drabbadades jag av att all ork ändå tog slut så fick pausa och gå en lite bit. Big. Mistake.

När jag sedan ska komma igång och springa så är benen hur stumma och tunga som helst. Det spelar ingen roll att jag inte hade ont i dem innan, att jag inte är det minsta andfådd efter 50 m gångpaus. Kroppen pallar bara inte mer. Såå segt verkligen :(. Aja, istället för att vända direkt hem och tjura så valde jag en lite kortare runda bara. Så istället för att vara missnöjd över mina missade 5 km så är jag nöjd att jag kom runt 3 och att andningen funkade så himla bra. Kan regna varje dag innan jag ska ut och springa om bara luften blir såhär ren efteråt :).


Superhärlig förmiddag



Då jag fått hängt upp tvätten blev det lite keso med jordgubbar och ett kokt ägg till frukost. Sen cyklade jag och <3 iväg mot Tydingesjön. Ganska lagom svalt men kunde varit lite soligare (det kom såklart lagom till vi var hemma igen:P). Tog längs med skogen på vägen dit (knappt 12 km) och längs med cykelvägen på vägen hem, 10 km. Så för att vara en ledig dag har den varit väldigt effektiv men himla glad känner man sig. Blev dessutom bara 30 min paus vid sjön innan vi cyklade hem (skulle ju hämta upp tvätten).

Till lunch gjorde jag en uurgod omelett/äppelkaka i stekpannan.

1 ägg
1 dl äggvitor (3 st vitor)
½ dl grädde
Kanel och kardemumma
1 äpple



Skiva äpplet tunnt och stek i pannan, ringla över ca 1 msk honung och strö kanel på. Blanda övriga ingredienser. Då äpplena är ljust bruna, vänd dem och häll över omelettsmeten. Låt stå på 3-4 (på en 6skalig spis) tills det smeten stannat av i mitten. Blir underbart gräddig och god med namsig smak :). Både äppelkake och kanelbullesmak :)


Nice att vara tillbaka på jobbet :)

Idag mindes jag plötsligt varör jag gillar att jobba på Partaj så mycket :). Det var himla kul stämning att plocka fram mer studentdjur etc etc och det var fullt ös hela tiden. Riktigt kul och kommer bli jättekul i sommar :)

Till lunch hade jag med mig en sallad på
40 g stekt kyckling
50 g quinoa
10 g jordnötter
1/3 paprika
4 cm gurka
1 kokt ägg

Hiimla mätt blev jag och gott var det också :)

TIll middag gjorde jag lite köttfärssoppa och åt en lchf-muffins (av ägg, ost, skinka och grädde). Unnade mig dessutom lite efterrätt i form av 100 g keso light naturell och lite sönderhackade jordgubbar :) Också det väldigt gott. Så nu är jag såld på keso, iaf om man blandar det med olika bär. Endast keso har jag inte helt lärt mig äta än... :P Men det är himla kalorisnålt så känns bra att jag lärt mig äta det (om än utblandat med bär).

Ikväll ska jag och <3 ut på en kvällspromenad. Imorgon har jag egentligen träningsvila men med tanke på att jag ska på flera studenter så får det bli en långpromenad på morgonen (satsar på en mil minst) så man kan gå på dem utan att grunna... men ska ändå försöka hålla mig ifrån kakor och tårta (vill ju ha min killevipp på söndag :)).

Med risk att avslöjas som en bluff :(

I går kväll gick det ju dåligt på löppasset och dessutom hade jag unnat mig en gyrostallrik med pommes i stan tidigare. Så i morse beslöt jag mig för att ta tjuren i hornen och helt enkelt väga mig. Jag har inte vägt mig på flera veckor och ville helt enkelt ha reda på hur illa det var ställt innan det riskerade att bli värre.

Ja jag hade gått upp. Ganska mycket till och med.

Siffran som vågen nu stod på är till och med så dålig att jag inte ens vill redovisa den här. Jag vill inte riskeras avslöjas som en bluff då jag äntligen hittat en plats där jag hör hemma, för det är exakt så jag känner nu. Att om jag redovisar hur mycket jag gått upp kommer äh... ni fattar. Jag kommer dock att väga mig mycket oftare from now on och hålla mer koll. Inte lät jag den dåliga siffran slå ner mig heller (ok kanske i 10 sek innan jag fick kontrollen igen) utan jag gav mig ut på min planerade morgonträning (12 min intervallpass). Under mina gå-pauser började jag planera istället. Vilka dagar jag skulle vara på gymmet och köra styrka och crosstrainer (som jag förstått är riiiktigt bra), vilka dagar jag skulle ha löpträning och vilken dag jag skulle ha vila.

Min grej som jag kör med snasket nu, att om jag kan hålla mig en hel vecka får jag köpa något gott på söndagen (denna veckan är det en Killevipp som finns vid regnbågens slut) funkar faktiskt bra. Okej, jag har bara testat i tre dagar men jag känner mig inte sugen alls. Så, så länge jag kan hålla det så är ju snaskdelen på det torra.

Matmässigt så får det helt enkelt vara slut med pommes och sånt. Om jag nödvändigtvis ska äta ute på stan så finns det helt fullgoda sallader! Hemma tycker jag ändå att det fungerar helt ok med maten. Kanske att jag skulle försöka ta bort brödet helt och istället äta mer frukt. Aja. Helt enkelt. Vill jag verkligen det här så kan jag inte såsa rundor utan ta tag i den här skiten på allvar nu. Jag kan inte ge upp halvvägs.

Träningsmässigt så ligger fortfarande mina löppass på mån, tors och lör. Ridning tis och tors. Söndagen tänkte jag fortsätta hålla som vilodag då det redan är mycket annat då. Återstår ons och fre som jag tänkte ha som mina gymdagar. (Mån: löpning, tis: ridning, ons: styrka + cross, tors: löppass och ridning, fre: styrka + cross, lör: löpning, sön: Vila)

Huh...dags för duschen nu iaf.

Efter detta kommer förresten vikten endast benämnas som X. Så vid nästa vägning blir det X - eller X + någon vikt. Från och med nu (fram till jag känner mig bekväm igen) kommer jag alltså bara fokusera på viktförändringen och inte själva siffran.

Redan nu är jag i alla fall lite positivare :)

I morse stod vågen på X
Nu efter löppasset stod den på X minus 0,3 kg :) Det finns hopp :)

Total mental blockering

Nä fy, kvällens löppass hade alla de yttre förutsättningarna med lagom temperatur, ingen vind och början till solnedgång. Superhärligt! Om bara min förbaskade kropp (och mitt envetna psyke) varit med på noterna också...

Ikväll skulle jag ju springa min 3kmrunda och dessutom försöka slå tiden på 21.46 som jag satte i söndags. Redan på min uppvärmningspowerwalk på vägen till starten kändes det som jag hade hur mycket ork som helst i kroppen. Där misstog jag mig dock grovt... Redan efter 1,5 km var jag tvungen att börja gå för min andning dummade sig.

Lång historia kort (förhoppningsvis). Ni vet när man tar ett djupt andetag alternativt gäspar, det är som att det sitter ett lock längst upp i struphuvudet som måste lyfta för att man ska få det där djupa andetaget och alla luftreserver ska fyllas? 1 gång av 10 lyfter sig det där locket hos mig när jag springer. De andra 9 gångerna gör det inte det och i min inre panik blir jag då än mer andfådd än jag redan var. (jag vet inte om det beror på pollen, astma eller dålig andningsteknik menmen)

Detta gjorde således att jag fick gå en 50 meter för att lyckas andas djupt (när jag går så funkar andningen nämligen någorlunda). När jag sedan skulle börja springa igen så kom nästa problem. Den mentala blockeringen. Benen var rätt pigga, jag var inte lika andfådd längre. Det var bara det att jag inte ville. Jag ville inte flåsa lägre då, inte anstränga mig eller svettas det minsta. För det var helt enkelt för jobbigt. Hundratals små irriterande gubbar i huvudet undrade varför i hela friden jag utsatte mig för detta. Och jag var svag nog att hålla med dem :(.

Jag sprang några steg i taget några gånger men när jag till och med tvärstannade mitt i en nerförsbacke så kändes det inte lönt att försöka längre. Gungorna en bit därifrån såg sedan väldigt inbjudande ut. Min högsta önskan då var att sätta mig där och aldrig gå hem. Det var ju så långt. Hela 1,2 kilometer...

Error! Det är inte kul längre!

Så nu undrar jag vad i hela friden jag ska göra :( Det känns inget kul att ha som mål att springa 1 mil innan den sista juli om jag inte ens kan springa 3 km utan att få andningsproblem/-panik. Inte heller känns det rimligt att fixa det.

Jag undrar när sjutton min träningsentusiasm försvann. För det är helt enkelt inte kul längre. Jag funderade på om det berodde på min frånvaro på gymmet den senaste månaden men bara tanken på att jag skulle dit och lyfta vikter, bruka maskiner hit och dit var inte det minsta kul, bara hemsk och jobbig. Ingen träning alls känns kul längre. Löpning = jobbig och utopisk pga andningen. Cykling = såå trött man blir i benen. Styrketräning = tungt och tråkigt. Gruppträning = ligger för sent på dagarna och är för pinsamt :P.

Jag säger bara. Hjälp. Det här är inte kul längre. Och det är inte kul att känna så heller :(!!!

Riktigt positiv dag idag i alla fall :)

Om gårdagen var ett rent tradit åbäke att ta sig igenom så var idag mycket bättre.

Började med att åka in och jobba drygt 4 timmar. Blev lite för att fräscha upp minnet inför att jobba där i sommar och idag var det mycket studenter som skulle shoppa inför karnevalen imorgon. Så det gick bra och var riktigt kul :).

Efteråt så åkte jag till hästen. Var riktigt nervöst idag eftersom jag åkte av förra veckan innan jag ens hann komma upp ordentligt i sadeln. Så idag var det massa fjärliar i magen trots att det gått så bra nästan alla andra gånger jag ridit. Aja, fick stor hjälp av Emma och lärde mig en enkel Horsemanshipövning som jag nog ska börja med varje gång för att få den där första connectionen innan jag sadlar och rider. Sedan blev det lite longering och så satt jag upp och av 4-5 gånger för att komma över den där rädsletröskeln från förra gången. Idag gick det i alla fall himla bra och så blev det en ridtur och lite markarbete på ängen också.

Nu är jag helt ledig (förutom några timmars jobb på torsdag eftermiddag) fram till tisdag. Såå skönt verkligen. Jag och <3 ska nog till Glimmingehus i helgen på De 10 000 riddarnas dag. Ska blir kul :). Men först imorgon blir det vila, kanske cykla en runda om det är fint väder. Sen på torsdag ska jag in och jobba klockan 12. Blir nog himla kul då det säkert blir många som ska köpa stundetgrejer innan fredagens student.

Ikväll blir det ett välbehövligt bad. Skulle ha sprungit min 3km runda ikväll men är hur trött som helst. Tar det imorgon kväll. Torsdagens löpträning är bara ett kort intervallpass så tror inte de båda löppassen kommer störa varandra.

Just det ja, fick ett halvpositivt svar ifrån ett av ställena jag skickat praktikansökan till idag. De sa inte nej på en gång i alla fall utan skulle diskutera saken och bad mig skicka lite arbetsprover så jag skickade in lite uppgifter jag gjort i skolan i vår. Sedan får vi se hur det går :)

I sommar tar jag paus från vetgirigheten

Senast i lördags kväll sa jag till Mathias <3 att det var skitjobbigt att aldrig vara ledig. Att nu snart både ha jobb och plugg och tänka på (i juli) och inte få sommarlov förrän sommarkurserna är slut i augusti. Idag, passande nog Efter jag lånat alla böcker jag behövde på bibblan, kom jag att tänka på detta igen.

Sommarkurserna sökte jag mest för att ha något att göra ifall jag inte fick något jobb. Då jag till slut fick lite sommarjobb så sökte jag inte några csnpengar till kurserna i sommar. Jag kan inte kombinera in dessa två kurser i någon examen eller ihop med andra kurser jag läst tidigare. Då jag endast valde dessa kurser för att de "verkade lite kul" så har jag ingen egentlig nytta av dem.

Bara för att jag inte har någon nytta av dem betyder det inte att jag inte måste anstränga mig för att få ett bra resultat.

Så varför i hela friden ska jag läsa dem?!

Nej, när jag går och tycker det är jobbigt att jag aldrig är ledig, varför ska jag läsa kurser när jag kan vara ledig. Varför ska jag tvinga mig igenom halvkuliga kurser som jag egentligen inte har någon nytta av?

Nej. För i sommar så tar jag en ordentlig pluggpaus (det enda som ska fixas är praktik till i höst).

Puh.

Orkar inte ens ha någon rubrik




Aej nu måste jag gå och mysa ner mig hos <3 och bli lite gladare (det är en jädra tur det inte finns godis hemma nu kan jag säga...)


Kontinuitet på lunchena ska minska onödigt socker

Nu har jag lagt upp lite planer på hur kommande veckans mat och träning ska skötas. Har för mån, tis, ons, tors och fre lagt in en morgonpromenad på 30 min. Det är inte så långt så att man tröttnar men tillräckligt långt för att det ska göra nytta (om man bara drar upp tempot ordentligt!).

Sedan har jag gjort storkok på ägg (de 7 som fick plats i äggkokaren) och stekt ca 400 g kyckling i småbitar för veckans luncher. Har tänkt att skaffa lite kontinuitet i luncherna så ska göra kycklingsallad med couscous, kyckling, paprika och pinjenötter. Då är inte risken för för mycket yoggi och flingor.

Har dessutom en plan för hur jag ska minska ner på snasket som det blivit för mycket av de senare veckorna. Att om jag lyckas hålla mig från allt snask i veckan kan jag unna mig en sådan där killevippbakelse när vi veckohandlar på söndag. Ska verkligen försöka klara det för jag känner jag har en lagom träningsmängd nu men har för mycket snask så ska bara minska ner det och så får jag nog kontroll på det snart igen.

Imorgon har jag då först en morgonpower inplanerad och sedan ska jag in en sväng till stan och låna böcker till sommarkurserna. Blir att ta med stora väskan då för har skrivit en ganska lång lista... förhoppningsvis är det inte så stor dragning på dem heller så jag kan ha dem hela sommaren och låna om dem konstant (moahahaha:P).

Aej, blev ingen bil eller husvagn på Bingolotto ikväll så nu får jag dra ut på en kvällspromenad med mamma. Har klarnat upp nu så blir nog en helskön kväll.

Längtar efter jobb. Så man kan ta semester

Det är himla gött när man lägger alla söndagens aktiviteter (som brukar vara städ, tvätt och veckohandling) tidigt på dagen. Tidigt i morse så tog jag och städade burarna i köket och dammsög där också och nu kom vi nyss hem från veckohandlingen och väntar på att klockan ska bli halv fyra då vi ska gå och plocka upp tvätten igen. Kommer alltså vara färdiga med dagens sysslor redan klockan 4, huur nice som helst! Att sen ha en stor del av eftermiddagen och så hela kvällen ledig att göra vad man vill.

På träningsprogrammet idag stod det egentligen vila (men inte behöver man vara helt still för det) men när jag skulle iväg till kyrkan (ca 5 km iväg) så tog jag cykeln. Dels för att det nästan går snabbare att ta cykeln än att ta bussen och sen gå från hållplatsen men även för att jag visste jag och <3 brukar fixa något godare/latare till middag på söndagarna så då hade jag redan reservtränat lite grann innan dess.

Imorgon drar sommarkurserna igång men har redan varit inne på kurshemsidorna och lokaliserat mig lite granna (fast det fanns ju inte så mycket info där ännu). Tror att den obligatoriska boken i engelskakursen ska komma inom kort (håller tummarna på imorgon) och imorgon ska jag dessutom in till bibblan i stan och låna den bok om fransk politisk historia som de i den kursen tipsade oss kunde vara bra att läsa. Annars har vi egentligen ingen obligatorisk litteratur i de kurserna utan en del av kursmomentet är just att hitta relevanta källor själva. Säkerligen nyttigt.

Träningsmässigt imorgon så är det planerat för 3 km löpning. Tar samma runda som igår men lägger den under en svalare tid på dagen så kanske jag kan komma ner 1 minut och således få en kilometertid på under 7 min.

Både på tisdag och torsdag så blir det in att jobba 4 timmar vardera. Komma in i rutinerna igen och fräscha upp minnet inför sommarjobbet (ska jobba i juli). Sen blir det 3 stycken studenter på fredag. Puh. Fram och tillbaka denna vecka med alltså.

Längtar tills jag blir vuxen och får jobb. Så man kan ta semester. Och vara. Helt. Ledig!

Den omöjliga önsketiden på 3 km missades bara med 1,46 min :)

Nepp, det blir då ingen varm middag ikväll. Är man såhär stekhet så vill man hellre ha 3 liter isvatten eller nåt sånt.

Idag stod det 3 kilometers löpning på mitt milprogram. En baggis tänkte jag väl mer eller mindre och satte upp en drömtid på 20 minuter. Redan innan jag ens gav mig ut insåg jag att jag då skulle behöva komma ner i personbästa på kilometertid och skrotade då tiden. Tänkte att jag väl fick vara nöjd med 25 minuter. I denna hettan dessutom. Vad tusan tänkte jag på när jag gav mig ut för att springa mitt på dagen i svarta tights, svart linne och min träningssweatshirt?!?!? Tja ju mer man svettas ju mer kanske man går ner:P

Då jag nästan var framme kollade jag vad runkeepern sa och där stod det 2,5 km på 18 minuter. Väldigt förvånad insåg jag då att om jag rände på som bara den kanske jag skulle klara det på 20 min iaf. Haha jo visst. Det var bara uppförsbacke kvar, benen var helt slut och minsta lilla fartökning som kastade mig över maxantsträngningsnivån gjorde att andning blev i princip omöjlig. Jag nöjde mig därmed bara med att komma i mål utan att ha gått en enda meter (något jag redan efter typ 100 meter inte trodde skulle vara möjligt). Tiden blev 21,46 och jag är huur nöjd som helst. Med tanke på att min "dröm-önske-omöjligatid" var på 20 min och jag bara var knappt 2 minuter över den känner jag mig helgrym :)!!!

Nu blir det en välförtjänt dusch, lite städning och så en middag i form av äggröra eller något sånt. Det gäller att hålla i hälsohypen när man väl är på det humöret :)

Så nu...nu ska jag ta lov

... i 2 dagar :P.

Har spenderat kvällen med att äntligen få färdigt alla mina praktikansökningar till i höst och fått skickat iväg dem. Så nu är alla planerade vårterminsaktiviteter färdiga till slut (om nu inte jag får idel 20 negativa svar och måste ta upp praktikplatsjakten på nytt...). Lagom verkligen för sommarkurserna jag ska ta börjar nu på måndag. Ingen rast och ingen ro här inte (inte för att jag skulle haft ro i kroppen till det iofs menmen).

Så i helgen är det hur bra tajmat som helst med fint väder! Imorgon blir det en lång sovmorgon, sen lite städning och ett löppass på 3 km ska också avklaras. På eftermiddagen blir det in till Kristianstad igen för att gå på bio med <3 (vi ska äntligen få tummarna ur och se Dark Shadows, hade velat se Chernobyl Diaries men den går klart inte i K-stad:P). Innan dess ska jag se till att gå till bibblan och låna en bok om fransk politik (från Bastiljen och framåt) som jag ska börja läsa till en av mina sommarkurser. Har dessutom en bok om det brittiska samhället (Contemporary Britain) att vänta på posten inom några dagar...

Sommarlitteraturen är således räddad...

Aej, nu blir det snart dags att lägga sig. Visserligen har jag lov nu men allt mailande har gjort mig seg i skallen. 


Spontanresa till stan

Det känns nästan som det är första riktiga dagen på sommarlovet idag. Jag har ju klart varit ledig sedan i måndags men har varit iväg så mycket sen dess och suttit med praktikansökningar och hitan och ditan så inte känt mig heelt ledig ändå. Men från idag till söndag så har jag inget inplanerat och det är så himla skönt.

Okej, inte helt sant. Jag ska tvätta och städa. Och hinna med två träningspass. Och idag ska vi in på en spontanrunda till stan. Jag och min äslinnana :) Sen fick jag för mig att jag skulle baka någonting men det får vi se hur det blir med det. På senaste tiden har det blivit mycket snack och lite verkstad på den fronten.

Egentligen är det vilodag från träningen idag men är vädret skönt ikväll så blir det nog en löprunda eller kvällspromenad.

Vet egentligen inte om jag trivs med att vara ledig. Eller jo det gör jag ju men det är oerhört frustrerande att inte ha något att göra. Sa det direkt när jag vaknde. "Jag har inget att göra, det är tråkigt!" Det är skitskönt med tomma dagar i grunden men hittar man inget att fylla dem med... tja jag hade ju kunnat börja skriva igen.

Men nu ska nog min telefon vara lite laddad iaf så nu bär det av in till stan. Och jag som tyckte jag åkt mycket denna veckan redan... :P

Råbelövssjön runt och ett impulsivt löppass

Idag blev det en 3 mils lång cykeltur då jag (med många fler) cyklade/tipsrundade oss runt Råbelövssjön utanför Kristianstad. Himla mysigt var det och inte så jobbigt heller :). Plöstligt känns inte Tjejvättern (på 10 mil) Nästa sommar som en så omöjlig plan faktiskt. Och har ju i mitt milprogram onsdagar för "Annan typ av träning". Ska kanske slänga in ett par mil på cykeln då :).

Ikväll blev det ett oplanerat löppass. Blev bara en dryg kilometer men gick upp hela tiden och kutade på rätt bra i backarna så orkade inte så länge. Men som sagt, var ju inte ens på mitt program så ser det mer som ett bonuspass.

Imorgon blir det en sväng till pållen och sen har jag en 40 min powerwalk på schemat. På kvällen blir det avslutning med ungdomsgruppen vid Immelnsjön med brännboll och grillning. Så imorgon har jag så fullt upp att jag inte ens kommer hinna tänka på plugg eller annat! Sååå härligt!!! Sen ska jag verkligen försöka ta ledigt i helgen. Hm, ska kanske försöka få färdigt några praktikansökningar ikväll då...


Första dagen på milprogrammet

Första dagen på milprogrammet blev också första dagen på sommarlovet :). Fick ju skickat in min sista våruppgift inatt halv 3 så idag var det helt ledigt :)! Lyckades sova i ett svep ända till tio. Sen blev det iväg på ett ärende och sen cyklade jag till syrran i Hanaskog. Så vi umgicks lite alla syskon och bakade scones och så. Sen blev det hemåt cykling igen vid 7tiden. Ikväll tog jag mig i kragen och gav jag mig ut på förtsa passet på mitt milprogram.

Idag var det intervallpass på schemat. 2 minuters jogging + 1 min gång x 10. Lagom för första dagen på programmet och vädret var helmysigt. Jobbigt med all grönska i skogen bara, snorarde en hel del i slutet av rundan menmen, tog mig runt på en bra tid i vilket fall och det känns helt ok :).



Imorgon är det löpledigt men ska en sväng till stallet iaf. Blir nog en kort ridtur, mest dit och se till så att jag har koll på allt vid nya betet och så.

Maten idag har gått helt ok. Blev gröt och ägg till frukost, två smörgåsar med korv till lunch, sen lite popcorn (för att rensa skafferiet och fira sommarlovet men nu är de väck iaf!), två scones och två hemmagjorda biffar (som jag ska äta nu). Vart kanske inte supernyttigt med kokt korv på mackorna och med popcorn innan men blev inga stora mängder iaf så det blev inget överätande. SKönt att ha haft en dag utan att känna snasksug eller något sånt. Förhoppningsvis kan det fortsätta på liknande vis :)


Planen för milen :) ready steady go!

Tänkte att jag, nu när jag drar igång min milträning (på nytt) imorgon, skulle slänga upp en plan för att springa milen här. Är man lite otränad eller helt enkelt känner för att ta det lugnt och inte stressa någonstans kan man ju köra det på 16 veckor istället för 8 och då göra varje vecka 2 ggr innan man går vidare. Det är en bra förutsättning om man redan springer gärna 4-5 km i sträck (allt beror ju klart på vilket resultat man strävar efter).

Vecka 1
M: Spring 2 minuter och gå 1 minut (x10)
T: Vila från löpträning
O: Annan form av träning
T: Powerwalk 30 min
F: Vila från löpträning
L: Spring 3 km (jag joggar mer istället men som sagt, det beror på ens kapacitet och mål)
S: Vila från löpträning

Vecka 2
M: Spring 3 km
T: Vila från löpträning
O: Annan form av träning
T: Sprinta 30 sek och gå 1 minut (x8)
F: Vila från löpträning
L: Spring 5 km
S: Vila från löpträning

Vecka 3
M: Spring 5 km
T: Vila från löpträning
O: Annan form av träning
T: Sprinta 30 sek och gå 1 minut (x12)
F: Vila från löpträning
L: Spring 5 km på tid
S: Vila från löpträning

Vecka 4
M: Vila från löpträning (och ge dig själv en belöning)
T: Vila från löpträning
O: Annan form av träning
T: Spring 40 minuter i ett behagligt tempo
F: Vila från löpträning
L: Spring 6 km
S: Vila från löpträning

Vecka 5
M: Spring 5 km
T: Vila från löpträning
O: Annan form av träning
T: Sprinta 1 minut och gå 1 minut (x8)
F: Vila från löpträning(och massage)
L: Spring 7 km
S: Vila från löpträning

Vecka 6
M: Spring 5 km
T: Vila från löpträning
O: Annan form av träning
T: Sprinta 1 minut och gå 1 minut (x8)
F: Vila från löpträning
L: Spring 8 km
S: Vila från löpträning

Vecka 7
M: Spring 5 km
T: Vila från löpträning
O: Annan form av träning
T: Sprinta 2 minuter följt av 1 minuts vila på stället (x8)
F: Vila från löpträning (och massage)
L: Spring 8 km
S: Vila från löpträning

Vecka 8
M: Spring 5 km
T: Vila från löpträning
O: Annan form av träning
T: Sprinta 30 sek och gå 1 minut (x8)
F: Vila från löpträning (och ge dig själv en belöning)
L: Spring 10 km på tid
S: FIRA!

Överlag ser det ut såhär:
Du har löppass på måndag, torsdag och lördag. Måndag är det mellandistans (5 km), torsdagarna är intervall med snabba och korta intervaller och lördagarna ökas med 1 km per vecka. Du vilar (från löpning) tisdag, fredag och söndag och på onsdagar har du någon annan träning. 

Så imorgon kör vi igång med ett intervallpass på ca 30 minuter :). Det kan vi säkert klämma in någonstans :).  


RSS 2.0