HGD avstämning 4 (+invägning)

Alltså jag är bara så grym :) haha. Jo men ärligt. Okej  måttbandet var väl inte superbra idag (tappat 3 cm på kroppen de senaste 10 dagarna) men kondistestet och invägningen alltså, ojojoj.

I början av rundan kändes det bara så tråkigt så funderade på om jag skulle palla hela idag. Men inte pga trötthet utan pga tristess. Lyckades i alla fall ta mig springandes uppför alla backar och alla raksträckor etc etc. Kände dessutom att jag höll ett högre grundtempo än innan och den sista kilometern hade jag längre och mer flygande steg än mina små, korta och långsamma "jagvillinteblisåtröttattjagmåstegå-steg". Så idag, två månader innan Hundra grymma dagar är slut, har jag lyckats med ett av mina mål. Att springa 5 kilometer utan att stanna/gå :D! Fatta hur skitbra jag känner mig nu :). Min allra första tid på rundan var 40 min och 22 sek. Förra gången sprang jag på 36 min och 45 sek och idag lyckades jag ta den på 36 min och 14 sekunder :)! Nästa steg blir att komma under 36 men det gör jag nog nästa gång, känner verkligen att min kondition är på uppåtgående.  

Sen var det då den där invägningen... jag ville ju hemskt gärna börja maj som en under 80-tjej och..det gör jag med:) (haha, kan inte hålla på spänningen för fem öre alltså..:P)!

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 79,6 kg (!!!)
Viktnedgång sedan sist: 0,8 kg
Viktnedgång totalt: 31,6 kg

BMI-nedgång: 11,4

Kvar till mål 4 (för mål 3 klarade jag ju idag:)!: 9,7 kg (ojoj, det var en bit...enda negativa idag)
Kvar till målvikt: 11,6 kg

Men tja, jag måste säga att jag är ganska nöjd ;). Fatta att jag äntligen kan skriva en 7a först. Trodde aldrig jag skulle kunna komma under 80gräsen alltså :). Nu kan jag köpa min snurreklubba med gott samvete vid majelden ikväll :)

Galna 1012 minuter!



Okej den som klagar på min träning denna vecka...! Haha nej men allvarligt, har aldrig varit ens i närheten av denna träningsmängden innan och då höll jag ändå igen från i fredags. Räknar man lördagen som min vilodag har jag haft ett snitt på 168 min per dag. Tusan att jag inte tränade typ en timme till så hade jag haft ett tretimmarssnitt menmen :P ;).

Denna vecka som kommer blir mycket lugnare träningsmässigt. Dels är det mer plugg och sen mer annat som gör att jag inte hinner träna lika mycket (vad sägs om ett stängt gym på tisdag och vårruset på onsdag liksom?). Men ska ändå försöka få in två styrkepass (+ ett zumba) på gymmet och en ridtur. Sen blir det mest powerwalks och löpning men det blir nog himla bra det med :). Kanske kan gå ner en del ändå (om jag bara äter rätt) om jag har en "vilovecka" då jag tränar lite mindre.

Blir mer skolarbete denna veckan men uppgiften verkar rolig så inga problem där inte :). Imorgon blir det en tur ut till högskolebiblioteket och kolla upp lite teorier och sådant så att jag kan skriva (skriva, skriva...) på tisdag. Sen blir det en tur tillbaka dit på fredag för dubbelkoll och sånt. Är mycket bättre inställd till uppgifterna nu då vi har lite mer "en i taget" och allt jag skickat in är godkänt hittills så man inte har något som släpar. Då kan man lägga mer krut på uppgifterna efterhand som de kommer ut.



Har man inget att göra en lördagskväll så kan man strukturera upp kommande vecka i gigantformat ;). Alla vardagar har en spalt och helgen delar på en. Den övre biten är sen för träning, den mittersta för plugg och den nedre för övrigt. Fler träningslappar men mer detaljerade plugglappar... Snacka om att jag kommer bli storkonsument av post-it nu :P. <3 är dock orolig att den ska ramla ner i skallen på honom (det göör den inte!) då den enda lediga plats som var stor nog är över hans del av sängen...:P


Helt redo för löpsäsongen

Hemkommen från en runda i stan nu. Mina toningskor hade fått punka och rotade (förkrossad?) igenom hela lägenheten i jakt på kvittot då det bara var en månad sen jag köpte dem. Kvittot hittades dock inte men fick tipset att köra ut ett kontoutdrag på banken då jag kunde visa transaktionen som gjorts i affären det datumet etc. Då jag var ganska säker på att köpet gjorts i mitten av mars hittade de på banken ett köp som gjorts den 3e mars (tyckte jag lät väl tidigt menmen) och utskrift gjordes.

På Stadium berättade jag dock att jag misstänkte att det köpet den 3e handlade om ett par träningsbyxor men att det borde finnas ett köp den 19e. Kassören gick in i datorn och kollade och sa att han inte hittade någon transaktion för skor den 19e för 499 kronor. Nehe...eftersom skorna dessutom var i 42½ och han inte sålt den typen av skor i den storleken på ett år tvivlade han ens på att det var i deras affär jag köpt dem. Efter yttrerligare en koll i datorn hittade han en transaktion den 26e mars. Ja det var ju en måndag iaf, det var jag bombsäker sedan innan var den veckodag jag inhandlat skorna på. Däremot var ju inte de toningskorna jag köpt Uteskor utan toningskor för gymmet. Något som jag inte hade en aning om. Eftersom jag inte följt rekommendationerna (användas inomhus) så kunde jag inte få pengarna tillbaka men han gav mig ett tillgodokvitto. Helt okej för mig. Använde senare 400 av de 500 kronorna till att köpa ett par löpartights...:P. Så nu står jag utan vardagsskor igen. Får ta och åka in och köpa ett par billiga reaskor (de har nog några för typ 200-300) på måndag. Har ju bra löparskor, som jag i värsta fall även kan ha till mina powerwalks, så det är kanske lättare gympadojor som jag letar efter.

Fortsättning följer...

Nu är jag i alla fall helt redo för löparsäsongen :)



(Ja, jag spänner mig men gäddhänget är i vägen fortfarande:P)

Det syns väl vad som är min akilleshäl? Jag undrar vad tusan jag ska göra åt mina enorma lår egentligen?!?!? Glatt nog kunde dessa tights köpas i storlek 42 så dagen som började ganska uselt är nu helt ok :). Vädret är dessutom väldigt mysigt nu så blir nog en premiärtur ikväll. Får ta och bränna bort den där hamburgaren och kulglassen jag åt inne i stan... (men nu!! är det slut på unnandet och tillbaka till verkligheten innan invägningen på måndag är helt körd...).

Baksidan, skillnad på 1 månad


Bild tagen 19 mars                                                    Bild tagen 28 april

Vet inte om jag själv ser så himla stor skillnad faktiskt. Har blivit bredare över skuldrorna men vet inte om jag blivit det pga av muskler och kanske blivit "smalare" på andra hållet liksom. Skillnaden mellan första och andra bilden på utsidan av bh-axelbanden kan bero på att den vita bh:n är en storlek mindre.

Sedan "päronbollen" har blivit lite mindre också, rumpan omformats och låren blivit lite smalare. Sen är det ju olika vinklar på bilderna med, armarna ser tex skitkorta ut nu ju:P. 

Aja gnöl gnäll. Bara att fortsätta ta tag i det och hoppas att förändringen syns tydligare nästa månad. Nu ska jag lägga mer tid på ryggen igen och inte glömma bort den som jag har haft en tendens till tidigare. Det, visar ju sig här, lönar sig inte att glömma den... 

Tappat träningsgnistan för stunden :(

Tvingade mig ut på min löpträning ikväll i alla fall.


Var det mysigt väder - Ja, väldigt
Var kondisen bra - ja hyfsat ändå
Höll benen och fötterna - ja rätt så bra
Var jag sugen på det - Nej, inte för fem öre!

Egentligen hade jag tänkt ta dagens morgonpower ikväll med men orkade verkligen inte med det. Vet inte varför men vart nöjd bara att jag kom ut på min löprunda så jag fick gjort dagens obligatoriska träningspass i alla fall. Får ta igenom dagens morgonpower imorgon. Kanske istället för en 45 minuters runda en 80-90 minuters. Göra om, göra bättre helt enkelt.

Ikväll har jag haft en unna-mig-dag med lite popcorn och en sådan minipåse chips och 10 smågodisbitar. Kontrollerade former. Helt ok.

Nu blir det att se på någon uppiggande film och sen gå och lägga sig tror jag. Grupparbetet blev inlämnat ikväll så har hela helgen på mig att ta det lugnt och städa och tvätta. Har ändå så sjukt dåligt samvete för att jag inte fick städat idag och inte fick tränat mer. Känns som jag tappat gnistan lite nu och gillar inte det :(. Får ta i mer i helgen. Är invägning på måndag och vill verkligen vara under 80 kg då så gäller att satsa. Nu har jag unnat mig det jag ska denna helgen så imorgon är det hårdträning och strikta mål som gäller igen.

Men nu, lite Vänner tror jag.

Strong is the new skinny!

Fick min nummerlapp till Vår Ruset innan idag, så taggad för det nu :). Dessutom fick jag mitt paket från Fitnessguru och min efterlängtade pepp-linne :)



Hm där är fortfarande en del gäddhäng att ta itu med :P



Looking good ;) (hm får be <3 ta lite bättre bilder när han är hemma)

Träningsbelöning = kesella&funlightmix + nya ToppHälsa

Jag höll mig lite på halster i morse och gick inte ut på min planerade morgonpromenad. Istället låg jag i sängen ända till halv nio! Och det var härligt. Framåt tjugo över åtta var jag inte ens så trött längre men hade iaf bestämt mig att ligga kvar tills <3 skulle gå upp.

Till frukost blev det lite yoggi och kellogs och gjorde i ordning en liten kesella/funlightmix som står och väntar i frysen nu :).

För en dryg timme sedan drog jag igång min pepplista på spotify och körde mitt planerade hemmastyrkepass. Annars brukar jag ha i en film eller så men rytmen i de olika låtarna gjorde att jag tog i mer så det får jag körapå i fortsättningen med. Är så himla nöjd med att jag har gjort min styrketräning idag. Hemmastyrkan brukar nämligen vara den som är svårast att ta tag i för den är så tråkig :P! Så idag tänkte jag det var lika bra att göra den först så jag blev av med den. Min morgonpower (som jag lägger som en kvällspower idag istället) och min löpträning vet jag att jag kommer ut på i alla fall utan problem så.

Annars idag blir det att försöka hitta en tvättid, städa, diska och sitta och plugga framför facebook (det är sant! delvis.) Måste ner och köpa lite ägg och skinka sen för <3 har bestämt middagen ikväll. Och så kolla in nya numret av ToppHälsa också. Lite peppläsning sådär när man varit duktig och blivit klar med alla bestyr någon gång ikväll (ha, who am I kiddning, kommer klart läsa den direkt jag är hemma igen, eller lägga den under kassarna och glömma bort den helt:P)

Making progress on the morningpowers ;)

Kom ut i hela 50 minuter på min morgonrunda innan. Och kom ut till halv 8 också och inte senare än jag tänkt. Making progress.

Gick riktigt bra med ridningen idag också. Pållen var framåt och pigg idag sp blev en runda ute och sen några hinderskutt i paddocken också.

Känns konstigt att inte träna mer idag. Att det "bara" blivit 2 timmar... Hm, kanske sunt för mig att vila lite och inte träna så mycket tors-sönd och köra på hårt mån-ons om jag vill det. Det kan nog lätt bli för mycket annars.

Nu ska jag börja laga middag. Blir kalkonfylld dubbelpanerad kycklingfilé med turkisk yoghurtdressing(med vitlök och chili) och nog quinoa till tror jag. På ungdomsgruppen ikväll vankas det något gott har jag hört men tänkte unna mig det då jag tränat så hårt hittills denna veckan och inte ätit något dåligt alls!

Nä nu får det räcka :)

651 minuters (nästan 11 timmars) träning hittills denna veckan...jikes... :D

Är himla nöjd med veckan so far:)! Alla grejer som jag skrivit in i min kalender är gjorda och utan gnöl och gnäll också. Vilket innebär att all träning och allt plugg är gjort (plus lite till). Var nog himla länge sedan jag verkligen var i fas med mitt schema.

Sedan att jag idag äntligen fick skickat in mitt filmarbete och att tekniken slutat strula och då slipper det oket över mig som ett ständigt orosmoment är hur härligt som helst. Nu ska det bara godkännas också och sen har jag alla mina poäng för att få gå höstterminen. Så nu behöver man inte bekymra sig över det längre.

I eftermiddags var jag ute och gick 40 minuter med mamma i regnet. Sen blev det en liten omelett och lite kellogs innan jag åkte in för en fullspäckad stund på gymmet. Började med 80 minuters styrketräning. Vart himla jobbigt och kände lite segt i benen. Var först rädd att jag var på väg att åka på en förkylning igen men kom sedan på att jag kört i full fart sen i måndags så det kan nog vara där det ligger...

Kvällen började med 55 minuters Just Dance. Gick himla fort att slänga upp nya rörelser så inte alltid man hängde med men det gick bra i alla fall :). Efter det blev det 55 min BodyCombat. På det passet jobbade vi själva och inte i par (som man gör i tex Box) vilket var skönt nu i början. Blev mycket både slag och sparkar och kombinationer. Man vart trött typ hela tiden men fick ändå sådan enorm energi att man körde full fart och märkte verkligen inte att tiden gick så fort.

Nu är jag bara såå trött så det blir tidigt i säng ikväll. Har köpt första boken i Hunger Games och ska börja läsa den. Sen blir det att leta upp tvåan och trean också. Tror det kan vara en riktigt bra serie.

Steget ut...himla tungt idag

Egentligen inte alls sugen på att ta mig ut på min morgonpowerwalk. Skulle gått ut redan klockan 7 men var så himla trött (som inte alls så gott som jag trodde efter all träning utan väldigt sporadiskt) så jag somnade om. Har till och med ätit frukost Innan mitt träningspass (något som jag mer eller mindre förbjudit mig). Menmen... nu känns det inte lika motigt och bättre att gå ut nu än att inte gå ut alls (tja det där med inte alls stämmer inte då jag ska ta en power med mamma efter lunch menmen, försöker lura mig själv att komma ut så avslöja mig inte för mig:P)

 

Shake some booty :)

Alltså Afrodans var nog det roligaste passet jag nånsin varit på! Men vi kommer dit så småningom.

Idag var det en sådan dag då verkligen allt gick rätt :). Löpträningen i morse gick ju riktigt bra och så fick jag lämnat in mitt skolarbete i god tid så jag till och med hade tid att diska och sen vila en halvtimme innan jag åkte till stan.

Passet Basic step gick sen riktigt bra. Det var lagom tempo och inte så svårkoreograferat. Det underliga var dock att man inte blev så andfådd från början men oj vad svetten rann om en (mental note: ta med handduk nästa gång!). Sen Afropasser. alltså det var verkligen det roligaste passet jag varit på! Det blev verkligen vad man gjorde det till. Ville man inte ta ut sig så kunde man bara göra rörelserna och punkt slut. Jag kom ju dock på att jag lovat mig själv att verkligen ta ut mig ordentligt varje pass så jag överdrev rörelserna så mycket jag verkligen kunde. Och känner mig så himla nöjd efteråt :)

Sen var det grymt stressigt till bussen dock. Hade 15 min på mig att gå från gymmet till busshållplatsen, som de nu flyttat ännu längre bort än innan, så det tar egentligen 20-25 min att gå sträckan. Idag fick jag dock slänga in lite löpmarscher också så hann precis med innan bussen gick. Får klura på hur jag ska göra i framtiden för såhär vill jag inte ha det varje vecka...

Menmen :) ojoj vad jag kommer sova gott inatt. Himla nöjd med både maten, plugget och träningen. Imorgon är det på det igen. Börjar med morgonpromenad, sen powerwalk strax efter lunch och sen in till gymmet vid 15 och styrketräna, ha just dance pass och sedan Knockoutpass :).

Btw! Upptäckte på stretchingen ikväll att om jag står upp och böjer mig fram och ner så kan jag tametusen röra vid golvet. Utan att böja benen:)! Det har jag nog aldrig kunnat innan. Så se, dagen blev riktigt bra :)

Då var det dags att komma ur sitt skal nu då...

Hade satt min pluggtid till 16.00 idag men jag har redan lyckats bli färdig med uppgiften och har dessutom lämnat in den med :). Det är himla skönt att bli färdig 1,5 timme "för tidigt" och kunna göra vad man vill nu. Det blir att åka in till gymmet vid halv 5 sen så hinner ta det lugnt, äta lite och kanske vila en sväng.

Ikväll är det först Step basic som gäller och sen Afrodans. Har sådan fruktansvärd träningsvärk i armarna sedan passet igår så tur att inget av dem idag känns så väldigt armfokuserat... Men det ska bli spännande (nervös som bara katten) med dansen faktiskt. Har egentligen alltid velat dansa/gå på danspass men aaldrig riktigt känt att jag vill skämma ut mig inför en massa folk... Men nu ska det då bli av :)



Den bilden stämmer så väl in på både kvällens och morgondagens pass.... jikes.. får se om jag överlever ;) Men spännande ska det bli i alla fall :)!

Börja maj som en 79a kanske ;)

Och det blev en så bra början på dagen som jag ville ha :). Soligt, småkyligt och med löpträning på schemat kan det bara bli bra.

Idag skulle jag ta mig an korta intervaller. Det var 2 min löpning + 1 min gång x5, så 15 minuter sammanlagt. Tänkte att eftersom det bara var så korta intervaller kunde jag öka farten lite. Jo, men kaanske inte så mycket som jag gjorde...benen var ganska så stumma vid den 3e intervallen och i den sista var jag tillbaka i min grundfart. Menmen, sen avslutade jag med 10 minuters backträning och stummade dem ännu mer.

Men det är ju egentligen det som är meningen nu ju:P att jag ska ta ut mig. Onödiga vore väl träningspassen annars om jag inte blev riktigt trött av dem.

Smygvägde mig lite idag med och det ser bra ut:). Var ju ändå bara några dagar sedan (i fredags) som jag vägde mig som senast men kan jag hålla samma fart och äta lika bra resten av veckan kanske jag kan börja maj som en 79a :).

Aja, nu blir det en väldigt efterlängtad frukost och sen pluggskriverier. Skriva skriva hela dagen. Eller ja till halv 5 ungefär då jag ska in till gymmet igen :)

Överlevde knappt, det får vi göra om :)

Puh, jag överlevde passet. Visst innan har jag väl varit ganska kaxig och sagt att jag ska köra järnet på alla pass från och med nu men det var lite jobbigt att se på klockan och se att det bara gått typ en kvart av 55 min... Det var som sagt ett så kallat Puls-pass där (som namnet kanske avslöjar) pulsen skulle höjas rejält. Det var en kombination av både styrka och kondition, vilket märktes...

Det jobbiga var en del stegkombinationer som jag inte aalls hade någon koll på och typ fick skratta mig igenom (bättre det än gråta och ge upp iofs). Sedan under en låt var det mer kondition men det var så mycket olika hopp att jag fick sådan enorm kramp i Båda mina hålfötter. Det var inte mycket jag kunde göra den låten utan att det gjorde så in i helskottas ont :(. Sådant är så segt när man inte blir begränsad av sin kondis eller muskelstyrka utan av smärta. Men jag ska garanterat göra om det :). Jag överlevde ju och med tanke på hur trött jag blev så måste det ju ha gjort en massa nytta.

Imorgon blir det ingen styrketräning utan dagen kommer fokuseras på kondition. På morgonen har jag ingen powerwalk utan det blir ett 40 minuters löppass. Originalpasset är på 30 min men sen har jag slängt in 10 minuters backträning med... Tur att man har hela förmiddagen och en stor del av eftermiddagen på sig att vila benen sen... På kvällen blir det nämligen först ett Step basic-pass och sen ska jag faktiskt ta och testa Afrodans redan imorgon och inte vänta två veckor som jag först tänkt. Hörde nämligen ikväll att en kompis ska dit så tänkte då kan jag lika väl stanna kvar efter step och testa dansen med.

Aja, nu blir det nog att ta och lägga sig. Börjar bli lite hungrig så får sova så jag kan gå upp och springa och sen äta frukost. :)


1a dagen i Kick-ass är igånga och so far so good :)

Morgonen började precis som jag planerat så känner mig väldigt duktig. Promenaden blev visserligen 34 minuter och inte 45 men tar igen det ikväll då det tar ca 30 min till och från gymmet. Frukosten blev lite äggröra på 2 äggvitor och ett helt ägg, en (liten, för att inte få plats med så mycket) skål med yoggi, kellogs, kiwi och vindruvor. Nyss blev det kvarbliven korv stroganoff med lite ris till lunch men orkade inte alls allt, det är så himla mättande när det är uppvärmt i micro.




Har suttit och fått pluggat en del i förmiddags med :). Fått gjort knappar, ikoner och logotyper och meny färdigt nu så nu är det bara den förklarande och sen den reflekterande texten (sistnämda på ca 1 sida) kvar att skriva. Det ska vara inlämnat på torsdag kväll men känner definitivt att jag hinner. Får göra det sista torsdag eftermiddag i värsta fall men eftersom jag ska vara länge i stallet på torsdag och sen vara på ungdomsgruppen mellan ca 18-22 så kommer det inte finnas mycket tid över där. Så ska satsa på att kanske skriva färdigt det imorgon så jag kan fokusera på uppgiften i andra kursen sen.

I eftermiddag (typ halv 3) blir det nog lite kesellalätt/funlight-mellis. Inte testat det än men har hört att det ska smaka smaskens så får bli det. Blir nog en macka eller något också för sen ska jag inte äta (proteinshake och banan) förrän efter träningen klockan 7.


KICK-ASS programmet börjar i morgon

Är såå sugen på en tallrik vaniljyoggi med kellogs (den med mörkchoklad och jordgubbar) nu. Inte bra att handla innan när man var hungrig. Men... har faktiskt inte ätit något :). Den sista måltiden jag hade idag var en pressbyrå-surdegsfralla och en bit mörk choklad vid halvsjutiden. Tänkte först att men det är ju helg...kan man inte fuska liite med den periodiska fastan då? Ha, jo kanske man kan men tänker jag minsann inte göra. Så hungrig är jag inte!

Nej, får bli att fylla på en stor flaska vatten och gå och lägga sig istället. Imorgon blir det upp vid 7 och ut på en morgonpower. Sen när jag kommer in efter den får jag äta igen. Ska bli så himla gott :). Måltiderna blir nästan godare när de är mer efterlängtade, som de blir nu när det är periodisk fasta för min del. Dessutom så kör jag morgonträningen innan frukost, vilket innebär bättre förbränning där ja :). Det är även tänkt att de ska få igång mitt vattendrickande (har varit lite dålig där..) då det kommer bli mer sådant på kvällarna, speciellt efter träningen mån-ons på gymmet. Mån-ons är de dagar jag kommer rucka lite på fastan. Inte så att jag tänker äta middag när jag kommer hem vid 8-9 på kvällen men jag kommer ha med mig typ banan eller en macka att fylla på med efter träningen (förutom vattnet och min proteinshake). De dagar kanske det snarare blir mat mellan 10-20 istället för 8-18. Menmen, jag justerar det en dag i sänder så det passar :).

Morgondagen ska verkligen bli spännande. Inte för att Puls-passet känns som något skräckinjagande utan för att det är första dagen på mitt KICK-ASS-program (as u might call it;)). När jag lägger mig imorgonkväll kommer jag att ha tränat exakt (give or take a few) 180 min (a.k.a 3 timmar!!) uppdelat på 45 min morgonpower, 80 min styrka och 55 min Puls-pass. Puh... kommer sova såå gott sen :)


Träning vecka 16


Denna vecka blev det hela 618 minuters träning. Bara det tycker jag är väldigt bra (plus att jag skött maten väldigt bra också) :). Men att jag dessutom har över 140 minuters antingen jogg, löp eller jogg/prom. 205 minuters styrka på en vecka tycker jag är väldigt duktigt :)! Det enda som vart "dåligt" med denna veckans träning är väl att den inte är så varierad. Det ska det dock bli ändring på från och med imorgon. Nästa vecka ska bli riktigt spännande faktiskt :). Hela 4 olika nya gruppass som jag ska prova på och sen ridning på torsdag.

Imorgon börjar dagen med Morgonpower på minst 40 min, sen blir det styrketräning mellan ca 16.30-17.45. Sedan Puls mellan 18-19.00,  yeah :)!

Ånger? Nä inte här inte!


HGD avstämning 3 (+ invägning)

Måhända hjälpte det lite att sätta Top Gun Anthem på repeat igår kväll för idag är jag oövervinnerlig :)!

Inmätningen i morse gick bra. Jag hade varken tappat på lår eller överarm men 1 cm både på midja, rumpa och mage och 2 cm på byst. Så totalt har jag tappat 110 (!) cm på kroppen sedan förra året.

Konditionstestet idag gick med väldigt bra. Eller tja jag är lite besviken. Jag kapade visserligen nästan en minut på rundan men det var kattsingen att jag inte kunde springa hela. Jag har en backe upp som är efter drygt halva rundan och tänkte hela tiden att om jag bara kan ta mig uppför den och få ner andningen sen så kan jag klara hela. Jodå det gick enligt planen tills det att jag bara hade den sista ganska lätta biten kvar. Jag är inte trött i benen och är inte alls andfådd längre. Nej men jag får HÅLL:(:(!! Sådan mördande håll som gör att man inte kan ta de djupa andetag man behöver utan att det känns som man brutit revbenen. Så grymt irriterande verkligen. Så fick ta en 20 meter på 2 ställen att gå lite lugnt och försöka få bort det. Till slut så kom jag i alla fall i mål och på en väldigt bra kapad tid också :). Tror nog jag kommer klara av att springa hela rundan om 10 dagar när jag har nästa test. Får bara hoppas att hållen håller sig borta då :(!

Lite invägning hade jag sen med och dagen fortsatte i samma goda form :)

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 80,4 kg
Viktnedgång sedan förra gången: 1,0 kg
Viktnedgång totalt: 30,8 kg

BMI-nedgång totalt: 11,1

Kvar till mål 3: 0,5 kg
Kvar till målvikt: 12,4 kg

Woho, snacka om att jag är nöjd :)! Har bara ett halvt kilo kvar till mitt mål 3, under 80 kg. Vad himla skönt det ska bli att kunna skriva en 7:a främst istället. Det har jag inte kunnat göra sen 2005 tror jag. Så nu är jag snart nere på min "högstadievikt". Jag ser nästan lite fram emot nästa invägning redan. Med tanke på hur mycket min träning kommer ökas och varieras från måndag så kan det bli riktigt spännande :)!

Val att vara stolt över idag :)

Som jag skrev innan idag så har jag lärt mig en massa om att göra rätt val. Göra om och göra rätt liksom. Idag kan jag faktiskt inte (väldigt stolt) komma på ett enda dåligt val som jag har gjort :)

1. Jag trotsade sängens värme och den annalkande skallabanken och gick ut på en morgonpromenad
2. Jag valde medvetet en runda med mycket uppförsbackar istället för en planare, alt. nerförsbackar
3. Jag tog en omväg upp ur byn för jag plötsligt kom på att jag hellre ville gå jämte vattenkraftverket och ån.
4. Jag åt frukost Efter morgonrundan, den smakade så mycket bättre :)
5. Jag tog bara en brödskiva (med kalkon) till den övriga frukosten i morse.
6. Till lunch åt jag endast den kvarblivna hemmagjorda kycklingpajen.
7. Jag bokade in mig på gymmets hemsida och skrev in passen, för nästa vecka, på min funbeatkalender redan idag för att inte kunna ångra mig.
8. Valde att inte lockas av <3 middag (stekta korvar) och åt istället yoghurt och lite kellogs till middag/kvällsmat. Nyttigare och mycket godare.
9. Valde att ta den chokladbiten jag egentligen skulle haft ikväll, till kvällsmat istället. På det sättet kan jag smygstarta min periodiska fasta och bara dricka vatten (men inte för mycket, då jag har invägning imorgon bitti;)) ikväll. Känner mig ändå inte så hungrig nu.

Så jag måste erkänna att jag känner mig väldigt nöjd med dagen idag :). Ikväll blev det en dryg timmes promenad med mamma så sammanlagt 2 timmars promenad/powerwalk som träning idag :).

Nu ska jag sätta i hörlurarna i datorn (så jag inte stör <3) och lyssna på Top Gun Anthem och drömma mig bort till en plats där jag kan uppnå allt!

Mellan v 19-26 är det explosivitet som gäller :)

Sådärja det gäller att vara ute i god tid :) Nu är träningsprogrammet satt fram till den 30 juni. Kom på att det är ett ord jag vill lägga alla pass under i den perioden och det är: Explosivitet. Det har blivit för mycket såsande ibland på passen. Nu ska jag verkligen köra slut på mig själv vid varje tillfälle jag får.

Överlag kan man väl säga att det kommer ligga 3 stycken löppass i veckan (från och med vecka 19 ska jag träna för milen), min dryga timmes styrka ligger som vanlig mån, ons och fred, ridning sker på torsdagar och lördagarna är lediga. Sen har jag även lagt in 5 olika nya gruppass på gymmet som jag ska köra med. På måndagkvällar Puls, tisdagar har jag Basic step följt av Afrodans och på onsdagar har jag Just Dance följt av Knockout(BodyCombat). Sen när jag hållit på med Basic step ett tag kanske jag byter ut det men det är sånt jag får se efter hand.

En exempelvecka kan se ut såhär:

V 20.

Måndag: 60 min Styrketräning, 55 min Puls
Tisdag: LÖPPASS Spring/jogga 5 km, 55 min Basic Step, 55 min Afro
Onsdag: 60 min Styrketräning, 55 min Just Dance, 55 min Knockout
Torsdag: 45 min Ridning
Fredag: 60 min Styrketräning, LÖPPASS 10 min gång, 12 min sprint (i 8 st 0,5+1 min intervaller), 10 min gång
Lördag: Vila
Söndag: LÖPPASS Spring/jogga 5 km

Aja, nu blir det att laga någon middag. Inget klur än på vad det blir men bra val ska jag göra i alla fall :). Kanske tar jag bara en tallrik fil och lite kellogs.


Livet består av himla massa val

...vill man dessutom leva ett sunt liv blir det så himla många fler. Hela tiden gäller det att tänka: Hm hur påverkar detta min viktresa, min hälsa? Är det positivt, kör på. Är det negativt...nja då ska du nog helst låta bli.

Igår gjorde jag ett val som jag valde medvetet för jag visste att det skulle påverka min hälsa positivt i längden. Dagen innan hade jag ju vrickat foten och igår morse hade jag fortfarande relativt ont i den. Nu var då frågan: skulle jag stanna hemma och oja mig över den och plugga hemifrån eller skulle jag följa mitt schema och sticka in på min styrketräning och sedan åka till skolbiblioteket och plugga därifrån. Det blev det senaste. Tack och lov att jag är inne i ett träningsstim nu, annars hade det säkert blivit det första...

På kvällen gjorde jag dock ett dåligt val till middagen. Istället för kanske ett äpple till min hemmagjorda kycklingpaj valde jag att äta några mackor. Inte bra :(. Menmen, det är bara att ta nya tag idag. Jag har ju redan gjort valet och ätit mackorna så ingen mening med att gräma mig för det och önska det ogjort, det går ju ändå inte att ta tillbaka. 

Valet jag gjorde i morse var också positivt för min hälsa i längden. Istället för att åka in till stallet redan nu klockan nio så valde jag att gå en morgonpowerwalk på ca 40 minuter i solen. Trotsade skallabanken och gav mig ut helt enkelt :). 

Nu ska jag dock snart till stallet men jag sitter och klurar på om jag ska åka buss hela vägen eller cykla halva eller kanske cykla hela... inte kollat upp hur långt det är än men vädret känns ändå rätt så pålitligt och med tanke på att jag har invägning imorgon vill jag ta alla chanser jag kan. 

Som jag skrev innan har jag verkligen kommit in i ett träningsstim nu och det är så coolt :). Tack vare alla diskussioner i Hundra GD på facebook så blir man tipsad om en hilma massa träningsformer och blir peppad att köra så hilma mycket och hårt and I love it :). Så från och med nästa vecka, då foten ska vara ok, ska jag verkligen testa en massa gruppass på gymmet. De flesta passen ligger mellan 17-19 på kvällarna men det passar ju faktiskt bra för då har jag tid att plugga hela dagen innan det drar igång. Dessutom hinner jag ju med både morgonpromenad och löppass (de dagar jag har löpning inplanerad) på morgon/förmiddag.

Så nästa vecka ska jag försöka ta  
Måndag: Zumba (följt av 60 min styrka) Träningen ligger då mellan 17-19, sen dusch och sen lite kompisar. Så plugget kan ligga fram till 15 typ.
Tisdag: Löppass på morgon och sedan Basic step på kvällen
Onsdag: Morgonpower. Sen pluggar jag fram till ca 15 och sen tar jag styrketräning på gymmet följt av 55 min Just Dance följt av 55 min Knockout (I'm gonna be dead...)
Torsdag: Detta är min riddag så här tar jag ingen annan träning förutom min morgonpromenad, eventuellt cyklar jag till stallet, vet ej än)
Fredag: Morgonpower, styrketräning i gymmet på förmiddagen (inga gruppass på fredagar) och sen hem och plugga.

Jag har funderat ett tag över hur många i HGD kan gå ner så hilma mycket men sen ser jag hur mycket de tränar... så vill jag komma ikapp får jag öka träningsdosen. And it's gonna be great :)


En gammal nemesis är besegrad (moahahaha!)



Fick i ett infall för mig att ge mig ut på en gammal (nemesis?) runda ikväll och det kunde nog inte slutat bättre :)


Så se vad jag lämpligt nog rotade fram i bloggarkivet :) (5e juni 2011). Var ute och sprang rundan nu ikväll och det gick tamekattsingen fort :). Tog den på 8,09 minuter. Och jag Sprang Uppför HELA backen i slutet. Utan att ha tränat den backen en enda gång i år. Tja man kan ju iaf gott säga att jag är i mycket bättre form i år än i fjor. Och det är bara april än :). LOVELY!!! 

Jag klarade faktiskt löppasset idag med :)

Det var såå skönt att äntligen få sova en hel natt. Vet inte hur länge sedan det var som jag kunde sova tungt utan att behöva gå upp på toa eller vaknade av att jag frös eller var för varm. Måste dessutom ha sovit väldigt tungt inatt för när jag vaknade vid 7tiden så var ögonen såå tunga och kroppen kändes som den sjunkit igenom madrassen.

Det var i alla fall hur fint väder som helst ute men det var ändå lite segt att komma ut på min intervallträning. Och ändå klarade jag det :)! Jag måste verkligen bli bättre på att berömma mig själv då jag genomfört mina hårda pass som är sådär extra sega att genomföra. Nu tänkte jag till exempel belöna mig själv med en ruta 85 % choklad. Något gott men inte för onyttigt. Mörk choklad är ju bra i små mängder :) (därför väldigt lättad att jag hittat så mörk choklad att jag kan begränsa mig till en bit!)).

Mitt intervallpass idag vart:
10 min jogging
2 min gång

8 min jogg
2 min gång

6 min jogg
2 min gång

4 min jogg
2 min gång

Och sen 10 min uppvärmning och avkylning runtom det också. De första 10 minuterna jogg gick fasktiskt lättare än jag trott men 8minutaren så blåste det motvind en stor del av sträckan... mindre kul. 6minutaren och 4minutaren kändes sedan hur lätta som helst. "Har jag klarat 10 och 8 min i sträck så är 6 och 4 rena barnleken...typ":P.

Är verkligen en enorm skillnad från början av min löpträning tidigt i våras då jag fick kämpa med 5minuterspass. Nu känns 5 minuter hur lätt som helst. Det är när det kommer upp mot 8 och 10 som det blir en utmaning, men snart klarar man väl de enkelt också :).

Minns ett par rundor som jag hade som träningsrundor förra året och kanske ska testa dem nu och se om jag kan klara av att springa hela dem. Den ena är på 1,8 km och den andra på 2,4 tror jag. Rent logiskt borde jag klara dem menmen, man får se :P. Då sprang jag i lite högre fart. Det kan i och för sig bero på att jag bara sprang korta sträckor och jobbade mig upp kilometer för kilometer. Nu har jag ju 5 km i taget jag vill klara och tränar således i ett lägre tempo.

Aja... nu blir det lite plugg och logotypeframtagning. Sedan lunch och ännu mer plugg...

Smygvägde mig dessutom idag efter löppasset och det stod på samma vikt som den 10e april. Vart först lite besviken eftersom jag tränat riktigt bra sedan den invägningen...sen kom jag på det. Var ju på påskfest i lördags och där var det både smörgåstårta och kakbuffé. Plus att jag lånade(...) en liten skål chops av <3 igår... Dessutom tog jag nog en tallrik yoghurt med kellogs natten till måndag då jag inte kunde sova... Gåtan löst. Men nästa invägning sker på fredag och till dess ska jag väl ha tappat några hekton i alla fall. När "målet" (nästa invägning) är så nära i sikte borde jag väl stå ut med att hålla kosten ända till dess tycker jag ;)

85 % choklad är äntligen min begränsning

Dagen börjar med att följa inledningen av rättegången i Norge, lite för att bygga upp aggressiviteten. Men ska snart åka in till gymmet och förbruka massa energi. Ska även passa på att köpa en dunk med äggvita med mig hem och testa köra med det. Har fortfarande lite träningsvärk i magen och tricepsen sedan passet i fredags så skönt att känna det passet verkligen tog. Blir minst en timme idag med:)

När jag kommer hem sen blir det lunch, dusch och fortsättning av plugget som jag började inatt (då jag inte kunde sova). Sen blir det kanske ett par snabba powerwalks också under dagen då det skulle bli himla fint väder idag :). Sen blir det en runda med mamma ikväll också.

Tipsar btw om riktigt mörk choklad. Om man, som jag, vill äta choklad men inte kan begränsa sig så räcker det troligen inte med 70 %. Den har jag märkt att jag kan äta hela på en gång. I lördags fick jag dock en kaka med 85% och den är minsann inte uppäten än :). Den är riktigt god men eftersmaken är så sträv att man inte vill/känner behov av att äta mer än en ruta per gång. Så himla glad att jag äntligen hittat någon choklad som jag kan äta och begränsa mig till.

Bara för att jag känner mig så grym ikväll :)

Bjuder på ett par extra bilder ikväll på min förvandling, mest för att ikväll är självförtroendet och självbilden på topp och då tänkte jag bjuda på detta :)

 
Bild tagen vecka 3 2011                 Bild tagen vecka 15 2012

 
Bild tagen vecka 3 2011                  Bild tagen vecka 15 2012

Det är tur man har bilderna från sidan med, annars hade jag nog inte trott låren minskat nåt alls :P. Gillar dock mest att nyckelbenen äntligen syns :) (och att övergången mellan rumpa och lår snyggats till avsevärt:)). So let's keep going :)!
           

Träning vecka 15

Det enda jag väl inte är riktigt nöjd med är att jag inte fick tränat mitt styrkepass i onsdags utan att det blev en kort promenad istället. Menmen, fick iaf tränat 2 styrkepass, vilket är ett mer än förra veckan så det tar sig :). Kanske kan jag kommande vecka komma upp i alla tre planerade då...



Annars tycker jag det var bra variation i träningen denna veckan. Både styrka och cardio och olika tempo i det med. Avslutar denna vecka med ett bad och en liter vann och börjar nästa med ett hårt styrkepass (operation "päronbollen (lår, rumpa och mage) bort" tar sin början på allvar nu!)


4-veckorsskillnad

Nu har det snart gått 4 veckor sedan Hundra grymma dagar startade. Det (och att jag tyckte jag såg himla smal ut när jag passerade spegeln nyss) gjorde att jag ville ta lite jämförelsebilder. Så håll till godo.


Tagen v. 11


Tagen v 15 (wohoo, kolla in man ser ju mina nyckelben :))


Tagen v. 11


Tagen v. 15 (Magen hänger inte lika mycket och rumpan/låren ser inte lika slappa ut)


Hundra grymma dagar 2.0 - avstämning 2

Det var inte med några stora förhoppningar som jag startade min andra avstämning idag måste jag säga. Måtten hade jag ändå en hyfsad känsla inför eftersom jag tycker det gått väldigt bra med styrketräningen och jag har känt mig, i alla fall lite, mindre. Mycket riktigt så hade jag minskat några centimeter, 4 närmare bestämt. Hur de fördelades kan man läsa i tabellen här till höger om inläggen.

När jag skulle ut på mitt kondistest, 5kilometersrundan, så hade jag nästan ställt in mig på att jag inte skulle klara tiden från förra gången. Då hade jag ändå kapat nästan 3 minuter från starttiden. Idag var det dessutom en vecka sedan jag sprang så jag var rädd att ovanan skulle märkas av. Att det småregnade och blåste snålt gjorde inte saken bättre precis :(. Trots det och trots alla dumma tankar i skallen så lyckades jag springa lika långt i första intervallet som förra gången. Sen idag gick jag lite mer i skogen, då benen var dödligt stumma plötsligt, men lade upp ett högre tempo (dvs länge steg) på hemvägen och lyckades kapa hela 4 sek :P.

Invägningen då. Det var den jag verkligen kände att jag hade sämst förutsättningar för. Påsk, godis, inte mycket träning. Kort sagt fasade jag för att kolla ner på siffrorna och såg...

till min stora förvåning att vågen stod på 81,4 kg. Jag hade alltså gått ner 0,6 kg sedan senaste invägningen, den 31 mars. Gått ner ett drygt halvt kilo under påskveckan... Jag är klart skitnöjd :)

Men å andra sidan... mitt viktmål med 100 GD är att gå ner 10 kg, det ger 1 kg/10 dagar. Vilket innebär att jag vid det här laget skulla gått ner 2 kg för att ligga i fas. Jag har gått ner 1,1. Så visst är jag himla glad att jag inte gick upp något i påsk men...på på det här sättet når jag inte mitt mål!

Invägning (för hela viktresan):

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg
Nuvarande vikt: 81,4 kg

Viktnedgång sen sist: - 0,6 kg
Viktnedgång totalt: 29,8 kg

BMI-nedgång totalt: 10,8

Kvar till mål 3: 1,5 kg
Kvar till målvikt: 13,4 kg

Att jag bara har 1,5 kg kvar tills jag är under 80 kg är skitkul :) Snart snart kanske jag kan komma under. Men det inger också liite nervositet. Det är när jag närmar mig sådana stora gränser som jag brukar gå upp igen... Men kattsingen heller denna gång!

Träning vecka 14


Finns inte mycket att säga. Dålig träning. För mycket snask. Ser inte fram emot invägningen på tisdag. Men jag vägrar ha dåligt samvete. Ger mig istället katten på att jobba hårdare från och med nu. Man måste få njuta i godisets högtid. Det tycker i alla fall jag.


Träning vecka 13


Denna vecka träning blev helt okej. Missade bara 60 minuters styrketräning från mitt planerade träningsschema så måste ändå ge mig själv godkänt :)

Det har varit en väldigt skön och helt ledig helg  måste jag erkänna, himla skönt att ha sluppit tänka på skolan och sånt och bara ägnat mig åt att städa, dona lite och springa lite. I alla fall inte tänka på stressande grejer. Därför är jag lite nervös inför imorgon och den väntade "måndagssjukan". Jag brukar nämligen ha lite knepigt med att komma igång med skolarbete och träning på måndagarna och lägger därför, medvetet, lite jobb och träning då.

Det kan man väl inte säga gäller för imorgon dock... Ska in och simma med ena syrran tidigt på morgonen och sedan genomföra mitt timmesprogram på gymmet också. Två timmars träning tidigt på morgonen borde i alla fall få mig att vakna till ordenligt. Och tar jag då cardion, simningen, tidigt så slipper jag ta en powerwalk vid lunch sen som jag först tänkt. Utan då kan jag bara springa mellan pluggdatorn och tvättstugan imorgon eftermiddag och bli färdig i tid. Imorgon börjar vårens nästa tvåkurser men ska inte sitta med det förrän på tisdag som tidigast. Först och främst ska jag satsa på att bli färdig med min filmuppgift. Den som skulle varit inne i vecka 4 typ men som inte funkade för mig då, då min dator inte klarade uppgiften. Efter lunch imorgon blir det att sitta konstant med uppgiften i 4 timmar så kanske jag är klar när <3 slutat jobba.

Imorgon börjar nya veckmenyn som jag tagit från akutella Fitness Magazine. Ska bli riktigt spännande och intressant att testa ny mat. Älskar hur välfyllt och välsorterat kylen, skafferiet och frysen är nu :)!


Motivationen är återfunnen :)

Var ute på enn jogging/powerwalk i morse och hade ingen ork, lust eller nåt alls i kroppen som kunde hålla mig joggandes någon längre tid. Körde ju konditionstestet igår och tror inte min kropp är tillräckligt bra tränad för att klara av att springa två dagar i rad. Inte med något vidare resultat andra dagen iaf :P

Nu har jag börjat vårstäda lägenheten och snart blir det lunch. Ska testa mig på att göra linsgryta men tar lite mindre än vad som står i receptet då det är gaanska kaloririkt om man säger så. Så istället för 100 g linser tar jag 70 g.

Nu till vad som återvann min motivation för träning :). Var inte alls speciellt pepp på att träna idag men tänkte att jag ju kunde, precis som då februari var slut, kolla vem av jag och brorsan som fått mest träningsminuter under månaden. Hade väl inga stora förhoppningar men såg till min glädje att han landa på ca 2125 min och jag på  ca 2230 min. Nu kan jag i och för sig meddela att han jobbat en hel del nu i slutet av mars och min träningstopp var i början av mars... men lite egoboost blev det i alla fall :)


Då mars har 31 dagar och inte 30 och det dessutom är april nu så stämmer inte diagrammet på 30 dagar helt och fullt men i stort sett. Och det ger i alla fall en fingervisning :)

Varför april kommer bli en bättre månad än mars
- Det blir varmare och då roligare/skönare att vara ute
- Jag ska sikta på att springa längre, inte bara det som står på mitt program utan några minuter till varje gång
- Påsken :)!
- I och med träningsprogrammet så kommer jag orka springa längre varje vecka och därför vilja springa mer :)
- I plugget så är denna termins jobbiga kurs nu över och de två kurserna som är kvar verkar riktigt kul
- Jag ska försöka börja cykla till stallet istället och då träna mer ben- och rumpmuskler än vad jag bara kör på vanlig styrketräning
- Jag ska försöka klå Lasses träningsminuter denna månad också :)
- Majbål är trevligt :)
- Det börjar närma sig löparsäsongen :)

RSS 2.0