Underbar kvällspepp :)



En dag jag aldrig trodde skulle komma igen! Äntligen kommer jag i klänningen från avslutningen i nian 2005 igen. Har kunnat knäppa den ända upp till precis under bysten innan men ikväll (med väldigt mycket håll-andan) kunde jag knäppa ända upp :). Är det snyggt? Nej. Är armarnas gäddhäng smickrande? Nej. Kunde jag sittai klänningen? Troligen inte så därför testade jag inte:P. Men jag kunde banne mig knäppa den :). Något jag aldrig trodde jag skulle kunna, får så "liten" som jag var 2005 trodde jag aldrig jag skulle kunna bli igen :)!

vette tusan om jag någonsin tänker ha den offentligt men just grejen att jag faktiskt kommer i den igen trots att jag aldrig någonsin trodde jag skulle kunna är underbart härligt:)!

Så ett mål jag ansåg ouppnåeligt är nu avklarat, what's next :)?


Träning vecka 21

Tja... 118 minuter är inte mycket att skryta med men inte beror det på opepp eller lättja (som det vanligen skulle gjort) utan pga vila till och med onsdag kväll. I onsdags kväll var jag ute och gick en knapp timme, torsdags var jag i stallet men utan att rida (sparar skallen från det en vecka till), i lördags var jag och sprang Hanaskog runt och idag sprang jag med lite granna.



Rundan igår var på 3,7 km och tog ca 29 min och rundan idag var på 1,8 km och tog ca 14 min så helt ok trots att jag inte tränat på en vecka :). Håller ju på och lär mig att springa med längre, luftigare och lättare steg nu och tar det i lite kortare rundor till en början. Är helt olika tekniker känns det som just nu när det gäller mina mer långloppspass och mina kortare pass. Då jag tex ska springa 5-6 km så har jag ju ännu inte orken att göra det i den lite högre farten (då jag som sagt inte fått in tekniken och anidngen 100 % ännu) så då får jag ta det i det långsammare tempot så länge. Men sedan när jag springer 1,5-3 km så ökar jag farten lite och tar helt andra kliv.

Aja tids nog är det ju tänkt att jag ska kunna springa även de längre sträckorna i den högre farten men tills dess är det variation som gäller. Ett pass långlopp (hrm.. mellan 5-10 km fram till juli typ), ett pass kortare för att "lära mig springa fortare" (1,5-3 km) och ett pass intervall i veckan är iaf planen men det kan kanske bli mer också :)

Jag och <3 sov i tält inatt och det var hur mysigt som helst:). Den där doften, ljuset när man vaknar och den urgosiga känslan att ligga intryckt i en cellskräcksframkallande sovsäck är såå härligt :). Var minst 2 år sedan jag tältade senast men i sommar blir det nog mycket. Hade så gärna velat tälta inatt med men <3 var inte alls pigg på det (han råkade få luftmadrassen med hål i...). Det var dock så himla mycket nostalgi inbäddat i sovsäcken från alla schacktävlingar och egna campingar ute i trädgården så hade gärna tältat hela veckan :)

Aja, nu blir det nog att lägga sig. Skulle tydligen vara fint väder hela dagen imorgon så ska nog börja morgonen med en morgonpromenad eller liten joggingrunda :)

Tänk att få gå +/- 0

Längtar verkligen tills jag inte har mer kvar att gå ner. Har precis varit ute på en 45 minuters promenad och vart så himla skönt att vara igång igen. Såklart (!) slutade rundan i affären där jag handlade ett litet choklad och en sandwichglass... Visst kommer jag kanske inte gå upp av det efter en promenad (allt är ju relativt) men grejen är ju att jag inte kommer gå ner något av min promenad heller om jag "äter upp den" igen.

När jag gått ner allt jag ska så kan jag med att gå plusminusnoll på min träning men inte nu. Jag ska ju ner dit först!

Dessutom är jag ingen hund som ska belöna mig med mat! Nästa gång jag genomfört ett träningspass jag känner för att belöna mig med ska det vara med en ansiktsmask (15 spänn på hm), ett bad (för varmt nu dock), en film eller något sånt. Men inget mataktigt! Visst ibland kan det vara passande att lägga ett av sina mål efter ett träningspass men det får inte bli ett (onyttigt) mål utöver de andra.

Liten invägning såghär mitt i

På senaste tiden har jag väl, av olika orsaker, inte hållit på mina invägningsdatum men ställde mig iaf på vågen i morse och det stod på 80,6 kg. Inte så enorm uppgång som jag befarat med utebliven träning och för mycket onyttigt förra veckan. Men det stör mig att jag inte är under 80-strecket längre. Meningen är ju att jag ska krypa (gärna rusa) ner ifrån det och inte tvärtom... Måtten var desamma som vid förra mätningen men har ju knappt styrketränat sedan dess så där är jag inte förvånad.

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 80,6 kg
Viktförändring: + 0,6 kg
Viktnedgång totalt: 30,6 kg

BMI-nedgång totalt: 11
Kvar till mål 4 (har ju egentligen klarat mål 3 redan): 10,7 kg
Kvar till målvikt: 12,6 kg


Kondistestet gör jag inte idag utan nästa vecka någon gång. Ska försöka ta mig ut på en promenad ikväll när det är svalare så jag inte blir yr så akut som jag blev igår. Vill ju verkligen börja promenera och jogga snart då det är Hanaskog runt på lördag. Det känns lite knas att ge sig på 5km-rundan där om jag inte sprungit på över en vecka liksom...

Idag blir det annars fortsatt pluggande. En bra grej som kommit ut av den här vilan är ju all tid jag har och kan lägga på skolan så jag blir färdig tidigare än planerat och inte stressar i tid till deadline. I förmiddag hade jag till exempel tänkt skriva färdigt mina grafiska reflektioner och lämna in uppgift 2 i den kursen men deadline är inte förrän imorgon kväll (midnatt). Tanken är att vara klar med det till halv 12 så jag kan ta lunch då och 13.00 ha skypemöte med resten av gruppen till grupparbetet och ägna eftermiddagen åt det :). Det flyter på.

Nästa vecka har jag ganska fullt upp så ska försöka börja på uppgift 3 i grafisk redan imorgon eftermiddag så jag iaf har kommit igång med den. Deadline på den är visserligen inte förrän 7e juni men nu börjar en intensiv period om man säger så. Tror det kommer bli ganska få gruppass fram till sommaren och alla uppgifter är inlämnade utan fokusera mer på löpträning och powerwalks.

Aja, hur som helst. Färdig tidigare, tidigare lunch så dags att sätta igång ;)

Fläktpremiär idag

Alltså det är så varmt idag så det är inte klokt. Satt och pluggade i förmiddags och svettades som tusan. Så blev premiär för fläkten här idag som står på fullt fräs.

Fått bra fart på den andra grafiska uppgiften nu så bara det skrivna delen kvar. Dock den som brukar vara jobbig menmen blir nog bra, har 2 dagar kvar på mig :)

Skulle ha varit ute och gått en runda i morse men kom bara ner till soptunnorna innan jag blev yr och fick vända :( himla segt verkligen men mår i alla fall bättre nu.

Nu blir det snart lite mellis och någon timmes vila. Försöker bita ihop men känner att skallavärken pockar på uppmärksamhet så får snart ge mig for now iaf.


Dagens meny

Idag har det inte blivit någon träning men klurar lite på en lugn promenad ikväll. Få lite frisk luft och rörelse i benen kan la inte skada :). Dagen har hittills inneburit lite städning, vila, tvätt och grafiskt plugg. På det hela taget har det varit en väldigt bra dag :).

Frukost: (07:30)
1 portion havregrynsgröt med ½ skopa One Whey proteinpulver över
1 ägg
1 äpple
1 glas mjölk
Kalorimängd: 468
Protein: 35
Kolhydrater: 60 
Fetter: 11




Lunch: (12:00)
1 portion fiskgryta med räksmak
(med bland annat 200 g torsk, 50 g räkor, ½ morot, 30 g rotselleri, fänkål, 1/4 purjolök och ½ burk körsbärstomater)
Kalorimängd: 296
Protein: 44
Kolhydrater: 16
Fetter: 6



Mellis: (15:30)
1 kokt ägg
Kalorimängd: 85
Protein: 7
Kolhydrater: 1
Fetter: 6


Middag: (17:00)
100 g köttfärslimpa på nötfärs
100 g kokt blomkål
Kalorimängd: 440 
Protein: 37
Kolhydrater: 11
Fetter: 32



Dagens sammanlagda kalorimängd: 1289 kcal (mål 1300)
Antal gram protein: 123 g
Antal gram kolhydrater: 88 g
Antal gram fetter: 55 g

Ska nog ut och gå en liten runda ikväll som sagt och börjar känna mig lite hungrig redan så kanske blir ett äpple eller lite äggviteröra senare, får se.


Ofrivillig (men välbehövlig) vila

Har varit ganska dåligt med bloggande de sista dagarna men har inte funnits så mycket intressant att skriva om faktiskt. Träningen har varit obefintlig sedan i torsdags då jag lyckades dra på mig en lätt hjärnskakning i samband med ridpasset och sedan dess mest varit förpassad till sängen. Inte ens försökt ge mig ut på en promenad då jag mår skitilla och får sån skallabank efter för mycket ansträngning (som att ex gå och handla). 
 
Slänger ändå in min lilla träningstabell från veckan, inte för att den är mycket att hurra för..



Så nu har jag alltså ofrivilligt fått mig träningsvila fram till onsdag kväll. Samtidigt som jag verkligen är grymt frustrerad över det (då jag pga detta missade Tjejmilen i Hässleholm idag) är det ganska skönt också. Det har nog omedvetet blivit väldigt mycket träning på sista tiden och fast det har varit hur kul som helst så...tja det har blit för mycket. Så vilotiden som är kvar (förhoppningsvis kan jag börja på torsdag igen med ett lugnt ridpass) ska jag fortsätta ta igen all välbehövd sömn och plugga så mycket jag bara hinner. Det är bara 3 uppgifter kvar innan sommarlovet nu och det känns såå himla skönt :)! Visst jag ska plugga lite i sommar med men inte lika mycket och det blir dessutom helt nya kurser. Dessutom är det alltid lite speciellt med "våravslutning" (inte för att man har någon sådan på distansstudier men ändå :P).

Denna vecka som kommer jag ha mer vila än vanligt men även bättre koll på min mat. Satt säkert 3 timmar (som jag fantastiskt nog mådde bra) i fredags kväll och spånade fram en nyttig matsedel till kommande vecka. Räknade ut både kalori- och näringsvärden i den och satte in det i 3 olika tabeller i Excel (ibland kan man minsann;)). Ska nog försöka slänga upp varje dags meny på kvällarna (med kalori- och näringsinnehåll) tror jag :).

Aja, nu blir det snart sängen. Huvudet börjar säga ifrån nu...

Vilodag för benen (iaf i förmiddag)

Dagen har börjat ganska bra men inte som jag tänkt mig. Hade ju för mig igår att jag skulle kunna springa mitt kondistest idag men icke.. Sprang en kilometer och kände mig helt stum i benen. Så blev lite intervallträning istället. Får se om jag tar mig ut vid lunch för det är verkligen himla skönt väder ute, kanske lite för varmt.

Eller så skjuter jag på 5kmpasset till imorgon. Det är liksom ganska viktigt att jag avverkar det denna veckan så det ingår i mitt milprogram. Men grejen är den att jag ju sprang igår (och i förrgår!) och känner mig inte superfräsch. Sedan ska jag inte springa förrän mitt intervallpass på fredagmorgon så om jag springer imorgon istället tror jag inte gör något. Bara jag får det gjort! Hade en ganska tung träningsdag igår så kanske ska ta lite "vilodag" idag då jag fokuserar på de två gruppassen ikväll (step och afrodance).

Nej, hur som helst. Med det bestämt (5km imorgon istället) får jag ta och effektivisera mig lite mer. Synd bara det inte vart några grader varmare så man kunnat sitta ute, såå härligt ute nu :)

Ska iaf inte in till stan förrän klockan 5 så har tid på mig att vara effektiv (visst tusan jag ska ju tvätta mellan 12 och 16 med...bra att komma ihåg det kanske:P)

Styrka-Puls-Power = ingen bra kombo för benen...

Kan kort och gott säga att det Inte var en bra idé att köra först styrketräning sen Puls och sen Power efter varandra. Tog bokstavligt talat död på mina ben! Tror dessutom att jag har en sträckning i magen, eller tidig träningsvärk :P.

Träningen ikväll gick hur bra som helst, det är väl det den har gjort när man är helst slut efteråt ;).

Imorgon står det ingen styrka på schemat. Istället ska jag börja dagen med en löprunda. Det står 5 km på planeringen och klurar lite på om jag ska ta mitt kondistest. Det beror iofs på dagsformen (och hur kvav luften är...). Men tror att jag hade kunnat klara av ett riktigt bra resultat om jag gav mig hän det.

Aja, nu är jag trött som sagt så nu blir det sova.

Solig och träningsfull start på veckan :)

Sitter låst med sista delen på tentan nu som ska lämnas in vid midnatt. Blir att klura lite till och sen ut på en löprunda vid halv tolv. Så är jag hemma samtidigt som <3 kommer hem på lunch vid 12 också. Så får jag skriva, skriva, skriva i 3 timmar så jag iaf är i stort sett klar när jag åker till gymmet vid halv 4. Dagens träning (förutom löprundan) blir 80 minuter styrka, 55 min Puls och 55 min Power (BodyPump) :). Härlig kväll verkligen!

Lagom till nästa Powerpass ikväll har min träningsvärk i rygg, axlar och skuldror gått över men har fortfarande ont i benen. Alltså så konstant träningsvärk jag har i dem beror ju på att jag tränar benen i alla pass. Då tycker jag minsann att de borde vara lite smalare än vad de är!!



Världens godaste frukost :) Proteinpannkaka med lättkesella/funlight, 2 kiwi och lite naturella jordnötter. Himla mättande också!


Träning vecka 19


369 minuters träning denna veckan är inte direkt märkvärdigt men det skiter jag lite i faktiskt:P. Har återfått glädjen och viljan att träna och fick ett superformbesked på löpträningen ikväll:) Ett trevligt sätt att avsluta veckan på och då spelar inte resten av veckan så stor roll. Jag känner att jag är tillbaka på banan nu igen i alla fall :)

Nästa vecka har jag 7 (!) gruppass inplanerade på gymmet och det ska bli hur kul som helst. Blandad kompott med både styrka och kondis (bland annat 2 danspass, ett power och ett bodycombat). Sedan mina vanliga styrkepass, 2 löppass, 2 ridpass och så Tjejmilen i Hässleholm på söndag. Kommer bli en effektiv vecka har jag en känsla av :)

Kind of had it coming...

Är egentligen för trött (seg i skallen) för att skriva något längre nu så jag bara uppdaterar er lite.

Idag hade jag inmätning och invägning. Jag skulle ha gjort kondistestet också men luften vart så himla kvalmig att jag inte kunde göra rundan rättvisa (är ju inte alls samma förutsättningar jag sprungit under innan) eller ens andas normalt. Så testet får bli en annan dag, hoppas på bättre väder imorgon.

Inmätningen visade inget toppenresultat precis. Det enda stället som var minus var 1 cm på låren. Visst är det låren jag anser vara mina stora problem så bra iofs men hade ju gärna velat minska ner magen lite också när jag ändå var i farten.

Invägningen gick jag 0,4 kg plus och står nu på prick 80 kg. Inte förvånad, inte besviken, inte ledsen, inte mer peppad. Inte någonting egentligen. Ganska likgiltig till det. Farligt likgiltig till det.

Inte för att jag inte vet vad det beror på. Den senaste 10dagarsperioden har varit mer eller mindre fullspäckad och i takt med att jag fått mer att göra har jag orkat mindre, både att träna och bry mig om vad jag stoppar i mig. Så kan väl egentligen förklara det som att istället för att ha haft en ätardag så har det blivit en ätarperiod. En period som nu ska vara över. För fortsätter jag såhär så händer det ingenting.

Idag är sista dagen som jag ska slappa. Sista dagen som inte ska känna att jag inte orkar bry mig.

Imorgon är det jag som åker in till stan och köper mig en egen badrumsvåg. Får jag se siffrorna i tid kan jag antingen göra något åt dem eller spinna vidare på dem. Imorgon börjar även snaskstoppet. Imorgon tar jag upp den periodiska fastan igen. Från och med imorgon består det av träning och plugg. Har jag en ledig stund kan jag inte bara sitta still. Då får det åtminstonde bli hopprep, sit-ups, armhävningar elle något sådant. Jag ska i alla fall se till att nyttja varenda stund jag kan hitta!


Fullt upp, hinner allt men typ däckar emellanåt :( Suck.

Trött trött och åter trött!

Idag har det gått upp och ner konstant så nu blir det nog snart sängen, behöver få lite ordning på vardagen och sängen vet jag i alla fall vart den står :P

Skulle gått morgonpowerwalk vid 7 i morse. Nej, den snoozade jag förbi. Jag skulle ha pluggat mellan 10-15.30. Nej jag blev klar redan kvart i 1. Sen skulle jag varit på gymmet halv fem men pallade inte vänta till dess och åkte hem med tanken att styrketräna hemma och åka in till gymmet till spinningen. Nej, så blev det inte. När ska jag lära mig att jag är riktigt usel på att styrketräna hemma, det blir väldigt sällan av. Och spinningpasset var jag inte alls sugen på. Det blev en 13 kilometersrunda ute istället, det var i och för sig helt ok.

Som sagt, det bra idag vart att jag fick skrivit första delen i tentan och fick, känns det som iaf, okej resultat. Så nu slipper jag har tentaångest hela veckan, slipper dessutom tentaplugget som jag planerat in imorgon och kan göra annat då. Sedan att cyklingen blev av i alla fall. Fick ut och gått en dryg halvtimme med mamma också.

Skulle varit ute på en kort löprunda ikväll också. Vart så motiverad till det och det var superhärligt väder. Hann dock inte så många steg innan foten (som jag vrickade den 18e april) började göra ont igen och benet blev skittrött :(. Suck! Blev så frutstrerad så vi får se hur det går imorgon på loppet. Sedan hade jag glömt byta till sportbehå också så vart inte så bekvämt att springa :P Kan ha haft med det att göra också.

Är så himla trött nuförtiden, vette katten varför men det är så segt! Tur bara att man hinner med allt man ska i alla fall även om man typ däckar emellanåt.

Aja, nu blir det att tvätta av och smörja in ansiktet och sedan lägga sig och sova. Blir upp på powerwalk imorgon vid 7 och sen in en snabb sväng till stan på förmiddagen.

Träning vecka 18

Tja...om man jämför med förra veckan så finns det väl bara en sak att säga om denna veckans träning = Katastrof!!


Men om man jämför med de andra veckorna så skulle detta vara ungefär snittet, eller ganska okej faktiskt. Men efter en så extrem vecka som förra så kunde det egentligen inte gå på annat sätt. Detta var dessutom lite av en mellanvecka. Mittemellan två träningsprogram. Träningen till vårruset tog ju slut i onsdags (i och med VårRuset i Malmö) och programmet till Milen börjar imorgon så...tja jag fick slänga in lite olika grejer nu tors-sönd. Ska bli skönt när man får lite mer struktur på det från och med imorgon. Sen är det ändå mycket att göra denna veckas kvällar så kan inte hänga så mycket på gruppassen på gymmet som jag önskat men tar igen det veckan efter ;).

Aja, nu blir det att fixa något att äta och så fixa mat till imorgon. Är iväg mellan 10-22 då så lär behöva något till lunch och eftermiddagsmellis (innan träningen).


En lös sko är dagens smolk i bägaren

Denna dagen har varit hur bra som helst :)!

Började med en liten sovmorgon till halv nio och åt sedan proteinpannkaka med kesella/funlight och massa bär till frukost. Hur gott som helst! Sedan satt jag och pluggade i förmiddags. Lite segt men med Extreme Home Makeover och Förhäxad i bakgrunden på tvn gick det lite lättare ;). Till lunch blev det en tallrik yoggi och lite müsli och en mörk chokladbit (nu kör jag på 90 % och <3 tycker jag är galen :P).

Efter lunch ålte jag till stallet. Hade planerat in en ridtur med Emma (andra hästens, Philimons medryttare) men då pållen hade en lös sko tog de en promenad istället och jag red ut själv. Var på ett sätt bra att jag då tvingades lära mig den rundan jag velat testa rida så länge. Fick lita på mitt lokalsinne, min intution och att pållen min hittade hem. Han kände sig nog lite ensam dock för mitt ute i skogen stannade han flera gånger och gnäggade högt efter sällskap. När vi sen kom ut på vägen mötte vi lite bilar men det var inga problem. Ända tills han fick syn på en kille på inlines... efter det var typ allt (även stillastående bilar och stillastående cyklar) farligt. Sån tur var hade vi inte så långt hem iaf och slutet av rundan gick lugnt. Det blev en timmes ritt iaf, fullt tillräckligt i sommarvärmen...

I eftermiddag har jag först varit och hämtat ut min cykel som varit på lagning så nu kan jag variera träningen lite till. Kommer bli helskönt att börja cykla nu de dagar då det är varmt. Fläktande :)!

Till middag blev det hemmagjorda biffar, lite blomkålsris blandat med grönsaker och en dressing av lättkesella (1%), pressad vitlök och chilipulver. Himla gott och mättande :)

Nu har jag precis varit ute på en kvällspromenad i det härliga kvällsvädret :). Har dessutom skrivit ut så långt jag kommit i pluggrapporten så jag kan ha med det och kladda på imorgon då jag ska sitta i skolbiblioteket och plugga. Tänkte dock börja dagen med en timmes löpträning och sen till gymmet för att styrketräna (lägger gymmet före plugget så jag inte smiter ifrån bibblan för tidigt utan istället inte har något som hindrar mig från att sitta där så länge jag behöver:P).

Aja, nu blir det lite frukt eller något och kanske klura lite på vad jag ska ha med mig till lunch imorgon. I värsta fall kan jag ju iofs sticka inom Subway på vägen mellan gymmet och skolan.. Aja, vi får se.

VårRusetfrukost



Blev en riktigt smarrig vårfrukost idag. En stor proteinpannkaka (istället för 3 små som det blev för någon dag sen) med kesella/funlight och lite jordnötter och vindruvor. Var såå gott :). Speciellt då jag lyckades luftvända den innan den blev för mörk och utan att paja den ;). Blir nog samma imorgon fast ett berg av hallon och blåbär på då. Kan riktigt se det framför mig, supersomrigt :).

Aja, nu blir det lite styrketräning och sedan plugg. Ikväll blir det vårruset i Malmö :)


Solig och stängd första maj

Det är en riktigt solig 1a maj så det blir nog ut och gå mycket idag. Igår eftermiddags så skippade jag zumban för att springa lite på bandet istället. Var inne i ett löpstim och ville passa på att utnyttja det. Pturligt nog vart min kropp helt slut efter löpningen på morgonen och sen 80 min styrketräning så jag pallade bara 5 min, sen sa det stopp. Himla tradigt menmen. Har lärt i alla fall lärt mig att min kropp inte klarar av att springa två gånger på samma dag. Den fixar dessutom inte att springa två dagar på raken. Så idag blir det som sagt bara promenader då det är VårRuset i Malmö imorgon :).

Sen blir det att sitta och plugga också såklart. Har kommit igång bra med uppgiften och tycker den är ganska kul så :).

På samma gång som det är enormt frustrerande att typ allt är stängt idag (kan varken vara på gymmet eller skolbiblioteket) så är det ändå ganska skönt att jag, för en gångs skull, inte behöver åka någonstans utan kan vara hemma. Plugga, gå lite, äta lunch, plugga och så gå lite till. Att det är så grannt väder gör inte saken sämre heller :).

Blev lite stekt äggvita (plus ett vanligt ägg) och havregrynsgröt med proteinpulver till frukost. Nu blir det att klä på sig och ge sig ut på en runda i fågelkvittret :). Behöver i alla fall ingen jacka idag, härligt :)

RSS 2.0