Invägning vecka 44

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 84,7 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: + 0,1 kg
Viktnedgång totalt: 26,5 kg

BMI-nedgång totalt: 9,6

Kvar till mål 3: 4,8 kg
Kvar till målvikt: 16,7 kg

Okej, det var första bakslaget på några veckor men det var inte så mycket upp det handlade om och det är skönt. Så slipper man gå hela måndagen och våndas och  må dåligt över det (som man inte ska göra iaf visserligen!).

Veckan som gick hade jag faktiskt väldigt bra koll på maten men till helgen så bodde vi uppe i huset och jag visste att jag skulle bli lite slappare i maten och motionen då och visst blev jag det. Den enda träning jag fick i helgen (förutom WiiFitness i fredags morse) var 15 minuter spinning i går. Denna veckan ska jag vara hemma nästan hela tiden dock så har mitt block och min kaloritabell nära till hands. Kan inte komma på något tillfälle då jag har risk att stöta på snask heller så det ska nog gå bra. Blir att sitta hemma, plugga och ta en powerwalk i samband med lunchen varje dag. Sedan kanske avrunda dagen med 30 minuters hemmastyrketräning innan läggdags också.

Tror i alla fall det kommer bli bra :). Skönt att veta vad man ska göra hela veckan iaf :). 

Nej, dags att börja plugga nu då.

Träning vecka 43



Okej det var inte helt uruselt men inte helt okej heller. Hade hoppats att jag kunde hålla uppe 540 minuter per vecka men det är som att när jag planerar för det så blir det ett måste och inte alls kul längre. 90 minuter om dagen i 6 dagar låter inte alls oöverkomligt men när man "måste" träna det då känner man inte för det längre.

Jag har inte alls bra känning inför vågen imorgon alltså men fattar inte varför. Jag har verkligen skött maten denna veckan och träningen har som sagt varit långt ifrån dålig men ändå... Det är som att varannan vecka har jag bra föraning inför invägningen och varannan har jag dålig.

Har ju, som ni ser i tabellen, inte lagt så mycket energi på konditiionsträning denna veckan men det är inte alls kul att gå ut och gå när det är ruggigt och grått :( dessutom har jag haft så mycket plugg att jag inte hunnit ut innan det blivit mörkt och sen har jag inte alls känt för det. Så blivit mest styrketräning denna veckan och det kanske visar sig på vågen, att jag tappat lite mindre på grund av det.

Veckan som kommer ska jag dock försöka jämna ut det. Har ganska mycket skola som ska klaras av på kort tid (till fredag) så vet inte om jag har tid att åka til gymmet på tisdag. Blir nog att spara det till torsdag och söndag istället. Så denna vecka blir det  bra med en massa promenader i mina pluggpauser. Skönt också att slippa åka någonstans så tidigt. Blir nog en sväng till späxet på onsdag (beror på hur jag ligger till med skolan) och sen ungdomsgruppen på torsdagkväll. På fredag blir det dock bara att gå ut och gå så då kan jag la sitta till midnatt om det behövs... ;)


Pluggflow...gäller att jobba medans lågan är uppe

Började dagen med en timmes härlig styrketräning inne på Actic i stan. Sedan satte jag mig på House of Coffee och snackade bort ett par timmar med lite kursare. Skön paus i pluggandet. Fick också lånat lite böcker på biblioteket som förhoppningsvis blir användbara till rapporten jag håller på att skriva.

Nu är jag riktigt igång med skrivandet till uppgiften också men det blir alldeles för mycket ord... Läraren har satt en maxgräns på 1600 och jag är uppe i 2000 och jag är inte klar alls...så får se. Blir en blodig massaker av rapporten i helgen om jag ska få ner till rätt antal ord. Tror alla i kursen har problem med att hålla den gränsen faktiskt...men är inte speciellt tröstande för lärarna lär väl inte ändra gränsen i alla fall.

Får bli att fixa middag nu. Hade kommit igång så bra med plugget att jag nästan helt glömt bort det men magen sade nyss till mig :P. Sen ikväll blir det nog att sitta uppe länge och plugga, så länge jag kan hålla mig vaken iaf. Det är mycket till rapporten som jag har i huvudet nu och lika bra att sitta och jobba med det så länge man känner suget. Behöver ändå inte gå upp så tidigt imorgon eftersom jag inte ska iväg någonstans. Det är tvättning 12-16, ett wiifitnesspass på förmiddagen, 60 minuters powerwalk och plugg som gäller så kan bara ta det i den ordning som passar. Detsamma gäller på lördag. Då har jag bara ett kort besök i stan och plugg inplanerat (plus kanske ta igen lite missade promenader) så kan anpassa den dagen som den kommer mer eller mindre.

Hm, är sugen på att karva en pumpa i år :) Kanske ta en sväng ner till affären imorgon och se om de har någon.

Nej just det...middag!

Sittning ikväll

Ikväll bär det av till Halloweensittningen på högskolan och just nu ser jag riktigt ful ut:P. Fortfarande lite besviken över att jag inte fick tag på någon riktig kostym men men. Har fixat lite sår och blåmärken i skallen, tuperat hår och trasiga kläder så duger gör jag nog iaf.

Det vara bara mellan 18-20 (sen är det nattklubb 22-02 men <3 ska jobba imorgon och jag ska plugga så den kan vi inte gå på). Det är i och för sig ganska skönt att veta att det inte blir hem så himla sent ikväll. Borde vara hemma igen halv tio typ och det känns ganska lagom. In en runda till stan och sen hem igen liksom:). Men det blir nog en trevlig kväll iaf :)

Imorgon blir det in till gymmet igen och dubbelt pass. Sedan lite affischtecknande och pluggande på House of Bagels. Förhoppningsvis dyker det upp lite kursare som sällskap en stund också. Sen hem och fortsätta det eviga pluggandet ;) Inte för att det gör mig något. Tycker verkligen om den här uppgiften så sitter gärna med den. Skisserna till båda produkterna är klara nu och en text om vilka egenskaper de bör ha är också skriven. Nu ska jag skriva om hur jag kommit fram till dessa produkter och "testa" konceptet på framtida brukare av den. Det jobbiga tror jag blir när jag ska sätta ihop allt till en hel rapport. Det får dessutom bara vara 1600 ord i den vilket nog blir en rejäl utmaning. Bara hoppas man inte klipper och klistrar för mycket så att något viktigt försvinner...

Off we go :)


Träningsvärk i magen

Körde dubbelt styrkepass igår. Brukar köra 12 repetitioner på varje maskin men körde 12, vila + 12 till så har massa träningsvärk i höfterna och rumpan (ännu mer alltså) plus massa härlig träningsvärk i magen (så länge man inte mår illa av den...).

Dagen började med wiifitness i 70 minuter och 30 minuters powerwalk. Just nu har jag tagit en dusch och satt på mig mina tre sårtatueringar som jag ska ha ikväll. Snart blir det dags för lunch och sedan börja på skissen till andra produkten till skolan.

Tråkig halloweenkostymkväll :(

Kvällen har varit väldigt produktiv :). Jag gjorde klart skissen och förklaringen till den ena av två produkter jag designar (en skoluppgift) och jag har provsminkat både mig och Mathias till halloweensittningen imorgon så nu ser vi ut som...tja halv överkörda typer. Blir bilder imorgon kväll tror jag ;).

Vart himla skönt att fått klart skisserna till den ena produkten då det känns som man kommit igång ordentligt med den uppgiften. Ska försöka göra skisser till den andra produkten imorgon så jag bara har skrivandet kvar att göra i helgen. Blir i alla fall ingen film till denna uppgiften. Så teknisk klarar jag inte av att vara så snart igen. Ska försöka göra en riktigt bra rapport istället och försöka uppfylla vg-kriterierna, utan att sväva ut för mycket.

Angående halloweensittningen...tja jag kommer ju inte se ut som jag hade tänkt (drömt om). Trodde liksom att när jag nu gått ner skitmycket så kunde jag kanske ha en riktigt halloweenkostym. Inte behöva konstruera en själv av egna kläder (som jag alltid gjort) utan kunna köpa en fabrikstillverkad kostym i en normal storlek. Testade flera olika kostymer men de var nog storlek 40-44 och jag har väl 46 (förutom i byst där jag har 48) så fick inte en enda av kostymerna över huvudet :(. Nu har jag rivit sönder ett par av mina gamla, för stora jeans men bara det och ett svart linne och lite smink. Tja...det känns inte lika exalterande längre liksom. Sittningen blir nog kul i alla fall :) men känner mig hyfsat osnygg för jag inte kunde fixa en sådan dräkt som jag drömde om :(

Aja, nu blir det att tvätta av sminket och sedan planera den andra designprodukten och sedan ta och sova. Blir inget späxmöte imorgon så vi åker direkt till sittningen. Vilket betyder att jag kan gå upp vid 8, äta frukost och sedan träna wiifitness. Sen plugga och powerwalka i lugn och ro. Blir nog en helt ok dag tror jag.

Men min kostym känns fortfarande tråkig... :(


Jag är en sugarholic

Nej, jag kan inte bara ta en kaka eller ett chips!

Ibland kan jag störa mig lite på coacher av olika slag som säger att, "ja men det är klart man ska unna sig något gott till helgen", "man ska äta för själen", "en liten kaka kan man faktiskt ta" och "något gott då och då gör bara susen". Ursäkta mig små allvetande typer som tydligen Inte saknar den där spärren som säger "Nej nu är det bra". Något som gjorde mig riktigt arg var när Viktklubb hade recept på Aftonbladet.se på kakor. Oh, det var så himla bra för en kaka hade bara 96 kalorier i sig (exempelvis). Jaha det är ju bra om man kan med att bara ta En. Om man, som jag, inte kan det så kan de där 96 kalorierna plötsligt bli 400 och om jag dessutom bakat kakorna själv kan det bli att jag sätter i mig halva lådan.

Det känns så orimligt att de lägger ut recept på kakor på en viktsajt. Visst, en del personer (även de som tränar och bantar) kanske kan unna sig bara en kaka men det finns även så kallade sugarholics (sockerberoende) människor. De tänker kanske att, jaha det är recept på kakor på en viktsaju, ja men då måste de vara bra. Sedan bakar de dem i tron att de är "nyttiga". Som någon så vist hade kommenterat artikeln "Erbjuder ni sprit till alkoholister också?"

I fredags var jag hos min mormor och till fika hade hon, sin vana trogen, dukat fram lite kakor. Tre sorter. Tror du jag kunde med att bara ta bullen? Ha! Såklart inte. Egentligen skulle jag väl inte tagit något alls från början men ställs det under näsan på en...hur kan man låta bli? Likadant när jag, för ett par veckor sedan, var med mina syskon hos föräldrarna och blev erbjuden en negerboll. Smaskigheten, nostalgin och det faktum att där faktiskt fanns tre var...ja ni kan nog räkna ut vad som skedde...

När någon ska bli kvitt sitt sockerberoende är det viktigt att sluta helt (gå cold turkey, så att säga). Vad som sker om man annars "bara ska äta en" är att belöningssystemet triggas igång och den där spärren, som talar om för de som ej är beroende att sluta, den finns inte. När en alkoholist eller drogberoende ska bli botad läggs den in på avgiftning som betyder noll tolerans mot den last man besitter. Då man sedan är utskriven och klar gäller det dock att hålla uppe. För någon som varit alkoholist, drogberoende eller sockerberoende är det så himla lätt med återfall om man så bara får pyttesmak på sin ovana igen. En sockerberoende är, precis som en alkoholist, alltid en sockerberoende men kan bli en "nykter" sådan. Dock, bara om man håller igen och lär sig kontrollera sin last.

Då jag i våras hade hållt uppe med socker och onyttig mat i 12 veckor så kände jag mig botad. Jag hade ju lyckats att inte äta någon skit så nu skulle nog inte hjärnan vilja ha ännu mer om jag bara erbjöd den lite. Visst, jag gick inte tillbaka till mina gamla frossarvanor (eftersom de hörde ihop med min psykiska ohälsa) men att jag bara skulle unna mig vid kalas blev till bara på helgerna som blev till glass hör till sommaren som blev till total kaos. Visst åt jag bara lite åt gången men jag åt det nästan varje dag. Att jag ätit en glass eller kaka dagen innan spelade ingen roll för "det här var ju en ny dag med nya tag".

Inte förrän nu i efterhand har jag dock insett att jag är en sugarholic. Vetskapen om att inte ens erbjuda mig själv något socker överhuvudtaget var helt fruktansvärt till en början. Skulle jag aldrig mer få äta en tårta, kaka, bulle, godisbit etc etc? Stundtals är det fortfarande lite förkrossande... Jag tror dock att jag kommer må mycket bättre om jag klarar mig igenom det och lär mig fokusera på annat istället för vad jag ska äta för gott. Jag har inte alls varit lika trött som jag varit innan och inte lika deppig utan snarare tvärtom. Både kroppen och själen orkar mer.


Vill plugga ikväll men orkar verkligen inte... :(

Är så himla trött men vill egentligen sitta uppe och plugga ett tag. Fattar inte hur jag ska orka det dock (nej, jag dricker inte kaffe) och sedan ska jag ju upp tidigt imorgon igen.

Gick bra på jobbet idag. Var en massa dräkter och accessoarer att packa upp och prisa och sånt. Ska inom en sväng imorgon och fixa dräkt till halloweensittningen på onsdag men fortfarande inte bestämt vad jag ska vara :P.
Imorgon blir det gymmet klockan 8 och sedan kör jag nog en timmes styrketräning. Affären öppnar ändå inte förrän klockan tio så kan träna utan att stressa till bussen eller så. Måste köpa ett nytt diskställ också då det vi har gick sönder ikväll :(. Får hitta ett av metall istället för trä denna gången kanske...

Sen blir det en timmes powerwalk under dagen också (de sa något om fint väder...:)) blandat med en himla massa plugg. På onsdag blir det lite sovmorgon så kan sitta uppe längre och plugga imorgon kväll.

Suck...jag är så himla trött...

Invägning vecka 43

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 84,6 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,9 kg
Viktnedgång totalt: 26,6 kg

BMI-nedgång totalt: 9,6

Kvar till mål 3: 4,7 kg
Kvar till målvikt: 16,6 kg

Oj... :)

Det är så himla skönt att vara under 85 kg nu. När jag kommit ner under 90 hade jag ju det att sikta mot och nu kan jag sikta mot att gå under 80. Mina 5kilosmål är mer inofficiella och mer för min egen skull eftersom det är ganska jobbigt att sikta på tio kg i taget.

Jag har varit så fokuserad på att gå under 85 att jag lite missat att hålla koll på hur mycket jag gått ner totalt men det är ju skitmycket :). Jag har gått ner hela 61 % av övervikten och 25 % av min startvikt. Jag har gått ner tio kilo mer än vad jag har kvar (26,6 mot 16,6). Konstigt, känns inte som det var länge sedan jag stod på hälften (21,5 kg) och nu har jag bara drygt 16 kg kvar.

Ena sekunden undrar man sen var all resterande övervikt ska försvinna ifrån men i nästa så kan man hitta en himla massa ställen... Midjan är ok men på magen sitter liksom fortfarande en "boll" som är i vägen vid köp av mindre byxor. Plus att mina lår har en del kvar att ta bort. Det är nog på de två ställena som den mesta vikten sitter så lägger mer krut på benmaskinerna på gymmet just nu.

Idag blir det hem och vila lite (är helt slut från morgonens powerwalk med brorsan) och sedan åka in till jobbet.

Träning vecka 42


Så fick jag ihop 540 minuter denna veckan, riktigt bra :). Det känns som en lagom nivå att hålla sig på utan att det blir för mycket (och stressigt) eller lite. Med en dags träningsledigt så blir det 90 minuter per dag och det låter rimligt.

Ikväll har det blivit mer städning och tvätt än jag trott och tänkt så blidde inget plugg :( Får sitta massa i helgen istället men då har jag ändå inget mer inplanerat så har helt och fullt tid till det. Då kan man ju dessutom sitta lite längre på kvällen/natten utan att det stör morgonens rutiner. Man bara flyttar fram dem lite ;)

Nej, nu blir det att hålla kväll och ha lite hemmaspa. Städ och tvätt är klart och middagen är äten. Kanske ska ställa sig och göra älsklingens frukostpannkakor ikväll redan så slipper man göra det i sömne imorgon bitti.

Start på en ny, fullproppad vecka

Har haft skallabank (huvudvärk alltså) sedan i fredags morse (nog ända sedan torsdags kväll) och fattar inte hur jag ska bli av med det. Testat att ta det lugnare, äta treo, frisk luft och vila men inget verkar hjälpa. Suck, känns som tröttheten, stressen och det till allt jag ska göra till slut hunnit ikapp mig :(. Får bara hoppas det går över snart för nästa vecka blir minst lika stressig som denna.

Måndag:
2 timmars powerwalk med brorsan
Jobba 14-18

Tisdag:
Gymmet (morgon)
Fixa halloweenkostym till onsdag (förmiddag)
Promenad 60 min(eftermiddag/kväll)
Plugga(designuppgiften)

Onsdag:
WiiFitness(morgon)
Plugga(designuppg. göra klart skisserna/mockuperna)
Späx 16-17.30
Halloweensittning 18-20

Torsdag:
Gymmet (morgon)
Studieträff 10.30-13.00
Plugga
Promenad (eftermiddag/kväll)

Fredag:
WiiFitness(morgon)
Powerwalk 90 min (vid lunch)

Lördag:
Träningsledigt
Plugga hela dagen! (typ)

Söndag: DEADLINE på designuppgiften

Puh...till saken hör dessutom att jag har deadline på nästa uppgift veckan efter och att jag gärna vill hinna sitta med min egen hemsida också och göra affischen till späxet med. Och tja sen kanske mindre viktiga grejer som att äta och sova :P Får se hur det går men nog dags att göra ett schema för nästa vecka nu...

Massor att göra+ont om tid =halvdant gjort

Denna veckan har det varit full fart och det känns aldrig som jag hunnit göra något helt färdigt. Halva disken, halstädat, halvpluggar etc etc. Maten har dock funkat väldigt bra. De dagar som jag i förväg vet att jag ska äta gott (ex kladdkaka i torsdags kväll) så har jag balanserat upp det med mindre middag eller så, så kalorierna har de dagarna ändå gått jämt ut :).

Träningen har också gått bra denna veckan så är väldigt nöjd med mig själv. Förra veckan fick jag tränat ca 540 minuter, vilket jag tycker är en lagom nivå. Nu ligger jag än så länge på 440 minuter så har bara 100 minuter kvar och det ska jag nog klara av :). 30 minuters powerwalk ikväll, 30 minuter på gymmet vid lunch i morgon och 60 minuters powerwalk på eftermiddagen.

Imorgon blir det en del städ och tvätt och plugg om vartannat annars. Kanske kör i en film ikväll när jag kommer hem och gör städningen då. Lite skönare att inte behöva vakna upp till röran imorgon utan vara pluggpepp istället. Pluggmässigt blir det att ta fram och designa två nya produkter (digitala). Har tyvärr idéer till 1,5 produkt och inte 2 så.... men brukar få igång ett bra tänk när jag är ute och går så det löser sig nog.

Nästa vecka är det jobb måndag eftermiddag, inskaffande av halloweenkläder på tisdag, späx och halloweensittning på Högskolan på onsdag, studieträff på torsdag. Träningen ligger såklart varje dag också och så ska jag klämma in plugg där med ju...sedan tror jag dock inte jag har något planerat till helgen så blir konstant pluggande och läsande då. Har iaf kommit fram till för vilken målgrupp och vad det för produkt jag ska designa och den mesta litteraturen är läst så den värsta tröskeln är övervunnen :).

Långt ifrån förra veckans fart i benen

Usch, idag var jag riktigt seg i benen :(.

Tog mig i alla fall ut på min 30 minuters morgonpower och gick nerom ån, bortom fotbollsplanerna och så hem igen. Men det låg på gränsen till promenad faktiskt. Var så seg i hela kroppen och visst blev jag andfådd och så men jag kände inget ont i benen alls och det brukar jag göra ända från början då jag powerwalkar.

Aja, idag blir det en hel del skolarbete. Har några nya föreläsningar att gå igenom och sedan blir det att sätta sig in i den nya interaktionsdesignsuppgiften. Ska nog försöka få in en liten tupplur mitt på dagen också om jag känner att jag hinner. Ska nämligen iväg på mitt cirkelträningspass ikväll och tänkte ta lite vanlig styrketräning innan dess så får åka redan tio över fyra.

Hm, det fina vädret har försvunnit :(.Ser ut att gå mot några dagars regn och blåst. Lagom kul...

Aja, dags att stänga fönstret och börja plugga nu då

Invägning vecka 42

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68,0 kg

Nuvarande vikt: 85,5 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 1,0 kg
Viktnedgång totalt: 25,7 kg

BMI-nedgång totalt: 9,3

Kvar till mål 3: 5,6 kg (Vill jag uppnå innan årets slut)
Kvar till målvikt: 17,5 kg

Puh, jag hade alltså ingen anledning att vara orolig igårkväll i alla fall :). Himla härligt!

Å andra sidan kan man ju inte låta bli att tänka...vad hade vågen stått på om jag inte ätit dem popcornen i fredags, vitlöksbröden...Aja, bara att börja "sockerstoppet" på ny kula och hoppas jag klarar det denna veckan. Egentligen är det ju lite dåligt att jag går ner fast jag äter lite onyttigt. Då är det som att hur hårt jag än försöker hålla på sockerstoppet så talar huvudet om för en att "ja men du går ju ner iaf så liite krams är ok". Hm, försöker verkligen låta bli att lyssna på den rösten, honest!

Mitt nästa mål är ju att komma under 80 kg och har satt en tidsgräns på det till nyår (måndagen 2a januari 2012). Det innebär att julen blir en "matsnål" tid för mig i år tyvärr. Annars hinner jag inte träna bort det till nyår igen. Har ju 5,6 kg kvar och 11 veckor kvar så det blir att jag behöver snitta på ett halvkilo i veckan. Det känns ändå ganska rimligt :)

Haha, tänk att jag från början satte min målvikt till nyår, då hade jag behövt gå ner 12 kg till innan dess. Tja man ska ju sätta ribban högt visserligen... Tur man lärt sig något iaf, annars skulle jag nog blivit besviken över att inte klara det.

Aja, dags att dra igång veckans plugg nu. Dagens träning blir en powerwalk efter lunch på 60-90 min.

Träning vecka 41


Nja okej, att säga att jag inte tränat bra denna veckan är nog ganska knäppt...Blev sammanlagt 540 minuters träning och så mycket har det inte blivit på mycket länge. Att jag sedan i börjab av veckan hade lagt ett extremschema på 700nånting minuter tycker jag ändå inte gör att det känns som ett misslyckande. Det gäller ju att sätta ribban högt så kommer man i alla fall halvvägs. Och genom att sätta ribban extremhögt så kom jag ännu längre än jag brukar göra, även om jag inte nådde hela vägen. Med träningen ska jag alltså vara helt nöjd. Med maten också, jag har ätit mina ca 1500 kalorier om dagen (förutom i fredags då det blev hemmagjord hamburgare, vitlöksbröd och lite popcorn men hallå, det var ju fredag:). Okej, det hade varit bättre om jag låtit bli men gjort är gjort.

Trots en väldigt bra träningsvecka och en helt okej matvecka är jag en smula orolig inför imorgon. Smygvägde mig i fredags och jag tycker jag skulle gått ner lite mer till dess menmen, får se imorgon. Vill få det att lossna så jag kommer under 86 kg och kan dra mig neråt 80.

Just nu känns det lite som att jag har kommit in i en bekvämlighetszon. Jag lagar och äter maten utan att egentligen tänka på det. Jag går mina Powerwalker och gör min styrketräning i full fart men jag känner mig inte så slutkörd efteråt som jag hade önskat för att fortsätta gå ner. Springa kan jag fortfarande inte göra och inte zumba heller. Vet inte riktigt hur jag ska bli mer trött av powerwalkerna. Visst kanske ska gå mer i backar och ta längre sträckor. Nu är min p.walks på max en timme och det är ungefär efter 60 minuter som jag kommit in så bra i tempot med min kropp att det inte känns som en powerwalk längre. Kanske ska ta en halvtimme till där då och öka farten ytterligare.

Vad gällande styrketräningens slutkördhet och variation så tror jag det är bra jag börjat lite med wiifitness igen. Det ger lite variation och man kan ju välja själv hur slutkörd man vill bli. På gymmet tror jag att jag ska göra långsammare repetitioner för att få ut mer av det. Kan inte ta tyngre just nu men är ändå inte så trött som jag önskar efter passet. Därför ska jag försöka utöka min gymaktivitet och testa lite olika pass (som inte är dansinspirerade). På tisdag Ska jag ta mig in på Cirkelträningen, på torsdag gäller det Core. Sedan veckan efter kanske jag ska våga mig på ett Boxpass. Vill känna den där härliga känslan då man är halvt död och genomsvitt så man får tillbaka gnistan. Har inte känt det så i veckans träning och det är nog därför jag är en smula nervös inför imorgon...


Halsklia av gammalt damm bakom skrivbordet

Och tjo vad inaktiv jag är här då...

Denna veckan har varit upp och ner verkligen. Cirkelträningen sket sig i tisdags (för jag hade blandat ihop tiderna) och sen kände jag, p.g.a. detta, inte alls för att gå på Core i torsdags. Träningen har ändå hållt sig helt okej. Det har blivit ett par pass på WiiFitness och ungefär så mycket promenader som jag tänkt. Förutom att långpromenaden i fredags bara blev på en halvtimme menmen...har man verkligen ingen ork eller lust så har man inte bara.

Resten av veckan har det blivit en del skolarbete och hemsidebyggande som vanligt. I torsdags möttes vi några kursare på House of Bagels i stan och satt och surrade i några timmar. Jag satt still (förutom då jag beställde min lunch, från kvart över tio till typ kvart i två...Gjorde hyfsat ont i mina lår när jag skulle resa mig sen. Hade två pass av Wiifit i benen då nämligen...

Veckan som kommer blir förhoppningsvis helt okej. Ikväll ska jag åka och hämta ett nytt skrivbord/databord så igår var jag uppe till typ midnatt för att plocka isär mitt gamla skrivbord, ta ner saker i förrådet, flytta mitt datorbord och datorn etc etc. Idag blir det fortsatt städning och plock av diverse prylar. Hade mitt höga datorbord som rumsavdelare mellan säng och resten av rummet innan men på detta sättet, att ha det längs väggen, ser det mycket större och öppnare ut. Tror dock jag får köpa en längre nätkabel för att det ska bli helt bra eller så får jag slänga ut mitt nattygsbord.

Imorgon ska jag iväg på Tupperwareparty hos Tesse och innan dess är det att börja på allt nytt skolarbete och så. Slutuppgifterna i Internetpublicering (och snart även Interaktionsdesign) är utlagda så blir att greja med det de närmsta två veckorna. Har inga tvivel på att jag inte hinner klart iaf då jag är fruktansvärt flexibel i mitt schema (och inte har mycket annat att göra om dagarna förutom att träna).

På onsdag blir det spääx som vanligt och ska försöka skissa lite mer på fördigställandet av affischen innan dess. Sedan på torsdag är det ungdomsgruppen som jag nog ska hinna ner på och till helgen blir det kalas för pappa. Så veckan kommer nog gå i ett svep.

Gillar i och för sig när jag har mycket att göra. Nu när hösten är kommen vill jag inte bli stilla, varken i kropp eller själ, då jag blir så himla deppig då, utan jag vill alltid ha något att göra. Minns när man var liten. Var och varannan minut kunde man gå ut till mamma i köket och säga "Jag har inget att göra!" Oj...det var andra tider det...

Rastlöst att sitta still sedan morgonpromenaden vid 7...

Dagen har varit väldigt givande än så länge. Men det har gått flera timmar sedan jag var ute och gick och det känns ovant...brukar alltid träna runt lunchtid men har inte varit så idag vilket känns knasigt.

Istället har jag suttit med lite undersidor till hemsidan, lagt upp recept och skrivit lite små infotexter. Dessutom har jag fixat fram ett affischförslag som jag är hyfsat nöjd med. Blev inte riktigt som jag tänkt mig men helt ok ändå. Får se om de gillar den på späxet imorgon med bara... :)

Nu blir det snart att börja med middagen. Ska åka in till gymmet tio över 5 så måste äta middag innan, annars får jag inget förrän halv nio och det är för sent. Så får ta och äta vid halv 5 och sedan ta ett äpple med mig in till stan.

Ska bli himla spännande på träningen ikväll. Nyfiken på vilka olika sorts övningar vi kommer göra, hur jag kommer klara dem och hur härligt svett jag kommer vara efteråt ;).

Imorgon hade jag velat ta sovmorgon men ska börja med 30 minuters powerwalk och sedan skriva en beskrivning om cirkelträning till min hemsida och sedan in och simma vid lunch så har inte tid med sovmorgon :P

En ordentlig träningsvecka har tagit sin början

Gårdagen var riktigt stressig...Hade två timmespowerwalker (en på fm och en på kvällen) sedan en massa skolarbete och tvätt däremellan. Maten gick väldigt bra iaf och åt sista gången halv sex. Ska försöka äta senast 6 på kvällen så jag inte äter något jag inte kan förbränna efteråt. Äter jag efter klockan 6 så går jag ut och gå efter eller något sådant.

Idag blir det mer tid till skola och så. Ska sätta mig och försöka ta fram ett, eller ett par, förslag på affisch till årets studentspääx också, har ett par idéer på lager men det knepiga är att få till det snyggt på datorn.

Dagens träning var 30 min powerwalk innan frukost och sedan styrketräning + cirkelträning ikväll (sammanlagt 90 minuter). Har börjat räkna mina kalorier, både ätna och förbrända, lite noggrannare nu och än så länge funkar det bra. Gillar utmaningen i självdisciplin det kräver :).

(De förbrända kalorierna räknas mot min nuvarande vikt på ca 86 kg)
Måndag
Morgon: 60 minuters Powerwalk (240 kcal)
Eftermiddag: 45 minuters lätt hemmastyrketräning (129 kcal)
Kväll: 60 minuters Powerwalk (240 kcal)
Totalt brända kalorier:  609 kcal

Tisdag
Morgon: 30 minuters Powerwalk (120 kcal)
Kväll: 35 min hård styrketräning (215 kcal)
         55 min cirkelträning (395 kcal)
Beräknat brända kalorier: 729 kcal

Onsdag
Morgon: 30 minuters Powerwalk (120 kcal)
Eftermiddag: 60 minuters simning (516 kcal)
Beräknat brända kalorier: 636 kcal

Torsdag
Morgon: 60 minuters Powerwalk (240 kcal)
Kväll: 35 min hård styrketräning (215 kcal)
         30 min Corepass (215 kcal)
Beräknat brända kalorier: 670 kcal

Fredag
Förmiddag: 120 minuters Powerwalk (482 kcal)
Kväll: 45 minuters Powerwalk (180 kcal)
Beräknat brända kalorier: 662 kcal

Lördag
TA TRÄNINGSLEDIGT MARIE, DIN GALNING! ;)

Söndag
Förmiddag: 35 minuters hård styrketräning (215 kcal)
Eftermiddag/Kväll: 90 minuters Powerwalk (360 kcal)
Beräknat brända kalorier: 575 kcal

Vi får se hur väl jag klarar av träningsveckan men spännande ska det bli i alla fall :)

Invägning vecka 41

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 86,5 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: +/- 0 kg
Viktnedgång totalt: 24,7 kg

BMI-nedgång totalt: 8,9

Kvar till mål 3: 6,6 kg
Kvar till målvikt: 18,5 kg

Reaktion: Lättnad! Men samtidigt är det lite surt då jag i onsdags låg på 86,2 kg och hade 25 där...Aja, sedan kom veckoslutet med lite för mycket krams och då spelar det ingen roll att man tränar på bra om man ändå stoppar i sig skit. I let myself go (kan inte komma på en bra översättning) för många gånger helt enkelt.

Denna vecka ska det dock bli ändring på det. Jag har min vecka extremt planerad med alla aktiviteter, skolarbete, träning och mattider satta exakt. Har dessutom skrivit in hur många kalorier jag ska äta vid varje mål etc. Har helt enkelt inte planerat in något snask eller annat onyttigt och då ska det inte bli det heller. Känns ändå som jag har så himla mycket att göra denna veckan så fattar inte hur jag ens ska hinna med att handla, städa och tvätta...

Aja, veckans första promenad, 60 minuters powerwalk är i alla fall avklarad så nu blir det lite mellanmål och sedan sätta igång med veckans skolarbete ocksp.

Träning vecka 40


Träningsmässigt har veckan varit helt okej faktiskt men matmässigt...nja.. det har blivit lite för mycket onödigt skit med kanelbullens dag i tisdags, barnkalas i torsdags, besök hos syrran i fredags, 70årskalas igår och chokladbollar till efterrätt ikväll...jag förväntar mig inga stora minus på vågen imorgon (om jag ens väntar mig minus alls:( ).

Jag har tillåtit mig själv lite för mycket på senaste tiden och har inte vetat hur jag ska stoppa det utan det har bara fortsatt och fortsatt. I alla fall! Från imorgon så gäller 3 snaskfria veckor för mig. Det känns lite knepigt nu men egentligen ska det inte kännas eftersom jag ju klarade 12 veckor i början. Jag har verkligen planerat nästa vecka till punkt och pricka och kaloriintag och kaloriförbränningsmängd så hoppas på bättre siffror nästa måndag, hur det än står till imorgon.

Denna veckan som kommer blir det mer varierad träning också. Powerwalk, cirkelträning, core, styrketräning och simning står på schemat så variationen ska det lida brist på iaf. Blir all träning av så blir det nästan 800 minuter...eh jag har svårt att tro att all ska bli av nu men ser man det i de småbitar det är så ser det inte så mycket ut.


Det har varit lite tyst...

...från mig denna veckan. Sorry.

Har en himla massa förklaringar men tänkte nöja mig med sanningen. Jag har inte haft så himla mycket att skriva om faktiskt. Träningen har rullat på väldigt bra och båda styrketräningspassen jag haft har varit härligt ansträngande. I morse var jag och brorsan ute på en timmes powerwalk och oj vad trött jag blev! Gick bland annat i full fart (så fort det nu bara gick) i en lång, ganska brant och skitseg uppförsbacke. Blev enormt påhejad dock :) så hade nog inte varit lika bra fart på mig om jag gått själv.

I eftermiddag blev det en liten tur till stan för lite småprylar att fixa och filma ett par korta klipp på trafiken vid ombyggnaden i Kristianstad till veckans skoluppgift. Har suttit nu de senaste typ 2 timmarna och redigerat och fixat till filmen som är på ungefär 2 minuter nu. Den får vara max 4 minuter så har lite mariginal om jag ska lägga in mer. På söndag blir det att parkera sig framför datorn. Då blir det att spela in speaker till filmen, redigera den fix och färdig, skriva kort text om filmen och sedan skicka in den uppgiften. Sedan blir det även att fixa de sista småjusteringarna på och skriva en förklarande text om min hemsideuppgift nummer 3.

Nästa vecka har jag, än så länge, inte fått så många uppgifter men de är stora så lär nog ta lite tid i alla fall...

Skolan: Har en Deadline till projektarbetet i Hemsidan på söndagen den 16e okt så ska skriva massa texter, fota och redigera bilder och fixa ihop allt på hemsidan. Har typ 10 undersidor på den och vill ha i alla fall något på varje undersida så den är någorlunda komplett.

Späx: Har lovat att fixa ett utkast till terminens späxaffisch till onsdag men det ska nog inte bli några problem. Har ett par idéer i huvudet att förverkliga.

Träning: Har två gruppass inplanerade nästa vecka: Cirkelträning på tisdag kväll och Core på torsdag kväll. Det gör att jag lägger in min styrketräning på kvällen den veckan så både tisdag och torsdag kan jag sitta ända från 8 till typ 4 med plugg. Annars brukar ju min morgonstyrketräning störa lite för förmiddagens plugg. Får hoppas jag gillar passen så jag kanske kan gå på dem varje vecka.

Annars har jag inget planerat nästa vecka men kan ju bli jobb någon av dagarna också så det gäller att inte spela på mariginalerna...

Aja, nu är det nog dags att sticka hem till älsklingen och hålla fredag <3

Imorgon blir det en sväng ner till Malmö då <3:s farfar fyller 70. Får hålla igen på det söta bara eftersom det blev marängtårta med ungdomsgruppen igår...fortfarande lite dåligt samvete för det.

Har man bestämt sig så har man!

Idag var det verkligen hårdträning på gymmet. Har nog aldrig skakat så mycket i kroppen efter ett pass som idag men det var riktigt härligt. Så underbart borde det kännas efter varje gång. Som om man verkligen tagit ut och använt alla krafter man har i kroppen.

Idag ökade jag vikten ett steg på alla maskiner (utom mage och rygg som ligger på mitt max just nu). Har tvekat att höja en del innan och undrat om jag ska vara kvar på samma vikt hur länge som helst men idag hade jag bara bestämt mig. Jag skulle banne mig klara alla tolv repetitionerna om jag så skulle dö och börja grina på kuppen. Och ibland klarar man mer än man tror :).

Nu har jag precis duschat efter min timmes powerwalk så det är dags att göra dagens plugg. På bussen hem från gymmet satt jag och verkligen extremplanerade resten av veckan så jag får in träning och plugg och allt sånt och har den biten avklarad innan så jag inte funderar i början av varje dag hur jag ska hinna med allt.

Hösten är kommen (vad än SMHIs temperaturbestämmelser säger)

Hösten är inte i antågande. Den är här. Gjorde den upptäckten då jag var ute på min (superhärliga) powerwalk innan och de flesta träden skiftade i gult och orange till största delen i alla fall. Sedan fanns det såklart gröna träd kvar också men de var inte lika vackra längre...



Jag hade verkligen fart på benen under p.walken idag. Tittade gång på gång på klockan och förundrades över att jag redan var där, att klockan inte var mer och så vidare. Det blev en välförtjänt (och välbehövlig) dusch när jag kom hem igen och nu blir det dags att fortsätta med plugget. Klockan 4 är det dags att tvätta och då vill jag ha hunnit med det jag planerat så man kan ta kväll och ta det lugnt då.


Redigerad invägning vecka 40

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 86,5 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: -1,0 kg
Viktnedgång totalt: 24,7 kg

BMI-nedgång totalt: 8,9

Kvar till mål 3: 6,6 kg
Kvar till målvikt: 18,5 kg

Fick redigera min invägning lite då jag vägde mig igen efter en timmes powerwalk och det blev en väldigt positiv invägning plötsligt :). Hädanefter ska jag nog hela tiden börja måndagen med frukost, en timmes (härligt svettig) powerwalk och sedan invägning. Det blir mycket positivare resultat då.

Aja, dags att ta mig hemåt (blir nog en liten runda till då i ren eufori;)) och duscha och sedan sätta mig med plugget igen.

Invägning vecka 40

Startvikt: 111,2 kg (egentligen har jag varit uppe på 112 kg men det var när jag låg på 111,2 som jag startade på riktigt)
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 86,9 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,6 kg
Viktnedgång totalt: 24,3 kg

BMI-nedgång totalt: 8,8

Kvar till mål 3: 7,0 kg
Kvar till målvikt: 18,9 kg

Det börjar närma sig ;) haha, okej det är ännu en bit kvar men jag har gått ner 56 % av det jag skulle gå ner och 21 % av min startvikt så måste säga det är helt okej ;). Snart är jag på 25kilosstrecket också. Det går bara nerför, fast på ett bra sätt :).

Idag blir det två promenader inplanerade. Först en lite längre, typ en timme, vid lunch och sedan en 30minuters Powerwalk ikväll mellan de olika omgångarna tvätt. Blir att ta itu med denna veckans skolarbete också och fortsätta dona med min hemsida :). Hemsidan får dock inte bli på min vanliga skoltid (fram till typ 17 på dagarna) utan då jag har tid...hm..dvs på natten då alltså :P

Nej men denna veckan tror jag blir helt okej :). Jag har planerat in mina träningspass i förväg, vilket hjälper mig att inte smita ifrån eller förminska dem. Sedan har jag klart för mig vad jag har att göra i skolarbetet också och sedan är det både späx på onsdag och ungdomsgruppen på torsdag. Sounds good to me :)

Träning vecka 39


Nja, sådär hoppa-runt-och-jubla-jättebra är det väl inte, inte jämfört med de två tidigare veckorna men det känns ändå ganska okej. Jag har en hel del vardagsmotion denna veckan som inte ligger inne i tabellen. Exempelvis 3 timmar inne på GeKås och snabba promenader i stan etc etc. Är väldigt nöjd med att jag lyckades få så mycket Power Walk denna veckan. 

Började dagen idag med en himla mysig morgonpowerwalk i dimman i 30 minuter. Började småkylig men var varm lagom till jag skulle in igen. Så nu har jag hittat en runda som, vid Power Walk är ganska precis 30 minuter. Bra att veta tills vidare liksom.

Styrketräningen idag gick väldigt bra. Kunde visserligen inte öka på någon av maskinerna men kunde byta ut 6kg mot 7kg på hantlarna i alla fall och det är ju något :). Sedan blev det rask promenad bort till simhallen men det var ett stort misstag...Hade ju inte en tanke på att ALLA är lediga och kan bada på söndagar. Det vill säga massa familjer + små snorungar som inte fattar att motionssimbassängen Inte är någon lekhörna och vägrar lyssna när man säger till dem :(. Hade planerat att simma en timme, 60 längder, men det var stört omöjligt så blev bara 20. Får ta igen det på onsdag. 

Känner mig ganska lugn inför invägningen imorgon men det kan vara ett falskt tecken också. Det kan ju vara så att jag undermedvetet känner att det har gått så bra i veckan att jag inte behöver oroa mig inför imorgon men å andra sidan kan det vara falska känslor som gör att jag kanske behöver oroa mig...usch, bort med sådana tankar!


En stressig period är förhoppningsvis över ikväll/inatt

Okej så har inte bloggat sedan i onsdags...skäms en smula men det har varit tre himla stressiga dagar sedan dess så därför jag inte hunnit/orkat med blogga också.

I torsdags vart det städning, plugg och en långpromenad. Fredagen ägnades uppe på Ullared där det blev köpt en hel del kläder :). Kunde till min glädje ta L i alla t-shirts/linnen och tog XL i tjocktröjan och jackan. Blev lite olika grejer till badet med och lite smått och gott. Igår stack jag in och jobbade mellan 10-15 och på kvällen blev det diskning, ett långt bad och lugnt framför Natt på Museet 2 med Mathias <3.

Idag blir det en minst lika stressig dag menmen..

Ut och gå 9-9.30
Träna 11-11.40
Simma 12-13
Åka hem 13.45
Plugga 15-18
Planera veckans mat och handla 18-20
Om jag behöver plugga mer 20-24

Blev ingen träning igår efter jobbet så tar igen den nu. Sedan får jag alltid bättre samvete inför måndagens invägning om jag inte bara gått en promenad utan tränat lite mer på söndagen.

Kommande veckans träning:

Måndag: Promenad (minst 60 min)
Tisdag: Gymmet (f.m 40 min) + Promenad (lunch 60 min)
Onsdag: Simning (e.m 60 min)
Torsdag: Gymmet (f.m 40 min) + Promenad (lunch 60 min)
Fredag: Promenad (f.m 120 min)
Lördag: Träningsledigt (pga 70årskalas)
Söndag: Gymmet (f.m 40 min) + Promenad (kväll 60 min)

Känns som en himla bra träningsvecka när jag ser på det såhär. Veckan efter blir det nog gymmet mån, ons, fredag igen och kanske lägga till söndag då också. Så varannan vecka mån, ons, fred, sön och varannan tis, tors, sön. Sedan lägga simningen växelvis på onsdagar och torsdagar. 

Är inte än uppsatt på något jobb nästa vecka så förutom träningen, späx på onsdag, ungdomsgrupp på torsdag kväll och kalas på lördag så är det bara plugg som gäller och det känns ok, som om jag har bra med tid till det. Så himla skönt att bara läsa en kurs denna terminen (även om den känns uppdelad i minst 3:P). 

Aja, dags att äta frukost så jag kommer ut och gå sedan innan jag ska in till gymmet och sedan simma. Drygt 2 timmars varierad träning idag, känns himla bra :)
 


RSS 2.0