HGD avstämningspunkt 1

Då var det dags för första avstämningen i 100 grymma dagar. Eftersom jag har som viktmål att gå ner 10 kg på den tiden så tar jag en avstämning med vikt, mått och kondis var tionde (typ) dag. Så det var kanske därför jag inte kunde sova så länge i morse. Fast jag var ledig. Fast jag suttit uppe med plugget till deadline.

Inmätningen i morse var helt okej. Jag hade tappat 5 cm totalt på hela kroppen och nui efterhand kan jag inse hur bra det är att ha gjort det på bara 10 dagar :) Mer detaljerat om vart jag tappat centimeter kan ses i tabellen här till höger. Likaså vikten och konditionens framskridning kommer finnas där.

Konditionen då... alltså vi sov med stängda fönster inatt (varför har jag ingen aning om) och vaknade upp seg och genomsvitt. Sådana tillfällen känner man sig hur seg som helst och hade inte alls någon tro att jag skulle få något bra resultat på 5 kilometersrundan.

Började i alla fall i ett lagom tempo och gissade att jag nog skulle klara att springa en bit i alla fall. Den lilla biten blev längre och längre :). Sprang inte hela rundan idag men jag kom en bra bit i alla fall och tvivlar inte på att jag kommer klara mitt konditionsmål (5 km utan gång till 30 juni). Fast jag vart ju klart liite besviken på mig själv när jag började gå (efter en lång och jobbig uppförsbacke som jag faktiskt tog mig uppför:)). Fick intala mig själv att hallåååå, det är inte idag jag ska klara av konditionsmålet!

Invägningen var det lite blandade känslor efter. Hade gått ner 0,5 kg på dessa tio dagarna (har som drömmål att gå ner 1 kg på tio dagar) och var väl inte heelnöjd. Men saken är den att jag ju faktiskt har tappat centimeter på kroppen och troligtvis fått lite muskler. Sen ska man jui inte stirra sig blind på vågen. Speciellt inte när de tre senaste dagarna varit lite sega med deadlines, minidepression och tröstätande. Så med tanke på det var det ju en bra vägning. (ok ok jag erkänner, jag smygvägde mig i början av denna veckan och då var det ytterligare några hekton mindre så vetskapen om det är lite jobbig...)

Idag blir det att ta det himla lugnt! Är man ledig så är man. Lite jobbigt att knappt veta vad man ska hitta på dock men det ger sig nog. Blir i alla fall veckohandling vid lunch och handla till nya matsedeln (från Fitness Magazine). Sen får vi se

31 min till godo, nu blir det helg

Det får bli ett väldigt kort inlägg för nu är jag grymt trött...

Hade ju deadline på den sista grafiska uppgiften nu ikväll. Har känt att jag haft såå gott om tid och innan idag sa jag till mamma att "jadå jag hinner komma en sväng, jag har ju ända till midnatt på mig". Då tänkte jag mig dock inte att jag skulle sitta ända till midnatt...men så blev det :P.

Nu är i alla fall äntligen (!) uppgiften inlämnad och jag kan ta mig ett lov över helgen som jag såå förtjänat :)!

Imorgon blir det ingen klockan ställd men ett bra uppvaknande ändå. Ska ju köra kondistestet och sedan (efter jag bränt lite fett på min löprunda) ta mätning och vägning för för första gången sedan 19 mars tror jag. Då får vi se vad domen blir :P

Nej nu får jag låta bli cola-(zero!)flaskan så jag kan sova inatt...

Later (much later...)

Jag är arg på alla klädaffärer just nu!

Suck vilken dag. Jag vet inte om det kommer bli en så härlig fredag i alla fall.

Tog ju en tur till stan med mamma och skulle leta efter ett par färgglada jeans. Det är bara det att det inte fanns ett enda par jeans i min storlek i hela stan. På HM kunde jag bara hitta upp till stl 40. På Åhlens bara upp till 42 och på Aima fanns det i XL men jag undrar hur jädra smala ben den provmodellen hade som provade ut de jeansen. Kort sagt. Förbannad!

Sedan skulle jag hämta ut min förlovningsring som blivit ivägskickad till Polen för intagning den 14 mars och som skulle vara tillbaka vid det här laget men näää såklart den inte var. Och hon i affären sa till och med att jag nog fickl vänta till nästnästa vecka med att komma in igen. Och då skulle det alltså gå från att ta 2 veckor till 4. Suck igen.

Nu sitter jag iaf framför datorn och en uppgift som jag anser att jag har koll på. Så här kan väl inget gå fel. Ha! Jag bara väntar på att något ska strula igen

Härliga fredag, vad jag längtar efter att du är över

(Ok det låter kanske lite knäppt men kan förklara)

Solen skiner och jag vaknade av mig själv och inte min väckarklocka. Det måste ju innebära att jag är pigg vilket jag faktiskt känner mig för en gångs skull. Vid lunch ska jag in till stan en sväng med mamma och bland annat hämta min förlovningsring som de tagit in 2 (!) storlekar så jag förhoppningsvis inte ska tappa den. 

Sen blir det att sitta och skriva på rapporten till grafiska designuppgiften. Har en bra känsla inför den och sen ska det bli så skönt när den är inlämnad ikväll. För då blir helgen mittemellan två kurser. Vårterminens första kurser slutar idag (trodde aldrig denna dagen skulle komma:)) och de andra två börjar på måndag. Och har inte mycket inplanerat i helgen utan kan ta det lugnt och njuta av att jag inte har ett skit plugg att göra just då. 

Imorgon blir det dock invägning, inmätning och konditionstest i 100 grymma dagar och är väl hyfsat nervös. Har testmätit mig lite denna veckan och vad jag har märkt så har det inte försvunnit så mycket även om en del kläder känns lösare. Konditionsmässigt gäller det att jag inte börjar i för hög fart imorgon så ska jag nog kunna springa en bit utan paus. Viktmässigt... tja det känns både bra och dåligt. Bra eftersom jag skötte både maten och träningen fram till i onsdags. Dåligt för att det blev lite tröstätande både i onsdags och igår, för att styrketräningen i onsdags blev här hemma och för att det blir så idag med. 

Menmen, känslan inför imorgon är ändå ganska bra. Jag måste i alla fall ha gått ner något.. eller 

1 ton disk och russinfingrar

Jag är riktigt nöjd med mig själv just nu faktiskt. Det var nämligen min diskdag igår men jag var på så dåligt humör att jag verkligen inte ville då. Så nu var det himla mycket att ta istället. Men jag tog allt! Och nu är mina fingrar russin och jag är hur trött som helst men det var det värt. Det är grymt skönt när skiten är borta.

Blir att börja laga middag vid klockan 4 (då jag ska vara nere på ungdomsgruppen redan kvart i sex ikväll) så nu är det typ 45 min tills dess. Sitter och klurar på vad man ska hitta på så länge... Hade behövt en promenad idag men hinner nog inte och är som sagt redan så trött... Hade kunnat bara ta och lägga mig och sova en halvtimme men risken är att skallabanken kommer att knacka på dörren sen :(

Imorgon blir det plugg plugg hela dagen mer eller mindre. Är inte så stressad över uppgiften då det går riktigt bra med den men eftersom det står styrketräning på schemat så är frågan (som alltid) om jag ska åka in till gymmet eller träna här hemma. Jag får nog effektivare träning på gymmet men effektivare plugg hemma så frågan är vad man ska prioritera imorgon. Hade nog kunnat sitta lite ikväll och plugga lite granna när jag kommer hem. Sitta så länge man orkar liksom.

Aja, vi får se. Nu blir det lite paus i alla fall.


Denna dagen kan inte bli sämre än gårdagen

Suck gårkvällen innehåller sådant som jag inte alls är nöjd med. Plugget var skit kort sagt och jag var deppad. Och affären var öppen.

Jag hann i alla fall (i ren frustration och besvikelse på mig själv) trampa sönder chokladkakan innan jag hann äta upp hela.

Menmen. Idag är det en ny dag och skolarbetet är (äntligen!) inlämnat. Så nu behöver jag inte känna ångest över det längre. Jo klart om jag inte får godkänt men den vånda skjuter jag lite på så den inte stör balansen nu.

Idag kan det inte bli annat än bra egentligen. Först ska jag till stallet och tänkte ta lite hoppning idag så jag verkligen får jobba (och får bort chokladen:P). Sen blir det hem och fortsätta med grafiska designen. En uppgist som faktiskt är helt okej för vi har fått bestämma om vi vill fortsätta på företag från uppgift 2 och 3 eller om vi vill börja på nytt. Så jag valde att göra visitkort, hemsida och sådana grejer på ett nytt (påhittat) träningscenter. Ligger mig lite mer varmt om hjärtat än en pilot liksom...

Ikväll blir det ungdomsgruppen och det vi ska göra ikväll känns skitkul :)! Så denna dagen borde bli bättre än de igår. Helt klart.

Först blir det i alla fall frukost. 2 kokta ägg och en grov fralla med skinka.

Det är jobbigt att vara efterklok...

Att sitta med slutklämmen av en rapport kan kännas både positivt och negativt. Man vill så gärna bara bli klar med den så man kan få den inskickad och ur världen. Å andra sidan kan man, när man skickat in den, känna att man har missat en hel massa och plötsligt kommer alla smarta formuleringar till en som man helt glömde då. Ungefär i den situationen är jag nu. Jag vill så gärna skicka in det men vet med mig flera gånger innan då jag skickat in för tidigt och sen kommit på en massa bra att skriva efteråt. Därför väntar jag lite...

Har suttit och skrivit sedan 9 i morse (med undantag för lunch/styrketräning nyss) och känner att jag börjar bli klar men kanske kan behöva en tankepaus. Därför blir det ca en timmes powerwalk med mamma strax och klura lite. Sen skriva färdigt utkastet, låta det vila någon timme och sen gå in och rätta i det ikväll. Har ändå hela natten på sig :P (även om jag klart hellre skickar in det och kan gå och lägga mig vid tio ikväll än fyra inatt...).

Aja, nu blir det lite frukt och tv och sen ut i solen. Ska se om jag kan få lite vitsippor att fastna i kameran också.

Frukost dag 8



Detta blev min frukost idag. Tog ett av frukostrecepten från aktuella Fitness Magazine.

Äggröra med fil (/yoghurt)
äggröra på två ägg (jag slängde i ett par skivor skinka och lite paprika med)

1 dl fil (står yoghurt i tidningen men hade ingen sån hemma)
30 g hallon
30 g blåbär
(½ banan, fanns dock ingen i huset nu så fick ta utan)

HGD dag 7

Nu har jag kommit igång en bra bit med rapporten men segt att ha slösat bort en stor del av den underbara eftermiddagen med vila (mellan typ halv 4 och 5) och plugg (mellan 13-15 och 19-21). Nu blir det en lugn kväll. Kanske ska jag skriva lite till sen om jag pallar men annars har jag hela dagen imorgon planerad för plugg.

Maten idag:

Frukost
1 grov fralla med skinka
1 kokt ägg

Mellis(efter löpträning)
1 proteinshake

Lunch
Hallon
Kiwi
Vindruvor
Turkisk yoghurt
Havregryn
Kokos
Honung

Mellis
10 lösgodisbitar

Middag
100 gram korv stroganoff
Mjölk


Träningen idag
Ridning 45 minuter
Jogging 24 minuter
Powerwalk 37 minuter
Totalt: 106 minuter (1 timme och 46 min)


Träningen imorgon blir 60 minuters styrketräning och en powerwalk på 60 minuter också. Tar styrkan hemma dock istället för på gymmet. Plugget har snart deadline så känner jag inte vill ta tid på att åka till och från gymmet. Kan köra ganska hårt hemma med min egna kroppsvikt också.

I glada bocksprång

Det går inte med ord att beskriva hur segt det är att ha en rapport att skriva då det är så himla underbart väder ute! Det sol och säkert minst 15 grader varmt. Jag är precis hemkommen från stallet och idag blev det en 45 minuters runda i skogen. Ångrade att jag hade min svarta långärmad för fy tusan vad svitt och varm man blev av det... Men härligt vart det iaf.

Nyss blev det en god lunch med frysta hallon, en kiwi, vindruvor, lite turkisk yoghurt, havregryn och honung och så ett kokt ägg till det.

Snart plugg (sitter och funderar hårt på hur jag ska kunna förlägga rapportskrivandet utomhus) men först...duschen!

Klart jag ser pigg ut då :)

Mötte en bekant då jag skulle ge mig ut på min löprunda i morse. Hon var på väg, med cykel, till jobbet och utbrast: "Vad du ser pigg ut då!".

Jag kom på väg därifrån att begrunda detta. Egentligen tänkte jag först svara att det bara var en synvilla och att jag egentligen var jättetrött. Sedan ändrade jag mig. För ju mer jag tänkte på det, ju piggare kände jag mig. Piggheten handlade inte bara om sömnighet eller så utan så många fler saker.

Jag väger mindre än jag gjort på mycket länge. Jag orkar springa mer än på länge, och orkar mer överlag än på väldigt länge. Jag är säkrare på mig själv, har mer kul grejer att göra och känner mig tryggare i mig själv än på mycket länge. Jag är ute i morgonluften och ska springa och sen ska jag iväg och rida.

Det är klart som tusan jag är pigg då :)!

Men back to löprundan då.

Jag började helt omedvetet i ett något högre tempo idag än förra tisdagen och detta, visade det sig, skulle betala sig i slutet. I början hade det mest positiva effekter. Jag hade samma markeringar som förra veckan de första 3 intervallerna men idag hade jag bara 4minutersintervaller gentemot 5min förra veckan. Den andra sträckan sprang jag på riktigt hårt packad jord och det var hur jobbigt som helst för benen. Dessutom var den inte helt jämn heller så undrade hur tusan jag skulle klara hela passet idag.

Som vanligt blev det lite lättare ju längre passet led men sista intervallen var riktigt jobbig. Dels var det ju i slutet så jag var riktigt trött men så hade jag två backar i den också + en lång, väldigt svag uppförsbacke emellan dem... Men alla intervallerna togs och jag kom i mål som planerat :)

Nu ska jag ta och sitta ner några minuter och bara ta det lugnt och sen åker jag till stallet vid halv tio. Sen blir det hem vid lunch och så plugg resten av dagen...jej..

Dag 6 i Hundra Grymma Dagar

Denna dagen har varit hur bra som helst :)! Började visserligen med att gå upp hur tidigt som helst och tvätta menmen, skönt att ha det gjort i alla fall. Sen satt jag hela förmiddagen med den grafiska uppgiften och så blev det skypemöte med kursarna i programmeringsuppgiften. Skulle ha varit ute och gått en sväng med mamma efter lunch men vart himla trött så jag låg och vila istället.

Åkte in till stan vid 3-tiden och gick först inom djuraffären och köpte lite finkmat och (hör och häpna!) små små tandborstliknande dentasticks för gnagare :P. Jisses... Sen blev det inom Stadium och köpte mina efterlängtade rumpskor ;). Gick i dem efter gymmet och kände redan efter en liten stund att man blev lite ansträngd i benen.

På gymmet idag gick det suuperbra! Tog personbästa i benpress. Först 127 kg i 3x10 repetitioner och sen gjorde jag lite andra övningar och så kom jag tillbaka i slutet och tog ett nytt PB på 136 kg istället i 3x10 rep :). Mycket mycket nöjd måste jag säga :)

Ikväll vart det hemgrupp i stan, väldigt mysigt som vanligt :).

Imorgon blir det upp tidigt, ska ut och springa vid halv åtta och vara ute en timme. Sen får vi se om jag åker till stallet nio eller halv tio. Men någon gång då i alla fall. Sen hem vid strax efter lunch och skriva rappor...snark. Hrm. skriva rapport ja...

Aja, nu blir det att lägga sig så man orkar upp imorgon. Är himla pepp inför löpningen imorgon. Det gick ju så bra i går så kommer nog gå bra imorgon med (och så blir man kanske besviken om det inte går det...).

Träningsprogram vecka 2

Denna veckan startar med att tvätta mellan 7 och 12. Under tiden ska jag sitta och plugga och göra en grafisk profil till ett påhittat företag. Dagens träning blir styrka på gymmet ikväll.

Veckans träningsprogram:
Måndag:
60 minuters styrketräning
40 min powerwalk

Tisdag:
25 min powerwalk
36 min intervalljogg
45 min ridning

Onsdag:
60 min styrketräning
40 min powerwalk

Torsdag:
45-50 min ridning

Fredag:

60 min styrketräning
40 min powerwalk

Lördag:
Vila
(Konditionstestet 5 km)

Söndag:
25 min powerwalk
15-20 min jogg

Träning vecka 12


Sammanlagt blev det 518 minuters träning, 1 minut mer än förra veckan ;). Jag är dock mest stolt över att ha börjat jogga nu och dessutom ridit så mycket. Konditionen är i övertag men jag har lagt in så mycket styrka som programmet "talat om" för mig. Det var bara i onsdags som jag inte körde styrka eftersom jag red den dagen istället.

har en riktigt bra känsla inför kommande vecka. Visst kommer det bli riktigt mycket plugg (har en deadline på torsdag och en på fredag) men har fått ihop ett schema som jag tror kommer fungera bra. Det var såå skönt att ha fått klarat av löpträningen idag. Just nu känns inte mycket omöjligt egentligen. Jag tror nog jag kommer klara av ett av mina mål (att springa 5 km utan stopp) innan den 30 juni men det gör absolut ingenting :). Har en bra känsla viktmässigt också. Kanske för att detta träningsprogrammet jag har verkligen känns bra och passande för mig. Att jag verkligen känner hur jag orkar mer, både styrke- och konditionsmässigt. De trosorna jag skulle ha idag märkte jag dessutom satt väldigt löst och de satt bra för bara ett par veckor sen. Så magen drar skräckslaget ihopa sig lite i taget ;).

Imorgon blir det 60 minuters styrketräning på kvällen, innan jag åker till hemgruppen. Innan dess ska jag äntligen köpa mina rumpskor ;). Men börjar dagen med att tvätta mellan 7-12 och plugga järnet!


I did it! Again!

Nu ska jag vara tillbaka i rutinerna igen efter ett dygn på konfalägret i Åhus. Det blev lite popcorn och chips på fredagskvällen, en glass och två kakor till fika igår men det var enfröjd att kunna njuta av det utan att känna minsta dåligt samvete efter. Jag var väl medveten om hur mycket och bra jag tränat denna veckan så det skulle inte sabba det med lite gott.

Igår morse gick jag och två andra ledare, Anna och Linnéa, ut på en morgonpromenad i takt med att dimman lättade och det var sådär halvkyligt och himla mysigt. Vi hann ner till stranden och vända innan fukost, på 30 minuter. Egentligen hade jag vilodag igår men det var skönt att komma ut och en liten promenix har ingen dött av, snarare tvärtom ;).

Idag hade jag det där fruktade löppasset då jag skulle springa 12-15 minuter i sträck. Trodde aldrig jag skulle skriva det men...JAG KLARADE DET!!! Jag mättes nyss upp sträckan på funbeat och det var ca 1,9 km. Så jag höll ett tempo av 7:54 min/km och 7,6km/h. Helt okej för att vara långsam jogg. Jag märkte redan från början att jag var piggare idag och inte hade lika ont och så men att jag skulle palla alla de 15 minuter som jag faktiskt gjorde, det trodde jag aldrig. Jag kan således med stolthet konstatera att jag har klarat hela första veckans träningsprogram!

Nästa veckas löputmaningar blir passet på tisdag då jag ska springa 6 stycken 4minutersintervaller (med 2 min gång emellan) och så det långa passet på söndag då jag ska jogga 15-20 min i sträck. Det känns dock inte som en så stor utmaning :). Efter att ha haft 5minutersintervaller i denna veckan känns 4minutersintervaller som hur lätt som helst :). Och med tanke på att jag klarade att jogga 15 minuter idag så känns 5 minuter till inte så svårt, med tanke på att jag redan nu känner hur mycket min kondis bättrats bara på en vecka.

Att springa vårruset i ett svep utan gångpaus känns inte helt omöjligt längre ;) If I can do this, I can do anything!

Jag vet inte varför men träningen känns så himla mycket roligare nuförtiden. Sedan 100 grymma dagar startade har jag mer (positiv) press på mig att göra alla mina pass och äta bättre. Och väl tajmat med att solen och våren kom känner man sig näst intill pånyttfödd :)

Rumpskor på g

Det är inget vidare att vara på gymmet när man har träningsvärk överallt (plus två blåsor). Menmen, jag följer numera mitt schema ganska slaviskt (gör inte Mindre än jag har satt, snarare tvärtom...) så det vart bara att pallra sig in. Hade jag inte haft ärenden på stan idag hade det nog blivit hemmastyrka istället...

Körde mina vanliga vikter på alla maskiner förutom benpressen där jag ökade lite. Och det märktes...var lite jobbigare idag än vanligt ;).

Sedan var jag inom Stadium och kollade på Easy Toning skor. Köpte inga idag men ska nog göra det på måndag. Just nu har Stadium, precis som med jack-kampanjen i vintras, så att man kan lämna in sina gamla skor (det ska dock inte vara trasiga och så) och så får man 100 kronor rabatt på ett par nya skor (för minst 399). Så jag ska lämna in mina "gamla" svartgula joggingskor/vardagsskor och köpa ett par toning. Får toningskorna för 500 kronor då. Hittade ett par svarta snygga med rosa inslag (vad är det med mig och rosa plötsligt:P?). Har hört mig för lite och tydligen är de bra vardagsskor så förlorar ingen "funktion" genom att köpa dem (snarare vinner jag en funktion). 

Så på måndag blir det att köpa ett par (som älsklingen kallar det) rumpskor.. :P

Nu blir det att laga lite pannkakor till lunch. Blev tipsad om ett recept på 100grymmadagar som jag ska testa nu. Mycket kalorisnålare än vanliga pannkakor och med mer protein och mindre kolhydrater. Receptet låter namsigt så slänger nog upp det här sen :)
 

HGD Dag 2

Maten på 100 grymma dagar 2:

Frukost
2 kokta ägg
smoothie på frusna hallon och lättfil
1 st nutrilette bar

Mellis efter träning
1 st nutrilette bar

Lunch
2 kokta ägg
1 proteinshake

Middag
2 skivor ugnsstekt fläskarré
ca 1 ½ dl råstekt potatis
3 sparris
ärtpuré (ärtröragojs :P)

Mellis
Microvarma hallon
1 dl turkisk yoghurt
1 msk havregryn
1 msk kokos
1 msk flytande honung


Träningen

Powerwalk = 60 min
Ridning = 40 min
Promenad = 43 min

Sammanlagt: 143 min

Är väldigt nöjd med både maten och träningen idag. Har inte känt något sötsug alls heller.

Imorgon...
blir det 60 minuters styrketräning inne på gymmet. Sedan lite ärenden, kanske en promenad när jag är hemma igen och så på kvällen ska jag åka iväg som konfaledare på läger i Åhus. Har träningsledigt på lördag så behöver inte stressa hem för att träna då i alla fall.

Prylar ifrån Zelected by House

Hade ett homeparty med grejer ifrån Zelected by house för knappt två veckor sedan och idag kom prylarna :). Det mesta är redan utlevererat och här är lite av de grejer jag köpte.

Först 3 st kuddfodral (50x50cm)




Enjoy this moment. This moment is your Life


Keep it simple


Två stycken små upphängningsbara värmeljuslyktor



Min värdinnegåva: En fleecepläd på 150x210 cm. "Wrap me around you". Huur mysig som helst!



En stor linnelykta (med trästomme) för tjockare ljus



Den lilla Buddhaljusstaken som <3 mitt valde :)


Who's the boss

Åkte till stallet (vad jag älskar att säga det;)) vid nio i förmiddags. Vart lite nervöst att jag skulle rida helt själv idag men det fanns, när jag kom upp till hagen, inte det minsta uns av fjärliar i magen utan bara säkerhet och kanske lite sug av förväntan.

Det tog några försök innan jag kom upp dock då hästen bestämde sig för att det var mycket roligare att promenera iväg istället för att stå still då jag stog med ena foten i stibygeln och den andra på bänken. Hur som helst. Efter lite allvarligt snack med så kom jag till slut upp, bara för att upptäcka att jag tappat spöet på marken. Jaha...det blev av igen och så upp igen (på första försöket denna gången!).

Började med ut en tur på kalhygget, sedan en litet pass i paddocken och så bort till en hage vid kalhygget som är ganska platt och har en stor öppen yta som man kan ha som "reservpaddock". Då pållen är lite lat i paddocken men pigg utanför så beslöt jag mig för att göra markarbetet där. Det gick himla bra. Jag behöver vara en bestämd ledare om både han och jag ska få det bästa av det här. Och det kan nog bli bättre för var gång.

Nu blir det duschen och sedan en timmes vila typ. Sen kör jag igång med plugget.


Träningsvärk i magen =ufff illamående

Jag trodde verkligen att jag skulle vara världens hjulbening idag men har inte så ont i benen faktiskt. Ryggen däremot. Träningsvärken i ryggen tar död på mig! Stundtals har jag dessutom sån träningsvärk i magen att jag mår illa. Redit jobbigt men bästa botemedlet mot träningsvärk är la att träna igen och mer.

Började denna dag med en timmes powerwalk. Hade hunnit med min milsrunda men mådde så illa att jag strunta i det och tog drygt halva istället. Nu blir det att följa <3 ner till jobbet och ta bussen till stallet. Idag blir det mellan 30-45 minuters ridning. Vilken typ får vi se när jag kommer dit.


HGD Dag 1

Maten på dag ett av 100 grymma dagar blev såhär

Frukost:
2 kokta ägg
1 portion mannagrynsgröt på lättmjölk

Mellis:
1 äpple
1 clementine
2 st wasa husmansknäcke

Lunch/mellis:
1 proteinshake
1 dl turkisk yoghurt
1 dl microtinade hallon
1 msk havgregryn
1 msk kokos
1 msk flytande honung

Middag:
ca 150 g stekt kyckling
60 g ris
1/3 paprika
5 cm purjuolök
½ dl turkisk yoghurt med vitlök och chili
Mjölk

Träning
Ridning både på bana och uteritt = 90 minuter

Sammanfattningsvis en helt ok dag alltså :). Jag lyckades undanhålla mig en det-gick-bra-på-ridningen-belöning genom att helt enkelt inte ha med mig plånboken dit. Blev, av förklarliga skäl ingen milsrunda idag men kanske imorgon... jag ska hur som helst avverka den innan veckans slut!

Ikväll blir det med mamma och vara barnvakt åt syrrans lillskrutta Miranda :). Hur trött som helst redan nu så blir nog att ta med en bok eller något sånt och så får vi se hur tungt man somnar inatt ;).

Blir gång á la kabåjjsare imorgon...

Den roliga grejen jag hade på gång då... :)

Jo, man har gått och blivit med häst. Haha skämt åsido så är jag nu medryttare på en häst utanför Kristianstad. Idag var jag där och provred och fick koll på stallsysslorna med mera. Så i första hand är det nu på torsdagar jag ska vara där och har min riddag.

Hur ridningen gick?
Hrm...jo det märktes att det var 6 år sedan sist och att jag inte hela tiden tagit hand om min kropp. Jag kände redan från början att "åhh jag kommer få ont". Kunskapen och det fanns ju kvar men musklerna i ryggen och balansen hade flugit och bosatt sig en liten bit bort. Idag red jag tillsammans med ägaren (som red på en av sina döttrars häst) och vi red först en halvtimme på bana och sedan ut en timme i skogen. Det blev alltså en bra bit längre än jag kommer rida själv (kommer hålla mig på mellan 30-60 minuter beroende på hur aktivt jag arbetar och så.

Balansen ja, hm det tog ett tag innan jag fick ordning på sisten i traven och inte dunsade så kraftigt menmen, det är sådant som kommer tillbaka med tiden.

Ridning är verkligen, känner jag redan nu, en riktigt bra kompletterande träning till mina powerwalks, min löpning och min styrketräning. Jag kände redan från början att min kropp skulle få en riktig genomkörare. Jag har ändå känt att både mina muskler är bättre och min kondition med men idag kändes både musklerna och konditionen obefintlig... Så som sagt, det blir nog himla bra det här :)

Sedan blev det lite genomgång av stallsysslorna, fodertstater medmera och jag känner att jag har bra koll på det nu. Så det blir dit en sväng igen imorgon :). Då blir det nog lite senare dock tror jag. SKa vara barnvakt ikväll och så är jag redan gaanska trött. Så blir nog sovmorgon till typ nio imorgon och sen åker jag in vid lunch.

Sedan blir det ridning nästa torsdag också. Så har jag min första invägning på 100 grymma dagar på lördagen (31 mars) och det ska bli himla intressant att se vad vågen står på då och hur mina mått är och hur min löpkondis kanske förbättrats lite med hjälp av ridningen :)

Starten för 100 grymma dagar 2.0

Idag drar hundra grymma dagar igång och varar till 30 juni. Under den tiden ska jag verkligen se till att sköta mig med både mat och träning. Jag ska dra nytta av all den pepp och alla tips som finns i gruppen och nyttja dessa 100 dagar till max. Att verkligen göra de till de bästa de kan.

Min första dag började med två kokta ägg och en portion mannagrynsgröt :). Snart ska jag iväg och träna ett tag, ska bli himla kul :)

Dagen verkar bli solig så kanske det blir milsrundan idag till slut :)


Vår rusets t-shirt

Fick ett efterlängtat paket i brevlådan idag. Det var t-shirten för Vår Ruset 2012 som damp ner :) Beställde i storlek L men känner att jag nog hade kunnat ha en i M istället. Fast det är ju klart skönare att springa i en sval och fläktande tröja än i en som sitter för tajt och åker upp konstant :)



Annars sitter jag och är lite konfunderad. Det regnar! Det skulle ju vara superfint väder denna veckan. Vart tusan har det tagit vägen :(?! I eftermiddag hade jag gå ut och gå min milrunda men blir inte vädret bättre så vette tusan. Då väntar jag tills mamma kommer hem ikväll och så går jag ut och går en halvmil med henne istället då.


(ursäkta dåliga bildkvaliteten...)


Årets första löpträninspass

Jag hoppade ju rätt in i mitten av vår rusets löpträningsschema och tänkte att det nog inte skulle vara några problem. Då jag i morse såg att jag idag hade ett 55 minuterspass att se fram emot blev jag dock tveksam. Då jag sedan såg att jag däri hade 4 intervaller av (5 min jogg + 2 min gång) så blev jag näst intill direkt livrädd. There was no way..! När var senast jag sprang 5 minuter i sträck liksom?!?! Och att göra det 4 ggr om kändes direkt omöjligt.

Då jag så gav mig ut och hade gått de första 15 min till "starten" och började så satte jag upp ett vääldigt lågt tempo. Det kan knappt sett ut som jag rörde mig framåt överhuvud taget. Tanken var dock att jag faktiskt skulle orka springa alla dessa, sammanlagt, 20 minuterna utan att behöva pausa. De första 5 var en ren pina. Jag såg på klockan säkert en gång i minuten och vart mer och mer frustrerad att det inte gått längre på klockan.

Andra sträckan hade lungorna vant sig och lederna blivit varma och mjuka så där gick det mycket smidigare och kollade inte klockan förrän efter 2 min. Tredje sträckan började med en skitjobbig uppförsbacke men avslutade med en härlig nerför så det blev helt ok och kollade inte klockan förrän efter 3,5 min. Under fjärde etappen var jag nästan pigg och kunde öka på både farten och steglängden och sprang nästan 4 min utan att kolla klockan.

På powerwalken på hemvägen kände jag mig (och känner mig fortfarande) skitgrym! Jag hade klarat det jag verkligen inte trodde jag skulle. Nu kändes inget omöjligt. Mina löpträningspass skulle bli en piece of cake från och med nu.

Det var det jag trodde ända tills jag såg vad som stod på schemat på nästa löppass på söndag...
[...]12-15 min jogg[...]..... help...

En rosa vår på gymmet till mötes

Hittade mig ett par snygga innedojs till gymträningen och de var inte så fasligt dyra heller. Men det bästa är att de har en coooool rosa rand vid sulan. Snacka om att de kommer matcha mina snygga nya träningsbyxor också ;).



Watch out! Here comes "the färgklick"!

Solblåsigt väder = milen kommer gå långsammare idag...

Veckan har startat på härligt sätt :) Solen har till slut kommit fram mellan molnen men det blåser en del, vilket drar ner väderbetyget något :P. Har precis avklarat måndagens obligatoriska träning, 60 minuters hemmastyrketräning, och nu blir det skolarbete fram till lunch. Sen blir det samma lunch som jag fixade igår, himla gott var det ju :). Efteråt ska jag in en sväng till stan med <3 mobil som slutat funka.

Sen ska jag se om jag hittar ett par billiga innegympaskor som jag kan ha på gymmet. Nu under vintern har jag haft mina löparskor där men då löparsäsongen drar igång igen så behöver jag dem ute. Pallar inte tvätta av dem var gång jag ska till gymmet ju så lika bra med ett par bestämda gymskor. De behöver ju inte vara så speciellt bra eller så heller utan bara gympaskor för innebruk. Hur som helst...

När jag kommer hem sen så ska jag försöka ut och gå min milsrunda :). Dagens träning var egentligen bara styrketräningen men är det fint väder så gäller det att passa på och är man dessutom sugen så bara att köra på't :).

Frukosten idag var 2 kokta ägg och en smoothie på banan, hallon och lättfil. Mättande och gott :). Sen nu efter träningen blev det en proteinshake. Ska nog försöka lägga milsrundan så pass lägligt att jag kan gå in och äta middag senast en halvtimme efter jag kommit i mål. Man ska ju äta senast en timme efter träning och det kan jag nog hålla ikväll :).

Träning vecka 11

Antal minuter: 517
Minuter per dag i snitt: 86 min (hade vilodag i tisdags och räknar inte in den således)


Ojoj, snacka om att konditionsträningen har övertaget denna veckan... Det var länge sedan jag bara hade 30 minuter styrka när jag hade så mycket träning en vecka.

På det träningsschemat jag lagt upp kommer styrkan ligga på 60minuterspass på måndagar, onsdagar och fredagar. Så kommer ändå komma upp i 180 minuter i veckan. Ganska lagom. Sen kommer det vara ca 100 minuter löpträning och ett valfritt pass på torsdagen. Och så ska jag försöka gå min milsrunda ett par ggr i veckan också. Lördagarna (min vilodag) kommer bli helt underbar.. :)


Dolce far niente ;)

Dagens lunch blev en riktig höjdare :) Jag tänkte att nu ska jag vara duktig och inte äta något onödigt eller onyttigt utan det ska vara en bra blandning och gärna från de olika delarna av kostcirkeln. Inspirerades också av en scen i Eat Pray Love (hittar tyvärr inte den på youtube) där Julia Roberts lagar sin egen italienska lunch på dolce far nientesätt (the pleasure of doing nothing). Försökte ha samma känsla, att det ska vara en lugn och njutfull stund att äta sin lunch, inte något man ska stressa i sig mellan olika aktiviteter. 

 

Är verkligen impad av mig själv som kom på det ;). Speciellt kombinationen sparris+skinka+dippan var huuur god som helst:)!. Det tar vi en långpromenad på :). Sen hämta upp tvätten och så plugga igen.


Löpning när dimman lättar

Blev en runda på 4,84 km nu på morgonen. Vart himla mysigt väder ute, ingen sol eller så men skönt att springa precis då dimman lättar och det är sådär svalt och friskt. Kände från början att jag(trots vinterns ihärdiga, och ibland galna, crosstrainande) var långt ifrån förra sommarens löpform. Det var tyngre, långsammare och jobbigare än jag mindes :(.

Rundan går det mesta på asfalt vilket jag upptäckte var en missräkning från min sida. Detta, plus ovanan, gjorde att det inte dröjde länge innen jag fick kramp i hålfoten, lite ont i knäet och i framsidan av vaden (precis ovanför foten). Jej... Aja, i takt med att jag blev varmare så kom jag även in i skogen på en himla mjuk och skön stig där jag inte hade ont, började med en liten nerförsbacke och orkade springa riktigt långt. Ska nog försöka springa mina löpträningspass i skogen tror jag. Mycket skonsammare, mysigare och så orkar jag som sagt mer. Upptäckte dessutom att jag inte hade så mycket problem med andningen som förra året. Kunde utan problem ta flera djupa andetag i följd. Om det beror på att min kondis är bättre eller att pollensäsongen inte dragit igång än (vet ju fortfarande inte vad förra årets andningsproblem berodde på) det vet jag inte men det lär väl visa sig...

Nu står äggen på kokning för frukosten och sen blir det pluggande. Har tvättid klockan tolv och ska iväg vid halv fem men annars är det boende framför datorns som gäller. Nästa vecka har jag en känsla kommer bli stressig så lika bra att få en del gjort redan idag.

Inför Hundra grumma dagar 2.0

På onsdag drar 100 grymma dagar 2.0 igång och här är mina före-bilder och mina mål.

Före 100 grymma dagar 2.0



 

Usch jag hatar dessa bilder. Började nästan grina när jag såg hur stor min rumpa var. Bakifrån ser man verkligen "päronformen" som jag inte alls är nöjd med :(. Blir att försöka forma om det till typ den timglasform man kan ana framifrån istället.

Vikt: 82,5 kg

Mått
Bröst: 103 cm
Midja: 84 cm
Buk: 94 cm
Stuss: 108 cm
Överarmar: 36 cm
Lår: 66 cm

Kondition
5 km löpning(4,84): 40 min 22 sek

Kommer ha mina invägningar var 10 dag ungefär för att se hur jag ligger i fas med min plan.

MINA MÅL

Viktmässigt

Jag har gått ner 10 kg (blir i snitt 1 kg på 10 dagar) till den 30 juni

Kroppsmässigt

Jag har tappat 5 cm på varje ställe jag mätt (det vill säga 30 cm över hela kroppen)

Jag har fått bort mycket av det överflödiga fettet och skinnet och istället fått synligare muskler. Speciellt på armar och ben.

Konditionsmässigt

Jag kan springa/jogga 5 km utan uppehåll.


HUR JAG SKA UPPNÅ MINA MÅL

Det viktmässiga

Genom att fortsätta älska träning

Genom att äta bra och undvika all form av småätande (5 mål mat om dagen, mer frukt och grönt)

Genom att låta sockret vara ett absolut minimum!

Genom att blanda styrka och cardio på ett bra sätt

De kroppsliga

Genom att blanda olika former av styrketräning

Genom att ta i så jag svettas och nästan ramlar omkull efter varje

Genom att göra det till en vana att dricka en proteindryck (muskelåterhämtning) efter varje styrketräningspass

Genom att lägga in utfall i mina promenader (i skogen där man inte syns :))

Konditionsmässigt

Genom att först följa Vår Rusets uppsatta träningsmodell inför vår ruset (2 maj) och sedan försöka jogga 5 km, eller längre, minst 2 ggr i veckan.

Genom att blanda långdistans med intervaller och backträning



Invägning

Anledningen till att jag har min invägning redan idag istället för på måndag är för att jag håller på och sätter mina mål och fixar mina före-bilder och mått och vikt inför 100 Grymma Dagar som drar igång på onsdag. Mina mål och det kommer upp strax efter detta inlägget.

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68,0 kg

Nuvarande vikt: 82,5 kg
Viktförändring: - 0,7 kg
Viktnedgång totalt: 28,7 kg
 
BMI-nedgång: 10,4

Kvar till mål 3: 2,6 kg
Kvar till målvikt: 14,5 kg

Är supersupernöjd med min invägning. Senast jag hade (officiell) invägning var 27 februari och efter det så var det första veckan som maten och träningen funkade helt men sen blev det lite obalans där...på båda fronter. Så att jag ändå lyckats gå ner 0,7 på den tiden är jag så himla glad över. Denna veckans träning kom liksom inte igång ordentligt förrän i onsdags typ men nu är jag igång :).

Hemmalyxet...ute :)



Dagens hemmalyx kommer faktiskt inte att utspela sig här hemma. Näpp, har redan varit ute på två promenader idag och det är ju hur skönt väder som helst! Var nästan för varmt i vårjackan. Är i alla fall supersugen på att gå ut en runda till ikväll. Jag och mamma har redan bokat promenaddejt vid 6-7tiden så ska göra i ordning en långrunda på funbeat som vi kan gå. Typ upp emot en mil. Det finns nog inte mycket som slår ens inre niceiga känsla mer just nu än en lång vårpromenad i solen och värmen :)

*15 min later*


En runda på 9,76 km :). Får se hur den tas emot ;). Får kanske skippa bitarna i skogen i slutet av rundan då vi kommer gå då det är mörkt ikväll och jag inte vill ha sällskap av grisarna :P. Men det blir nog en rejäl runda iaf, får bara se till att komma ihåg den med men bara man minns på't ungefär så är det ju ok :) Får bli lite extra kringelikrokar om man skulle fattas någon kilometer på slutet.


Dagens dilemman

Dagen har bestått av flera val. Både lätta och svåra och stora och små. En del blev kanske inte de bästa jag gjort men vägde upp dem genom att inte göra dem "så illa det gick".

Bra val:

  • Till första mellanmålet ignorerade jag suget efter en fralla och tog ett äpple och kokt ägg istället.
  •  Till middag gjorde jag inte en hel portion risotto utan typ 3/4 av en portion och jag slängde dessutom i knappt 2 dl gröna ärtor.
  • Jag gick inte snabbt på min powerwalk men jag gick med kraft i stegen och vägrade låta tröttheten ta överhanden.
  • På ungdomsgruppen ikväll åt jag visserligen lite glass till fruktsalladen MEN jag tog ingen grädde till också.

Dåliga val...(som man helst inte vill berätta om):

  • Åt både en liten fralla och knäckebröd till middagen

Imorgon blir det gymmet, plugg och promenad. Ska verkligen försöka att göra bara(eller iaf låta de allra flesta av dem bli) bra val.


Every day is a struggle...

Nu känner jag att jag är på väg att tappa greppet. Eller rättare sagt, igår kände jag det. Kan vara att en vecka med mindre träning drog fram lite småätande igen. Inget snask i stora mängder men tillräckligt för att jag kände det blnkade och tjöt varningslampor och larm. Så igår kväll när jag lagt mig kom jag underfund med en sak.

Varje dag är en kamp. En kamp emot fel val mot rätt val. De lätta mot de svåra. Varje kväll kan jag vara supernöjd med hur dagen har gått men då jag vaknar nästa morgon igen är det dags att börja om på nytt igen. Det är nästan som att all beslutsamhet försvinner under natten och så får jag kämpa för den på morgonen igen. Varje dag är, i detta fall, oberoende av morgondagen och gårdagen.

Även om jag har tränat bra igår och ätit bra igår så finns det ingen garanti för att det kommer att gå lika bra idag och imorgon.

När då alla moment ska gå ihop. När frukosten ska göras i ordningkan jag välja om jag vill äta en massa mackor eller två ägg och lite fil. Jag kan välja om jag överhuvudtaget vill äta frukost eller inte. Likadant gäller det vid lunch, middag och mellanmålen. Ska jag äta frukt eller godis? Ska jag äta med eller utan grönsaker?

Och så likadant när det gäller träningen. Jag kan välja om jag vill ta det lugnt och bara ta en vanlig promenad eller en rask powerwalk upp och ner i backar och skogen.

Jag har verkligen försökt att bestämma mig nu. Bestämma mig för att göra det bästa av varje dag. Att göra rätt val till alla måltider och göra rätt val till träningen varje dag.

För att jag varje dag ska känna att jag gör allt jag kan och inte ger upp.


Kul grej på gång :)

Okej nu är det roliga saker på gång :). Allt är inte helt klart än så berättar mer i nästa vecka då det förhoppningsvis ska vara fix och färdigt.

Igår hade jag Zelected by Houseparty med lite vänner hemma i huset. Det var väldigt trevligt och mysigt. Beställde tre olika kuddfodral, tre olika ljuslyktor och en löpare. Blir nog himla fint när det kommer hit :).

Idag hade jag tänkt åka in till gymmet men var så himla trött när jag vakna och hade verkligen ingen lust att åka dit. Får bli två promenader i solen istället, blir nog himla mysigt väder idag. Så ska ut med mamma nu klockan tio, sen hem och plugga och sen ut och gå en sväng på eftermiddagen också. Får bli gymmet imorgon istället.

Nej, nu blir det ett litet mellis i form av clementine och banan(börjat bygga mina mellanmål av mer frukt nu istället, känns fräschare) och sen ut och gå.

Träning vecka 10

Snacka om skillnad... Från 807 minuter förra veckan till 341 denna... MItt dagssnitt sjunker drastiskt :(


Denna veckan har det blivit promenader och powerwalks men imorgon blir det dags för gymmet igen. Morgondagen blir riktigt lång och kan tänka mig att jag lär behöva den sovmorgonen jag kan ta mig på tisdag.

Först ska jag in på gymmet från typ 11-12.30 (tar inte så långt och tufft imorgon så jag inte chockar mig för myket och blir sjuk igen). Sen blir det lunch och så studieträff klockan 14. Sen får vi se hur länge vi håller på men det blir i alla fall middag på, antagligen, subway, för sen är det hemgrupp med lite kompisar 19.30-ca 22.00. Som sagt...kommer nog bli gaanska så trött av det menmen, sånt får man ta :)

Soliga söndag

Dagen har börjat helt okej faktiskt. Programmeringen har, om än inte gått helt problemfritt, inte givit mig gråa här än så länge. Sen skiner solen hur fint som helst så blir nog en mysig dag och promenad senare.

Har egentligen invägning imorgon men inte bestämt mig om jag ska ta den eller vänta en vecka. Har ju inte kunnat vara på gymmet och träna denna veckan eftersom jag varit förkyld (igen!). Dessutom var vi på kalas igår och jag valde att njuta och unna mig både lite kakor och tårta. Inte i överflöd. Ingen impuls. Inget dåligt samvete. Men ändå... Det hade ju gått bra på vågen i måndags så tror jag låter det stå och skjuter på invägningen en vecka...

Veckan som kommer har jag nämligen planerat att lägga in 4 pass på gymmet (kanske lite lättare i början eftersom jag inte är helt frisk än). Det blir måndag, onsdag, fredag och söndag. Så kommer jag nog försöka ha det så varannan vecka och så varannan ligger de på tisdag, torsdag och lördag. På så sätt kan jag utnyttja det till max. Imorgon blir det nog som sagt inte så långt. Kanske 60 styrka och 15-20 min på crosstrainern.

Aja, nu ska jag gosa lite med <3 och sen blir det ut och gå :)

Helmysig dag i Halmstad



Har varit uppe i Halmstad en sväng på kalas för farmor. Blev en härlig promenad bland annat längs stranden. Tog även upp en språngmarsch efter brorsan då han slängt i en sten i bäcken som skvätt vatten upp på mina byxor. Full fart i sanden. Orkade mycket snabbare och längre än jag trodde så all crosstrainertid har lönat sig :). Grymt härligt. Blev mycket skratt fram och tillbaka :).






Nu blir det melodifestivalen för hela slanten. Hejar på Loreen och Molly. Blir väl inte helt förbaskad om Danny vinner men är inte så överväldigad av låten (och hans dansande pepparkaksgubbar) som förhandstippningarna vill liksom...

Imorgon blir det lite plugg, klippning av marsvinens klor och bakning inför mitt Zelected by Houseparty på tisdag kväll. Sen ska det tydligen bli supermys väder så blir en promenad med :) 

Kvällshemmalyx



Orkade inte åka in till stan innan idag så blev ingen ansiktsmask. Fick nöja mig med det jag hade hemma istället men det var helt okej det också.


Blev en chokladscrub, hårinpackning(Garnier Avocado), body butter (Mango Guava) och så OPI-nagellack efteråt. Ikväll blir det även mina Emma S. produkter innan läggdags.



Nu blir det en liten lugn stund till innan jag ska kolla lite på plugget. Insåg innan att där är lite som behöver fixas till och det känns inte alls kul att inte ha någon koll på det :(. Menmen, fixar jag inte det ikväll så har jag hela söndagen på mig också. Sen är det möte på måndag så blir avstämning där.

Ikväll blir det nog någon film i bakgrunden också. Får i alla fall försöka hitta något vis att slappna av på efter plugget, lär nog vara halvt hispig då nämligen...

Imorgon blir det upp till kalas för farmor med resten av familjen, kusin, och lite annan släkt. Blir nog trevligt, skulle ju vara fint väder imorgon också så blir nog en promenad längs med stranden :):). Har inte blivit någon träning alls idag så ena delen av mig har dåligt samvete och den andra inser att det nog är lite bra med i alla fall en dags vila per vecka...

Nä nu börjar jag bli småtrött...blir nog inte uppe så länge ikväll tror jag. Undrar hur man ska palla sitta med skolan ikväll. Kanske sparar jag det till söndag i alla fall. Känns inte så lönt att sitta med det nu när jag är trött. Risken är att frustrationen (och paniken?) blir något större då.

Plötsligt omkastat schema

Det blev lite omkastning i dagens alla aktiviteter för en stund sedan. Hade tänkt åka in till stan halv elva men av någon anledning går bussarna bara en gång i timmen (fem över prick) runt lunch. Blev i alla fall en sväng ner till affären och hälsa på <3 på hans praktik och köpa en fin, gul påskkaktus (novemberkaktus) som jag ska sätta fram när det är städat färdigt. Har redan en rödrosa sådan som har hållt i två år och är väldigt fin och tålig som blommar just nu, superfina blommor.
 



Hade ju tänkt tvätta idag också och den tid som fanns kvar idag var den 12-16 så var lika bra att jag inte kom in till stan. Så nu blir det att städa helt färdigt och vädra ut och sen kan jag åka in till stan fyra och vara helt färdig så jag bara kan ta kvällen ledig sen.

33 minuter till godo igår kväll

Jag fick till slut lämnat in uppgiften i Grafisk Design i tid och måste nog säga att jag blev ganska nöjd med den också. Det återstår bara att se om lärarna också anser att den är okej.... Jag hade i alla fall hela 33 minuter till godo ;). Var länge sedan jag sa att jag skulle sitta ända till deadline och faktiskt gjorde det så tycker att jag vart väldigt ambitiös igår :).

Idag ville jag sova länge och gick inte upp förrän halv nio, himla skönt. Idag blir det att fortsätta städandet som avbröts i och med plugget igår. Har buren, köket och golvtorkning kvar. Sedan ska jag försöka hitta en tvättid idag också så precis allt är färdigt innan helgen börjar. Det hade varit himla skönt. Att ha en söndag (för ska iväg imorgon) då jag Inte behöver städa eller tvätta.

Om jag fixar all städning ikväll blir det lite hemmalyxtid ikväll. Ska in en snabb sväng till stan nu på förmiddagen så ska sticka inom HM och köpa ett par varma ansiktsmasker och så blir det ett bad, lite chokladscrub och sådant :). Blir hemmahamburgare till middag ikväll också. Lovely :)

Nu blir det lite tv, sen stan, lunch, städa, promenad och tvätta. Lång dag men så härligt när den är slut och helgen kommer :)

Kanske blir du inte ditt riktiga jag förrän du genomgått en förändring

Kom att tänka på texten jag skrev igår (den om förändring) när jag var ute och gick ikväll och kom på en utveckling av den. Även om man det finns något man känner att man skulle kunna förändra för att må bättre så är det inte säkert att man vill eller orkar.

För att ta ett eget exempel.
Jag ansåg ju att jag inte hade så många vänner eftersom jag var tjock/ful. Istället för att då söka andra vänner så valde jag att gnälla på det. Jaha, men någon kanske säger nu, du hade väl bara kunnat bli smal så hade du fått vänner. Nja, inte riktigt så enkelt var det. Kanske i teorin men inte i praktiken.

En annan kanske påpekar att "det finns personer som ska tycka om dig för den du är hur du än ser ut." Det kan stämma till viss del.

Men tänk om den personen i det tjocka skalet inte var jag på riktigt då? Då finns det ju en anledning att ändra mig, för att hitta mig själv och dessutom låta andra personer lära känna den riktiga jag.

Kruxet är dock att jag ju inte innan jag började träna och gå ner visste att jag skulle hitta det riktiga jag. Kanske trodde jag att den jag var då var den riktiga jag. När jag ser på gamla bilder från för ett par år sedan kan jag dock tvivla på min egen förmåga. Hur kunde jag tro att det var den personen jag var? Ska man inte älska sig själv? Jag kan väl verkligen inte ha älskat den personen jag var där?

Och i så fall kunde jag ju inte förvänta mig att någon annan skulle göra det heller.

Så om man, som jag skrev igår, kan finna en faktor i sitt liv som man skulle vilja förändra. En faktor som, vid förändring, kan ändra hela din personlighet (som den till viss del gjorde i mitt fall) så bör du vara på din vakt.

Det kan bli helt fantastiskt:)

Paus i plugget med städning och högljudd film

Sådär då vart skypemötet avklarat och det ser än så länge ljust ut på pluggfronten där. Angående grafiska uppgiften så fick jag i morse feedback från läraren där det stod att allt var rörigt och att sidhuvudet var för oseriöst etc etc. Det kan sammanfattas i hennes mening "jag föreslår att du börjar med ett tomt dokument och ett nytt koncept.". Eh okej...är den här läraren i fråga medveten om att vi ska lämna in uppgiften ikväll?!?! Inte bara ska jag ta fram nya förslag utan även skriva om dem.  Blev grymt irriterad men har nu fått fram nya idéer som jag ritat upp. Nu är det då bara skrivandet kvar...huh.

Nu har jag dock suttit och plugget sen lunch så tar en timmes paus typ och städar i köket. Blev helt klar med rummet innan så nu bara köket och badrummet kvar. Under tiden kör jag i en film på hög volym ;). Dagens film blir Valentines Day med bland annat Jennifer Garner, Patrick Dempsey, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Anne Hathaway m.fl. I stil med Love Actually är det en riktig feel-goodfilm som kretsar kring en viss högtid och människornas förberedelse/upplevelse av den. Och precis som i Love Actually så hänger alla människorna ihop på något vis. I detta fallet är det (såklart) Alla hjärtans dag som utspelar sig i Los Angeles.


Snö nu igen :( bra man har massa att göra hemma då

Tanken var att jag skulle sova så länge jag behövde idag. Jag ska ingenstans och ska i stort sett bara sitta hemma och plugga och sen ut och gå en sväng. Såklart kunde jag ju inte sova längre än vanligt, typ 7, halv 8. <3 anser att det beror på att jag är stressad men jag påpekar bestämt att det beror på min förkylning... vet dock inte riktigt vad jag ska tro. Menmen, lär väl vara trött om en timme så får gå och lägga mig igen då.

Nu har dessutom snön kommit tillbaka, om än bara för ett par dagar. Så vårkänslorna har falnat enormt på bara en timme. Blir nog ingen lång promenad sen. Om inte solen kommer fram då så det iaf blir liite mysigt.  Å andra sidan kan man passa på att dona lite hemma när jag ändå ska vara hemma hela dagen. Blir att diska och städa och kanske tvätta ikväll med. Skulle nog varit himla skönt att få det rent och snyggt. Ska nog passa på att plantera om en blomma också och vädra ut ordentligt. 

Annars blir det att göra färdigt uppgift 3 av 5 i grafisk design då den ska lämnas in ikväll. Sen är det skypemöte om programmeringsuppgiften också. Det kändes bra med det i måndags så hoppas att vi får det att funka. 

Aja, nu blir det att börja röja lite disk och sen plantera om blomman och sen... hm bäst jag tar fram mitt postit-block... 

Dagen i bilder



Inköpt Body scrub, Body wash och Body Lotion från Emma S. (grapefruit).



Min egengjorda müsli med ugnsrostade havregryn (i honung), russin och hackade torkade aprikoser och cashewnötter. Mumma!



Och så en liten promenad med mamma i skogen. Blev ca 1 timme och 15 minuter, helt ok :)


I eftermiddag blir det lite plugg, grafisk design och så iväg och vara barnvakt ikväll. Ska nog ta ner mina hantlar och träna armmuskler också. Tar nog sovmorgon imorgon... hur trött som helst redan.


Egen müsli :)

Var inne en sväng i stan i förmiddags och köpte lite produkter från Emma S. Mina krämer och ansiktstvätten börjar bli lite gamla nu och ville dessutom satsa på ett och samma märke. Så nu har jag eye makeup-remover, scrub, tvål och lotion.

Nu har jag dessutom gjort lite egen müsli :). Måste säga att det blev mycket gott. Första plåten havregryn blev dock liite bränd så fick göra en till, segt nog. Menmen.


Havregryn, honung, russin, hackade torkade aprikoser och hackade naturella cashewnötter :)

Nu blir det en promenad på en dryg timme skulle jag tro. Väl hemma igen blir det mer plugg.

Att. Bli. Lycklig.

Ibland kan jag komma att tänka på att det finns så många fler anledningar att vilja förändra sitt liv förutom övervikt och matmissbruk. Det kan vara att man är workaholic, alkoholist, rökare, narkotikamissbrukare, shopaholic eller liknande. Det som är gemensamt är väl i alla fall önskan att må bättre.

Att. Bli. Lycklig.

Det behöver inte ens vara stora problem man har utan små, små saker som kliar i ögat och försvårar att ens liv kan levas fullt ut och oproblematiskt.

Alla kan nog leta upp en liten faktor i livet som man kan tänka "om inte..." om. Förr handlade det för mig om min vikt. Det mesta kretsade kring min vikt och mitt utseende. Jag hade en förmåga att koppla allt och skylla allt, även fast det ibland var ogrundat, på min övervikt. "Hade jag inte varit så tjock hade kanske flera velat vara vän med mig och då hade jag mått bättre." "Hade jag inte varit så tjock hade jag orkat mer." "Hade jag inte ätit så mycket chips hade mina bröst varit mindre." Tja so on and so on it continues.

Förra året, istället för att fortsätta skylla på min vikt och anse att det var orsaken till allt som skett mig, valde jag att försöka göra något åt det. Ordna upp alla de dåliga grejer som jag tyckte var orsaken till problemen. I takt med att jag började träna och ta tag i mitt liv så insåg jag mer och mer vem jag var. Jag insåg dessutom att de orsaker (som kanske var sanna vid den tiden, det får jag aldrig veta) mer och mer började försvinna men samtidigt inte spelade så stor roll längre. Det som spelade roll nu var vilken person jag var just i nuet och vem jag blev.

Så istället för att gnälla på det liv jag levde och inte gillade så valde jag att förbättra det. Jag ville verkligen må bra.

Bli. Lycklig.

Sedan är jag inte helt lycklig än men jag är på god väg. Vem det än gäller och vad det än gäller så är det det saken gäller. Vill man verkligen må bättre så finns den första förutsättningen. Viljan och motivationen. Sedan är man beroende av att andra stöttar och peppar en. Men samtidigt måste man tro på sig själv. Gör man inte det så gör ingen annan det heller. Vill man så har man motivationen. Får man stöttning och om folk tror på en så har man "skyddsmuren" ifall det skulle bli svårt. Men möjligheten att bli det är stor.

Lycklig.

Det blir sällan som man tänkt sig...

I morse var jag mer pepp än på länge när jag skulle åka in till gymmet. Tänkte att kanske kan jag köra ett lika hårt pass som i lördags. Ha! Jag tror minsann att min kropp driver med mig! Minns dessutom att en av anledningarna till att mars skulle bli bättre än februari träningsmässigt var för att Jag.Nu.Haft.Min.Vårförkylning. Hrmpf!

Redan i början av passet kände jag att det var något som inte stämde. För det första kände jag redan efter en kvart att jag behövde snyta mig igen. Det var däremot då jag skulle göra mina gående och stående utfall med hantlar som det satte stopp. Jag genoförde dem men musklerna var hur trötta som helst. Trodde jag skulle säcka ihop. Och visst ska man bli varm och svettig när man tränar men inte "febervarm" (nej jag har ingen feber btw) och kallsvettig. Aja, det var lika bra att avbryta passet efter 30 minuter.

Där fick jag för jag hade planerat hålla lika högt tempo som förra veckan. Aja kanske behöver min kropp lite vila nu bara. Ibland brukar jag, efter en tuff träningsvecka, automatiskt ha en lugnare vecka och vissa gånger har jag till och med gått ner mer på viloveckan. Vi får se helt enkelt. Det blir i alla fall en promenadvecka för mig fram till söndag. Något annat orkar jag inte med.

Nu blir det (på älsklingens order) ett supervarmt bad och sen någon thaikycklinglunch (400 kcal...lite för mycket visserligen) med chili. Hett hett hett!

Ibland vill man lyxa till vardagen lite

Då tar man en runda till affären och köper hårfärg :). Det hade börjat synas liiter för mycket utväxt i mina slingor nu och tyckte det var dags för en uppfräschning till vårens första dagar.

Före


Efter

Aja, nu är det nog snart dags att lägga sig. Blir in till gymmet imorgon igen ju, tidigt... Får se hur länge jag pallar imorgon men blir nog en två timmar typ.

Träning vecka 9



Hela 809 minuter!!!! Fy fasen vad jag är grym. Blev ett snitt på 1 timme och 55 minuter per dag. Inte konstigt att jag är helt slut nu bara... Hade dessutom en smyginvägning i morse också och det gick himla bra :). Kan jag fortsätta såhär nästa vecka så kan invägningen den 12 mars bli riktigt bra.

Var så mysigt att se på Vasaloppet idag förresten. Verkar var en så grym atmosfär där. Hoppas verkligen jag kan vara med på Tjejvasan nästa år, som tanken är, så att jag kan få känna av den atmosfären. På tal om det så börjar det snart bli dags att anmäla sig till Vår ruset och Tjejmilen. Får kolla på det i veckan...

Nu blir det dags att fixa till lite plugg, när äntligen internet funkar igen. Sen i veckan mer och mer plugg, lite grafisk design och så programmeringen. Träningen blir full fart nästa vecka också. Kommer nog inte upp i 800 minuter kommande vecka menmen. Det blir nog bra i alla fall.


Mitt mantra: Trampa, trampa, trampa...

Ojoj, detta var nog det jobbigaste passet på gymmet någonsing. I alla fall om man tänker crosstrainern. Lyckades få upp ett bra tempo i de lågintensiva etapperna så jag märkte inte så mycket då jag ökade motståndet. I slutet vart jag så himla trött så det var bara på ren viljestyrka jag pallade hela programmet. Hade trampa, trampa, trampa som mantra i skallen hela tiden och såg, för första gången, mer på displayen och pulsmätaren än på tvn framför mig. 

Nu blir det lite skypemöte för plugget och sen lite mer plugg, promenad, mer plugg och så ungdomsgruppen ikväll. Känns som det kommer bli en bra dag, plus att det fina vädret skulle komma imorgon igen :).

Har ätit bra hela veckan än så länge och träningen går verkligen super just nu. Det bli en promenad varje dag (även mina gymdagar) och gympassen är en dröm (efteråt dock, innan har jag inte såå stor lust att gå dit ibland). Dessutom känner jag inte av något sockersug än så länge (har ju gått igenom en lång sockerfasta förra året så testat det innan liksom). Ska verkligen ha en bra mellaninvägning på måndag enligt mina beräkningar :).

Aja, nu blir det en flaska vatten och några sista minuters paus innan plugget drar igång.

RSS 2.0