Nypremiär i simbassängen men nygammal mindre baddräkt :)

Simmade 40 längder innan idag och det var nog en lagom sträcka att börja med efter ett så långt simuppehåll. Jag var nästan själv i bassängen också vilket var helt underbart. Undrar bara hur frustrerad jag blir om det bara är typ 2-3 till nästa vecka :P. Jag körde lite intervallträning och tog varannan längd lugnt och varanna (på hemväg) i högre fart och intensitet. Inbillar mig att det är bra (haha nej men jag har faktiskt läst att man inte bara ska simma på i samma lugna tempo hela tiden utan faktiskt utmana sig själv).

Fanns ingen tvättid imorgon så får tvätta först på lördag kväll...Lite segt menmen, då har jag typ hela dagen imorgon åt bara några grejer. Kan ägna förmiddagen åt att städa (det tar typ bara 1,5 timme att dra över hela lägenheten om man jobbar effektivt) och gå ut och gå två timmar. Sedan på eftermiddagen blir det pluggplugg och så åker jag in till gymmet strax efter 5. Ska gå på ett corepass vid sjutiden och ska göra min vanliga styrketräning innan dess också. Sen på kvällen blir det snack med Jennie om fredagens Ullaredsresa och koll över ekonomin och vad vi behöver.

Nej, nu blir det en riskaka och snart i säng.

Fullt upp ett par veckor framåt...

Suck, gårdagens besök i Ängelholm (och speciellt den långa bussresan dit) kändes totalt meningslöst. Det enda positiva var att jag fick träffa mormor några timmar men själva turen på sjukhuset gav mig ingenting.

Ryggspecialistläkare my ass! Det verkade som han trodde att eftersom jag inte hade så ont hela tiden nu så var diskbråcket på väg att försvinna. Det är bara det att jag hade precis lika "ont" den dagen jag gjorde magnetröntgen för tre veckor sedan och de bilderna sa ju till dem att jag hade stort diskbråck. Nästa gång jag ska in till en läkare angående min rygg så ska jag fasen säga att jag har konstant ont hela tiden för annars verkar de inte tro en eller ta en på allvar.

Suck aja, ska ringa sjukgymnast sen så jag kan bli av med skiten och börja springa någon gång.

Idag känns det iaf som det kommer bli bättre men hoppas inte för mycket då förra onsdagen blev en enda kaotisk röra. Aja, ska börj med att vara lite barnvakt igen åt min gosiga systerdotter :) Sedan blir det att ta mig och simma lite på Tivolibadet. Har inte varit där på flera månader så får se hur mycket jag orkar. Har nog flera timmar till godo där så ska passa på att ta ett bubbelbad och basta också. Lite qualitytime för mig själv helt enkelt :) Får hoppas där inte är för många skolungar som väsnas och stör bara :P

Sedan blir det en ca 25 minuters promenix ut till högskolan och veckans späxmöte :).

Fullt upp idag alltså men imorgon blir det minst lika mycket att göra. Tvätta, städa, gå 120 minuter, gymmet (vanlig styrka + eventuellt corepass) plus läsa skolbok. Sedan kolla över pengar och sådant till Ullared på fredag. Och på lördag blir det jobb och söndag färdigt med denna veckans plugg. Och så på måndag drar det igång och kör konstant med nästa veckas plugg...hm när ska jag ta en ledig dag och ta det lugnt..tja om någon månad eller så.. :P

H&M-fynd

Härligt när man har presentkort och inte behöver ha dåligt samvete för att göra av med pengarna på det :). Det var dessutom lite rea inne på H&M nu dessutom så fick 4 snygga tröjor för 200 kronor :).



Den blåa och den gula tröjan är mer löst sittande basplagg och den gråa är lite "glittrig", tajt och med en liknande halslinning som i min nya klänning. Har hört att jag ska ha v-ringade tröjor för det är tydligen avsmalnande och denna typen av v-ringning gillar jag för den smiter åt och formar under bysten också. Den randiga tröjan är helt klart min favorit :). Dels kostade den bara 50 spänn och dels är den i storlek 42 :)! Trodde verkligen inte den skulle passa men tog med den iaf för tyckte om den och den satt helt perfekt. Såg ju dessutom ganska smal och snygg ut från sidan i provrummet, nice :) Gillar verkligen H&M nu när jag gått ner i storlekar och kan handla på den normala avdelningen. De har verkligen bra basplagg och sånt (haha, nej jag har inte betalt för att göra reklam för H&M).

En av anledningarna till att jag ville gå ner var ju faktiskt för jag ville kunna handla på de vanliga avdelningarna och slippa gå till plus-storlekarna var jag än var. Jag tyckte verkligen inte om det då jag aldrig hittade något snyggt där och enligt mig fanns det bara "tant-kläder" där. Men visst är det svårt att göra "snygga" kläder till större människor. De kanske inte ser så bra ut i tajta tröjor etc etc men jag kände mig faktiskt lite diskriminerad där. Bara för att jag inte hade snygga former så ville jag inte ha formlösa och osmickrande kläder.
Hur som helst :). Nu har jag ju faktiskt minskat så mycket att jag kan handla kläder med glädje igen, det har jag nog aldrig kunnat. Så ett av mina stora mål är uppnådda. Att kunna handla bland de vanliga storlekarna :)

Nu är det superhärligt väder ute så hade tänkt gå ut och gå en sväng men är hur trött som helst så får se...Kanske sparar rundan till ikväll.

Gymmet gick jättebra innan förresten. Kunde öka en av armmaskinerna från 125 lbs till 140 lbs :)


Invägning vecka 39

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68,0 kg

Nuvarande vikt: 87,5 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,4 kg
Viktnedgång totalt: 23,7 kg

BMI-nedgång totalt: 8,6

Kvar till mål 3: 7,6 kg
Kvar till målvikt: 19,5 kg

Jag har märkt att ju mer man har gått ner redan ju mindre veckosiffror nöjer man sig med. Visst hade jag velat gått ner mer denna veckan men jag är helnöjd med 4 hekto och väntar mig inga kilosnedgångar längre. Inte just nu iaf för nu känns det som jag står mittemellan två bra perioder och har hamnat i en mellanperiod.

Träningen gick ju väldigt bra förra veckan och maten gick hyfsat bra. Hade ju ett litet bakslag i onsdags och i fredags bakade jag päronkaka, i lördags var jag hos en kompis och åt rabarberpaj och igår kom delar av Mathias familj upp med våra fåglar och då bjöd jag på glass och kex så...ja det är skönt att ha gått ner överhuvudtaget.

Denna veckan kan jag inte komma på något tillfälle som jag har att äta dumt så det ska nog gå bättre denna vecka. Plus att jag ska försöka variera träningen lite och gå och simma en gång i veckan också. Då har jag simning, styrketräning på gym, promenad och powerwalk som träningsformer. Lagom varierat just nu iaf.

Idag blir det en sväng in på gymmet :) Sen framkalla lite foton från Studio och sedan har jag ett presentkort på H&M så blir lite shopping där också. Så när jag kommer hem blir det lunch och så en timmespromenad innan jag pluggar resten av eftermiddagen.

Och härligt väder ser det ut att bli också :)


Träning vecka 38



Så ska vi se hur det står till på vågen imorgon då. Hade ju planerat in 500 minuters träning men det blev ju "bara" 425 minuter pga att långrundan blev 1h och 40 min istället för 2 timmar och idag blev det inget powerwalk eftersom jag haft lite ont i magen. Men det blev himla bra med träningen när jag fick den planerad i förväg.

Nästa veckas träning:
Måndag: Styrketräning (40 min) + Promenad (60 min)
Tisdag: Promenad (60 min)
Onsdag: Simning (60 min) + Promenad (30 min)
Torsdag: Promenad (120 min)
Fredag: Styrketräning (40 min) + Promenad (60 min)
Lördag: Träningsledigt
Söndag: Hemmastyrketräning (30 minuter) + Power Walk (30 min)

Sammanlagd träningstid: 530 minuter


Långrunda = 1,5-2 timmar (dagens blev 1h och 40 min)

Nja att säga att promenaden idag blev två timmar stämmer inte riktigt då den "bara" blev 1 timme och 40 minuter men det är helt okej ändå känner jag :). Säger jag två timmar betyder det långpromenad och en långpromenad är mellan 1 ½ -2 timmar lång. Det blev bra väder till slut att gå ut och gå i iaf även om det blåste trist och duggregnade oroväckande efter en halvtimme.

Nu har jag fått ätit min lunch också och ska lägga mig och vila en sväng. Man blir himla trött av massa frisk luft ju :P. Sedan blir det att gå ner och handla lite granna och sedan bara ta det lugnt och läsa resten av dagen. Imorgon blir det en sväng till en kompis och därför har jag satt träningsledigt. Man måste ju ha någon återhämtningsdag i veckan också. På söndag blir det bara en rask 30minuterspromenad och 30 minuters styrketräning här hemma. Inget som tar speciellt mycket tid eller är så ansträngande men mest för att lugna mitt dåliga samvete för att annars ha hållit mig stilla hela helgen. Jag måste i alla fall träna lite varje helg, annars har jag en orolig klump i magen på måndagens invägning för att jag inte alls tränat bra:P och den klumpen väger säkert lite granna den med :P ;).

Aja, svara på lite wordfeuds och sedan vila en sväng.

Två kaotiska dagar

Det har varit två kaotiska dagar verkligen!

Igår var det tänkt att vi skulle ha studieträff ute på Högskolan mellan halv elva och tre men eftersom jag var barnvakt åt min systerdotter på förmiddagen skulle jag inte kunna komma förrän halv ett typ. Så när jag sitter på bussen in och kollar mailen så ser jag att det blivit bestämt att vi inte ska ha någon studieträff iaf för det var så få som kunde...jaha... då hade jag alltså 3,5 timme inne i stan och inte någonting att göra innan jag skulle på späx klockan 4.

Späxet höll också på att skita sig igår då vi blev tvugna att gå ut från kåren efter typ en kvart då vi inte kunde larma själva och de som var där och kunde ville gå hem. Vi hängde ett tag i en studentkorridor och hade trevligt iaf så det löste sig.

Idag åkte jag in tidigt till gymmet och det gick väldigt bra där. Satt och kollade mina träningstabeller och räknade ut hur mycket jag ökat mina vikter sedan jag började träna där (30 juni). Jag märkte att jag i snitt ökat mina vikter med 47 lbs (vilket är strax över 20 kilo tror jag) vilket jag tycker är väldigt bra :).

Har de senaste tre gympassen lagt till två maskiner för tricepsen också och fy vad jag satt och skakade i mina armar när jag stretchade. Gick knappt att skriva ner och räkna ut snittet för armarna var helt borta. Det tar jag som något bra dock, visar ju att de tränats :).

Efter träningen gick jag och jobbade 4 timmar. Hjälp, vi drunknar snart i alla Halloweenkartonger och varor i affären alltså. Hur mycket som helst att prisa och packa upp (eller skicka ner på lagret eftersom det ändå är en månad kvar till Halloween). Men kul när man vet precis vad man ska ta sig till iaf :)

Idag fick jag också en snygg gul (älskar gula tröjor :)) t-shirt som jag köpt av Benita(www.iaatc.se) på tradera. Den passar perfekt och är supersnygg :).

Aja, nu blir det dags att gå ner och tvätta lite. Sedan min timmespromenad i solen :)

Invägning vecka 38

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 87,9 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0 kg
Viktnedgång totalt: 23,3 kg

BMI-nedgång totalt: 8,4

Kvar till mål 3: 8,0 kg
Kvar till målvikt: 19,9 kg


Puh...Jag trodde verkligen inte att jag skulle stå kvar på den vikten idag. Smygvägde mig igår morse nämligen och då var det inte alls det resultatet men vätskeskillnader i kombination med ettrig power walk från Lågebro (och utifrån Biltema) antar jag hjälpte enormt mycket. Jag skötte maten helt okej förra veckan med undantag av lite för mycket hemmapoppade popcorn..:P Oh ja popcorn är det nyttigaste godiset men det innebär tyvärr inte att man kan äta mängder av det bara för det :(

Denna veckan ska jag testa en "ny" diet och så hur vikten slår ut av det. Jag ska byta ut frukosten mot en nutrilette pulvershake + ett hårdkokt ägg och lunchen blir en nutrilette kycklingpulversoppa. Sedan middagen äter jag som vanligt. Låter kanske inte så jättegott med "pulver" men har testat lite förr och det är inte fy skam faktiskt. Jag testade typ denna dieten i höstas men pga olika omständigheter kunde jag aldrig komma in i den och testa den till denna nivån som jag hade önskat. Därför gör jag ett nytt försök nu och ser hur det går. Minns att jag gick ner en del av det i höstas (som jag sedan gick upp igen av diverse anledningar) och då brukade jag ändå inte dieten så mycket så jag har goda förhoppningar att jag med hjälp av den dieten + mina 500 planerade minuters träning ska få bra utslag på vågen på måndag :).

Ska bli himla skönt att komma ut och gå sen vid lunch, ser ut att bli riktigt härligt väder :)

Träning vecka 37



Det är lite retligt att det fattas 5 ynka minuter för att jag ska ha ett snitt på 60 minuters träning om dagen. Egentligen hade jag bara kunnat göra lite situps eller armhävningar nu så skulle det vara fixat men nej, pallar inte helt enkelt.

Idag var jag och Mathias en sväng inne på Biltema då han skulle köpa någon vajer och handtag till sin cykel. Det blev en sväng inom djuraffären i närheten också och lite smågodis till Sus och Dus bland annat. Sedan blev det raska kliv in till stan. Bussarna skulle inte gå till vår fördel så för att slippa vänta en timme i stan på nästa buss hem så gick vi skitsnabbt genom regnet och hann precis med bussen sen. All joggingträning har lönat sig upptäckte jag de sista 200 meterna :P;).

Nu är iaf jag hyfsat kall och mina strumpor är genomsura så blir nog ett bad till idag. Tog ett i förmiddags efter min 50 minuters morgonpromenad.

Har lagt upp träningen för nästkommande vecka nu också så jag har koll på det. Annars finns det en risk man skjuter på det liksom...

Måndag (ca 12.00): 60 minuters promenad
Tisdag (ca 8.45): 40 minuters styrketräning
Tisdag (ca 15.00): 60 minuters promenad
Onsdag (ca. 10.00): 60 minuters barnvagnspromenad
Torsdag (ca 8.45): 40 minuters styrketräning
Torsdag (ca 15.00): 60 minuters promenad
Fredag (ca 10.00): 120 minuters promenad (=död?)
Lördag: Ledig
Söndag: 30 minuters styrka hemma + 30 minuters promenad

Det blir en ihärdig träningsvecka verkligen men har inte så mycket i skolan just nu utan mest att läsa så kan ta mig tid till träning och frisk luft. Ska bli spännande på fredag då jag ska gå i 2 timmar men tror det ska gå bra. Så länge vädret är skönt kan man gå ett tag utan att det blir för jobbigt. Ska bara ha tillräckligt med fantasi för att komma på en bra runda också ;)


The Studio

Gårdagen på The Studio i Malmö var hur kul som helst. Först höll vi inte på att hitta dit dock...tänkte att det nog inte kunde vara så långt så vi kunde gå istället för att ta stadsbussen. När vi väl kom fram till vilket håll vi nog skulle gå på och sedan efter några minuter fick syn på tornet med var modet uppe :). Det tog dock 30 minuter att gå dit och det var lite knepigt att veta vart man skulle gå men fram kom vi :). Väl där var det väldigt trevligt. Vi blev alla tre fint sminkade och stylade i håret och fotograferingen kan man nog bara beskriva som galet kul!
  
Idag har jag börjat dagen med en timmespromenad i morgondimman. Hur härligt som helst men ganska kyligt så har lite ont i öronen, dags att inskaffa en snygg mössa snart kanske.. Det är nog det jag gillar mest med hösten. Att morgnarna är så himla ljusa och så mysigt med daggen/frosten som ligger överallt. Så på hösten har man inga problem att gå upp och ut och gå vid 7tiden och sedan gå in och äta en god, varm frukost.

Dagen lär nog spenderas framför datorn tror jag. Ska läsa ca 54 sidor pdf-fil och sedan kommentera det. Plus att jag har några korta små föreläsningar att lyssna på också. Så skönt att ha gjort sin promenad nu så man kan sitta och plugga och ta det lugnt resten av dagen.

Räknade ut innan att jag nu har tränat 325 minuter denna veckan. Vill ju ha i snitt en timme om dagen så måste upp i 420 minuter i så fall men med ett hemmastyrkepass ikväll och en timmespromenad imorgon så är det fixat :). Så svårt var det inte att komma upp i den mängden minuter denna veckan faktiskt. Gäller bara att få in träningen automatiskt. Med mitt plugg framför datorn så behöver jag automatiskt en ryggsträckarpaus efter ett par timmar så då passar det bra att gå ut och gå en sväng på lunchen.

Aja, snart frukost men först krypa tillbaka ner hos Mathias och få upp värmen lite.

Morgonstund har flum i mun

Det blir att åka in tidigt till gymmet idag. Ska äta lite frukost och sen hinna med bussen kvart i 8. Sedan blir det att ta det relativt lugnt resten av dagen med lite städning och tvätt och min lunchrunda på en timme såklart ;). Men är iaf skönt att veta jag inte behöver åka någonstans mer idag sen utan kan hålla mig hemma i värmen.

Regnar ute nu, lagom trist :(

Spänd inför imorgon, kommer nog bli skitkul och dessutom bra peppbilder att ha framme om självförtroendet skulle svikta någon vecka. Sedan har jag ju planer på att bli ännu mindre såklart men de bilder är bra att ha när man känner sig grymt ful. Nä, det är jag inte alls liksom.

Aja, nog flummat. Lika bra att äta lite frukost nu och sedan gymma.

Som att gå in i en vägg

Sådär, då vart dagens sysslor avklarade och det blir bara lite tv ikväll innan jag lägger mig. Det blåste knappt något alls i förmiddags så alla ställen kunde stå utanför affären som vanligt. Det var en himla massa lådor att packa upp och prismärka men det är bara bra för då har man något att göra, skönt :). Sedan var det ju massa roliga grejer med vilket inte gjorde saken sämre.

Efter jobbet tog jag en macka på subway och bestämde mig som sagt sedan för att trotsa blåsten, för nu hade det börjat ta i ordentligt, och gå ut till högskolan istället för att ta bussen. Alltså jisses! Det var som att gå in i en vägg vissa stunder...

Späxmötet på högskolan vart iaf väldigt kul så det kan nog bli roliga onsdagar framöver :)

Imorgon blir det in till gymmet på förmiddagen :) Hade egentligen tänkt skippa det imorgon och bara städa och så men det gick så himla bra igår att jag verkligen vill in imorgon igen och fortsätta. Sedan blir det i alla fall full fart med städning och tvätt på eftermiddagen och en dubbelkoll av alla kläder och grejer till fredag på kvällen. Blir nog att avsluta kvällen med en varm ansiktsmask också :)

Vart tog stormem vägen?

Idag blir det en lång dag hemifrån. Först ska jag in och jobba nu mellan 10 och halv 3 typ. Får se hur mycket folk det kommer idag. Igår sa de ju att det skulle blåsa och regna och sånt idag så tänkte att då blir det nog ganska tomt på stan men idag är det ju superfint väder ute. Vi får se, det kan ju ändra sig och är nog inte så många som vill ut på stan om det blåser och regnar. Menmen, vi får se hur det blir :).

Efter det är det iaf första mötet med studentspäxet på högskolan så dagens motion blir en promenad ut dit så jag är där till 4. Har inte gått från stan och ut dit innan så får se hur lång tid det tar. Då hoppas jag verkligen inte att det blåser och regnar bara...isf fuskar jag med bussen och går ut en timme ikväll när jag kommer hem istället.

Promenaden igår var väldigt härlig. Det blåste ju och hade sig men inget regn iaf och lagom varmt också. Men jobbigt när jag skulle längs en lång väg som nästan är uppförsbacke hela tiden och det blåste konstant motvind. Jag trampade på ordentligt hela rundan för att inte stanna upp så det blev ett evinnerligt armpendlande och ordentlig konditionsträning fast jag bara gick. Jag gick dessutom mycket snabbare än när jag gick rundan i måndags så jag fick lägga till en extra bit på slutet och fick ändå "bara" ihop 55 minuter. Aja, med allt kämpande i blåsten ansåg jag det vara ungefär som en dryg timme i normal vind.

Today, it's all about the workout :)

Var äntligen tillbaka på gymmet i morse och det var lugnt där då. Skönt när det inte är en massa folk (även om jag faktiskt inte störs/bekymras av det längre) och man kan gå omkring i godan ro. Jag trodde ju att mina muskler skulle vara väldigt vilande, kanske till och med i dvala, eftersom jag inte varit på gymmet sedan den 17 augusti men jag kunde hålla samma vikter som jag gjorde senasre passet. Det var bara magdödaren :P som nästan tog kål på mig men jag tog samma vikt iaf. Sedan lade jag till en maskin för tricepsen också. Allt för att få bort gäddhänget :P ;).

I eftermiddag ska jag försöka läsa lite kurslitteratur och skriva lite om det. Men först blir det lunch och så ut på min timmespromenad. Egentligen, om jag nu bara hade tagit 60 minuters träning om dagen sammanlagt, så hade jag ju bara behövt gå ut och gå 20 minuter nu. Nu är det dock såhär att jag vill få in massa grundträning, i form av promenader, så ska försöka få in en timmes promenad om dagen. Sedan köra styrkepass på gymmet två gånger i veckan (ex tisdag och torsdag) och sen lite cykling eller något annat de andra dagarna.

Känner väldigt starkt för att gå ut och gå långt idag och då får man ju ta tillvara på det, aight:). Sen får man se hur långt det blir. Upptäckte nu att det börjat regna också:( hm, blåsten hade jag kunnat stå ut med men att gå ut och gå med ett paraply (blixtlåset i regnjackan är paj) känns inte som man kan gå riktigt fartfullt och så då.

Aja, lunchen först och sen får vi se hur det blir.

Invägning vecka 37

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 87,9 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,6 kg
Viktnedgång totalt: 23,3 kg

BMI-nedgång totalt: 8,4

Kvar till mål 3: 8,0 kg
Kvar till målvikt: 19,9 kg

Haha, oj vad coolt. Jag hoppades ju att jag skulle ha gått ner sedan förra veckan men jag hade aldrig trott att jag skulle vara under 88 kg. Nu har jag ju dessutom mindre än 20 kg kvar att gå ner. Bara 19,9 kg och det är ju jättelite ;). Nu ligger mitt BMI på 31,5 också så snart är jag "bara" överviktig och inte på fetma längre. Det var längre sedan det var så. Minns att jag i 2an hade ett BMI på nog 33 eller så. Det satt nämligen en BMItabell utanför vår Naturkunskapssal som jag smygkollade på..

Aja, denna veckan ska jag verkligen ut och gå en massa. Rundan jag gick igår var mysig och den tog ganska precis en timme så det känns lagom att ha som dagsmotion och sedan lägga in lite styrketräning eller liknande utöver det. Så min lunchrunda ska jag försöka komma ut på varje dag. Den enda lediga dagen denna veckan blir på fredag när jag ska ner till The Studio. Men den dagen ska jag bara ha himla kul och känna mig skitduktig så det blir varken skola eller träning den dagen utan sovmorgon och inget tänk på en massa måsten.


Inspiration

Något som förvånar mig och gläder mig något enormt är den respons jag fått från olika håll och kanter. Både via bloggen här, via facebook och via det som berättas för mig irl. Att det gläder mig är ju inte svårt att förstå. Säg en människa som inte gläds åt positiv respons. Att jag förvånas är kanske för jag inte är van vid att folk ser mig som inspiration. Jag har nog aldrig känt att jag varit en inspiration för någon och att så många nu hört av sig har gjort otroligt gott för min fortsatta satsning.

Så även om jag inte skriver om det här på bloggen så ofta så blir jag sjukt glad för alla kommentarer som jag får från alla håll och kanter. De peppar en otroligt. <3

Tränings vecka 36


Usch det där var en riktigt dålig träningsvecka :(. Sammanlagt blev det 275 minuter vilket är ett snitt på ca 40 minuter om dagen. När man kommit så långt som jag gjort i min träning så är det alldeles för lite. Det finns egentligen ingen bra förklaring till det heller, att jag har varit förkyld ska inte ha hindrat mig att gå ut och gå.

Nej från och med nästa vecka ska jag verkligen använda min lunchpaus till att träna. Jag har ju satt paus mellan 11 och 1 och eftersom lunchen alltid består av middagsrester från dagen innan så är det ju ingen tillagningstid. Så jag borde verkligen hinna ut på åtminstonde en timmes promenad. Sedan får det bli gymmet en gång nästa vecka också. Förkylningen är i stort sett borta nu så nu ska jag träna på igen. Får bara se hur musklerna hållit sig efter ungefär 3 veckors vila...


En greja-hemma-och-inte-göra-mycket-annat-dag

Idag känns det som det blir en sådan där "greja hemma och inte göra så mycket annat"-dag. Har fått städat lite och dessutom byggt ihop en av mina gamla låga bokhyllor som vi ska ha filmerna och Mathias alla x-boxspel i. Dessutom har jag nedersta hyllan som min plugghylla så alla böcker och block ligger där och skrivbordet har nog aldrig varit så tomt på prylar. Riktigt härligt.

Invägning imorgon igen och har ärligt talat ingen aning om hur det ska gå..Jag har skött maten mycket bättre än veckan innan men det har inte blivit så mycket träning, ca 30-40 minuter om dagen. Det är i och för sig helt okej men om man ska försöka komma upp i en timme om dagen så känns det som detta har varit en "lat" vecka. Det kan alltså vara hur som helst imorgon. Antingen upp eller ner. Förhoppningsvis har jag iaf inte gått upp 1,5 kg och hamnat ovanför 90 kg igen så från och med imorgon får jag ta tag i träningen igen. Måltiderna har som sagt blivit bättre och mer strukturerade så just nu är det träningen som kommit efter lite.

Funderade faktiskt på att ta en paus ifrån hemsidan idag. Fick i ordning förstasidan och den första nivån på undersidor igår så jag vill inte in och rota så mycket i det innan jag fått klart nästa steg. Det blir nog att göra små bakgrundsbårder till varje undersida att ha i högerkanten. Har redan börjat på det och det går bra men fantasin tryter lite ibland.

Nej, nu ska jag nog äta lunch och sedan försöka få med mig Mathias ner till affären så alla "tvungna" grejer blir klara idag.

Just det, ska bli en promenad idag med men...tja har ingen lust liksom. Segt verkligen för vet ju att jag måste komma ut och gå men..ja det är det där måsteordet som liksom sätter stopp för det  :( För komma på en väg runt det där ordet så jag kommer ut iaf en timme.

Ur fas på gymmet, förbannade förkylning

Idag är det, som alla andra vardagar, plugg inplanerat mellan ca 8.30-16.00. Låter kanske mycket men detta är den första utbildningen som jag verkligen känt för att lägga heltid, dvs. 8 timmar om dagen, på. Och jag får ändå in träning och all lugn tid öch det så då kan jag lika gärna sitta här den tiden. Som jag sa till de i min studiegrupp igår: "Jag måste avsätta tid till det för annars är risken stor att jag sitter med det Hela dagen." Så hade jag inte satt stopp vid 4 hade jag kunnat fortsätta till långt in på kvällen. 

Idag ska jag sätta mig med ett kapitel om Grafik och det verkar bli lite Photoshopträning, vilket är underbart eftersom jag inte alls kan det ännu... Så kanske kan fixa lite snyggare bilder sedan efter det. Sen blir det nog att jag sitter med hemsideuppgiften som vi har också, bara för att jag inte kan låta bli;)...

Dagens träning är inlagd i min lunchpaus. Ska sticka upp till huset och hämta två par av mina sandaler com jag ska ha på fotograferingen på The Studio i Malmö nästa vecka :). Var även en runda i stan efter studieträffen igår och efter mycket träget letande hittade jag min "lilla svarta" :). Den är hur snygg som helst och eftersom den var väldigt stretchig så var till och med L för stor så jag fick ta M istället, snacka om egoboost :). Kombinerar den med ett brett lila bälte så blir det skitsnyggt. Testade det igår och visade för Mathias och han sa (exakt citerat) "Jag har nog aldrig sett dig så snygg." <3<3 :)

Aja, träningen som sagt. Blir en joggingtur då jag utgår från huset och tar en runda och sedan hem igen. Får se hur långt det blir, beror på humöret. Blir det "bara" 30 minuter kan jag avrunda det med 30 minuters styrketräning när jag kommer hem igen. Suck, om bara förkylningen kunde släppa så jag kunde ta mig till gymmet igen. Vill inte alls komma ur fas där inne. Inte varit där på 2 eller snart 3 veckor tror jag :(. Nästa vecka hoppas jag verkligen jag är på banan igen. 

Aja, nu vart klockan nästan halv nio så dags att sätta på tunnelseendet och skygglapparna ;) 

Invägning vecka 36

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 88,5 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,8 kg
Viktnedgång totalt: 22,7 kg

BMInedgång totalt: 8,2

Kvar till mål 3: 8,6 kg
Kvar till målvikt: 20,5 kg

Det var verkligen en enorm överraskning att jag gått ner nästan ett helt kilo förra veckan :). Det har inte funkat så himla bra med maten och träningen blev frånvarande, speciellt nu sedan jag blev förkyld i fredags. Dessutom har jag blivit så fast med skolarbetet så att jag nästan har glömt av min viktresa (lite ironiskt eftersom min hemsideuppgift handlar om just min träning etc). Så det kanske var det som gjorde det, att jag lite glömde bort allt om träning och vikt. Jag säger inte att jag glömde bort det i den bemärkelsen att jag åt allt skit jag kom över och inte tränade någonting men jag var så upptagen av skolan att jag inte kände stressen.

Stressen är visserligen aldrig jobbig men att konstant tänka på vad man äter och hur mycket man tränar gör att man aldrig riktigt kan slappna av. Jag är så glad att jag äntligen kommit över den tröskeln så jag kan fixa frukost, lunch och middag utan att behöva tänka på exakt vad jag får äta för nu vet min hjärna det automatiskt. Den gör automatiskt i ordning en sallad eller en hög grönsaker till allt och den slutar äta när magen är mätt, även om det är mat kvar på tallriken. Okej, sedan kommer det klart bakslag ibland men nu när jag kommit längre så gräver jag inte ner mig och deppar efter dem utan jag börjar om på nytt dagen efter.

Idag har Mathias cyklat iväg till första dagen på sin praktik, stolt :)<3. För mig blir det plugg mellan 9-16.30 ungefär med lunch/promenad/vilamiddagsrast mellan typ 11 och 1. Har ca 90 sidor om textredigering i en av kursböckerna att ta mig igenom. Tur att det är så himla kul. Ibland glömmer jag till och med att det är skolan jag sitter med utan får lite dåligt samvete att jag sitter med fritid hela dagarna. Sen kommer jag tillbaka till verkligheten och minns att det är ju faktiskt skolan jag håller på med, gärna dagarna igenom:)

Aja, nu blir det att äta frukost så jag kan vara igång klockan 9 som planerat.

Today is the First day of the rest of Your life


Träning vecka 35


Med tanke på att träningen inte alls varit så bra som jag tänkt, att jag åt kakor och tårta i tisdags (och satte i mig resten av blockchokladen i onsdags i ren deppätning...) så bävar jag inför invägningen imorgon. Jag bara superhoppas att jag iaf inte är över 90 kg..


RSS 2.0