Man äter med ögat också :)

 
Dagens middag/lunch blev riiktigt god :)
150 g grillad rostbiff
lite ruccolasallad blandad med...
... 6 delade och stekta coctailtomater
... 50 g stekt halloumiost
dressingen består av pressad vitlök och ½ dl lätt creme fraiche (utspädd med vatten till önskad konsistens
kalorimängd: 453 kcal
 
 

2200 kcal träning idag :)! Grymt nöjd!

Idag blev det en riktigt bra och trevlig dag :). Jag och Mathias <3 åkte ner till Kiviks marknad så vi var där vid 11 när den startade. Hade redan innan klurat på hur jag skulle göra med marknadsgodiset. Om jag skulle stå över och bli halvt hysterisk eller om jag skulle bestämma mig för att unna mig lite godis (är ju faktiskt inte marknad så ofta). Jag hade ju ändå tänkt att åka inom gymmet på vägen hem sedan.
 
Vart himla fint väder där nere, soligt för det mesta men himla blåsigt! Klarade btw 11 sek på den elektriska tjuren ;).
 
På gymmet började jag med ett intervallpass på 45 minuter. Sprang i 2 minuter och gick sedan 1 min. Använde mig mest av 8 km/h fart och klarade dessutom två minuter i sträck på 10 km/h till sist. Sedan körde jag styrketräning och lyckades med att höja personbästat på sittande och liggande benpress. 182 kg i sittande och 131 kg i liggande i 3x10 repetitioner. Ökade dessutom pb i marklyft till 30 kg på stången och 20 kg på skivstångsrodd. Båda i 3x10 rep.
 
Blev även 15 min rodd, knappt 3 km. Märker verkligen i axlarna efter ett snabbt pass. Avslutade med 30 min på crosstrainerna. Var inte lika jobbigt idag som i tisdags men idag vart jag ordenligt uppvärmd och igång innan jag drog igång. Avslutade nu ikväll med 35 minuters hemmastyrka, armhävningar, situps och squats. Blev knappt 2200 kcal brända ikväll på 3 timmars träning :) Häääärligt!!!
 
Imorgon börjar jag dagen med tvätt klockan 7. Ska dra ut på ett intervallpass direkt då jag slängt i tvätten så jag kan slänga in träningskläderna vid 8. Ska passa på att sticka inom affären då de öppnar vid 8 också för att se om de fått in mer 1% kesella och så köpa ett par avocados till. Åt en ikväll och kom ihåg hur himla gooa de är :)!!!

Rask kvällspower med <3

Då vart det dags att gå och lägga sig nu då. Har varit så enormt trött hela dagen så hade ju tänkt lägga mig i tid men icke då...
 
Har blivit en lite halv-vila-dag med träningen. Gjorde min hemmastyrka på dips och rygglyft (är uppe i 36 dips och 70 rygglyft i rad på max nu) och ikväll var jag och Mathias <3 ute och tog en kvällspowerwalk. Blev bra tempo, 9:40 min/km. Brukar ju ha 10 min som gräns för om det är en powerwalk eller promenad så den tog vi ju med råge :).
 
Imorgon är jag ledig hela dagen så då blir det en runda ner till Kiviks marknad. På vägen hem tänkte jag stanna inom gymmet och träna också :). Dels för att jag vill kunna ha sovmorgon på torsdag (ska jag inom gymmet på torsdag innan jobbet får jag åka redan 10.00 och sedan hemma vid 21tiden på kvällen) och dels för att jag eventuellt behöver bränna bort lite marknadsgodis...(som jag INTE ska köpa något...men man vet ju aldrig liksom...).
 
Så tänkte köra på ordentligt! Har ju mitt styrkeprogram att köra på ca 60 min, sen 15 min rodd och så 30 min crosstrainer efter med. Imorgon tänkte jag dessutom inleda med 30 min intervallträning på löpbandet.
1. 30 min intervall på löpband
2. 60 min styrka
(3. Med 15 min rodd inslängt i mitten någonstans)
4. 30 min crosstrainer
Klarar jag av allt det kan jag verkligen gå och lägga mig med gott samvete (och totalt slutkörd) på kvällen sen :).
 
 

Tillbaka på gymmet

Idag blir det in till jobbet igen. Redan 3 veckan (av 4) där inne, gått mycket snabbare än förra sommaren. Men kanske för att jag verkligen kan unna mig att vara ledig när jag är ledig i år.
 
Igår började jag dagen med att åka in till gymmet och testa mitt nya styrkeprogram. Har ett upplägg som består av 75 min styrka (inklusive 15 min rodd) och avslutar nmed 30 min cardio, troligen i crosstrainern. Igår gick styrkan på 60 min (inräknat 15 min rodd också) men då fick jag ändå inte gjort alla övningarna... (chins och bänkpress var de jag drog mig för liksom...). Sedan avslutade jag med 30 min på crosstrainern. Inte kört det ordentligt på väldigt länge så de första 10-15 minuterna var sjukt jobbiga och undrade hur i hela friden jag skulle palla hela halvtimmen... just därför är jag så himla nöjd med att jag gjorde det :)! Att den där sista tunga minuten, innan vilominuterna kommer, stå och trampa på som en galning med förnyade krafter och svetten droppande av en bara för att få så hög maxpuls som möjligt (hade varit på 180 några minuter innan men nu kom jag "bara" upp i 178) känns ganska duktigt ;)
 
Sedan blev det lunch med min kesella/onewhey. Jobbade så 4 timmar och sedan hem till middagen. Stekte 100 g falukorv i stavar och blandade i dem i en sallad (bestående av ruccola, riven morot, fetaost, vindruvor och lite misad avocado). Vart himla gott, mättande och kändes riktigt nyttigt med :).
 
På kvällen när jag kände extra sug så tog jag ett par matskedar kesella. Kändes mycket bättre än att bre trettielva mackor typ :)
 
Idag är det jobb igen. Mellan 10-14 denna gången och så ska jag till stallet och rida efteråt. Ikväll blir det hemmastyrka och kanske en kortare löprunda också :).
 
Aja nu blir det att iordningsställa min lunchkvarg :)

HGDs fantastiska slutträff vid Ugglevikskällan

Man kan nog sammanfatta mina känslor just nu med orden Eufori. Saknad. Träningslusta. Tomhet. Lite varje liksom.
 
Kom upp till Stockholm igår för slutträffen av Hundra Grymma Dagar igår och träffade fina faster Gunilla och hennes lilla söta Lilleman (chihuahua, om det är så det stavas...) och snackade lite. Fina faster hade lyckats boka in mig på ett mysigt rum <3 på Scandic precis vid centralen så gick och checkade in efter det.
 
Sedan väntade då den här turen ut till Ugglevikskällan där slutträffen skulle hållas. Till rätt tunnelbanestation tog jag mig utan större problem men sedan visste jag knappt vad som var norr eller söder eller ens om jag skulle gå mot norr eller söder:P Efter mycket frustration på min mobil (som inte hittade Uggleviksparken, som jag var övertygad om det hette...) lyckades jag dock iaf gå mot rätt håll. Sedan blev jag förvirrad av alla jubileumsmaratoner...ister.. galningar helt enkelt :P. Aja, typ en timme efter det att jag lämnat hotellet lyckades jag lokalisera my fellow crazy people :). Såå himla ku l det var att träffa så många av dem till slut :). Det vart ju lite nervöst i början och man kände inte igen alla varken till utseende (eller namn heller ibland) men vi fick riktigt trevligt ändå :).
 
De olika klasserna vanns av Josefin (i viktminskning, no competition alls där, alla fullständigt eniga:)), Maria (i kondition, som lämpligt nog var och sprang jubileumsmaratonet just då) och Robin (byggarklassen, muskelberget himself). Sedan vann Marika (en av de mest motiverande och inspirerande i hela gruppen) priset som tävlingens grymmaste deltagare all in all. Vi hade armhävnings- och planktävling också för de som ville och jag gav mig den på att jag minsann skulle vara med i armhävningarna och satte nytt Personligt Rekord med 30 st! Otrooligt vilken adrenalin man fick när alla stod och ropade och hejade på just mig (!) (vi gjorde dem nämligen en person åt gången). Har jag aldrig varit med om förr det stödet :).
 
Vi tog några gruppbilder på alla också. Så härligt att se dem nu såhär i efterhand och se hur himla lyckliga vi ser ut för vi vet hur in i helskottas bra vi är :)!
 
Idag blev det en runda på stan, en sväng till livrustkammaren (som inte var så himla spännande som jag förväntat mig...) och sedan lunch med Gabriella (en av deltagarna i HGD). HIttade dessutom ett par nya shorts på Lindex i storlek.... 42!!! Inte haft 42 sedan högstadiet tror jag.
 
 
Tja... hm de sitter väl inte supersnyggt men de gick att knäppa utan problem :). Sedan är där ju lite flubberwurm mjucus (för er som inte är bevandrade i Harry Potter så är det egentligen namnet på någon svamp där men tja jag tyckte ordet passade här för det är ju lite flubberaktigt och mjukt...:P) ovanför linningen men det är ju sådant som är på väg bort. Är mest hud nu och inte så mycket fyllning liksom :P Sedan går jag ju med tröja över så det värsta syns ändå inte. Hur som helst, när jag hittade ett par shorts i 42 som satt skönt var jag helt enkelt tvungen att köpa dem :)
 
 
Imorgon blir det in en sväng till gymmet innan jobbet. Vad jag är sugen på att krossa mina ben ordentligt nu i benpressen och med knäböj med skivstång (efter att ha mött bendrottningen Lina på träffen igår kan man inte bli annat). Så blir det nog intervaller på löpbandet också. En helt fantastisk träningsdag helt enkelt :)!
 
En helt fantastisk helg kort sagt. Nu när man väl är hemma känner man, samtidigt som glädje och eufori, lite tomhet. Att man ska bo så långt ifrån alla fantastiska träningsglada människor. Lite synd att man inte kan träna tillsammans och peppa (vråla på ;)) varandra. Menmen...
 
 

Min identitet (?)

Jag minns de stunder då människor kände till mig som "den som målade" eller "den som skrev". Nu har det säkert gått minst ett år sedan jag gjorde något utav det(till och med teckna som jag annars gjorde konstant). Mathias frågade mig (för typ femte gången) för någon dag sedan varför jag inte målade eller skrev längre (tydligen har jag, enligt honom, en riktigt bra historia på g som jag började på för ca 1,5 år sedan).
 
Jag har egentligen inget bra svar. Kanske är jag för orolig att det inte ska bli bra. Att jag inte är bra. Okej, det var inte helt sant. Jag vet att jag är bra på det. Eller jag var, rättare sagt. Hur mina kvaliteter står till på den estetiska fronten nuförtiden är osagt och oprövat. Nog därför jag inte vill testa. För tänk om jag glömt hur man gör... eller om det i alla fall inte blir lika bra som jag minns. Är det då once and for all bestämt att jag inte är bra längre.
Och så en annan grej också. Som jag skrev innan var jag förknippad med tecknande, målande och skrivande. Det var lätt för folk att veta vilken typ av person jag var (en tyst, deppig konstnärssjäl typ...:P). Nu är det ju träning och sådant som tar (all...) min tid. Men betyder det då att "konstnären" och "författaren" Marie inte existerar längre? Om folk tänker på eller talar med mig nu så blir det ju ofta om träning och kost. Så nu är jag istället tränings(narkomanen?)typen Marie.
 
Jag vill så hiimla gärna kunna skriva och teckna igen men när i hela friden ska jag göra det? Innan blev det på min fritid. Om jag hinner skaffa mig någon fritid nu så försöker jag istället klämma in så mycket träning som möjligt där för att verkligen nyttja kroppen till max.
 
När jag tränar så tar jag mest fysiskt hand om mig men när jag målade och skrev så blev det mer en positiv mental upplevelse. Visst mår jag tusen ggr bättre nu (Både fysiskt och psykiskt) än när jag inte tränade alls men borde man inte kunna hitta någon bra mix?
 
Visst trivs jag som person nu men det känns hela tiden som det är något som saknas. Vad hände med författardrömmarna? Jag hinner aldrig sätta mig ner och verkligen fokusera på att skriva för det är en miljon andra grejer som man också ska hinna med... Kanske får det bli när jag inte behöver träna lika extremt. När jag "bara" ska fokusera på att hålla vikten. När målvikten är nådd. Sisådär 2015. Då kanske jag Helt kan hitta Mig Själv. Igen.

Morgonintervall och 5 km ikväll

Vågen i morse stod på plus men det är inget märkligt då det var kalas i lördags och så igår var vi på Folk å Rock i Malmö och fika/firade två-årsdagen (jag och Mathias<3).  Näpp, istället för att gräva ner mig så fixade jag lite gröt med proteinpulver till frukost och nu ska jag snart ut på ett morgonintervallpass. Benen är sådär jobbigt härligt trötta och sega efter gårdagens 66 squats och 2 km löppass på kvällen så vi får se hur det går... :P Känner mig pepp och stark iaf :).
 
Sen blir det att cykla iväg till hällristningarna med Mathias <3, umgås lite med systerdottern och så försöka mig på en 5kmrunda ikväll. Är Startskottet i Kristianstad på fredag kväll (upptäckte det igår att det redan var då...) så kanske ska försöka få mig lite mer löpning innan dess...
 
Fick förresten ytterligare en liten systerdotter igår morse :) Juli kunde inte ha börjat bättre :)!

Hundra Grymma dagar är över

Då vart 100 grymma dagar till ända och det är dags att kämoa på som vanligt igen. Sån tur är kommer våran facebookgrupp finnas kvar så vi kan fortsätta peppa och stödja och tipsa varandra i all oändlighet :) Bättre inspirationskälla är svår att hitta :).
 
Mitt viktresultat blev ett litet plus dessa 100 dagar. Började bra men sedan hade jag en godisdipp i mitten och slutet som sabbade det. Lägger dock inte så mycket negativa känslor vid det utan satsar på det positiva som dessa dagar förde med sig istället :)
 
Mina mått vid starten
Mage: 94 cm
Midja: 84 cm
Stuss: 108 cm
Lår: 66 cm
Överarm: 36 cm
Byst: 103 cm
 
Mina mått vid slutet
Mage : 91 cm
Midja: 79 cm
Stuss: 106 cm
Lår: 63 cm
Överarm: 34 cm
Byst: 97 cm
 
Så jag tappade totalt 21 cm. Målet var 30 cm men är väldigt nöjd med det jag uppnådde men tanke på gymuppehållet jag haft nu några veckor. Med tanke på hur superpepp jag är på min hemmastyrka (dips, armhävningar, situps, squats och rygglyft 3 pass i veckan) så ska det bli skitintressant att se hur min kropp fortsätter omformas från och med nu :).
 
Konditionsmässigt har det gått upp och ner. När jag började 100 GD sprang jag 5 km på 40 minuter. För ett par veckor sedan då jag senast sprang det hade jag kommit ner till dryga 35 min. Nu har jag inte tagit mig runt 5 km på ett tag men känner inget negativt över det heller. Mitt mål var att springa 5 km utan att stanna eller gå och det uppnådde jag ju faktiskt :). Varför gräma mig över att det kanske skulle ta 38 min i dagens kondition så länge jag springer.
 
Den övre raden visar bilderna från 17 mars och den undre visar bilder från 30 juni. Inte stor skillnad kanske men  den syns :) och det är himla coolt :)!

RSS 2.0