2 olika fölsegrisar

 

Tja det är ju lite skillnad om man säger så...

Sedan kan jag bli irriterad över att jag inte alls ser så "smal" ut på den högra bilden som jag tycker jag känner mig. I nästa ögonblick kommer jag på att, eh jag väger nästan 90 kg så jag ska inte se "smal" ut heller. Bara mindre rund:P Och har man gått ner nästan 22 kg så ser man nog mindre rund ut ;).

Så himla najs det var att dra på sig de nya jeansen i morse också. Var kul att ta upp dem och se att de inte alls ser så gigantiska ut runt linningen som mina byxor brukar göra, de har heller ingen hög midja så kändes inte stora så heller. Sedan får man lirka lite för att de ska gå över häcken men sedan sitter de skitbra :)

Idag blir det fullt ös med plugget. Vette katten om jag ska läsa skrivarkursen iaf alltså. Det känns som om att all pluggenergi bör läggas på Digital Design om jag ska fatta det från början. Och just nu har jag ändå inte så stor lust att skriva :(. Tvätt ikväll så får se till att städa och röja runt här med men ska nog se till att hinna en 90 minuters promenad (valfritt tempo) någon gång också. Blev ju lite tårta igår... ;)

Ner en byxstorlek :)

Eh...okej jag ska erkänna. Det blev inget gym idag iaf. När jag hade lämnat Mathias vid tåget hade jag helt enkelt ingen lust längre. Nej, det var inte så att jag var nere men jag kände mest bara för att åka hem och ta det lugnt.

Men eftersom alla mina jeans i 48 har börjat sitta ganska löst så gick jag inom KappAhl för att se om jag kunde hitta ett par bra 46:or. Tog tre olika med mig in i provhytten och de två första var så himla tajta så det var inte en chans. Med viss oro testade jag de sista också men de satt hur skönt som helst! Okej, det är lite som väller ut på sidorna men inte så mycket att det blir fult. Snart, snart så kommer de sitta helt perfekt :). De var verkligen hur sköna som helst och så blev jag så glad att jag kunde köpa ett par byxor bland de normala storlekarna också :). Jag behöver, nu officiellt, aldrig mer gå uppför rulltrappan inne på KappAhl (till de stora storlekarna). Gladgladglad :)

Nu har jag dessutom fått röjt undan disken från baket i morse så nu ska jag äta lite lunch. Sedan blir det att styrketräna lite här hemma och sedan ut och springa. Efter det blir det en lång, härlig dusch och så på med de nya kläderna (köpte ett nytt svart linne också, kan man aldrig få för många av) :).

Inget gymbesök, men en härlig dag iaf :)

En perfekt födelsedag innehåller ett besök på gymmet :)

Då var man ett år äldre då... säger som jag sa när jag var yngre: "Jag känner mig inte äldre än igår och ändå är jag ett helt år äldre...konstigt."

Började dagen med att baka en cheesecake ;) blir en smalsmalsmal bit ikväll och sedan låta den vara kvar hos mamma och pappa. Snart åker Mathias hem ett par dagar :(. Ska passa på att åka in till gymmet och träna nu vid lunch då han åker hem. Får se hur mina muskler mår. Antingen har de haft för mycket vila så jag inte kan ta samma vikter som förra gången (för en och en halv vecka sedan typ) eller så har den vilan byggt upp dem ännu mer ;). Blir iaf lite tid på löpbandet också så jag inte behöver sticka ut en sväng ikväll.

Imorgon blir det fullt fräs på plugget. Har lite att städa och sedan tvätta på kvällen men annars ska jag sätta mig in i en av böckerna och lyssna på en föreläsning. Nästa vecka börjar även Mathais på sin praktik så då han är iväg på jobbet kan jag sitta och plugga hela tiden. Då har jag lugn och ro, inga (trevliga) störningsmoment och inga ursäkter för att inte plugga. Blir i och för sig ganska skönt att kunna schemalägga sina dagar bättre då. Att lägga in tid både för plugg och träning (och spääx när det drar igång) och jobb när det blir.

På fredag blir det en lång dag... Ska först in och göra magnetröntgen på min rygg tidigt på morgonen och sedan ska jag jobba hela dagen. Så får gå upp vid 6 och sedan kommer jag hem halv åtta typ...

Nej, nu blir det att byta om och sedan åka till gymmet, saknat det :)

Ingen motivation, men ut kom jag iaf

Okej, jogging påverkar både av det psykologiska tänkandet och av vädret. Idag var jag verkligen pigg på att komma ut och springa men väl ute var det bara ok. Det kändes som man vägde över 100 kg igen och trycktes ner mot marken i varje kliv. Knäna ömmade, andhämtningen var flämt typ hela tiden och det var bara rent ut sagt tråkigt :(.

Igår kväll hade jag lite mer att springa för. Då hade jag ju ätit bullar och tårta och hade invägning dagen efter så var tvungen, för mitt eget samvete, att springa massa. Idag hade jag ju inte lika mycket att springa för. Det var hur mulet som helst, hade inte ätit något dåligt idag och invägningen är inte förrän om en vecka. Klart man inte känner sig supermotiverad (tyvärr).

Imorgon blir det pluggpaus och bara ta det lugnt. Ska in till gymmet en sväng vid lunchtid och styrketräna och ta lite på löpbandet. Sen på kvällen blir det hem till föräldrarna. Blir nog litet bakat iaf, funderar på en fryst cheesecake. Sedan lämna kvar den hos föräldrarna så man inte frestas här hemma...

Nu blir det nog ett bad, lite kvällsmat och sedan skype med kurskamraterna från Digital Design.

Invägning vecka 35

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 89,4 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: - 0,2 kg
Viktnedgånt totalt:-21,8

BMI-nedgång totalt: 7,8

Kvar till mål 3: 9,5 kg
Kvar till målvikt: 21,4 kg

Tja någon vidare bra nedgång var det väl inte men ner gick jag iaf och det är ju bra det. Sedan hade jag väl lite skavanker i maten med. När vi grilla i fredags blev det fyra halvtjocka korvar (skyller på att vi inte hade något bröd till, är nog det som mättar) och igår på T och Fs bröllopsdag åt jag två kanelbullar och en liten bit tårta. Med det sagt är jag himla glad att jag inte gick upp något.

Är dock inte på den säkra sidan om 90-strecket ännu så får jobba hårt för att vara det nästa vecka, kanske vara under 89 då. Ska verkligen ut och försöka springa iaf en liten runda varje kväll och sedan längre det dagar jag inte är på gymmet. Så blir längre idag, onsdag och fredag kväll. Idag och lördag ska jag och Mathias ju dessutom cykla till Broby och tillbaka så träningen lär inte svikta iaf. Får bara hoppas att maten går bra också. Är ju kalas imorgon, sen blev det kräftskiva på lördag och så marknad på lördag förmiddag... Här gäller det att hålla på disciplinen om jag får be.

Joggning är väldigt psykologiskt...

Okej i början av min "karriär"(:P) så var den stora utmaningen i att jogga att göra det överhuvudtaget. Att orka mer än några meter innan det kändes som man skulle kollapsa under kroppstyngden. De tillfällen jag försökte jogga var jag och gravitationen/tyngdlagen inte bästa vänner. Det kändes som om precis varje kubikcentimeter av min kropp tryckte ner mig mot marken.

Aja, när jag nu har kommit över den tröskeln är det himla skönt. Nu joggar jag verkligen så långt jag orkar innan jag skulle ramlat ihop av att benen gått av. Jag har lyckats hitta ett lagom tempo som jag kan hålla väldigt länge utan att bli alltför trött. Okej, trött blir jag ju klart, annars hade det ju inte varit träning. Men de stora andningssvårigheterns och flämtandet kommer bara i början av passet. Sedan kommer man in i ett flow som gör att man bara fortsätter och fortsätter. I jobbiga uppförsbackar kan det ibland gå riktigt långsamt men jag tar mig iaf joggande uppför dem.

Idag var jag ute på ett så himla skönt löppass. Såg ju tidigare ikväll att vädret var superhärligt så tänkte att jag skulle minsann inte låta det gå till spillo. Istället skulle jag ge mig ut på ett jättelångt löppass. Jag hade suget, energin och vädret med mig så då gällde det att passa på. I början, innan jag var ordentligt uppvärmd, gick det ganska segt och jag var stel överallt. Det fanns inget som helst flyt. Sedan kom jag igång ordentligt och joggade uppför en rätt jobbig uppförsbacke (Holmavägen, för ni inbitna:)). Sedan fortsatte jag in i skogen och hamnade på en jättemjuk skogsstig och där fortsatte jag bara springa. Sedan tog det psykologiska över efter ett tag. Satte upp milstolpar efterhand som jag sprang men flyttade dem hela tiden längre och längre. Sedan var det en bits nerförsbacke som det ju skulle varit helt onödigt att gå i... Jag kom efter ett tag fram till att det var lättare att fortsätta springa än att pausa och gå och sedan försöka hitta flytet i löpningen igen.

Efter ungefär 2,5-3 km löpta (i ett svep) fick jag iaf pausa lite, för då sprang jag bara på ren vilja, och sekunden jag började gå kändes mina ben som spagetti...Vilken härlig känsla :)

Totalt blev det 5,3 km på 45 min (inklusive uppvärmning och avkylning) så en kmtid på ca 8,20 min. Inte en helt fantastisk tid kanske men ett helt fantastiskt träningspass :)

Imorgon är det invägnin igen då...tja jag tar mig till den med väldigt gott samvete iaf :)

Träning vecka 34



Väldigt vad mycket cykling det blev denna veckan... Tja nästa vecka lär det bli en del till. Jag och Mathias ska cykla till Broby och tillbaka både imorgon och på lördag då det är marknad. Det blev lite lite styrketräning denna veckan men beror ju på att jag inte haft tid att ta mig till gymmet. Ska i alla fall försöka få till ett (helst 2) pass på gymmet nästa vecka. Att jag fick ihop så mycket joggning denna veckan är himla bra  och ska försöka fortsätta på den nivån.


Vill ha bra känsla inför invägningen imorgon men är mest nervös...

Dagen är hyfsat planerad och det är ganska skönt också. Har precis varit nere och handlat för veckan och blev inte så mycket som behövdes, bra för plånboken det :).

Snart blir det dags att fixa lunch, får se vad men något gott blir det nog iaf. Sen blir det att baka en ny omgång russinbullar för nästa vecka. Lätt att göra och goda blir dem också :). Sol idag, himla skönt, så sen blir det cykling bort till Tesse och Fredrik för deras första bröllopsdag :).

Hoppas solen fortsätter ikväll så kan jag ta en löprunda då med. Var jättekul att man kunde springa så långt igår utan att känna av det speciellt så blir nog en runda upp om väster ikväll med och sedan hem. Svänga lite spontant och så :). Vill verkligen få en bra invägning imorgon så jag är på "den säkra sidan" om 90 kg och inte kommer över igen. Hade varit grymt surt att förra veckan vara under och sedan denna veckan vara över igen liksom. Vill gärna stå på under 89 imorgon (dvs gått ner minst 0.7 kg) så att jag har lite mariginal... Nu ska jag komma igång ordentligt med löpningen och gymmet så jag håller minst 6 timmars träning i veckan så jag inte säckar ihop utan fortsätter i denna takten.

Nej, nu blir det lunch och fortsätta se på Friidrotts-VM. Klüft är igång och sen blir det 100metersfinalen kvart i två.


Första Hela löppasset

Så fort jag började springa så pausade jag inte för att gå så nu är man precis hemkommen från kvällens löprunda :). Sprang nästan hela vägen till föräldrarnas hus och sen sprang jag hela vägen tillbaka. Tog lite omvägar så blev 2,7 km på ca 20 minuter. Det kändes himla bra faktiskt och tog alla uppförsbackar också :). Nu ska jag ta lite styrketräning framför Fångarna på Fortet och sedan planera handlingen till imorgon. Vette katten om jag ska baka något till fölsedagen. Blir nog bara typ en sorts kakor i så fall eller så. Känner inte riktigt för att baka egentligen :P

Tror nästan jag väntar med det och bara köper vettebröd eller något på tisdag om jag är på "kakhumör":P Ska ju vänta med att planera tårtan tills efter vägningen på måndag.

Nu ska jag styrketräna som sagt, sen fortsätta läsa Eat Pray Love och ta mig en pralin ;)

Ännu ett par nygamla byxor på plats :)

Då vart man hemma igen. Himla kvavt ute så hoppas det blir bättre och inte sämre tills ikväll så jag kan ge mig ut en runda och träna lite. Annars får det iaf bli lite styrketräning här hemma.

Köpte en fin liten presentask med choklad i Rinkaby. Hela 14 bitar i den så en sådan man tar en bit då och då. Är iaf inget man kan trycka i sig som man kan med vanlig choklad. Men tja, detta är ju inte vanlig choklad heller utan njutningsobjekt på hög nivå.

När vi kom hem testade jag ett par gamla jeans jag hade hängande i garderoben. Har testat dem då och då men de inte suttit speciellt skönt (eller snyggt) innan. Nu satt de dock perfekt :) hur kul som helst!



Blir snart att börja med middagen eller något. Är jättehungrig. Blir fisk i någon variant idag. Sen kanske en liten pralin på kvällskvisten.


För mörk choklad är ju bra (ja, i små mängder, jag vet)

Idag blir det en sväng till Rinkaby med bl.a. Mathias. Blir nog en promenix där medan de andra kollar på tyger. Men ska nog smita inom chokladstudion bredvid och köpa en fölsepresent till mig själv också ;) tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av och mörk choklad ska ju vara bra sägs det (ja, jag vet, i rimliga mängder).



Skulle nog bli regn och åska idag så får se hur det går med träningen men planen är en löprunda ikväll. Skulle sprungit ett varv igår kväll men hade ju grillat korv innan på dagen så magen mådde inte super...


Inget regn men ganska surt ändå..

Lägenheten är hyfsat städad och alla övningarna i kapitel 1-6 i webboken är gjorda så tja...vad gör man då :P?

Hjärtat och jag var ute och cyklade innan idag. Skulle försöka grilla utomhus idag då det inte regna men allt var ju blött så gick iaf inte :( fick bli vanliga grillen hemmavid istället.

Blir nog lite skönlitterär läsning nu, lite vila och sedan lite kesella med cashewnötter framför Råttatouille ikväll :)

Nä nu går jag och lägger mig...

Får väl inse och erkänna att det inte blir gymmet imorgon förmiddag trots allt...och jag som hade ställt klockan och allt.

När jag gick och la mig innan hade jag nämligen massa nya tankar om bloggens nya utseende (som blivit fler i samband med att jag kommit längre i webdesignboken) och kunde omöligt sova. Satte mig helt enkelt vid datorn och började dona med det och nu, ca 3 timmar senare, anser jag mig klar. Jag kan i alla fall inte komma på mer att göra nu och nu är jag dessutom väldigt trött...

Cred till Benita (IAATC.se) som tipsade mig om hur hon gjort sin gillaknapp kopplad till facebook på bloggen. Det var det som startade allt liksom...

Nej, imorgon blir det sovmorgon och sedan styrketräning här hemma istället.

Dags att krypa ner hos hjärtat <3

En självklar följd av kursböcker...

Hade ju tänkt springa en runda ikväll men somnade (såklart) när jag läste min kurslitteratur innan så hann inte. Men fick ju cyklat en långrunda innan idag så dagens träning är fixad iaf. Imorgon blir det tidigt in till gymmet och styrketräna och sedan ta löpbandet :)

Mitt stackars hjärta ligger och har ont i magen här :( inget illamående eller så utan bara kramper, jobbigt att inte veta vad man ska göra men förhoppningsvis har det gått över imorgon.

Imorgon eftermiddag skulle det bli fint väder så får ta och grilla då istället. Sen sämre till helgen så får ta och läsa och plugga då.

Parlamentet nu.

Bitterheten ligger som ett duggregn i lägenheten

Hjärtat mitt sitter och är lite bitter...

vi skulle ut och grilla idag och testa att göra eld "på riktigt" med tändstål och allt sånt. Allt var skitbra, vi hade fixat bra material och hittat en bra plats och fått fyr ett par ggr (innan det slocknade igen:P) men sedan kom det där sketna duggregnet och sabba allt ihopa. Så vi fick cyklat hem igen och nu är man en smula blöt och kall...ingen vidare eftermiddag än så länge alltså.

I webdesignsboken (den med praktiska övningar) har jag gjort de 6 första kapitlen så är klar med de första två veckorna i skolan enligt den boken ;) man kommer verkligen in i det när det är kul :). Så nu ska jag ge mig i kast med den teoretiska boken också...mindre kul menmen. Är 2 kapitel i den till första veckan (varav jag läst ett av dem) och sedan 3 kapitel till veckan efter. Så kommer nog vara i riktigt bra fas till på måndag. Passar bra eftersom jag har en skrivarkurs på distans (bara på 25 % fart sån tur är...) som dragit igång nu också som jag behöver lägga lite tid på.

Aja, nu ska jag överlåta datorn till Mathias ett tag och själv krypa ner under täcket med teoriboken. Får hoppas man inte somnar bara...

Man glömmer snabbt hur jobbigt det var (och hur många gånger man lovade sig själv att aldrig göra om det)

Idag är jag superpepp :). Det är precis som efter loppet i Glimåkra i början av maj. Det gick med bra (med den tidens mått mätt) så dagen efter var jag helt hypad på att jag var en superlöpare (ha!) och att jag skulle ut och springa jättemycket varje dag. Tja ungefär så jag känner nu, trots att jag vet hur förbaskad jag var under loppet igår med andningsproblem och håll. Lovade mig då att jag hatade att springa och att jag aldrig Aldrig skulle göra det igen. Tja vad kan man säga...man glömmer snabbt.

Idag blir det ännu lite plugg (kommer ligga i skitbra fas när skolan drar igång på måndag :)) fram till lunch och sedan hoppas jag att det slutar regna så jag och Mathias kommer ut på den picknick jag lovat honom.. annars hoppas jag på fint väder imorgon istället.

Ikväll blir det i alla fall ett löpträningspass både i skog och på landsväg och grusväg och med upp- och nerförsbackar hela tiden. Rundan är ganska precis 2,5 km så tror det blir lagom att ha och träna på eftersom det inte bara är platt utan backar (mest backar faktiskt). Funderar på vilket håll jag ska springa den (vilket håll uppförsbackarna suger minst på) men tror jag bestämt mig. Det ena hållet är den första backen inte så brant och den andra uppförsbacken är i skogen på en mjuk stig, skönt. Det andra hållet har egentligen bara en uppförsbacke men den är ganska brant och hyfsat lång plus att den går på hård asfalt... Blir utan tvekan det första alternativet.

Imorgon ska jag försöka ta mig in till gymmet igen. Inte varit där sedan förra onsdagen så har lite dåligt samvete... Blir nog gymmet på måndag med så ska jag kolla hur mycket jag ökat mina vikter på mina första två månader på gymmet (började den 30 juni).

Mer vältränad och med bättre kondis än på länge (minns inte ens när...)



Det gick ganska bra idag :). Men nja, sprang på 27,30 min och det är ganska okej, någostans där jag hade räknat på också ju. 7,26 min per kilometer och när jag bara går blir det ca 10 min per kilometer så det är ju bättre än när jag bara går. Var mycket kvavare ikväll än i måndags dock så var svårt att andas djupt :(. Kunde ta ca 10 djupa andetag på hela rundan så fick andas ytligt och snabbt hela tiden vilket var skitjobbigt. Precis som jag fick håll i Båda sidorna efter drygt halva rundan. Ååh suck vad trött jag var på löpning då :P.

Menmen, i mål kom jag iaf och nu har jag en tid att jämföra med nästa år. Kilometertiden var dessutom nästan 2 minuter snabbare än första loppet i år i maj då den var på knappt 9 minuter.

Om man jämför denna bilden med tidigare bilder på mig så ser jag ganska vältränad ut här :). Speciellt armarna, över axlarna, bysten och höfterna. Tja, hela överkroppen ser mycket mindre och mer vältränad ut. Speciellt bysten är mycket mindre sedan bilden efter Sparbanksloppet i maj :)




Ska man sedan jämföra med hur jag såg ut för exakt ett år sedan... (och nej jag har ingen förklaring till min hemska min:P ser bara knas ut :( )


Bullbak och plugg som uppladdning

Ikväll är det då dags för orderinvestloppet och det känns ganska bra :). Blev inget löpt igår kväll iaf, blev för sent och så hade vi cyklat 1,5 mil innan på dagen också så kände jag kanske skulle pausa på kvällen.

Aja ikväll kör vi iaf :). Får se hur mycket jag orkar springa ikväll. Av erfarenhet vet jag att på lopp får jag någon extra kraft någonstans ifrån som gör att jag orkar mer/bryr mig om mindre om trötthet och ömma ben. Får hoppas den kraften kommer ikväll med så kan det gå riktigt bra :)

Uppladdning blir bak av russinbullar och plugg av webbdesign :) Passar bra. Fick tvättat igår kväll och diskat med så är inget sånt som ska göras idag iaf och det är riktigt skönt.

Loppet är klockan 19 ikväll så blir att sticka ner klockan 18 och anmäla sig. Får äta middag senast 17 då så man inte har en massa mat kvar i magen som gör en knas.

Aja, ingen frukost i magen ännu och det känns :P...

Hellre långt och långsamt

Löpträningen igårkväll gick hur bra som helst. Det var dock inget jag kände från början och eftersom jag inte hann ut förrän nio så funderade jag först på om jag skulle ut och springa överhuvudtaget. Aja, jag gav mig ut i alla fall men i början av loppet kändes det inte som det fanns ork i varken ben eller lungor eller lust i kroppen att springa någonstans. Jag skyller detta på att jag (till slut) fick en bra invägning igår.

Jag var ju så nöjd över att vara under 90 kg (plus lite trött i benen efter en cykelrunda på eftermiddagen) att jag inte brydde mig om vilket resultat jag fick på rundan på kvällen. Så gick det långsamt, ja skit samma liksom.

Jag beslöt mig ändå för att försöka springa ännu mer än dagen innan så sprang längre och kände att jag orkade mer. Sprang till och med uppför hela uppförsbacken som jag tidigare sett som omöjlig :). Sedan följde ett skogsparti på ca 500 m (tror jag iaf) och där är himla skönt att springa. Jag lyckades hitta ett jämt och behagligt löp/joggtempo och lyckades ta mig igenom hela skogen, med uppförsbackar och allt. Sen tänkte jag att det var ju i stort sett bara nerförsbackar kvar så lika bra att fortsätta ränna. Så tog mig joggande runt resten av banan också :) var nog ca 1,5 km jag sprang sammanlagt i ett svep på slutet. Plus ca 1 km till i små och längre bitar tidigare under banan.

Farten jag höll var väl inte superhög precis. Blev 21.50 min på ca 3,2 km men är ändå väldigt nöjd :). Först blev det en minut snabbare än dagen innan och sedan lyckades jag till slut hitta ett jämt tempo som jag kunde hålla en längre tid. Och hur min satsning ska bli på onsdag på orderinvestloppet så blir det att hitta ett jämt, kanske lite lägre, tempo och försöka springa så länge som möjligt. Springer jag för snabbt blir det bara kortare sträckor. Så jag tror det blir en större psykologisk utmaning för mig att springa länge och dessutom bättre flr uthålligheten, att springa så länge man kan (vilken fart man än känner sig bekväm i).

Hade ju egentligen tänkt ta hela rundan ikväll (inklusive start- och målrakan) som ett genrep ungefär men tror inte det blir det i alla fall. Det gick ju jättebra igår men jag kände av benen lite och jag tror att 5 dagars löpträning (lör-ons isf) på raken hade blivit för mycket för benen och de hade varit alldeles för trötta på onsdag. Så ikväll blir det bara en kort runda för att hålla igång. Blir ca 60 minuters cykling nu på förmiddagen också så behöver inte ha 40 min löpträning (rundan + uppvärmning och avkylning) ikväll. Är dessutom rädd att om jag inte hållit igång  med iaf lite löpning ikväll så kommer benen vara helt stela, ofokuserade och orkeslösa imorgon så får bli en liten runda iaf.


Gällande invägning för vecka 34

Var hemma i huset för att hämta min nya cykel och passade på att väga mig igen. Nu var det bra mycket positivare än i morse. Med avdraget för frukost och kläder vägde jag 89,6 kg :). Allt gnäll i förra inlägget var alltså helt meningslöst egentligen.

Här kommer alltså den gällande invägningen för vecka 34

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 89,6 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,8 kg
Viktnedgång totalt: 21,6 kg

BMI-nedgång totalt: 7,8

Kvar till mål 3: 9,7 kg
Kvar till målvikt: 21,6 kg

Nu har jag alltså gått ner exakt hälften av min övervikt och har "bara" hälften kvar :). Tror det kommer bli svårare och svårare ju längre ner jag kommer men nu är det ju hemsträckan kvar. Hälftenmarkeringen var som en topp och nu är jag i nerförsbacken på väg hem typ :).

Dags att cykla en vända till Broby och ikväll blir det löpträning. Jag har en känsla att det kommer gå väldigt bra.. ;)

Invägning vecka 34

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 90,8 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: + 0,4 kg
Viktnedgång totalt: 20,4 kg

BMI-nedgång totalt: 7,4

Kvar till mål 2: 0,9 kg
Kvar till målvikt: 22,8 kg

Grr, är så förbannad på vågen så jag vet inte vad! Det har ju gått skitbra med träningen och bra med maten så fattar det liksom inte. Fast säkerligen är det mitt eget fel. Sa ju förra veckan att jag skulle börja om från början och sluta med allt krams och skit igen. Ja det höll ju inte så länge. Åt en halv påse micropop på torsdag kväll, en påse på fredagen då jag skrev min tenta och sedan åt jag lite tårta och lite glass på lördagen då vi firade min brorsa. Men det var liksom ändå inte mycket så tycker inte att jag skulle gått upp av det iaf.

Var verkligen inställd på att ligga under 90 nu. Hade en så tydlig bild av det på väg till invägningen och positivt tänkande ska ju löna sig, eller hur? Aight. Det blev en tung smäll ner på jorden då jag såg siffrorna ska jag säga då... :( Visst gick det bra att springa i lördags och igår och trodde att det skulle gå bra ikväll med men efter dagens invägning vette katten. Antar att min kropp inte alls kommer lyda sen och inte orka någonting. Visst gickjag ner en massa förra perioden jag sprang men denna gången verkar det inte funka lika bra så "varför försöka"?

Aja, tanken är väl att man ska resa sig, att 4 hg inte är så mycket och att jag säkert är under 90 kg snart och att detta borde sporra mig för att jobba ännu hårdare denna veckan...tja vi får se. Så långt i min utveckling är jag inte än så jag bara kan sopa det här under mattan och hoppa på det och sedan glömma det.

Hade lite positiva siffror idag iaf. Mätte mig också och hade tappat en cm förra veckan på varje ställe jag mätte. Så nu står midjan på 87 cm och där har jag tappat 25 cm. Magen står på 101 cm så där har jag tappat 29 cm och rumpan står på 112 så där har jag tappat 15 cm. Snart 30 cm på magen och under 100 där :)


Träning vecka 33


Veckans träning har varit väldigt bra :). Lagom fördelning mellan styrka, cykling, promenad och joggning. Precis som det ska vara. Det bästa är klart att jag har kommit igång med löpträningen igen och det gör inte så ont i ryggen som jag befarade heller.

På onsdag kväll är det dags för Orderinvestloppet och ska bli kul nu när löpningen går bra igen :). Har varit ute och testat banan både igår och idag och det gick gick helt ok. Gick ju dit och hem med och sammanlagt blev det 40 minuter hela alltet. Men bara rundan är typ 3,3 km (utan starten och slutet) och det gick på 22 minuter och det tycker jag känns skitbra. Lärde mig ikväll att min kropp klarar mer än jag tror i förväg. Sa till mig själv att jag skulle springa tills benen inte bar längre och sedan fick jag bara gå tills jag precis återhämtat mig från min halvdödhet ;).

När jag för ett par år sedan gjorde Orderinvest så gick jag hela rundan på 36 minuter (rundan är 3,7 km) så i år har jag ett mål på max 30 minuter. Med tanke på hur bra det gick ikväll så känns det som det målet kommer uppnås med råge :)

Imorgon är det invägning igen. Hade 5 hg kvar till hälften i måndags så hoppas jag verkligen klarat hälften (21,3 kg) imorgon. Skulle varit en så perfekt början på veckan. Och både maten och träningen har gått bra denna veckan så kanske kanske... På onsdag är det 7 månader sedan jag startade viktresan så halvvägs på 7 månader är kanske inte så illa iaf (fast jag hade tänkt ta halva på ett halvår:P) ;).


Sådan där duktig vuxendag

Idag har varit/blir en sådan duktigduktig dag med massa vuxengrejs. Först var jag ute och gick en timme i morse och sedan åt jag en macka med väldigt mycket grönsaker och drack en kopp te till frukost. Sedan blev det drygt en timmes jobb nu på eftermiddagen och nyss blev jag klar med uppdatering av kassaboken och tidig betalning (så är man av med det) av räkningar. Lite fattigare men känner mig himla duktig :).

Nu blir det upp till huset en sväng och lägga mig på gräsmattan och plugga inför fredagens tenta. Sedan lite middag och så kanske en cykelrunda ikväll.

Ryggen? Jo den gör ont så in i ... inte bara i vänstra delen av svanken nu utan bort mot höger sida och upp på ländryggen. En sak är säker, blir inga längre sträckor sprungna på ett tag så kanske bäst att ställa in både Orderinvest, Malmö och Osbys lopp :( är så sjukt störigt. Men det störigaste av allt är att jag känner för riktigt hård intervallträning ikväll :P Får se hur det blir...


Senaste gången jag var ute och sprang var den 20 juni...

...och det märktes verkligen :(

Strax därefter började ju min rygg strula och jag fick ta en löppaus på obestämt tid. Idag tänkte jag att jag skulle ge mig ut på min korta runda på 1,7 km. När det senast begav sig så sprang jag ju nästan 2,4 så tänkte att det här nog inte skulle vara några problem. Har ju fått hört att min kondition inte alls skulle ta skada av ett löpuppehåll eftersom jag fortsatte cykla och köra crosstrainern. Ojojoj så fel dessa personer har haft :(...

Sa till Mathias innan jag skulle ge mig ut att jag var supernervös, tänk om jag glömt bort hur man gör:P... Egentligen, och det inser jag nu, var jag nog snarare nervös för resultatet. Jag har velat ge mig ut och springa i drygt en vecka nu men har alltid skjutit upp det av olika orsaker. På samma gång som jag har längtat efter att få ge mig ut och springa igen har jag varit skitorolig för hur jag skulle komma att reagera om resultatet blev dåligt, som det ju blev också. Jag ville inte ge mig ut och springa för jag visste att min kondition inte alls, trots vad andra säger, var lika bra som den var för knappt 2 månader sedan. Jag visste att om det gick dåligt (jag orkade springa typ 800 meter sedan var jag slut) så skulle jag må skit. Ser man på, precis som jag mår just nu.

Det är så ironiskt allting. De som känner mig vet att jag aldrig varit löpartypen, idrottstypen överhuvudtaget och att jag aldrig tyckt om löpning eftersom det ju är så himla jobbigt... Saken är den att då jag började löpträna för ca 4 månader sedan så märkte jag resultaten. Jag märkte att jag blev bättre och fick bättre kondis och jag gick dessutom ner mer de veckor jag löptränat på bra. Sedan kom då skiten med ryggen. Det blev löpstopp och jag fick ställa in ett planerat motionslopp och insåg dessutom att mina, förr helt realistiska, motionsloppsmål nu började bli lite mindre tänkbara om min löpträning inte skulle kunna fortsätta som jag tänkt.

8 veckor utan löpträning blev det och min kondition känns tillbaka där jag började för 4 månader sedan. Att springa 3,7 km nästa vecka (som i mitten av juni verkade fullständigt rimligt) känns nu långt långt borta och vette katten om jag ens kommer starta i loppet. Likadant med iForm-loppet i Malmö veckan efter(5 km) och ett lopp i Osby den 4 september (5,8 km). Det känns helt meningslöst just nu.

Tänk var jag hade kunnat vara om inte min jäkla rygg sabbat allt. Jag har alltid avskytt löpning men då när jag faktiskt började längta efter varje träningspass DÅ passa min odugliga kropp på att förstöra allting. Just nu känns min rygg inte som något att ha överhuvudtaget. Jag kommer dessutom säkerligen ha svinaont i svanken imorgon och så är man tillbaka där man började :(.

Mathias har lämnat en halvfull påse chips här hemma. Jag måste erkänna att det är förbannat frestande just nu :(

Invägning vecka 33

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 90,4 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 1,6 kg
Viktnedgång totalt: 20,8 kg

BMInedgång totalt: 7,5

Kvar till mål 2: 0,5 kg
Kvar till målvikt: 22,4 kg

Ja målet denna veckan var ju egentligen att hamna under 90,8 kg, som jag vägde för 2 veckor sedan, men kan inte undgå att bli lite besviken (jag vet hur det låter, vem fasen blir besviken när hon tappat 1,6 kg på en vecka...) då jag innerst inne önskat att ligga under 90... Aja det blir nog av nästa vecka. Bara 5 hg kvar nu och denna veckan lär det blir mycket träning. Ska tentaplugga så lär behöva massa uppfriskande promenader.. Nu är det dags att väcka min älskling så han kan åka ner på sin akupunktur och jag kan åka till gymmet. Blir nog veckohandling på vägen hem, sedan disk och sedan plugg från lunch typ.

Träning vecka 32


Träningen på gång igen... lagom till att diskbråcket sätter in :(

Veckan är inte slut än och jag är redan uppe i mer träning än de föregående veckorna. Det var inte sedan vecka 26 som jag var uppe i de här siffrorna. Inte för att de här siffrorna som jag haft de föregående veckorna har varit något att jubla över men nu ska det bli änring och bättre igen. Från och med nästa vecka ska jag försöka återgå till minst en timmes träning om dagen men ha en dag som vilodag. Nästa vecka blir det fredagen som jag håller uppe eftersom jag skriver tenta då men alla andra dagar ska det bli träning. Är det en gymdag blir det ju en timme automatiskt där (30 styrka och 30 kondition) men är det en hemmadag blir det antingen två kortare promenader (eller cykelturer) eller så blir det en längre. Får se vilket humör man  (och vädret) är på helt enkelt.

Träningen idag var hur skön som helst. Har verkligen börjat komma upp på ordentliga vikter nu och känner mig superstark, typ ;). Där jag tar mest är ryggen (125 lbs) och insida/utsida av låren (120 lbs). Armarna ligger på ca 100 lbs och benen på ca 90 lbs. Det kanske inte syns supermycket än så länge men när de överflödiga börjar ramla av är jag en bra bit på vägen till att bli hälsosamt vältränad. Bara löpningen och konditionen som ska tränas upp med men det hoppas jag att det blir ordning på när ryggen är helt ok.

Apropå ryggen ja. Jag var nere på vårdcentralen igår och eftersom jag inte vill blir superförbannad igen så utelämnar jag händelseförloppet. Men kort och gott så tror de nu inte att det är ischias utan eventuellt början på ett diskbråck och att jag ska börja uppsöka sjukgymnasten. Tja det där med sjukgymnast tycker jag de kunde sagt till mig när jag var där förra gången, för 7 veckor sedan, det kanske hade sparat mig några veckor. Hrmpf!

Aja, i helgen blir det ner till Mathias och imorgon nog en sväng till Köpenhamn. Blir kanske en bra bits cykeltur på söndag om vädret är bra men det berättar jag mer om då i så fall.

1 av 3 kurser klar

Det är en enorm tillfredsställelse när man är helt färdig med något. I mitt fall är det en av sommarkurserna. Har precis skickat in den sista texten nu och är således helt klar med kursen i företagsekonomi. Hur skönt som helst! Nu hoppas jag bara att jag blir godkänd på den med men det är nog inga problem. Har fått G på de andra två uppgifterna i sommar så detta ror jag nog i hamn :).

Imorgon är det Att mötas på arbetsplatsen och dess sista uppgift det blir att skriva. Inget annat planerat för morgondagen så kan sitta med den konstant (om det vill sig illa). Var ju på gymet idag så imorgon blir det bara lite promenixer för att sträcka ut ryggen. Tanken är att uppgiften ska vara klar på kvällen innan jag somnar för sen blir det jobb på onsdag. Har i och för sig ända till den 22 augusti på mig med Att mötas-uppgiften men har en tenta med att skriva (marknadsföring) den 19 så vill helst koncentrera mig helt på den från och med torsdag.

Ikväll hade jag tänkt ta en mysig promenad men det kom plötsligt ett regn farandes genom luften så får se hur det blir. Lugnt och skönt blir det i vilket fall. Nu tar jag nämligen kväll för företagsekonomin är färdig :)!

Sommaren snart slut och hösten tar då vid

Var ju med Mathias i Halmstad på The Tall Ships Races i lördags och det var väldigt trevligt. Var skitmysigt väder och massa coola skepp i hamnen. Hade ju med kameran för hade tänkt ta massa bilder men det blev, som vanligt, inget av det. Fick en bild på det största skeppet på plats iaf (som vi även var ombord på:)). Sedov, en rysk bark (vad det nu är) på 122 meter. Den enda 4mastaren på plats. Sedan var där en cool parad också med alla besättningar. Säckpipeorkestern från Skottland blev mina klara favoriter men där fanns massa andra superglada människor som marscherade, gick, tog sig fram på olika sätt. Fick en grön fläck på näsan av en söt krokodil. Blev tyvärr inga bilder därifrån heller men lite film iaf.



På kvällen hade jag och Mathias en egen liten kräftskiva. Blev bara kräftor och vatten men grejen var mest för jag skulle lära mig skala (och äta) dem och det gick nog ganska bra iaf. Inte min favoriträtt men ändå något som jag kan tänka mig att äta om man hamnar på en kräftskiva. Så skönt att veta man inte kommer sitta och känna sig left out.



Yes! Nu har mina två första skolböcker inför i höst kommit :). Ska bli grymt intressant och coolt att läsa dem och försöka sätta sig in i den världen. Men har förstått det blir tuff konkurrens. Det var ganska lätt att komma in på utbildningen men eftersom den går på distans kan de ju ta in fler. Vilket betyder att det är många som kommer examineras om 3 år...vilket betyder att det känns som man måste ligga i topp då för att ha en chans på marknaden, vilken man än väljer. Så det är lika bra att satsa stenhårt från början. Har ju i och för sig kämpat med alla andra kurser också men med denna utbildningen ska jag misjäl sitta uppe halva natten om så krävs och plugga in alla möliga koder och kommandon för att greppa allt.



Det är vad som sker med start om 3 veckor iaf. Men än är inte sommarens kurser slut, tyvärr. Har tre uppgifter kvar. En slutuppgift i Företagsekonomi och en slutuppgift i Att mötas på arbetsplatsen och sedan en tenta från i våras (jobbade den dagen den skrevs) i Marknadsföring som ska skrivas den 19 augusti. Satsar på att bli klar med företagsekonomin ikväll, att mötas på arbetsplatsen imorgon och sedan hårdplugga in tentan resten av tiden till nästa fredag. När den är skriven tillåter jag mig själv att sätta mig in världen av htmlkoder och java:)

Invägning vecka 32

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 92,0 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: + 1,2 kg
Viktnedgång totalt: 19,2 kg

BMInedggång totalt: 7,0

Kvar till mål 2: 2,1 kg
Kvar till målvikt: 24 kg

Tja även om det svider något så in i...så måste jag erkänna att jag inte är förvånad. Snarare är jag överraskad att det inte blev mer.. :( Denna veckan har varit riktigt dålig både mat- och träningsmässigt. Det har blivit för många glassar (4, varav en kulglass), för mycket micropop (3 påsar i helgen) och ett missbruk av rostemackor i tisdags (10 st, de kunde inte rostas fort nog) pga att datorn strulade. Nä såhär kan det fasen inte fortsätta om jag ska kunna gå ner. Att unna sig något någon gång, ja, men inte unna sig något varje dag. Tror nästan det började för flera veckor sedan (i viktvecka 12) då jag unnade mig en skiva sockerkaka. Sedan dess har jag tillåtit mig själv att unna mig mer, inte bara vid speciella tillfällen utan annars också. Tja, på det sättet går man fasen inte ner. Var ju så nära hälften förra veckan och hade jag inte fuckat upp det med maten denna veckan hade jag varit där nu.

Så från och med nu är det cold turkey igen. Sommarens sista glass åts igår och popcornpåsen som är kvar i skafferiet åker direkt i soporna. Sedan är det extremkoll på kalorierna igen. I alla fall tills jag är tillbaka på banan. För som det ser ut nu är jag ute i bland grusen och kör.

Idag blir det full fart på gymmet, så även på onsdag kväll och fredag förmiddag. Utöver det blir det långa promenader varje kväll. Vill upptäcka det roliga med det igen för har inte haft riktigt lust till det på ett tag. Men det var ju faktiskt med promenader som jag startade det hela.


Tja någon liten skillnad kanske...



Tja någon liten skillnad syns där väl;).

Nu blir det att se på Ugglornas rike, sen lägga sig. Är hur trött som helst. Imorgon blir det en sväng upp till Halmstad och Tall Ships Race 2011. Sen på kvällen ska Mathias lära mig äta kräftor :P;) Det ska tydligen vara gott, jag håller mig misstänksam fram tills jag smakat dock...


Långpromenad med syrran efter träningen

Idag blev det in till stan och gymmet ganska tidigt. Hade, eftersom det inte blev så mycket träning igår, tänkt ta i ordentligt på gymmet idag istället. Ja styrketräningen gick, som vanligt, skitbra men sedan hade jag planerat att stå på crosstrainern i 45 minuter...det gick inte. Var så trött på det efter 10 minuter bara och knäna låste sig så många gånger att jag bara väntade på jag skulle ramla i backen (det brukar vara ett tecken på att jag är trött i slutet av passet nämligen). Vad jag längtar tills läkaren säger jag kan springa och träna zumba igen. Visst håller jag igång konditionen med crosstrainern men det är liite trist att köra exakt samma program varje gång. Hade ju kunnat ta varannan crosstrainern och varannan löpbandet.

Lite irriterande när jag körde med hantlarna bara. Brukar sitta på pilatesbollen framför spegeln och göra dem och det var inget vidare idag. Var smalast över axlarna och sedan gick det bara utåt (utför?). Det var verkligen ett päron :P. Eller en sådan leksak som är rund i botten och hur mycket man puttar på den så rullar den upp igen. Jag svär, hade jag inte haft ben hade jag varit en sådan leksak just då :(.

På vägen hem så hoppade jag av i Hanaskog och hade följe med ena syrran och systerdotten hem, ca 5,5 km sammanlagt. Vi gick i ett lagom tempo (och stannade ideligen upp för att visa larver och kossor för lilla M, hennes mamma och moster var bra mycket mer exalterade över djuren än hon var...). och var väl hemma på en timme ungefär. Så jag kan verkligen säga att jag har fått dagens motion nu i alla fall så resten av dagen blir det skolarbete. Skönt att ha städat, tvättat och diskat igår så man slipper det nu och dessutom slipper sitta med dåligt samvete över kaoset...



Mitt fina överkast som mamma har virkat. De andra syskonen har mer dekorativa sådana men jag valde en tjockare variant som man kan ha som filt när man bara ligger och vilar också. Megamysigt och väldigt tungt så det var ett jobb att lägga på...men mysigt när man kan bädda med fint överkast också och inte bara slänga på täckena i en hög:P

Gräddig omelett (fast utan grädde och med philadelphia)



Blev en riktigt namsig kvällsmat ikväll :). En omelett på 2 ägg och så slängde jag i 1 msk philadelphiaost light också. Det blev riktigt gräddigt och gott :) Ikväll blir det nog att gå ut och gå en sväng när jag hämtat upp tvätten om ett tag. Supermysigt väder och ska vara det till och med fredag så får verkligen ta tillvara på det.


Vad tänker man med...?

Idag känner jag mig sådär lagom förvirrad :P. Hade ju tänkt åka in och träna nu på förmiddagen men se det blidde inte av. Anledningen: Tja, jag använder 3 olika väskor och igår hade jag inte lagt över busskortet från min axelväska till min ryggsäck. Detta upptäckte jag inte förrän jag var nere vid bussen och det var 5 minuter tills den skulle gå. Jag skulle alltså inte hinna hem och hämta rätt busskort och de busskorten jag hade med mig hade antingen gått ut eller hade slut på pengar. Tänkte först då att jag ju kunde gå bort till bankomaten och ta ut pengar men nä just det, de tar ju inte kontanter på bussarna längre.

Det blev bara att traska hem igen. Inte förrän jag var vid porten kom jag på att...nä de tar inte kontanter men de tar ju bankkort, som jag hade med mig! Grrr nä ansåg det var tecken nog för att stanna hemma så idag blir det en lång promenad istället, städa och plugga och sen tvätta ikväll. Har således nog att göra utan att behöva åka fram och tillbaka idag. Blir gymmet imorgon istället.

Invägning vecka 31

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 90,8 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,7 kg
Viktnedgång totalt: 20,4 kg

BMInedgång totalt: 7,4

Kvar till mål 2: 0,9 kg
Kvar till målvikt: 22,8 kg


I mina drömmar skulle jag vara under 90 kg idag menmen man får inte alltid som man vill. Tycker ändå det är helt ok att ha gått ner 0,7 kg på en vecka då jag bara hunnit med 2 träningspass på gymmet och haft en slö helg. Tänk bara vad vågen kan komma att stå på nästa vecka då jag ska chockträna den denna veckan. Då vill jag verkligen vara under 90 kg. Tänk bara när det står en 8a först istället för en 9a. Okej, innan stod det en 1a först...men det har gått så himla länge sedan jag vägde något på 80 så har nästan glömt hur det känns. Och från 80nånting är det inte långt ner till 70nånting. Visst har jag, då jag kommit under 90, "bara"gått ner hälften men det kommer nog kännas väldigt bra iaf. Förstår verkligen den positiva innebörden i "nu är det bara hälften kvar" mycket bättre nu :)


                            Startmått                        Nuvarande mått                      Minskat
Midjan                    113 cm                             89 cm                                   24 cm
Magen                    130 cm                             102 cm                                 28 cm  
Rumpan                  127 cm                            113 cm                                  14 cm 

Tänkte jag kunde bjuda på lite mått också. Nu ångrar jag att jag inte mätte fler ställen från början. Överarmarna och låren, precis vid knäna, till exempel. Att midjan har stått på typ 90 ett tag har jag vant mig vid och insett att den nog kommer göra det ett tag till. Inte så att jag aldrig kommer bli mindre, för jag känner ju att det finns mer att ta av där, men nu fokuserar jag mer på magmåtten, att bygga muskler och tappa i vikt. Allt löser sig nog efter hand sedan i alla fall.

Nej, nu är det dags att åka in och träna. Verkligen saknat gymmet, har ju inte varit där sedan i torsdags kväll. I eftermiddag blir det att sitta med skolan och fixa lite med det. Synd på så fint väder bara :P. En sådan dag man helst hade velat ligga och flyta i vattnet menmen, kanske blir senare i veckan om jag pluggar på ordentligt.

RSS 2.0