Sallad med lövbiff



Dagens middag:
Sallad med lövbiff

100 gram strimlad och stekt lövbiff
gurka
tomat
kall och krispig fänkål (lägg i iskallt vatten en stund för att den inte ska sloka)
kokt selleri
kokt broccoli
kokt morot
kokt palsternacka

namnam verkligen. blev mycket godare än jag tänkt.

Man blir sporrad

Okej, jag tycker vissa dagar att jag har ganska bra fart men när jag är ute och går med Mia går benen som trumpinnar. Inte klokt vilken fart den tjejen har :). Borde gå snabbt oftare själv. Flåsar ju en del i början (pga uppförsbacke och mycket snack) men efter ett tag kommer man igång bättre. Fasen vilke  kondis jag får om jag håller igång såhär varje gång jag går själv också.

Resten av kvällen blir dock väldigt lugn. Ska snart börja laga mat (någon sorts varm sallad med lövbiff) och ha Vintergatan igång samtidigt (nostalgi på hög nivå). Sen blir det att slötitta på Ullared klockan 8 och sen nog lägga mig direkt efter det. Ska försöka upp tidigt så jag kan vara i simbassängen vid 8-halv 9 och ha simmat så mycket som möjligt innan armadan kommer vid halv 10.

Nu är jag helt slut. Men samtidigt väldigt nöjd.

Förbenade jojo-manick

Sådär, tebax efter lovet. Jag hade inte tillgång till datorn mellan ondsdag och söndag, därav de uteblivna inläggen. Det har dock inte varit någon utebliven träning utan jag uppfyllde mitt nya mål om 5 timmars träning i veckan med råge. Har både varit ute och promenerat på egen hand utanför Malmö (och testat mitt lokalsinne på samma gång) och sedan var jag och Mathias och simmade i söndags förmiddag. Liten bassäng, trång bassäng, skvalpig bassäng. Kort sagt; Det var inte den typen av bassäng jag var van vid från Tivolibadet i Kristianstad och det dröjer nog innan jag går dit igen. Eftersom den bara var 17,5 meter så behövde man ju simma 2 längder för att få ihop till en hel vanlig. Det slutade med att jag simmade 16 (vanliga) längder och gav sedan upp.

Igår kväll var jag hemma hos föräldrarna och körde ett zumba cardiopass. 50 minuters konditionsträning. Skitkul verkligen och jag orkade hela passet också, skön känsla. Då vet jag ju dessutom att jag kan orka det igen och kanske köra i ett hårdare tempo om någon vecka. När jag vägde mig på kvällen visade vågen på att jag gått ner ca 6.5 kg sammanlagt. Härligt!

I morse vägde jag mig dock igen (för att få en v.9 vikt liksom) men då visade den att jag gått ner knappt 6 kg sammanlagt. Störigt om något. Men men, så länge jag fortsätter minska runtom och förbättra min kondis ska jag försöka att inte lägga alltför stor vikt vid vad vågen (så fräckt nog) talar om för mig.

Nu är jag precis hemkommen från stan där jag gick en sväng inom Åhléns där jag köpte två linnen och en ny klänning till min systerdotters dop på söndag. Marinblå, v-ringad, knälång, ganska snäv och med skärning precis under bysten (vilket gjorde att mer fokus lade på min ganska smala midja, smal om man jämför med resten av kroppen då alltså). Blir nog bra.

Näpp, nu ska jag börja fixa lunch, sätta på Vintergatan på youtube och sen plugga lite. Ikväll blir det promenix med Mia. Haft uppehåll från det ett par veckor pga trötthet, annat, lov etc, så dags att sätta igång igen.

Spring i benen

Igår morse vaknade jag vid halv 8 och hade alldeles för mycket energi. Visst hade jag nog kunnat somna om ifall jag försökte men hade ingen lust till det. Hade snarare lust att sticka ut och gå en runda eller så. Så drog på mig dubbla leggins, ett linne, en tjocktröja och gympadojjor och gick ut.

När jag kom till cykelbanan/gamla järnvägen så gav jag mig på ett försök till attt springa pch ... ta med tusan det gick med. Visst jag orkade inte så långt men det kändes inte lika tungt och omöjligt som det har gjort innan. Snarare var det att när jag gått en minut och återhämtat mig så kunde jag på't igen. Så jag kanske inte orkar så långt i ett svep men orkar många svep så kan nog vara ute ett tag och variera med promenad och jogg. Känns väldigt skönt :)

Sen kom jag hem till föräldrarna och ställde mig på vågen och den visade att jag gått ner ganska precis 6 kg på en månad :). Detta blev jag såklart peppad av så körde introduktionsprogrammet på en timme på zumba och sedan basicprogrammet på 20 minuter.

På kvällen körde jag 20mintutersprogrammet igen ;)

Idag blir det att ge sig in och simma en sväng med Karin och Mathias. Oklart hur länge än dock men en 40 längder minst iaf. Nya skoluppgiften har kommit ut idag med så kan sätta mig med den ikväll och måste göra andra diskussionsinlägget och lämna in uppgift 2 till läraren innan onsdag då vi åker till Malmö, eftersom inlämningen för allt det är i helgen då jag är iväg.

Further down

6 kg på en månad :)!

1h och 20 min zumba i morse plus lite joggning :) skönt att kunna springa lite igen utan att man känner sig som en elefant.

Kalas idag igen. Kan äta en bit spettekaka idag med med gott samvete :) (fick dispens från sockerförbudet för en bt spettekaka igår och idag men imorgon e det stopp igen).

Nyss en lång skönt dusch.

Lunch nu, ska bli väldigt gott.


Zumba

Jag visste det, min koordination e någonstans på 15 kanske på en 100gradig skala. Mamma hade fått hem zumbadvderna idag så kastade mig ivrigt över dem och skulle testa på en gång. Oj, vad svårt det var. Visst man kanske inte behöver göra alla rörelser perfekt men gjorde man inte det så kaputtade man mer eller mindre. Får köra basic (där man lär sig alla rörelserna) flera gånger om innan jag ger mig på de olika programmen. Bara basuc är bra träning om man inte gjort det innan i vilket fall så missa nog ingen träning. Idag gjorde jag inte hela basic men en 45 minuter ungefär så ganska lagom.

På söndag har jag varit utan socker och skitmat och så i en månad och det går lättare och lättare. Skulle jag bakat en massa tårtor bara efter en vecka hade jag gett upp men det var faktiskt inga problem. Höll på att missa en enda gång idag dock. Hade fått lite grädde på fingret och råkade slicka av det. Dock kom jag på mig själv innan jag han dra in tungan och svälja utan tog, helt sonika, en bit hushållspapper och torkade av tungan igen. Snacka om drastiska åtgärder men men, fick verkligen inte få ner det och känna smaken så vad gör man inte.

Strax e det dags att gå och möta Mathias vid bussen och sen blir det en lugn kväll hemmavid. Har varit uppe sedan tio i 6 i morse och igång med tårtor och så mellan typ 10-16.30 så anser att jag har gjort mig förtjänt av det. Sen imorgon blir det att ner och handla ganska tidigt och sen sticka på mammas kalas på eftermiddagen.

Jag e botad

Japp det e precis så drastiskt som rubriken avslöjar.

Igår hade jag en rejäl prövning då jag höll på med lite av tårtorna som ska vara på mammas kalas i helgen. Var upptagen mellan halv 17.30-22.00. Hade naivt nog tagit med mig lite kurslitteratur men det fanns inte en chans att jag skulle hinna läsa det. Gjorde två stycken tårtbottnar, massa rosor i marsipan (fick nära sammanbrott då jag skulle göra rosor i sockermassa, torkar på fem sekunder typ så nästan omöjligt att hinna göra något av den), massa små maränger etc etc. Idag blir det att fortsätta med allt sånt, alla (nästan) tårtot ska läggas ihop och garneras.

Det är väldigt skönt att ha att göra så stor del av dagen. Kände det igår kväll när jag nästan var klar. Himla skönt att veta att jag inte skulle in till skolan, träna eller göra något annat tidskrävande idag utan något roligt hela dagen. För det var verklgen skitkul, sen att jag var helt slut vid 22tiden är en annan sak...

Hade även lite dåligt samvete för jag inte fick tränat något igår :( men tänkte sen när jag lade mig att "hallå marie, det var såhär (med tv, plugg, laga mat, inte röra sig något knappt) som du hade det Varje dag fram till ungefär en månad sedan så att det blir En sådan dag nu är faktiskt ingen katastrof, kan ju vara bra med en vilodag med."

Just det, angående rubriken.

Det ingick en hel del chokladsmältning och smetvispning igår nämligen men inte någonting av det kom över mina läppar. Höll på och gjorde lite chokladblommor med en tandpetare och då jag skulle byta tandpetare höll jag, av gammal vana, på att dra av den inne i munnen men hann precis hejda mig och huttade den snabbt i en skål vatten i vasken istället. Likadant när jag hade rullat lite marsipanrosor i choklad och lät de glida ner på bakplåtspapper så blev ju fingrarna kletiga. De torkades snabbt av på en bit hushållspapper innan jag hann göra något. Och när jag stod och vispade smet och det stänkte på mig eller så "ignorera det, ignorera det".

Så i slutändan var det inte så jobbigt i alla fall men det blir fler tårtor och så idag så ännu större utmaning då... för att inte tala om när allt är på plats i helgen...huh. Men aja, det löser sig nog.

Kaloriintag 17 februari

Frukost:
Kokt ägg 80 kcal
Yoghurt med havrefras 200 kcal

Total frukost: 280 kcal


Lunch:
Dubbel pågenrost 135 kcal
Ägg 100 kcal
2 clementiner 60 kcal

Total lunch: 295 kcal


Middag:
Fläskkarré 100 g 160 kcal
Potatis 175 g 110 kcal
Grönsallad 50 kcal
Halv rågkuse med skinka 95 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total middag: 486 kcal


Mellanmål:
10 vindruvor 70 kcal
Nutrilette bar 200 kcal

Totala mellanmål: 270 kcal


Totalt kaloriintag: 1331 kcal

Tårtdekoration vs. Promenix

Jag har svårt att komma fram till om jag ska ta min träning innan eller efter teckningslektionen. Tar jag det innan så handlar jag tårtdekorationer efter och tar jag träningen efter så handlar jag dekorationer innan. Vilket som så har jag en del tid på mig att bestämma mig. Ska jag handla innan så måste jag ändå inte åka in förrän 10.10 vilket ger mig 3 timmar innan nu att göra vad jag vill (ja, vad jag vill eftersom jag är klar med skolarbetet till fredag som sagt).

Det var länge sedan jag var ute och gick en riktigt lång runda så kanske ska göra det idag. Eller ta cykelvägen/järnvägen antingen mot Brobyhåller eller Hanaskog och ömsom gå ömsom jogga. Nja förresten, nu ska vi inte överdriva. Bättre med en lång, rask promenad då kanske. Annars blir man nog bara nere för det inte går att springa än.

Sen kanske man ska sätta sig och skriva lite. Inte blivit så mycket av den varan på sistonde (mer än själva skoluppgifterna då), vilket är synd för jag tror mycket på båda mina projekt. Det jag höll på med fram till i höstas lägger jag snart helt på hyllan. Fått det refuserat så många gånger nu och vette katten hur jag kan få det bättre. Ska jag redigera det igen så känns det nästan bättre att skriva om skiten helt för mitt skrivsätt och uttryckssätt har förändrats (och förbättrats)ganska rejält sedan jag gjorde det första utkastet för 3 år sen.

Kaloriintag 16 februari

Frukost:
Rågkuse 130 kcal
Ägg 100 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total frukost: 301 kcal


Lunch:
Hjärtegott 250 kcal
Ost 35 kcal
Skinka 20 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total lunch: 376 kcal


Middag:
100 gram falafel 220 kcal
40g Ris 150 kcal
1 Pågenrost 68 kcal
Ost 35 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total middag: 544 kcal


Mellanmål:
Fruktsallad med 1 msk kesella 216 kcal
en riskaka 100 kcal

Totala mellanmål: 316 kcal


Totalt kaloriintag: 1537 kcal


Större, snyggare & coolare

Om man pratar samtidigt som man simmar så blir det mycket jobbigare... det upptäckte jag idag då jag och Karin var och simmade. Menmen, det var trevligt ändå men blev "bara" 50 längder och de sista 10 kördes på full fräs. Så hade inte orkat en enda längd till då mina armar och ben var helt slut.

Men blev ju tidigare hem än planerat så har tid att äta middag och ta det lugnt i 2 timmar innan man ska ut och gå. Skönt det.

Ny kalender inhandlad med. Större, mer plats för anteckningar varje dag, snyggare, coolare :)

Middag vart det ja

Födelsedag, men inget socker ("på heder och samvete")

Nej jag vet att jag inte skrev in något kaloriintag igår trots att det inte var helg men räknade inte så noga igår. Ok jo jag vet att frukosten blev på ca 310 och att lunchen var på ca 250 men sen slutade jag räkna. Mamma fyllde som sagt år så var där och åt, nej inget socker, men två små portioner kycklingsallad (vid 4 och vid 7 typ) och två små frallor till det. Sen åt jag lite fruktsallad med kesella på kvällen. Hela tiden dracks kolsyrat vatten. Så tror inte det är någon risk att kalorierna tagit skada.

Dock tog träningen lite skada... Blev sammanlagt typ 50 minuters motion igår (uppdelat i småpromenader i stan och här hemma) men hade helt enkelt inte tid till mer. Då jag väl fick tid på kvällen så var det kallt, mörkt och blåsigt så var inte superpigg på att gå ut då...

Det blir dock bättring på det idag. Nu är tvätten igång så har redan sprungit lite i trappor. Sedan blir det in och simma med ena syrran vid halv 4 (inga 100 längder dock). Planerar väl att simma en timme typ, blir nog lagom för oss båda. Sen när jag kommer hem blir det snabbt middag och sen ut och gå med promenixpolaren en timme typ där med.

Imorgon får det bli motion innan lektionen halv ett för efter lektionen kommer nog Mathias och då blir det nog en lugn kväll så lika bra att ha det fixat innan.

Nä, nog läge att diska och snabbstäda lite till spotify nu. Mamma kommer snart så vi kan planera tårtorna till helgen, som ska göras på fredag.

Obestämd träning och orientering i stan idag :P

Hm, har inte besämt vad jag ska har för träningsform idag. Ska ju in till stan om ett par timmar men sen hem igen och så direkt till huset för att fira mamma. Men får kanske klämma in en långpromenad under den tidiga eftermiddagen, precis efter lunch kanske.

Ska kanske ta en snabb runda i stan och leta reda på konstnärscentrum, misslyckades med det igår men benen var inte så pigga på någon längre promenad då... Sen måste jag verkligen lämna in telefonen med. Måste starta om den varannan timme ungefär för att vara säker på att inte missa något samtal eller sms. Sen åker simkortet ur hela tiden med enligt den. Hittade garantin och den varar till maj så gäller att passa på nu.

Hm, sen går garantin ut ju. Har aldrig haft en telefon så länge att garantin hinner ta slut. Jobbigt om den går sönder sen... då måste man ju köpa en ny. Den kan gott vänta ett bra tag med det tycker jag. Sure, det hade varit trevligt att köpa en ny telefon om det bara inte kostat så sketmycket.

Nä, dags för frukost.

Kaloriintag 14 februari

Frukost:
1 kokt ägg 80 kcal
1 port havregrynsgröt 140 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total Frukost: 291 kcal


Lunch:
2 clementiner 60 kcal
1 dl yoghurt 80 kcal
1 banan 111 kcal
Jordgubbar 20 kcal
en liten näve havregryn 50 kcal
2 pågenrost 135 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total lunch: 527


Middag:
1 FELIX ost- och skinkpaj 520 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total middag: 611 kcal


Kvällsmat:
1 pannakaka med smör och socker 90 kcal

Total kvällsmat: 90 kcal


Totalt kaloriintag: 1519


Puh jag trodde jag skulle gå kraftigt över pga den stora lunchen och middagen (hur i hela friden kan det gå i så många kalorier i den lilla pajen!?) men det jämna ut sig och blev ett perfekt intag. Måste nog öka frukosten lite dock och dra ner på lunch och middag och äta mer mellanmål. Och sen får det vara slut på halvfabrikat nu!

"Fast jag vidhåller att du är från vettet..."

Har bestämt mig för att jag inte ska räkna kalorier så noga på helgerna. På helgen ska man ju vara ledig så varför bry sig om sånt då. Nu anser jag dock att jag har tillräckligt bra koll på kalorierna så att jag inte ska behöva skriva ner det så noga de dagarna.

Idag blev det upp riktigt tidigt.  Vaknade vid 5tiden och kunde inte somna om så tänkte lika bra att gå upp. Vågen idag stod på + 1 kg sen i fredags ;( fattar inte varför men men det är ju ändå ca 4 kg mindre än vad jag började på. Väl i bassängen var det ganska tråkigt till en början... 1...2...3...4...5... tja det var segt i början iaf. De första 20 längderna är såå sega så är mest psykologiskt i början. Sen när jag kommit till 40 tänker jag att jag ska simma 50 längder och sen "tja men har simmat 60 längder förr så kan det igen" och sen blir det 10 lämgder i taget. Idag slutade det på 100 längder. Inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Började känna armarna på sträcka 75 ungefär och de sista 10 längderna gick på ren vilja och ingen ork alls typ.

Nu blir det lite vila, sen lägga ihop ett par tårtor till mammas födelsedag imorgon och ikväll ut och gå en sväng. Får se hur mycket ork man har då bara...


Lägenheten luktar halstablett...

... eller är det citrongräs?

Idag blev det inte så långt simmat, 25 längder, men det räcker. Eftersom jag hade Mathias med mig idag och redan simmat mycket i veckan så hade jag bestämt att inte köra för fullt. Dessutom användes även motionsbassängen tyvärr ibland som hopp-och-skvätt-arena för 10åriga småpojkar. Kändes inte precis som en lugn plats att simma på.

Efter simningen gick vi bort till Naturum och tittade inom där. Sedan en runda bort till fågelhuset i Tivoliparken. Sist var det tänkt att vi skulle gå Linnérundan bort till Lillö Hus men redan efter ca 100 meter på spångarna så låg vår gångväg under vatten... det blev att vända och åka hem istället. Inte mig emot dock, vi var båda väldigt trötta.

Nu blir det mest att ta det lugnt i soffan i kväll. Mätta och trötta men utan lust att se på Melodifestivalen. Dock hittade jag färska jordgubbar i affären så blir lite gott med :).

Nu har vi dessutom köpt en sådan "ljusstake" där man sätter ljuset under och häller lite doftolja ovanför och så doftar det. Väldigt spännande och ett enkelt sätt att få det att lukta gott :)

Going down down...

... tja, ner ner viktmässigt alltså :).

Då kan man plocka av 1 kg till på vikten nu då, synd det inte syns ännu bara :P.

Idag har jag inte bestämt mig för vad jag ska träna, troligtvis blir det en promenad senare. I helgen blir det i alla fall att simma lite nere i Oxie (har lyckats dra med mig Mathias) så blir kanske ett träningsuppehåll imorgon... nja, någon promenad och så blir det nog, annars får jag bara dåligt samvete :P.

Innan jag sticker ikväll blir det att diska, packa och handla lite. Klockan e ju inte så mycket nu så om jag inte får något vikariat är jag nog klar med det innan lunch, om inte mycket innan lunch. Då blir det att traska hem till mamma och hjälpa henne städa till hennes 50-årsdag på tisdag. Sen har dem mycket roligare filmer att träna framför också :P.

Nä som sagt, synd att klockan inte e så mycket. Hade velat sätta igång film eller musik till diskningen. Får la duscha först ändå kanske så jag kan gå ner och handla när de öppnar klockan 8.

Således, adjöss

Kaloriintag 10 februari

Frukost:
Rågkuse 130 kcal
2 skivor ost 70 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total frukost: 271 kcal


Lunch:
Hjärtegott 250 kcal
Ägg 100 kcal
1 äpple 50 kcal

Total lunch: 400 kcal


Middag:
Korv stroganoff med 50 gram ris 452 kcal

Total middag: 452 kcal


Kvällsmat:
2 pågenrost 135 kcal
2 skivor ost 70 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total kvällsmat: 276 kcal


Mellanmål:
1 clementine 30 kcal
Hallon + kesella 60 kcal

Totala mellanmål: 90 kcal


Totalt kaloriintag: 1489 kcal


Kan man sträcka sig i rumpan?

Effektiva dagen det här verkligen.

Först gick jag upp tidigt för att hinna med att simma innan teckningslektionen. Hade satsat på minst 50, det blev 60 längder. Hade hur mycket ork som helst kvar dock så hade gärna kört en 20 längder till men det vart verkligen smockat i bassängen då. Man fick ibland simma i zickzack och hade man otur hamnade man bakom två tanter som simma långsamt i brett och tjattrade. Då blev det en riktigt långsam längd. En gång kändes det nästan som jag trampade vatten i 25 meter.

Menmen, hade kunnat stå ut men fy fasen vad kissnödig man blir av att simma. Hade iofs kunnat gå upp till omklädningsrummet och gå på toa och sen ner och simma igen men var inte säker på mycket tid jag skulle ha till godo sen så fick bli "bara" 1,5 km idag. Nästa simning är på tisdag när jag ändå ska in på gyn. Fast måste upp väldigt väldigt tidigt om jag vill hinna simma typ 80 längder då eftersom jag har tid 10.30 och behöver typ 2 timmar på mig i bassängen. Så behöver typ åka hemifrån vid 7... sen ta en lång middagslur när jag kommer hem.
Kan man sträcka sig i rumpan btw? Sparkade ifrån ganska kraftigt en gång och sen gjorde det ont i ena sidan, ena skinkan, ena ballen (whatever) ett par längder. En tio längder senare var det dags att sträcka någon sena i knävecket och sen var det vänster hälsena som spökade.

Kort sagt, en riktigt skön dag i bassängen, kan knappt vänta till tisdag :).

Allt flyter

Puh, skönt att kunna sätta sig ner i lugn och ro och skriva. Var verkligen bra att jag tog en sväng i stan igår och fixade det mesta. Bara simma nu innan teckningen och har satt god mariginal så simmar jag inte hela tiden kan jag sätta mig i bubbelpoolen eller läsa den nya boken.

Marsvinsburen är städad nu i alla fall, skönt att ha det gjort för det är så segt att ha framför sig. Ska åka in till stan tjugo i 9 så en halvtimme innan jag ska sticka. Innan dess ska jag bara klä på mig (duschar ju efter simningen) och fixa lunch (hjärtegott med stekt ägg) som jag ska äta innan lektionen. Dagen flyter nog på väldigt bra :)

Sen ikväll blir det ju tvättning mellan 4 och 8 men kanske ut och gå en sväng då någon gång innan det blir mörkt.

Det har snöat lite inatt :( och jag som hade sådana vårkänslor igår...

Kaloriintag 8 februari

Frukost:
Mjölk med oboy 90 kcal
Rågkuse 130 kcal
2 skivor ost 70 kcal

Total frukost: 290 kcal


Lunch:
2 pågenrost 135 kcal
1 ägg 100 kcal
2 köttbullar 50 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total lunch: 356 kcal


Middag:
Minestronesoppa 200 kcal
2 dl mjölk 71 kcal
1 macka 90 kcal

Total middag: 361 kcal


Kvällsmat:
Smoothie 100 kcal
2 pågenrost 135 kcal
4 köttbullar 100 kcal

Total kvällsmat: 335 kcal


Mellanmål:
1 nutrilettebar 200 kcal

Totala mellanmål: 200 kcal


Totalt kaloriintag: 1542 kcal






Don't get it...

Idag blev det en vända in till stan som sagt. Ingen simning (tar det imorgon) utan lite shopping (en bra sportbehå) och hämtning av en bok om svälten på Irland.

Sedan traskade jag hem till mamma och pappa och efter lite träning (situps, armhävningar, gummiband etc etc) så ställde jag mig på vågen. Gissa min förvåning då den visade att jag skulle gått ner 2,5 kg sen i måndags (ni vet då jag var superdeppig för jag hade gått upp). På samma gång som det såklart är skitkul så känns det som det är nåt som inte stämmer... Hur kan jag på åtta dagar pendla i vikt så himla mycket? Hm, som sagt, på samma gång som det är kul vågar jag inte vara riktigt nöjd ännu. Vet alltför väl hur snabbt det kan vända...

Himlen e oskyldigt blå

Idag blir det verkligen att gå ut och gå en långrunda. Det är hur fint väder som helst ute nu. Sol, klarblå himmel och (till skillnad från tidigare dagar) ingen blåst. Det får man se till att ta tillvara på. Så blir ingen simning idag utan tar det imorgon istället. Annars hade det ändå blivit så mycket fram och tillbaka. Då är det bättre att ta allt hemma (städa, tvätta, handla, ut och gå, skriva) idag och allt i stan (simma, hämta boken om irland på bibblan, snacka med kåren om studentkort, ha lektion) imorgon.

Så, först ut är att gå ner och handla och boka tvättid på samma gång. Får inte glömma att sätta mp3n på laddning bara för annars blir det segt att gå ut och gå sen.

När allt är klart för skrining blir det att kolla upp lite grejer på en checklista som en av lärarna i skrivarkursen gav mig igår.


Kaloriintag 7 februari

Frukost/Lunch:
1 rågkuse 130 kcal
2 pågenrost 135 kcal
2 skivor ost 70 kcal
Ägg 100 kcal
Gurka 5 kcal
Smoothie 150 kcal

Total frukost: 590 kcal


Middag:
1 biff 207 kcal
100 gram spagetti 130 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total middag: 408 kcal


Kvällsmat:
2 pågenrost 135 kcal
Köttbullar 100 kcal
Hallon 60 kcal
Kesella 80 kcal

Total kvällsmat: 375 kcal


1 apelsin 70 kcal


Totalt kaloriintag: 1443

Lagom intag för en tag full med promenader :). Imorgon blir det nog mer promenad tror jag. I alla fall ingen simning, även fast jag e sugen på det. Vill inte slösa mer busspengar men ska nog kolla upp månadskostnaden för ett busskort till och från Kristianstad.

Över en mil idag :)

Eftermiddagen spenderades hemma hos mamma och pappa där det blev lite wiispelande. Sen gick jag ut och gick en lång härlig runda i mörkret och blåsten med Mia. Var väldigt trevligt. Lade in rundan på funbeat nyss och den blev 6 km :). Med de 3,71 jag gick innan idag är jag nästan upp i en mil :). Hm, jo jag gick ju till mamma och pappa. Jag är uppe i över en mil för idag :). Yay.

Nu är man sådär lite härligt switt så ska ta en dusch och sen fixa något till kvällsmat. Kanske ta på sig pyjamas och äta ett rostbröd och sen varma hallon med kesella :). namsigt!

Dags att lägga om taket nu...?

Inatt blåste det tydligen ganska mycket... har sett takpannor som flugit av och en tjockt träd knäckt i 3 delar. Själv hade jag öronproppar i så hörde bara stormen då jag var upp på toa vid 2tiden.

Idag har man varit ute och gått en sväng med en gammal kompis och hennes 1,5åriga dotter. Riktigt trevligt att träffas och snacka ett par timmar. Dessutom fick jag snabbstädat innan de kom också... Dock hann jag inte med någon frukost så får ta en rejäl brunch nu istället. Ikväll blir det ut på en ny promenix med en annan kompis.

Imorgon har jag ingen planerad träning ännu men det blir la promenad då med. Kommer nog blåsa imorgon också nämligen så definitivt inte cykling och jag har simning på torsdag.

Nä som sagt, brunch nu och sen skriva lite.

Trött på kalorier

Okej, jag ska erkänna. Jag har inte räknat några kalorier idag. Men har ändå tillräcklig med koll för att veta att jag hållit mig på rätt nivå iaf. Men efter vägningen i morse så pallade jag helt enkelt inte ha räkna idag. Men ska på't igen imorgon.

Snart dags att sova. Ska nog träffa en gammal kompis imorgon och sen ut och gå på kvällen så har inte satt upp mig på jobb imorgon. Så tror jag ska unna mig själv att sova ända till klockan 8 och ut och gå en kortis då.

För trött för rubrik

Nä det blev inte 60 längder idag som jag önskat. Blev bara 34. Beror dels på att jag inte alls kände simsuget då jag gick mot bassängen, dels på att jag fick byta bana då en skolklass skulle simma efter 20 längder och dels på att den kom ganska många motionssimmare som crawlade fram i ilfart och inte alls gav en det lugn man behövde.
Aja, blev något idag iaf. Sen blev det tandläkaren och det gick väl, inga hål iaf men lite tandsten och inflammerat tandkött så nu har jag ont i käften för resten av dagen. Lunchen blev på Trendies (kycklingsallad med pasta, utan dressing och isvatten att dricka så godkänt).

Idag höll jag verkligen på att försova mig på bussen...

Dags att skriva lite nu. Upptäckte att jag nästan redan gjort uppgiften till ena kursen så bara finslipa lite och sen göra en likadan, typ, till den andra. Lika bra att få det klart idag så man kan sätta sig med litteraturdiskussionerna resten av veckan.


Guess today's one of those days...

Jahapp... i torsdags var jag lätt som en fjäder och peppad till tusen - idag snarare tung som en sten som en dinosaurie sitter på och äter en elefant. För dem som inte fattade den metaforen så har jag alltså gått upp. På 4 dagar har jag gått upp 1,2 kg och jag har inte den blekaste aning om hur det där har gått till, ärligt. Visst jag träna inget igår men det kan inte spela någon roll. Jag tränade ju alla andra dagar.

Visst kroppen ställer in sig, det e vatten, man går upp innan man går ner etc etc men hallå. Jag hade accepterat det om det gällt 5 hg men inte 1,2 kilo! Om min kropp vet sitt eget bästa så e det bäst att den ställer in sig snabbt så den inte hamnar i skiten igen.

Jahapp, det var tänkt att simma idag då ja... får se hur det går. Om jag i min plötsliga brist på motivation bara orkar 20 länger eller i min agression orkar 60. Sen tandläkaren som sagt. Could my day get any better :(

Kaloriintag 6 februari

Frukost:
1 hjärtegott 250 kcal
Gurka 5 kcal
Ägg 100 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total frukost: 426 kcal


Lunch:
Dubbel rågkuse 130 kcal
1 skiva ost 35 kcal
Frysta hallon, 50 gram 17 kcal
Vaniljkesella, 50 gram 80 kcal

Total lunch: 262 kcal


Middag:
Fisksoppa 210 kcal
Pågenrost med ost 150 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total middag: 431 kcal


Mellanmål:
1/4 honungsmelon (? kcal)
En nutrilettebar 200 kcal
Fruktsallad av 1 banan, en apelsin, ett äpple med 1 dl yoghurt 250 kcal

Totala mellanmål: 450 kcal


Totalt kaloriintag: 1569


Hm... lite i överkant idag. Kan bero på min fruktsallad iofs men frukt är nyttigt så nog inget jag behöver ha dåligt samvete för...


Fast i träningsträsket

Idag blev det som sagt en slödag men oj vad ineffektiv jag känner mig. Tänk om jag inte gått ner något när jag väger mig imorgon bara för att jag inte träna något idag?!?!? Jikes!

Men å andra sidan. På funbeat (www.funbeat.se) där jag är registrerad har jag som mål att träna 240 minuter (dvs 4 timmar) i veckan och denna veckan tränade jag 138 % av det. Klarade alltså det med god mariginal. Får bara hoppas det lönat sig också.

Idag har jag varit utan socker i 2 veckor!

Men, har inga planer på att börja äta krams och sånt igen bara för det. Min plan är inte att "ha några sockerfria veckor". För mig räcker liksom inte det. För mig är det snarare "jag planerar att vara sockerfri så länge jag behöver det, tills både mitt yttre och mitt inre klarar av att bryta det. tills mitt inre sätter begränsningar och mitt yttre inte lägger på kilon av det." Har alltså ingen aning om hur lång tid som behövs, eller hur länge jag klarar det men lär inte bli något påskägg iår iaf, det är säkert.

Imorgon blir det simning innan jag ska till tandläkaren. Upp tidigt således om jag ska hinna med det (tandläkartid tjugo i elva). Sen hem vid halv 12 och skriva skriva skriva, och kanske gå en sväng, vem vet. Imorgon är en ny vecka, med nya utmaningar, nya träningar, nya frukostar att planera och kalorier att räkna och framför allt: en ny helg med största godisdagarna i veckan framför sig.

Slödag

Hm, det verkar som det blir en slödag idag. Ännu har jag inte tränat något i alla fall och brukar ju planera in min mesta träning på första delen av dagen. Snart dags för att åka in till stan och lämna Mathias :(<3. Sen hem och ta det lugnt.

Imorgon e det dags för tandläkarbesök och kanske simma innan det. Lite sugen på det liksom... men blir himla tidigt isf. Ska vara hos tandläkaren tjugo i elva så får vara i badet senast nio om jag ska hinna. Å andra sidan så kan jag ju sen välja om jag ska simma på torsdag eller inte. Ska ju ändå in till stan imorgon så slösar ju inte busspengar iaf.

Har börjat skriva på ena manusprojektet med nu och inte bara göra research så nu är det verkligen igång på allvar.

Kaloriintag 5 februari

Frukost:
1 dubbel hjärtegott 250 kcal
1 skiva ost 35 kcal
1 skiva kokt medwurst 20 kcal
Paprika+gurka 10 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total frukost: 386 kcal


Lunch:
Dubbel pågenrost 135 kcal
Ägg 100 kcal
Paprika+gurka 10 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total lunch: 316 kcal


Middag:
75 gram falukorv (stekt) 240 kcal
30 gram makaroner 108 kcal
200 gram wokgrönsaker 70 kcal
Vatten

Total middag: 418 kcal


Mellanmål:
1 clementine 30 kcal
1 våffla med grädde 150 kcal

Totala mellanmål: 180 kcal


Totalt kaloriintag: 1300


Hm, kanske ska ta lite vaniljkesella med frukt ikväll. Ska helst upp i nästan 1500 om dagen så får fylla ut lite. Någon kopp te också kanske.

JAS Gripen slipper gå i lervälling

Dagens träning blev en långpromenad i bitande blåst och plaskande pölar. Fick med mig Mathias ut och det blev en promenix på 1 timme och 20 minuter, både på asfalt och i skogen bland lera och is. Hästarna var dock inte lika pigga på att bli klappade idag. Kanske min medpromenixare såg hemsk ut ;). Skämt åsido, det var så ruggigt att man inte ville stå stilla någon längre stund i alla fall.

Ikväll vart vi uppe en sväng i huset med och åt lite våfflor. Hade noga studerat min kaloritabell innan så jag visste hur mycket jag kunde äta (1 våffla men ingen sylt utan bara grädde).

Sedan har vi byggt ihop ett modellplan av SAAB JAS 39 Gripen som han hade med sig upp igår. Måste medge att jag var lite tveksam till en början men det var riktigt kul, när det inte var för pilligt. Då blev jag snarare frustrerad och lassa över det till Mathias istället.


 



Ikväll blir det lite olika tvprogram att se på. Melodifestivalen, Hipp Hipp och Crocodile Dundee 1. Sen ett försök att sova till blåsten.

Kaloriintag 4 februari

Frukost:
Mjölk med oboy 85 kcal
Paprika+gurka 10 kcal
Dubbel pågenrost 135 kcal
Stekt ägg 100 kcal
Clementine 30 kcal

Total frukost: 360 kcal


Lunch:
Pågen hjärtegott 250 kcal
1 skiva Kokt medwurst 20 kcal
1 skiva ost 35 kcal
Paprika+gurka 10 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total lunch: 386 kcal


Middag:
Panerad kyckling, 80 gram 125 kcal
Ris, 50 gram 180 kcal
Wokgrönsaker, 150 gram 52 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total middag: 428 kcal


Mellanmål:
2 clementiner 60 kcal
1 apelsin 65 kcal

Totala mellanmål: 125 kcal


Totalt kaloriintag: 1299 kcal


Hm, skulle mellan 1300-1500 som sagt. Har nog råd med en kopp te och en macka ikväll. Te har jag hört ska vara bra för förbränningen dessutom.

Simma inte på fredagar

Nä, mental note till mig själv är att inte simma på fredagsförmiddagar. Då är där dels en skolklass och dels fullt av andra motionssimmare.

Aja, jag skulle ju fixat sånt 10-kort idag men de hade något strul med sin skrivare så får göra det nästa gång istället och simma gratis idag :). Aja, själva simningen gick bra iaf. Det var likadant idag med att de första 20 längderna var jobbigast och sen blev det liksom "nerförsbacke". Hade tänkt simma mer än 40 längder idag som sagt och kände att jag defintivt hade orkat 20 till. När man simmat 30-35 längder så fortsätter man automatiskt och den största utmaningen är inte mjölksyra i armarna utan snarare att tänka på annat hela tiden så man inte tråkas ut. Men när jag var på min 30 längd typ så blev det verkligen mycket folk så tog bara 40 iaf.

Simma ganska exakt 1 längd i minuten så speciellt snabb är jag väl inte men lär nog bli uthållig iaf. Till sommaren(början av juni), som e slutmålet för denna simperioden, ska jag simma 100 längder utan problem.

Blev ingen kultur idag heller. Kom ut från simhallen halv 12 och de öppnar inte på muséet förrän 12 så åkte hem istället.

Dags för lunch nu och sen lite städning. Sen blir det lite vila. Hur trött som helst efter simningen så höll på att sova förbi min hållplats på bussen...

Simning och kanske lite kultur

Vaknade halv sex av grymt ont på en precis punkt på ryggen och kunde inte somna om hur jag än försökte :(. Så blev att gå upp och ha en effektiv dag istället.

Det regnar och blåser nu :P. Men ska nog gå ner till affären nu när de öppnar klockan åtta, ganska mysigt att vara "först på plats". Måste bara tvätta mig och äta frukost först. Sen blir det in och simma vid tiotiden idag med. Ska köpa sånt 10-kort. Men har bara råd att simma en gång i veckan sen så jag inte behöver lägga ut för mycket pengar på det. Kanske ska satsa på torsdagar då jag ändå är i stan för teckningslektion.

Funderade på att sätta som mål att simma minst 40 längder idag men tror inte det. Sätter jag det som mål kommer jag aldrig orka det utan bara känna mig pressad. Sätter typ 20 som mål idag med och sen får vi se, kan ju bli lite eller mycket mer men vill inte gå dit med massa press. Samma sak med stegräknare. Går ju ganska mycket vissa dagar men vill ändå inte ha den för då känner jag mig pressad att gå och då blir det inte lika avslappnat och då sker det troligtvis inte.

Sen måste jag nog lämna in min mobil på Telia när jag ändå är i stan. Den håller på och inaktiverar Sim-kortet hela tiden. Igår kväll fick jag ta ut och sätta i det säkert fem gånger för att få igång telefonen :(.

Kankse ska vara lite kulturell om jag e inne i stan efter tolv idag. Kan ju gå på muséet och konsthallen idag istället. Men inte för länge dock för måste hem och städa och så innan Mathias kommer hit ikväll :) <3

Nä som sagt, äta, tvätta mig handla.


Kaloriintag 3 februari

Frukost:
1 port havregrynsgröt 140 kcal
1 kokt ägg 70 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total frukost: 281 kcal


Lunch:
2 dl mjölk 71 kcal
En dubbel hjärtegott 250 kcal
Paprika + gurka 10 kcal
Stekt ägg 100 kcal

Total lunch: 421 kcal


Middag:
Kycklingsallad (ur Allis receptbok) 400 kcal
2 dl mjölk 71 kcal

Total middag: 471 kcal


Kvällsmat:
200 gram vaniljyoghurt 170 kcal
20 gram havregryn 70 kcal
1 banan 111 kcal

Total kvällsmat: 351 kcal


Totalt kaloriintag idag: 1524


Enligt mamma ska man inte äta för lite kalorier (min gårdag var alltså ganksa misslyckad matmässigt) eftersom man då lurar kroppen då den går in på reserver och man inte bränner något fett utan bara muskelmassa. Ska tydligen hålla mig mellan 1300-1600 om dagen just nu och det gör jag ju.


Imorgon:
Tja jag har inte bestämt vad jag ska ha för träningsform imorgon ännu. Är ganska sugen på att gå och simma igen faktiskt och kan kombinera det med att möta Mathias i stan. Har jag fått mina csnpengar imorgon kan jag kanske fixa ett 10-kort också.

Nu vette katten vad man ska hitta på. Kanske fixa lite på manusprojekt 2. Det har blivit lite lidande pga min ständiga research till det första projektet.


Curse you Hässleholmsvägen!

Puh jag lovar, jag är halvdöd!

Wanåsrundan, som jag nyss är inkommen från, kan man säga består av 4 delar.
1. Hässleholmsvägen bort till Wanås
2. Vägen mot Gryt med en skarp sväng
3. Vägen mot gamla Ordenshuset med små backar upp och ner
4. Olingevägen tillbaka

Del 1 är tortyr! Speciellt när det råkar vara motvind. Flera gånger som jag fick ligga i 1an för att orka men kom knappt någon vart då ju. Underbart när man fick svänga in vid Wanås och himmelriket då man kände igen Ordenshuset. Blev ca 8.5 km men bara på 29 minuter så får kanske ut och gå en sväng sedan också för att få lite fler minuter.

Simma trodde jag skulle bli ganska tråkigt, jobbigt och monotont men det var riktigt trevligt. Wanåsrundan dock... där kan jag säga att vette fasen om jag kommer köra den igen alltså....

Välförtjänt lunch på gång nu och sen lite skolarbete.

2 kg på 10 dagar

Den 23 januari startade jag min sockerfasta och nya träningsvana. Dagen efter vägde jag in min startvikt och sen dess har den sjunkit 2 kg (minst, har lite dålig koll på vad jag vägde då exakt). Hurrar inte ännu dock. I början av varje "bantningsperiod" går jag ner ett par-tre kilo ganska snabbt men sen brukar det stanna upp.

Idag blir det ut och cykla i alla fall. Sen nästa vecka ska jag skaffa 10-kort till simningen och satsa på att simma en gång i veckan (och cykla en gång och promenera resten). Resten av dagen idag blir till att städa, tvätta och diska och skriva lite personbeskrivningar till manusprojekten.

Kaloriintag 2 februari

Frukost:
1 pågenrost 67 kcal
1 ägg 100 kcal
1/4 paprika 7 kcal
2 dl mjölk 71 kcal
1 clementine 30 kcal

Total frukost: 275 kcal


Lunch:
Banan 111 kcal
Havregryn 70 kcal
200 gram yoghurt 170 kcal

Total lunch: 351 kcal


Middag:
1 potatis 50 kcal
½ gul lök 13 kcal
1 morot 29 kcal
En skiva julskinka 40 kcal
2 dl mjölk 71 kcal
1 clementine 30 kcal

Total middag: 233 kcal


Totalt dagsintag av kalorier: 859 kcal


Hm, inte mycket idag. Kanske för jag fastna vid datorn och åt väldigt sen middag. Blir nog en kopp te eller så senare ikväll. Känns skönt att ha lite mariginal till det ikväll.

Jag är en vandrande cementklump

Nä, ni kan ta det lugnt. Jag har varken varit i chipshyllan eller blivit överdrivet negativ. Näpp, jag har varit och simmat. För första gången på säkert 1.5 år. Och långt blev det också. Har kommit fram till att klarar man sig bara över 20längderströskeln kan man hålla på ett tag. Idag blev det hela 40 längder dvs 1000 meter. Därav den ack så ickefyndiga rubriken. Orkade knappt lyfta fötterna när jag gick till handdukshållarna och uppför trappan ska vi inte tala om... Förstår inte det där knasiga fenomenet. Man är ju så lätt i vattnet och sen är man 5 ggr så tung när man kommit upp. Knasigt.

Efteråt kände jag mig pigg och gick mnot bibilioteket för att leta böcker om Irland. Gick förbi muséet och konsthallen på vägen dit och tänkte jag lika gärna kunde göra allting när jag ändå var i stan. De har någon "ansiktsutstlänning" om rasbiologi på konsthallen och Elsa Beskows sagovärld muséet. Tyvärr hade de inte öppnat då jag gick förbi så blev inget idag  men kanske på fredag.

Nu är lunchen fixad, äten och kalorierna räknade så dags att fortsätta med skolarbetet och lite sånt. Håller dels på att flytta min konsthemsida eftersom zoomin.se där jag har den nu, ska läggas ner. Kanske hinner vila någon sväng också men får se.


*Mental note* Har du simmat 40 längder får du väldigt svårt att ta dig till omklädningsrummet. Du blir även lätt illamående på bussen. :P

Kaloriintag 1 februari

Frukost:

En dubbel Pågenrost (med:) 135 kcal
1 stekt ägg 100 kcal
1/4 paprika 7 kcal
2 cm gurka 4 kcal
2 dl mjölk 71 kcal
Total frukost: 311 kcal

Lunch:
1 dubbel Hjärtegott från Pågen 250 kcal
1 skiva kokt medwurst 20 kcal
2 skivor ost 70 kcal
1/4 paprika 7 kcal
2 cm gurka 4 kcal
2 dl mjölk 71 kcal
Total lunch: 422 kcal

Middag:
En Pasta med skinka och paprikasås (FELIX) 500 kcal
En Nutrilettbar, apelsin 210 kcal 
Total middag: 710 kcal


Kvällssnax:
2 dl mjölk 71 kcal
1 banan 111 kcal
½ dl kesella vanilj 30 kcal
Total kvällssnax: 212 kcal

Totala kcal under dagen: 1655 st.

Tror man ska äta typ 1500 kcal om dagen så e på gång iaf.


Lesson nr 1:
Köp inte halvfabrikat! Där springer kalorierna iväg utav bara fasen

Lesson nr 2: Inga röror eller såser eller annat kleg. Magen blir skum.

Idag var jag på vildsvinsjakt ...

... eller jag höll snarare utkik efter dem så jag skulle slippa något encounter.

Dagens strapatser:

Först gick jag ner om byn med inställningen att det skulle bli en ganska kort runda i dag (litade inte fullt på magen). Sedan gick jag Hässleholmsvägen bort "som vanligt" och upp över Gröningen (för Knislingebor, där man spelade Brännboll som liten). In i skogen på Västerled och när jag sen kom ut på Olingevägen (efter diverse klappning av 4 hästar) gick jag inte hemåt som jag först tänkt. Istället gick jag hela vägen ner mot gamla järnvägen. Tänkte att det väl inte kunde vara så långt. Minns att jag cyklade här med Mathias för några månader sedan och då gick det ju snabbt (min pojkvän är galen på en cykel ;)).

Det var bara det att den vägen jag mindes som tja kanske 500 meter var säkert tre gånger så långt. Och det var bara ner till järnvägen. Sen var järnvägen ca 1.5 km den också. Puh! Det var jobbiga 3 kilometer för en vildsvinsskraj tjej från landet :P. Väntade mig att se en gris vid varje träd, minst!

Aja, jag kom hem helskinnad iaf. Ikväll var jag lat (eller jag hade snarare lagat alldeles för stark pastasås så kunde inte äta middagen) så jag handla middag istället. 500 kcal för någon pastamedskinkaochpaprikasås som jag bara fick ont i magen av iaf :(. Inget vidare...

*Mental note* "Sluta äta såser och sånt klibb, det är inte bra för magen!

Sockerfastan går bra, fick en liten halvdepression ikväll och såg en mental image av en stor namsig 200g chokladkaka. Fick dock diverse skälls- och peppord av Mathias via sms så blev inget av den bilden. Sån tur var :). Hm, tror jag ska mixa en banan med lite yoghurt och lite vaniljkesella till "kvällssnax". Sen blir det badkaret tror jag.

Imorgon ...

... är tanken att jag ska in till stan och simma. Har skrivit minst 30 minuter, var himla länge sen, men hoppas på mer. Tar med ett par clementiner till bussen hem.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0