Sållar bland gruppassen...äh jag anmäler mig till allt :P

Då vart jag äntligen färdig med första bildteoriuppgiften och har även skickat in den. Så himla skönt att slippa tänka mer på den just nu. Ikväll blir det en promenad med Mia och imorgon blir det liite sovmorgon (till halv 8 kanske). Sen ska jag ta en morgonpowerwalk på ca 60 minuter innan jag sticker till huset och donar lite med filmprogrammet.

Blir jobb mellan 2-6 så innan dess ska jag försöka få de färdigt. Har ett träningspass inplanerat imorgon kväll också: Core. Det ska bli himla spännande. Blir nog inte lika "full-fart-jag-tror-jag-dör" som på cirkelträningen igår (även om det säkert blir jobbigt ändå!) så ska försöka springa en liten sväng efteråt.

Har nog fått storhetsvansinne angående gruppträningspass för jag bokade nyss in mig på ett Just Dancepass på söndag... Men det var så himla kul igår så ska verkligen testa så många av passen som möjligt som de har och se vilka jag vill gå på mer kontinuerligt. Plocka russinen i kakan liksom ;) Är nog usel på att dansa men kan vara kul att testa på iaf :) Kommer inte bli lika jobbigt att se sig själv i spegeln som det var då jag gick en danskurs i tvåan på gymnasiet...

I knew it!

Jag visste det! Redan idag har jag glömt hur svinjobbigt det var igår (jag klarade ju av det, aight) och har redan bokat in mig på nästa veckas pass. Ska ju testa core imorgon och funkar det bra så tar jag det nästa vecka också. Har dessutom varit inne och kollat på nästa veckas gruppträningsschema och även bokat in mig på två nya pass också, MRL (Mage Rumpa Lår) på måndag och Yoga(!) på onsdag. Så funkar alla passen för mig blir det 4 pass/vecka.

Det är alla pass som jag känner kan vara nyttiga för mig. Cirkelträningen tränar hela kroppens muskler och flåset, MRL tränar mage, rumpa och lår där det mesta av min vikt/fettet sitter så bra att bygga muskler där. Core har jag fått tipsat av en läkare att testa för det är bra för mina ryggproblem och Yogan hade varit himla bra om jag fått den att funka för att lära mig slappna av och så. Både MRL, Core och Yoga kan jag nog dessutom kombinera med ett kortare löppass.

Idag blir det ingen gymträning men däremot en promenad med Mia ikväll. Innan dess ska jag jobba 10-14, köpa ny vinterjacka och bitskena (<3 säger att jag gnisslar tänderna när jag sover:P) och göra en egen annons för något (som jag inte kommit på vad än). Blir nog en bra dag idag också.

Då var första cirkelträningspasset (överlevt?) avklarat

Denna dag har varit riktigt bra och ska snart gå och lägga mig så inte något mer som kan gå fel egentligen. Började dagen med att ta mig i kragen och äntligen göra klart den andra bildanalysen så nu har jag bara den egna annonsen kvar att göra med. Sedan gjorde jag dagens pilatespass på 15 minuter innan jag åkte till stan. Där blev det inlämning av min gamla vinterjacka på Stadium och inköp av en julklapp innan jag jobbade i en 4 timmar.

Ikväll var det så premiär för mig på cirkelträningen och det var smått förvirrande när instruktören gick igenom alla stationer men det löste sig. Det knäppa var att innan var jag mest nervös att jag inte skulle klara det rent tekniskt. Att jag kanske inte skulle orka rent fysiskt...det hade jag helt förträngt. Det var 12 stationer som vi skulle göra 30 sekunder i åt gången på och i 4 varv. Efter 2 varv fattade jag inte hur i hela friden jag skulle palla två till men det gick faktiskt. Det 1,5 sista gick jag på sparlåga och var egentligen inte medveten om hur jobbigt det var.

Vet inte hur många gånger jag tänkte "det här gör jag aldrig igen!" men i nästa sekund kunde jag komma på mig själv att tänka "det skulle inte förvåna mig om jag glömt hur jobbigt det var på söndag och bokar upp mig på nästa veckas pass då:P."

Aja, nu blir det att skriva om Cirkelträning till min hemsidan och sedan blir det sängen. Trött och öm i hela kroppen.

Pilatesprogram på 15 min om dagen

Invägningen igår blev ju inte 100%igt lyckad så igår hade jag superkoll på mina kalorier som jag åt och brände och det gick på jämt ut i mina konsumerade sedan på kvällen. Målet är att det ska fixa sig idag med. Drömde inatt att jag beställde en hel pizza på krogen och fy vad dåligt samvete jag hade när jag vaknade...

Igår köpte jag även aktuella numret av Cosmopolitan Zest och hittade tre olika korta pilatesprogram. Ett för äppelkropp (vikten rund midja och mage), ett för päronkropp (vikten runt lår och rumpa) och ett för chilikropp (där man är "rak" med lika mycket vikt överallt. Jag valde att göra de övningar som stod för äppelkroppen och de tog ungefär 10 minuter. Sedan gjorde jag en av "rumpövningarna" också så det blev 15 minuter sammanlagt. Jag ska försöka att göra det passet en gång om dagen och se hur det förändrat min kropp efter tja ungefär ett par månader.

Idag blir det först plugg. Jag ska försöka göra andra tredjedelen av bildteoriuppgiften nu på förmiddagen och sedan blir det in och jobba mellan 1-5 innan cirkelträningen på gymmet ikväll. Sen blir det lite julklappar att köpa innan jobbet och en ny vinterjacka. Man kan just nu lämna in sin gamla vinterjacka på STADIUM och sedan få 300 kronor i rabatt för en ny så det ska jag försöka få till idag.

Träning vecka 47


Finns inte så mycket att säga om förra veckans träning egentligen. Är himla stolt över att jag har 44 minuter löpta på löpbandet. Nu missade jag ju ett pass igår så det hade kunnat vara 20 minuter till både där och på styrketräningen menmen. Powerwalken kunde också den varit lite fler minuter. Det är bara från uppvärmningsminuterna på löpbandet och rundan med Mia i torsdags. Vill få in fler vardagspower men svårt att hinna med och orka. Troligtvis blir det mindre jobb denna veckan så då ska det blir ändring på det :)


Invägning vecka 48

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 83,5 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: - 0,2 kg
Viktnedgång totalt: 27,7 kg

BMI-nedgång totalt: 10

Kvar till mål 3: 3,6 kg
Kvar till målvikt: 15,5 kg

Ingen superpositiv vecka  men skönt att ha gått ner iaf. Men ärligt talat trodde jag att jag skulle ha gått ner mer. Jag har verkligen följt shapeups app noga denna veckan och dessutom börjat springa (vilket gav mig mer viktnergång förra gången jag gjorde det) så ett minus på 2 hg är faktiskt lite av en besvikelse...

Men har väl bara mig själv att skylla antar jag. Blev nämligen både lussebullsbak och lite pepparkaksbak också i helgen. Plus att jag igår blev skitledsen för jag hade ont i ryggen (diskbråcket..?) och inte kunde ta in och springa så jag åt två hemmagjorda hamburgare och 6 stycken små polkakäppar... :(. Suck, tänk vad mycket skönare det hade varit där om jag Inte haft ont i ryggen. Då hade jag fått löpträning istället för tröstätning..

Aja, ny vecka och nya tag. Nu blir det lite plugg och sen en härlig skogspromenad för att kolla stormens effekter. Verkar bli himla härligt väder idag så :)

Nians avslutningsklänning kommer närmre och närmre

Testade min avslutningsklänning från nian nu på morgonen och den sitter bättre för var gång. Runt höfterna och magen sitter den jättebra men det är fortfarande bysten som är för stor. Har minskat den med 13-14 cm nu men behöver minska ca 7-8 cm till för att den ska gå att knäppa hela vägen upp. Menmen, har lyckats minska 14 cm på 27 kg så borde jag kunna minska 8 cm på resterande 16 kg. Fast då kanske den är för stor runt magen och behöva sys in där :P.

Igår fick jag julstädat hela hallen (vet inte hur många slitna, för stora och lagade par jeans som jag slängde...) så ett rum att bocka av på min lista nu. Idag blir det jobba hela dagen så inget städat. Tanken är att jag ska ta badrummet imorgon då jag bara jobbar halvdag. Innan jobbet imorgon ska jag inom gymmet och köra styrketräning också, var knappt två veckor sen jag var där så dags att sticka dit igen. Ikväll blir det en kvällspromenad med Mia igen :).

Invägning vecka 47

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 83,7 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 0,8 kg
Viktnedgång totalt: 27,5 kg

BMI-nedgång totalt: 9,7

Kvar till mål 3: 3,8 kg
Kvar till målvikt: 15,7

Jaha, oron igårkväll var således helt obefogad då yay :) Stör mig däremot på att jag inte alls känner mig så peppad idag som jag hade önskat...varken till träning eller plugg :(. Får ta en lunchpaus, en snabb promenad och sedan komma igång igen.

Den värsta veckan någonsin..

...ja träningsmässigt menar jag då.


Det vart himla svårt att veta hur mycket jag tränat på jobbet som sagt, så skrev bara in mina renodlade träningspass. Förhoppningsvis ska inte det straffa sig men...ärligt talat är jag livrädd inför invägningen imorgon. Skrev ju i måndags att jag var superpeppad inför denna veckan men känns som jag har jobbat alldeles för mycket för att verkligen ta vara på det. Vi får helt enkelt se hur det går imorgon. Jag har dock statistiken med mig. Inga veckor innan, då jag har jobbat minst ett pass (och denna har jag jobbat 5...) så har jag inte gått ner. Så enligt den statistiken borde jag ha gått ner imorgon.. ska försöka somna (och ställa mig på vågen imorgon) med det i åtanke.

Veckan som kommer blir det förhoppningsvis mer pluggat då jag, än så länge, bara har 1,5 dag på jobbet. Är iaf helt klar med 1/3 av bildanalysuppgiften så ska försöka göra klart andra tredjedelen imorgon då jag har hela dagen på mig. Sista tredjedelen blir på onsdag och sedan blir det filmarbete torsdag och fredag.

Nej nu blir det lite kvällsmat i form av en tonfisksallad.


Det är svårt att mäta träning på jobbet

Denna vecka har det i stort sett bara handlat om jobbet och flytten vi gjort till en större lokal. Pluggandet har varit i stort sett obefintligt, jag har nästan bara hunnit läsa veckans sidor (som inte ens var så många). Från tisdag till fredag så har jag börjat klockan 8 på morgonen och slutat mellan 17.30-18.15. Den tiden har det varit en himla massa kånkande och bärande och städande och det ena med det tredje. Så visst har jag fått min träning. Det har ju dessuom blivit en del springande i trapporna mellan lagret och butiken så träningen fick jag ju liksom på köpet. 

Det sega är bara är att jag inte riktigt vet hur jag ska mäta träningen. Det är ju inte så att jag lyft och burit konstant i 2 timmar utan det har varit utspritt över hela dagen. Därför vet jag inte ens om jag har tränat för mycket eller för lite. Maten har jag dock skött bra. 2 gånger (onsdag och torsdag) blev det lunch på Burger King men det kompenserade jag upp med en mindre middag när jag kom hem.

Idag har jag fått pluggat en del faktiskt, fortsatt med en analys av en reklam och ska försöka göra färdigt den + en analys till, imorgon. Sen har jag gjort 2/3 av den uppgiften. Det blev dessutom en hel del sovande. Alltså, att jag var trött efter veckans jobb visste jag men att jag var så trött... Jag gick upp vid halv 10, åt frukost och gick nästan och lade mig på en gång igen, vid halv tolv. Sedan fick <3 nästan tvinga mig upp ur sängen halv 4 för att jag inte skulle sova bort hela dagen :P

Men har ändå fått lite gjort. Städat, marsvinsburen, bojat tvättid till imorgon (ok det var det <3 som sprang ner och gjorde åt mig...), planerat veckans städning inför advent och pluggat lite som sagt. Har även sett på sista Harry Potter och senast Love Actually. Inte konstigt jag börjar bli trött igen...

Imorgon blir det inte så många grejer att åstadkomma iaf, vilket är skönt. Tvätta mellan 12-16, veckohandla och så plugga och gå ut och gå en runda. Så kan koncentrera mig mest på plugget så jag får så mycket som möjligt färdigt av den uppgiften.

Fattar det inte! Nu är jag trött Igen!

Heldag på jobbet med styrketräning

Idag vart det jobb hela dagen så är riktigt trött nu. Började klockan 8 och jobbade till halv 6 på kvällen. Det blev en massa rännande och bärande så fick nog ihop en hel del träning där, hur mycket vet jag inte men ligger nog på plus i min kaloriräkning iaf :)

Ikväll var jag dessutom och gick en timmes PowerWalk med Mia. Var ett tag sedan så skönt att snacka en massa och catch up lite :)

Nu blir det att lägga sig och sova. Upp och jobba mellan 8-18 imorgon också och mer bärande och rännande... men det är himla kul verkligen :)

Dagens konsumtion ska vara 1347 kcal

Frukost
1 portion havregrynsgröt
1 skiva lingongrova med ost och gurka
1 glas mjölk
Kalorier: 326

Mellanmål 1
1 halv fralla med skinka
Bubbelvatten
Kalorier: 133

Lunch
1 st 30cm kycklingsub från Subway
Vatten
Kalorier: 620 (rätta mig om jag har fel)

Mellanmål 2
1 st Naturdiet bar caramel
Kalorier: 208
 
Middag
60 gram spagetti
2 stycken köttfärsbiffar á 65 gram
Cola light
Kalorier: 336

Övrigt
2 stycken smaksatta riskakor
1 styck clementin
Kalorier: 112

Ätna kalorier:
1735 kcal

Brända kalorer:
PowerWalk 60 minuter (328 kcal)
Rännande och bärande hela dagen på jobbet (? kcal)

Konsumerade kalorier:
1735-328=1407 kcal
Enligt appen har jag alltså ätit 58 kcal för mycket men jag har då inte räknat in träningen jag fick på jobbet så jag tror jag har mitt på det torra...

Första dagen med ShapeUp Club

Jo, ska försöka förklara det här med konsumerade kalorier nu. För att förklara det kort kan man säga såhär:
Ätna kalorier - (minus) brända kalorier = konsumerade kalorer. Har man till exempel ätit 1785 kalorier och bränt 150 så har man således 1635 kalorier.

Enligt Shapeup ska jag konsumera 1347 kalorier om dagen och idag har jag ätit 1766 kalorier och bränt 435. Alltså har jag konsumerat 1330 kalorier idag och klarat målet. Kanske tar jag och gör lite armhävningar sen så jag kan äta den sista clementinen i kylen också :)

Ätna kalorier:
Frukost
1 stekt ägg
1 avocado
1 skiva lingongrova med skinka och tomat
1 glas mjölk
Kcal: 439

Mellanmål 1
1 liten baguette med skinka
Kcal: 266

Lunch
1 styck Naturdiet bar
1 styck drickyoghurt, 350 ml
Kcal: 455

Mellanmål 2
1 styck banan
Kcal: 116

Middag
60 gram ris
1 port. (200 gram) Korv stroganoff
Grönsallad
1 skiva lingongrova med ost
1 clementine
Kcal: 490

Brända kalorier(träning)
67 minuter powerwalk
30 minuter hemmastyrketräning
Kcal: 435

Konsumerade kalorier: 1766-435=1330 kcal


Invägning vecka 46

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68,0 kg

Nuvarande vikt: 84,5 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: + 1,0 kg
Viktnedgång totalt: 26,7 kg

BMI-nedgång totalt: 9,6

Kvar till mål 3: 4,6 kg
Kvar till målvikt: 16,5 kg

Jag vet inte. Jag vet verkligen inte hur jag kan ha gått upp 1 helt kilo denna veckan. Visst träningen, som jag sa igår, har inte varit några 500 minuter men ändå helt okej tycker jag. Maten har jag också skött ovanligt bra. Så nä, jag vet inte. Jag var ju visserligen beredd på att ha gått upp lite eftersom jag gick ner så himla mycket förra veckan men att jag skulle gå upp så mycket var jag inte beredd på.

Aja, jag känner mig dock överraskande lugn över det. Inte sitter jag och sliter mitt hår eller deppar med en massa clementiner heller (aha!). Nej, snarare känner jag mig ännu mer peppad än vad jag gjorde i måndags(Det enda jag grämer mig lite för är att mitt BMI, om än inte med mycket, är över 30 igen:( ). När man haft en riktigt bra invägning så, samtidigt som man blir glad, går luften lite granna ur en och man har inte samma kämparanda. Nu när jag dock haft en ganska dålig invägning så blir jag jättepeppad till denna veckan att verkligen träna så mycket jag kan och hålla stenhårt på maten.

Jag har fixat en app till telefonen, Shape Up Club, där jag ska hålla bättre koll på hur mycket jag äter och tränar. Enligt den ska jag konsumera 1333 kalorier om dagen och så får det bli. Ju mer jag tränar, ju mer kan jag ju äta. Hm, det lät lite konstigt men appen räknar ut det åt den. Mina förbrukade kalorier på morgonpromenaden (125) räknas in och gör att jag kan/ska äta 125 kcal till för att dagen ska gå jämt ut. Äh, jag ska försöka förklara bättre ikväll då jag genomfört en hel dag med den.

Träning vecka 45





Okej, jag kom inte upp i några 500 minuter men det känns ändå som en helt okej vecka, både tränings- och matmässigt. Träningen blev varierad med jämvikt mellan styrka och cardio och maten blev bra uppbyggd och utan krams, det är jag nöjd med. Det blev kanske lite mycket cashewnötter så det ska jag med dra ner på lite. Trots att det har gått bra både med träning och mat denna veckan så är jag nervös inför invägningen imorgon. Jag brukar ha varannan vecka bra och varannan mindre bra och förra invägningen vart ju himla bra (minus 1,2 kg) så oddsen talar emot ännu en riktigt bra invägning...

Ikväll blir det lite broderi och någon bra film. Hoppas att knäet är lite bättre imorgon så jag kan powerwalka ordentligt. Sedan jag drattade med cykeln i fredags och skrapade upp knäet har jag fått ha kompressor på men mina byxor fastnar i den hela tiden så det svider nåt så in i helskotta hela tiden. Var en ren pina och gå och handla idag alltså :(


3 starka 30minuterspass idag och ensam egentid ikväll

Idag har jag tagit träningen i 3 stycken halvtimmespass. Dels blev det variation och dels blev alla passen "fullt-ös" då man inte hann bli trött. 30 minuters styrketräning, 30 minuters wiifitness och 30 minuters powerwalk. Det var himla skönt väder idag så ångrar att jag inte var ute längre men blev så himla trött :(. Inser att förra veckans konstanta och outtröttliga pluggande kommit ikapp en nu och får väl bara vänta på att jag har sovit ikapp helt enkelt.

Ikväll åkte <3 hem till sina föräldrar något dygn för att gå till tandläkaren och hämta upp lite mer grejer hit. Saknar honom redan men har haft en kväll för mig själv och det har varit ganska skönt, om än ensamt. Blev lite Vänneravsnitt, bad med scrub, nagelfix och läsning av Elle. Hittade lite annonser där som jag kan använda till första uppgiften i Bildteori i skolan så ska kolla mer på det imorgon. Såg genast de små reklamtecknen som nämndes på första föreläsningen och i boken så kände lite aha-upplevelse där :).

Imorgon blir det också en längre promenad. Får hoppas att det fina vädret håller i sig bara. Har Utvandrarna på ljudbok på mobilen så saknar inte underhållning i alla fall. Har redan läst serien men då det blir för tungt i sådana böcker så skummar man lite för mycket...på det här sättet missar jag inget. Sen blir det mitt tredje pass i WiiFitnessens 30dagarstmaning också. Har egentligen vila imorgon och träning på lördag enligt det programmet men är borta i stort sett hela lördagen så får flytta passet till imorgon istället. Tog medel på intensiteten men kände idag att jag nog kunde tagit hard faktiskt för jag orkade med råge :).

Det spelar ingen roll om din last är godis eller frukt. Lasten är att du har en last.

Det känns som mitt huvud är ute efter att sabba för mig! Alltid måste det ha någon last som jag kränger i mig av. Förr i tiden var det ju bara snask och sånt. Fanns det hemma så åt jag det. Det spelade ingen roll om jag tänkt spara lite till sen, allt slank ändå ner på en gång. Fanns det riskakor, nutrilettebars, blockchoklad, kex etc etc så slank allt ner när jag fick sug på något.

Nu trodde jag dock att jag tämjt alla mina föregående laster. Jo, förvisso men det hindrar inte nya från att dyka upp. Det är som att mitt huvud tycker att jag Alltid ska ha någon last. Nu är jag inne i en clementinefas... När jag och <3 var och handlade i söndags så köpte jag en stor påse clementiner, kanske 15 stycken, för jag vet att jag äter en sisådär två om dagen och jag ville de skulle räcka hela veckan. HA! Igår när vi satt och såg på tv så slukade jag 8 clementiner utan vidare! Visst är det bättre med fruktlast än med godislast men ändå. Grejen är den att jag gav efter. Visst det var "bara" clementiner igår (för mycket fruktsocker är dessutom inte heller bra) men det finns inget som säger att jag kränger något annat imorgon.

Jag tror det handlar om att helt enkelt säga NEJ när suget sätter in. Vad det än handlar om. Känner jag mig sugen på en banan nu så, nej, då ska jag inte ta någon. Då mitt sug gått över om två timmar, då kan jag däremot ta en, eller ett äpple. Det viktiga är att inte ge efter för suget. Jag kanske är jättesugen(sugen, inte hungrig) på middag redan vid 4 idag men av princip att inte låta suget vinna så äter jag inte middag förrän vid klockan 6.

Nu, till exempel, är jag supersugen på (t.ex) cashewnötter. Men jag har inga hemma och tänker minsann inte gå ner och handla det heller. Jag skulle behöva handla mer frukt dock (har bara lite halvruttna äpplen hemma) men väntar med det tills mitt nötsug gått över. När det sker, och jag går ner och handlar, kommer inte suget vara kvar och det kommer inte kännas lika "kul" för huvudet att tvinga mig köpa nötterna längre.

Layouten i en kursbok spelar stoor roll...

Tar en paus i pluggandet och bloggar lite (och chattar på facebook...). Vi fick ut infon om de nya kurserna idag och det verkar väldigt bra. Inte lika nytt och förvirrande och tungt som de förra utan lite lättsammare.

Kurslitteraturen är också bra, allt är för det första på svenska och två av dem är med vita, blanka sidor. Den tredje har beigegrå sidor. Ok, det låter knas att jag tar upp det men det spelar stor roll. Det är roligare att läsa en bok som känns ny och inte gammal och dammig. Varje gång, fast jag läst boken i en kurs för ett par år sedan, som jag öppnar den "tråkiga" boken så blir jag så himskens trött. Jag orkar kanske läsa en tio sidor sen somnar jag. Så nu när jag egentligen har pluggtid så pausar jag istället. För att jag känner mig hyfsat trött och då  vet jag att det inte ens är lönt att öppna den boken :P. Ska bara pausa till 4 typ dock och sen ge mig i kast med en av de roligare böckerna istället.

Det har varit en riktigt mysig dag idag :). Nytt plugg, bra invägning och lagom promenadväder. Ska faktiskt bli skönt att komma ut och gå en runda ikväll också. Sedan längtar jag mer än vanligt efter att <3 kommer hem från jobbet. Ska bli mys att få krypa ner och sova hos honom sen ikväll och så imorgon så börjar allt om igen :).

Aej, får gå och ta upp lite till middag så det hinner tina, sen ska jag nog sätta mig och läsa igen.

Invägning vecka 45

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 83,5 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: 1,2 kg
Viktnedgång totalt: 27,7 kg

BMI-nedgång totalt: 10 (!)

Kvar till mål 3: 3,6 kg
Kvar till målvikt: 15,5 kg

Alltså jag känner mig bara så himla bäst idag :)! Igårkväll hade jag inte alls en bra känsla inför invägningen men idag precis innan jag skulle ställa mig på vågen så kände jag mig så lätt på något sätt. Man behöver tydligen inte (som jag virrar till det och tror ibland) träna som en galning för att gå ner. Jag hade ju två vilodagar förra veckan, torsdag och fredag, och kanske behövde min kropp det. Jag har redan varit ute och gått 40 minuter nu innan invägningen och det blev bara skönare efter hand och hemvägen blir nog ännu bättre har jag en känsla av.

Det bästa är att jag inte längre räknas till "fetmagruppen" för nu har jag ett BMI på 29,9 så nu är jag "bara" överviktig. En sådan gräns som är härlig att passera :)

Idag börjar de nya kurserna i skolan och det ska bli himla kul. Litteraturen verkar som sagt bra och så. Hoppas man får rättat någon av designuppgifterna snart med. Har en bra känsla angående dem liksom. Har en bra känsla angående det mesta en dag som denna :). Veckan kunde inte ha börjat bättre :)!

Träning vecka 44


Tja det finns väl inte så himla mycket att säga om veckans träning mer än att det inte alls levde upp till de mål jag satt :(. De planerade 90 minuterna om dagen blev 45 så bara hälften av det jag tänkt. Usch, inte alls nöjd så fasar lite inför invägningen imorgon... Blame it on the studies! De två senaste veckorna har det varit sjukt mycket att göra i skolan med två slutuppgifter som ska in så nu hoppas jag det blir mindre kaotiskt kommande veckor, iaf fram till jul, så att jag klarar av att vara under 80 kilo till nyår. Sen kanske jag kan välja ett nyårslöfte om vikten som jag kanske kan hålla för en gångs skull ;)

Imorgon börjar dagen tidigt. Ska äta frukost klockan 7 och sen gå ut på en 60minuters powerwalk innan det är dags för inväning. Håll tummarna :)

Aej, nu är det dags att gömma väckarklockan för <3 och sen sova.


Undanröjer höstdepressionen

I vanliga fall brukar november vara en helkass månad för mig. Det är efter man byter till vintertid så kvällarna blir mörka ännu tidigare och det är innan ljusstakarna för julen har kommit fram så det är Bara mörkt och trist ute på kvällen. Denna hösten har jag ännu inte känt av någon svacka och jag är så himla tacksam för var dag som går utan att jag sjunker ner i mörkret. Tror det kan bero på tre saker, att jag inte blivit så nere som jag varit innan.
1. Jag bor inte själv längre. När man hela tiden har någon kring sig kan det både vara jobbigt men också väldigt skönt. Som nu, man blir aldrig helt ensam och det är himla skönt.

2. Det har inte varit en massa regn och blåst denna hösten. Utan snarare ganska fint väder. Väldigt milt, det hade inte gjort något om det varit lite kallare såklart men regnet och blåsten kan hålla sig undan. Annars känns mörkret ännu mörkare.

3. Tja, det mest känns enklare, roligare och ljusare nuförtiden helt enkelt:). Det är skönt att alltid har grejer att kunna fokusera på så man kan skingra tankarna.

Dessutom ligger jag väldigt mycket i framkant vad gäller julplaneranden och det är med något som ljusar upp tankarna. Tankar på pepparkakshus, julklappar och massa ljus :).

Ikväll kommer nytt blogginlägg om veckans träning. Men innan dess blir det 40 minuters hemmastyrketräning. Sen har jag i snitt 60 minuter om dagen (i 6 dagar + en vilodag). Hade ju planerat 90 minuter om dagen men..ja när man säger att man SKA/MÅSTE träna si och så mycket så motsätter sig huvudet det ganska snabbt. Nu är nästa veckas schema lagt i alla fall så det blir att sätta in allt på mobilens alarm också så jag inte smiter undan. Man har lättare att byta aktivitet (från ex. skola till träning och vise versa) om man har det på alarm också.

Okej jag startade datorn i alla fall...

...men jag har Inte gjort något skolarbete på den så det så.

Det är himla skönt att ha de två första kurserna helt avklarade nu och inte behöva tänka något på dem alls, så länge man inte får komplettering såklart men det hoppas jag att jag slipper så jag kan fokusera på det nya skolarbetet istället. Har börjat läsa lite av litteraturen och visst, den är bra, men det är himla massa ord att hålla reda på så ska nog läsa om det och anteckna vad alla betyder och så.

Idag har jag börjat med att städa och röja så nu ser det inte ut som kriget här längre. Har även gjort en lista på det mesta som ska klaras av innan jul (och vad som ska vara klart till första advent). Visst det är ett tag men lika bra att planera i god tid så man inte blir stressad i slutet. Sen i eftermiddag blir det att promenera en sväng, en timme är det tänkt, veckohandla och så sätta mig och läsa kurslitteratur.

Vi ska snart hem till föräldrarna på middag så ska se om mamma har något julduksbroderi man kan få. Ska bli skönt att, då man inte pluggar, kunna slappna av med något som Inte har med en dator att göra (som ex spela spel eller bygga hemsida).

En förlösande frihet att ha skickat in en slutuppift

Sådär, då var äntligen slutuppgiften i internetpublicering (grund i webdesign kan man säga) inskickad och klar! Nu kan jag sitta med min egen hemsida äntligen, som börjar ta bra form :). Hoppas kunna få ut den vid årsskiftet men vi får se om jag hinner klart. Har förenklat layouten lite från hur den var tänkt ifrån början och gillar den stilrenare bättre, om jag får säga det själv :). Är faktiskt ganska stolt över mig själv :). Men som sagt, ännu är det mycket att göra innan den kan läggas upp, men formen på alla sidor är färdig och klar så nu är det "bara" att fylla dem med material också.

I helgen blir det en sväng in till stan men annars är det inget planerat. Ska ta lite promenadet som vanligt och så läsa lite inför nästa 2 kurser som börjar på måndag men det är allt. Ska se om jag ens kan låta bli att starta datorn i helgen (<3 tycker nämligen jag är lite osocial ibland ;)).

Gillar böckerna inför nästa kurser. För det första är alla på svenska, en av dem har jag läst innan och en handlar om att filma. Så det blir nog en helt okej kurs tror jag :)

Nej, nu blir det att göra sig i ordning och sedan ner på Sockertoppen och luncha med mamma, Tesse och mosters lilla ängel :)

Strulig och bråkig (med datorn)dag

Det har varit en riktigt körig dag verkligen...vissa gånger har jag inte varit långt ifrån affären och snask. Är inne på sluttampen av websideuppgiften nu och det har i stort sett bara strulat idag med stilmallar och kodmallar och hitan och ditan så jag har varit så nära att ge upp. Vad är det för mening när det bara kör ihop sig liksom :(.

Men jag fixade det till slut iaf och fixade ihop en screencast (en "film" av det som sker på dataskärmen) över min sida och håller på att ladda upp den till skolan nu. Den blev inte helt bra men fick göra den på föräldrarnas dator (för min är på tok för seg) och deras skärm är större än min så alla mått och så stämde inte helt och fullt med det blir nog bra iaf. Det är liksom inte denna filmen det hänger på utan den färdiga hemsidan (som SKA bli klar, dvs allt småplock jag upptäckte innan, ikväll) och sedan rapporten som jag ska skriva om den också (som jag ska skriva konstant på från imorgon bitti till klockan 5 typ och hoppas jag är nästan klar då. Annars finns det torsdag natt och fredag förmiddag också...

Aja, nu är snart filmen uppe så dags att sticka hem igen sedan. Sätta på kaffebryggaren tror jag kanske jag  bör göra om jag ska orka ikväll/inatt...

Just det ja, jag var inne med syrran och simmade i morse och det gick hur bra som helst. Blev 60 längder på 60 minuter och det gick snabbare på slutet (då fick jag en egen inhängnad bana). Kände verkligen hur nyttígt detr var och 500 kalorier brända där :)

Konstant pluggande nu

Det blev himla mycket pluggande igår :) Satt först drygt 3 timmar på förmiddagen, sedan 3 timmar på eftermiddagen och så 5 timmar på kvällen. Nog nytt rekord för mig då jag gick och lade mig strax innan midnatt.. ;) Kändes dock kul att vara så ambitiös med något att man kunde sitta hela dagen. Senast jag kände så var då jag satt och målade och kunde glömma att äta och allt sånt.

Denna dagen har börjat tidigt. Mosade en avocado och blandade i ett par stekta äggvitor och så salt på det = Väldigt gott :). Nu sitter jag med min första morgonkopp kaffe någonsin, men kände att det nog behövs. Har deadline på slutuppgiften i internetpublicering på fredag klokan 1 så satsar på att sitta konstant med det (med paus för promenad, mat och sova) tills jag blir klar. Kanske blir klar lite tidigare än fredag då men hellre det än att gå oviss och stressad.


RSS 2.0