Organiserad inomhuskväll

Kvällens väder lär bli vad det blir. Det var hur varmt och mysigt fram till typ klockan 6. Sen när jag skulle ut och springa strax innan 7 var det himla kvavt och ganska mulet... nu verkar det hålla på och klarna upp igen menmen, skulle det regna så gör det inte mig något då jag ändå inte ska ut mer ikväll.

Nej, har roat mig med att göra ett nytt register till mina pärmar med alla papper och ska ner till affären imorgon och köpa en ny pärm då den jag har nu är smockfull. Snart blir det dags att sitta och pula med en ny budget då den jag har nu är baserad på att jag får bostadsbidrag, vilket jag inte kommer få from juli månad. Sen nu i sommar så blir det ju lite andra pengar i och med att jag kommer sommarjobba och få lite csn för mina sommarkurser så denna budgeten gäller från då jag går tillbaka till det normala i september.

Det är faktiskt ganska trevligt och sitta och pula med sina papper, organisera och sånt. Ja de dagar man är på humör för det vill säga :P. Men nu har jag ju gjort allt annat jag planerat och då kan man sätta sig med sånt "onödigt och jobbigt pappersarbete" som man aldrig avsätter tid till annars.

Kan stoltsera med rivsår :P

Hade verkligen höga tankar om mig själv då jag stack till föräldrarna och tänkte tangera gårdagens bravader i trädgården. Idag gav jag mig således på rabatten med nyponbuskar, stora nyponbuskar. Och taggiga...

Det var riktigt varmt ute och det fanns en massa taggiga nedfallna kvistar bland ogräset så rensandet blev en lite större pina än jag trott...trots det gick det snabbare än förväntat. Så en timme, en massa rivsår och lite friserande av buskarna med en igenrostad häcksax så var jag klar :)

Sedan kolkade jag i mig en stor flaska vatten och lite kall frukt som belöning. Nu är jag nyss inkommen från en 30 minuters, svettig power walk i hettan. Men gillar verkligen att vara ute och gå när det är så varmt. Kommer ihåg att jag brukar säga det på sena vintern/tidiga våren då det är lite halvfint och ljummet ute. Att jag längtar tills det är så varmt ute på sommaren så att man måste gå i linne och knappt ens det går. Då man kan känna doften av nyklippt gräs, jord och diverse kroppslukt som tvingas fram i värmen. På något sätt är det najs att gå då :)

Nu blir det lite slappande framför tv:n och sedan kvällsmat. Sedan ger jag mig på min 1,5kmrunda ikväll också innan jag cyklar hem. Blir att sitta med en ny budget ikväll också så jag får det att gå runt utan bostadsbidrag och utan sparpengar.

Bostadsbidraget väck, snålt nu

Jahapp där rök bostadsbidraget då.

Skulle söka nytt nu till sommaren och gjorde en sannolik beräkning på vad jag skulle få i inkomst (eftersom jag har börjat jobba nu) under detta året. Det är bara det att då anser nu Försäkringskassan att jag tjänar för mycket för att få bostadsbidrag. Utöver mina csnpengar så tjänar jag mellan 2500-5000 i månaden, pengar som jag sätter direkt in på mitt sparkonto och försöker låta bli in i det sista. Innan låg mitt bostadsbidrag på 600 kronor i månaden men det var ändå precis så att jag klarade mig, de flesta månader får jag sätta över några hundra kronor från sparkontot iaf.

Så det känns verkligen knapert nu när de tar bort mitt bostadsbidrag. Min inkomst räknar ju inte jag som en inkomst på det sättet som att den går till hyra, mat etc utan den går rätt in på sparandet eftersom jag antagligen inte kommer att ha något csn kvar mitt sista utbildningshalvår. Därför ser jag egentligen endast csn som min inkomst och min lön är där som yttersta reserv. Nu kommer ju säkerligen behöva sätta över pengar varje månad för att få det att gå runt. Eller får jag börja dricka vatten och äta nudlar (hm, nej nudlar är det för mycket kalorier i).

Suck, ja det blir iaf jädrigt snålt denna månaden iaf då csnpengarna bara ligger på 5500 kronor.


Ännu en trevlig dag idag då, det flyter på

Idag blir nog en liknande dag som igår. Det är i alla fall typ samma saker att göra. Först blir det lite pluggande, någon timme, sedan fixa lunch. Eftermiddagen spenderas nog hos föräldrarna igen. Ut och gå en timme typ och sedan pyssla och greja lite. Sist ikväll blir det att springa min 1,5km runda igen :)

Tja, det var nog allt. Röja lite här hemma blir det nog också...fast jag har diskat redan iaf :).

En effektiv dag

Idag har jag verkligen utnyttjat allt! Tiden, euforin över en bra invägning och det fina vädret.

Jag blev klar med dagens (och morgondagens) skolarbete vid 12 så då blev det middag (kycklingwok med zuccinipasta). Det blev verkligen himla gott :) Sen stack jag hem till föräldrarnas hus och styrketränade 50 minuter. Efter det kände jag mig väldigt duktig och snäll så stack ut och klippte det sista av gräsmattan och sedan ställde jag mig och strök tvätt. Hade ju ändå inget annat för mig :).

Ikväll har jag varit ute och sprungit min 1,5 km runda och det gick riktigt bra. Jag kände verkligen hur jag orkade mer och jag fick inte alls lika ont i benen som jag brukar få. Sedan var det ju, som vanligt, en massa pollen som skulle dumma sig så hade svårt att ta djupa andetag och andas normalt, vilket ledde till att det var en blåsbälg i rörelse i byn ikväll :P.

Aja, jag sprang längre idag också, hela 1450 meter (rundan är ju egentligen 1,68 km och inte 1,5) :). I stort sett bara sista uppförsbacken som jag slopade och en 10-20 meters andningspaus jag tog efter 1 km kanske.

När det går såhär bra (och när vädret är såhär fint) då blir man verkligen sugen på att ge sig ut och springa varje dag. Ska nog försöka det, att springa min 1,5 (1,68) km runda varje kväll mån-ons, fre och lör (har vilodag på torsdag och söndag) och se hur resultatet blir. Vem vet, om en vecka kanske jag kan springa hela rundan (vilket jag verkligen inte trodde skulle vara möjligt såhär snart :)) och då kan jag ge mig på min 2,5 km runda istället.
Gäller att ta det en liten bit i taget och utöka när varje bit är avklarad så går det nog :).

Det är 5,5 veckor kvar till Startskottet i Kristianstad (5 km) och tror jag kan träna mig i ganska fin kondis till dess. Ok jag förväntar mig inga mirakel men "ganska fin kondis" för mig är just nu att jag kanske kan springa 3 av 5 km den kvällen.

Nej, nu blir det nog att hålla kväll. Dags att cykla hem och smaska i sig en apelsin :)

Euforidag

Det är verkligen så enormt fint väder ute så vill ut på en gång igen. Hem till föräldrarna och bara ligga ute på gräsmattan eller klippa resten av gräset eller något sånt. Bara vara ute. En sådan här fin dag vill man verkligen inte slösa bort genom att sitta inomhus iaf. (Sen är jag ju på bra humör efter en toppeninvägning i morse också så det bidrar ju lite till det fina vädret ;))

Känns skönt att jag bara har lite skolarbete idag så jag är nog klar med det till lunch. Lunchen idag blir nog kycklingwok med zuccinipasta och lite fetaost.

Dagens träningspass är styrketräning på 50 minuter och kanske min 10minuters löprunda ikväll också när det är sådär klar himmel och svalt och skönt :).

Väldigt fin dag på många sätt :). Dessutom har jag och älsklingen 11 månader idag, extra bra :) <3

Invägning vecka 22

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 96,7 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: - 2,0 kg
Viktnedgång totalt: 14,5 kg

Bminedgång totalt: - 5,3

Kvar till mål 2: 6,8 kg
Kvar till  målvikt: 28,7 kg

Haha, hm var tog 97 vägen? Aja mig spelar det ingen roll att jag bara hoppade över det. Men konstigt är det, och jag fortsätter förundras över det, att jag får störst viktnedgång då jag har en lugn vecka. Alltså när jag tränar lite mindre, typ 300 minuter (5 timmar) än om jag tränar som en galning och tränar nästan dubbelt så mycket och inte tillåter mig vila någon dag då och då. Borde inte det säga mig någonting :P?

Aja, jag har 4 veckor kvar på mitt nuvarande träningsprogram och jag måste säga att det har börjat väldigt bra så förkastar det nog inte än :)

Träning vecka 21 med reflektioner



Okej jag vet att det inte är så bra facit från förra veckan men jag tänker inte döma ut det förrän jag har läst av vågen imorgon. Förrförra veckan var extrem också då jag tränade 640 minuter och denna veckan 247 så att ha två sådana veckor bredvid varandra kan se dåligt ut men behöver inte vara det. Det är bara med två olika inställningar jag börjat veckorna.

Jag tänker faktiskt ge det här 5veckorsprogrammet chansen hela vägen ut och inte förkasta det imorgon eller nästa måndag om det inte skulle ge fullt önskat resultat. Skulle det inte funka, okej då vet jag det efter 5 veckor men då har jag iaf gett det en ärlig chans. Det är inte så att jag behöver stressa. Visst hade det varit kul att nå sin målvikt innan nästa påsk exempelvis men gör jag inte det så är det ingen stress. Jag kommer iaf vara en bit på väg och jag kommer ha mer tid på mig till viktnedgång och träning än om jag inte hade börjat alls...


En välförtjänt ledig kväll!

Det blir nog inte så mycket bloggande idag för är helt slut!

Har varit och jobbat mellan 10-18 idag och det blev en himla massa uppackande och prismärkning etc etc hela dagen. Det är kul att man har att göra hela dagen men oj vad trött man blir. Det kommer nästan som en chock varje gång konstigt nog, borde ju ha vant mig nu :P

Idag står det iaf vila på mitt schema, både vad gällande skola och träning så det är himla skönt att inte ha något alls mer att göra nu ikväll. Ska hem till mamma och äta middag där (orkar omöjligt laga något själv nu nämligen :P).

Imorgon blir det städa och tvätta och sen bio med älsklingen <3 på kvällen. Måste göra lite skolarbete också och sen träna med såklart. Det blir styrketräning imorgon vilket passar bra då jag ändå har en massa att göra.

1 minut snabbare på rundan idag :)

Sådär då var snart dagen över och måste väl säga att jag är nöjd med hur den blev.

1. Handla tidigt när affären precis har öppnat är riktigt mysigt :)
2. Blev en riktigt rolig shoppingrunda (presenter och ett nytt träningslinne) inne i stan :)
3. Skolarbetet gick både bra och snabbt (delar man bara upp det i småbitar under en längre period istället för att råplugga under en vecka går det lättare)
4. Jag slapp regnet på min 35 minuters power walk
5. Jag kapade 1 minut på min 1,5 kmrunda från igår :)!!!

Angående min 1,5kmrunda
Idag sprang jag verkligen så mycket jag orkade utan att benen ramlade i sönder. Det blev lite mer sprungit än igår så nu har jag "exakta" mått på vilka bitar av rundan jag Ska springa och vilken bit (ca 200 m) som jag får gå. Om ett par veckor kan jag kanske springa hela rundan utom 100 meter eller så.

Aja, nu blir det vann och en kopp te. Sedan hem, tvätta håret och i säng.

Träning á la Annika Sjöö

Sådär nu har jag fått hit artikeln från expressens senaste bilaga. Det fanns ett träningsprogram och övningar med Annika Sjöö (från Lets Dance) som jag tyckte verkade "ge det en chanisit". Styrketräningsprogrammet tar ca 30 minuter så lägger till lite övningar från mitt eget program också för att få ihop en timme.

Träningsschema v1
Måndag: Annikas hemmaövningar (plus mina egna)
Tisdag: Vila Här här gjorde jag hennes hemmaövningar och en löprunda på 11 minuter istället
Onsdag: Valfritt konditionspass på 60 minuter (tex spinning, löpning, dans, crosstraining etc)
Torsdag: Vila (passar bra eftersom jag jobbar imorgon)
Fredag: Annikas (plus mina egna) hemmaövningar
Lördag: Power walk minst 30 minuter (jag satsar på en timme)
Söndag: Vila

Nej, middag var det dags för nu! Blir linsgryta med kyckling :)

Sömntuta och recepthittepå

Ojoj, blir alltid förvånad över hur länge jag kan sova på dagarna.
Gick och lade mig för att vila vid 2 och hade satt klockan på 3 men sov ända till 4... Tja inte för att jag har så mycket kvar att göra idag men ändå, nu är det verkligen dags att gå upp iaf.

Börjar med att fixa middag. Blir antingen kycklingwok med zuccinipasta eller linsgryta med kyckling och curry. Nyfiken för nya recepthittepå :).

Sen blir det ut och cykla, inte fått koll på hur mycket det blåser ännu så kanske inte blir hela Wanåsrundan utan en annan sväng innan jag sedan springer.

Blir konditionsträning ute i blåsten...

Sådär, dagens skolarbete är klart och lite presenter är inhandlade. En effektiv dag om jag får säga det själv :). Och än är den inte slut heller.

Dagens träning blir 60 minuters konditionsträning. Jag hade tänkt cykla om Wanås och Gryt, ca 30 minuter, men det blåser så in i och Hässleholmsvägen är INTE kul att cykla på när det blåser. Då känns den hur lång som helst och man står nästan stilla och trampar... Så vi får se. Jag ska iaf ge mig ut och springa min 1,5km runda ikväll igen och sedan gå en power walk på 45-50 minuter. Kanske blir lite löpning där med. Vill vara helt slut när jag kommer in ikväll :).

Imorgon blir det jobb hela dagen så skönt att ha fixat skolan idag och ha en vilodag från träningen imorgon också. Då kan jag bara ta det lugnt när jag kommer hem och inte känna att jag har en massa att hinna med.

Nä, nu är det dags för en näve nötter, en flaska vann och lite vila.

Knökad dag

Dagens planering är ganska knökad...

Först ska jag in till Kristianstad och inhandla lite presenter (och prova kläder för skojs skull ;)). Sen ska jag göra lite skolarbete och ännu lite mer skolarbete. Sedan blir det 1 timmes konditionsträning, troligtvis 30 min cykling och 30 min löpning, ikväll någon gång.

Å andra sidan blir det inte så mycket att göra imorgon (jobb) och på fredag så får la ta en del idag istället.

Visst katten, ska ner och handla idag också. Hm... kanske får skippa prova kläder på skoj ifall jag ska hinna med allt annat. Hade iofs kunnat klä på mig snabbt och sticka ner och handla nu innan jag åker till stan.. jo så får det bli. Bara komma på vad jag behöver först

Later

Riktigt härligt (och duktigt) löparpass :)

Då har jag varit ute och sprungit igen :). Det blev dock inget tjejlopp ikväll pga skitväder. Kände inte för att betala 160 spänn för att springa 2,5 km i ösregn. Så det blev en halvtimmes styrketräning istället och nu ikväll, när det klarnat upp, snörade jag på mig skorna och gav mig ut och sprang 11 minuter.

Tanken var att jag skulle springa som igår (springa 1 min gå två springa en etc) men då jag sprungit min första minut var jag mitt i en nerförsbackesperiod så sprang på tills jag var nere. Det blev fem minuter och sen tänkte jag, testa att se hur länge jag kan springa. Det blev 7,5 minut innan jag kände hur trött jag var och hur ont jag hade i benen. Sen gick jag ett par minuter och sprang en minut. Sammanlagt sprang jag 8 minuter och gick 4 så är verkligen skitnöjd :)

Nu har jag då en runda på 1,5 km som jag kan springa och vet hur det gick nu första gången och hur det utvecklas. Så har både en runda på 1,5 km och en på 2,5 km. Vid längre sträckor blir det mer promenad/power walk tills jag behärskar mina korta löprundor.

Blir så himla trött av löpning och så men vill bli helt slut efter träning. Då känner man sig så himla nöjd med sig själv och en egoboost utan dess like. Att man faktiskt klarar av det:)

ktigt irriterad/orolig över min pollenallergi nu alltså. Sitter vid datorn och skriver ackompanjerad av rossliga och halva inandningar. In genom näsan går bra men inte alls genom munnen. Börjar snart tro jag utvecklar astma eller något sånt (då det blir jobbigare då jag springer). Astma kan man ju dessutom drabbas av när man är överviktig. Det är ju isf jädra typiskt om jag får det just nu när jag är på väg ner.

Måste börja dricka mer vatten igen dessutom. Kände hur yr jag blev för någon timme sedan och riktigt läskigt. Vet hur illamående jag blev förra gången...

Nej, en stor kopp te nu. Det tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av :)

Oplanerad förmiddagsvila

Oj, jag var visst tröttare än jag trodde...

Gick och lade mig för att vila då dagens skolarbete var klart (vid 9tiden) och kände mig lite trött men ändå inte så farligt. Sen vaknade jag nu halv 12! Hoppsan...

Aja, nu får jag öppna upp fönstren så jag får in lite frisk luft och sen fixa lunch.

Ljusa mornar...hm mummel gruff

Tja jag hade ju tänkt sova länge idag. Men det är jobbigt att somna tidigt (det hade jag dock inga promblem med, skickade ett mycket förvirrat sms till älsklingen igår kväll...:P) och sova länge när det är så himla ljust ute hm mummel gruff. Men å andra sidan, det är himla mysigt också :)

Nu tänkte jag ta och sätta mig med en låång frukost och sen gå ut och gå en morgonrunda. Måste handla hem lite frukt så tar svängen om affären på vägen hem också. (Men Bara Frukt Marie! Pilla Bli Allt annat!)

Sen blir det skolarbete och ta det ganska lugnt fram till jag ska in till stan vid tio över fyra i eftermiddag. Blir ju lopp i Kristianstad ikväll :) Under 20 minute är planen :)

Rutig pyjamas och rutig tekopp

Nej nu börjar jag bli en smula trött. Dags att dra på min lilarutiga pyjamas och krypa upp i soffan med en kopp te (som brukar göra mig ännu tröttare). Sedan blir det att lägga mig tidigt ikväll och kanske läsa lite, får se.

Avslappnande kväll, morgondagens strapatser

Klar med dagen nu då. Blev 50 minuter styrketräning framför Vänner nyss så nu känner jag att jag kan vara nökd med prestationerna idag. Imorgon blir det att gåen rask runda på morgonen, plugga och sen springa Kristianstad Tjejlopp på kvällen. Blir bara ett varv, således 2,5 km och ska försöka komma under 20 minuter då. Det blev ju 21 minuter idag så bara jag kan springa en eller två minuter till så :). Det brukar bli lite mer fart i en på tävlingar och sen är det nog inte lika mycket uppförsbackar imorgon som jag hade på min runda idag...

Nu är det dags för ett bad och läsa en inspirerande träningstidning. Sen en kopp te framför tv:n i väntan på sängen. Ganska okej om jag får säga det själv. :)

Första seriösa löparpasset avklarat

Sådär, då har min seriösa kondition/löpträning startat nu då. Vill ju komma i form inför alla lopp:P Det första loppet är imorgon och då det är 2,5 km så mätte jag upp en så lång runda här hemma och testade den nu ikväll. Planen var att få max 25 minuter (alltså max 10 min per kilometer) och klarade det på 21 minuter så måste la vara nöjd med det :). Jo men det är jag :).

Upplägget var springa en minut - gå två - springa en - gå två etc och det funkade hela tiden. Inklusive i en skitjobbig uppförsbacke då benen nästan vek sig så bet jag ihop och körde på :). Man blir grymt trött av löpning. Man får ont i fötterna av att springa på asfalt. Man blir ganska svitt... Men oj vad nöjd man känner sig med sig själv :). Blir nog den här rundan var dag denna veckan (utom imorgon då) och så blir det kul att se när man känner att man orkar mer. Kanske minska gåtiden till 1,5 minut istället för 2 nästa vecka.

Får ta mig en dusch med mina pollennäsdroppar ikväll får huh vad knepigt det blev att andas in djupt plötsligt.

Blev klar tidigt med dagens planerade skolarbete idag så haft hela eftermiddagen fri. Ska satsa på att det blir så imorgon också så jag har från 13-16 fritt. Blir att fixa middag nu och sen styrketräna framför någon nice film. Skönt att ha gjort "allt man ska" nu och bara kan ta det lugnt. På något sätt hinner jag med mer då :P

Invägning vecka 21

Nu börjar jag då på min 18e vecka. En period av lopp har tagit sin början och slutar på lördag så det lär bli mycket intervallträning nu.

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 98,7 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: + 0,7 kg
Viktnedgång totalt: 12,5 kg

BMInedgång totalt: - 4,5

Kvar till mål 2: 8,8 kg
Kvar till målvikt: 30,7 kg

Suck...

Ingen bra start på veckan man har haft då alltså :( trodde verkligen jag skulle vara under 98 och nästan under 97 och så mycket som jag har tränat (kom ju upp i 10 timmar och 50 minuter). Och detta har ju dessutom varit mest power walk och inte styrketräning denna veckan. Hade det varit mest styrketr. hade jag kunnat säga att jag byggt muskler som väger mer och det har jag kanske gjort också iofs men jag har ju gjort massa konditionsträning också så vette fasen...

Idag verkar det som det blir fint väder så kanske ger mig ut och joggar en sväng. Ska försöka mäta upp en 2,5 kilometersrunda (loppet imorgon är så långt) och ta tid på det. En gång idag och en gång imorgon bitti kanske. Sen blir det nog den sedvanliga styrketräningen på kvällarna. Har ju utökat med en pilatesboll nu och ska kanske låna hem gummibandet från wiispelet också (wiiperioden är lite över här hemma nu liksom) så får jag ännu mer variation på det. Kanske kan utöka från 40 minuter till en timmes styrketräning varje kväll.

Sedan en massa skolarbete på det och jobb på torsdag. Ja, jag kan ju inte klaga på att jag inte kommer ha något att göra. När det står still i huvudet får man la ge sig ut och springa eller cykla eller nåt sånt.

Träning vecka 20


Tjejmilen idag

Uppe med tuppen (ungefär) en söndag. Anledningen: Hässleholms tjejmil och anmälan senast 9.00 är det som gäller. Laddade om min spelningslista på mobilen igår. Harry Potter ljudbok är väl visst trevligt att lyssna på när man är ute och går för sig själv här hemma men inte idag. Nu ska jag ha tempo och bra takt i låtarna (ballader är således förbjudna)

Vildsvin - Allting är tomt
Vildsvin - Tant Blå
Vildsvin - Lite till
Vildsvin - Saga utan lyckligt slut
Toto - Hold the line
Scorpions - Rock you like a hurricane
Meatloaf & Cher - Dead ringer for love
Black sabbath - Paranoid
etc etc

Får se hur det går idag nu då. Tanken är att jag ska försöka springa lite då och då. Jag ska iaf jogga/"rulla på fötterna" i nerförsbackarna för att minska belastningen. Sen kanske springa en minut, gå två, springa en gå två konceptet. Vi får la se. Förhoppningen är iaf att det ska ta max 2 timmar (och gärna lite mindre). Men det blir nog ingen risk att man går/springer i ingenmansland idag (som det blev ibland i Glimåkra). I den klassen där var det med kanske 50 personer och till tjejmilen idag kommer det kanske 500...

Nä nu ska jag försöka få upp älsklingen ur sängen, vi ska åka 8 och han nannar gott ännu.

Inspirationsvägg


Ny inriktning på bloggen nästa år

Tanken är ju att jag ska vara typ normalviktig till nyår (min målvikt ligger på 68 men om jag "bara" är nere på 75 då så är det ju ändå en bra bit på väg så lär nog inte säcka ihop då). Därför tänkte jag efter nyår/när jag är normalviktig satsa på att träna inför Tjejklassikern :). Jag vet, det låter vansinnigt :P men man måste ju ha ett mål, eller hur. Nu är ju normalvikt ett bra mål i sig men de gånger det är extra tungt på träningen så kan man istället ha en mental bild att man är på väg mot mål i något av loppen i tjejklassikern.

Tjejklassikern:
Vansbro Tjejsim (1 km)
Tjejvasan (30 km)
Tjejvättern (10 km)
Lidingö Tjejlopp (10 km)

Både simningen, löpningen och cyklingen kan jag ju träna på men jag är gruvligt nervös inför tjejvasan... jag suger på skidor nämligen! Men annars tror jag allvarligt talat att jag kan fixa det (knäppt kanske men man måste ju tro på sig själv). Då har jag hela 2012 att träna inför det och bara fokusera på det (eftersom jag ska ha en bra vikt då). Eftersom jag kommer plugga på distans då också så kan jag ju lägga upp träningen som jag gjort nu och det har ju funkat bra.

Jag vet, jag är vansinnig! Men det är ett skitkul (andra) mål att kämpa inför och inte bara tänka på vikten hela tiden.


Rätten att synas, att finnas till

För några dagar skapade jag en fansite på facebook som jag kopplar ihop med bloggen (promenixloppan, för den nyfikne då :P). Redan direkt efter började jag fundera på om jag inte skulle ta bort fansiten igen. Jag menar, vem gör en fansite om sig själv? Är inte det lite för kaxigt/egotrippat? Till Mathias skickade jag då ett sms där jag frågade om det inte var just för kaxigt och så...att jag inte vet hur mycket plats man ska ta i världen, inte för att jag någonsin tagit så stor plats.

Det var vid mina sista ord som jag bestämde mig för att ha fansiten kvar. Jag kanske inte får en enda gillamarkering på den men den ska existera iaf. För jag har aldrig tagit så stor plats, tillåtits ta så stor plats så nu är det fasiken min tur att synas också. Jag har aldrig varit kaxig eller skrytsam medans det finns dem som varit det på min beskostnad eller bara varit det mer än de gjort sig förtjänta av. Det är dags att jag också ska hävda min rätt och med tanke på den resa jag gjort/gör är det min fulla rätt att vara stolt och kaxig.

Det är nog heller ingen som öht förväntat sig att jag ska skylta med mig själv på det sättet som att göra en fansite om just mig själv. Överraskningar uppmärksammas. Kanske är jag faktiskt inte den där grå, lilla musen som jag låtit folk förvandla mig till utan kanske vill jag höras och synas mer. Kanske är detta den personen jag egentligen är trots att ingen, knappt ens jag, vet om det.

Man ska inte vara bättre än någon annan så kanske är min fansite något "fult" i den bemärkelsen men det skiter jag i för jag har också rätt att synas. Jag har varit "gömd" i ca 10 år så nu är det väldigt många år jag ska ta igen.

Men först, en lång promenad.

Årets planerade lopp

X 10 maj - Sparbanksloppet i Glimåkra (4,1 km) 
   22 maj - Tjejmilen i Hässleholm
   24 maj - Tjejloppet i Kristianstad (2,5 eller 5,0 km)
     8 juli  - Startskottet i Kristianstad (5,0 km)
   24 augusti - Orderinvestloppet i Knislinge (3,7 km)
   30 augusti - iFORMloppet i Malmö (5,0 km)
   11 september - Kullamaran i Höganäs (5,0 km)
   31 december - Sylvesterloppet i Malmö (2,7 eller 5,4 km)

De första loppen lär jag nog ta det lugnt men lagom till Ordeinvest hade jag tänkt vara i löpform så kanske ska ta en vanlig löpklass då istället för motion, det beror ju helt på hur formen och kondisen är då. Nu på tisdag på tjejloppet är det ju bara 2,5 km troligtvis och ska försöka springa så mycket som möjligt men blir nog inte hela.

På måndag är ju mitt mål (från funbeat) att ladda upp inför tjejmilen klart och då blir det ett nytt mål "löpträning inför Startskottet" som gäller fr.o.m. 23/5-10/7. Ska (förutom mina vanliga promenader och styrketräning) löpträna 5 ggr i veckan. Sedan hur långt det blir spelar mindre roll men ska ju fortfarande få ihop 7 timmars träning per vecka så får ju anpassa det efter det. Ska iaf försöka få det bli 30 minuter varje gång till att börja med. Det första som gäller är att få en lätthet i löpningen och ett bra flyt i steget så jag inte "dunsar" i med foten och belastar knäna och skenbenen för mycket. I början blir det nog lite mer jogg-gå-jogg-gå rundorna runt och jogga typ 1 minut i taget. Sen efter ett par ggr kan jag kanske öka till 1,5 minut i taget och sedan öka typ 10 sekunder för var gång.

Hm, aja, lite kvällsmat vore inte fel nu. Har städat klart, är klar med veckans skolarbete och har tvättat så har Inget inplanerat imorgon alls förutom träningen och att Mathias kommer på kvällen :) <3. Så ska bli himla skönt att göra ingenting! Annars kan jag säga att "nej jag har inget alls att göra, jag ska bara tvätta eller städa eller så" men nu har jag verkligen Inget att göra. Kanske lite sovmorgon, och försöka gå tvåtimmarsrundan iaf, beror på vädret :P

Cravings...

Okej jag ska erkänna, jag föll igår (ni som nu har en inre bild av mig omringad med pizza och chips kan jag nu dock lugna för så illa var det inte).

Gårdagen började helt underbart ju med massa promenader och då klockan var halv 5 typ hade jag en vision om en lika bra kväll med plugg, styrketräning och en god middag. Dock var jag litelite trött så tänkte att en halvtimmes vila var på sin plats. Jag måste dock ha varit tröttare än jag trott för inte förrän tjugo i 6 gick jag upp igen och då var allt förändrat.

För det första var solen nu i moln och det där härliga försommarvädret jag trott skulle vara hade alltså försvunnit. Sedan var jag nu så dåsigt trött (till skillnad från då jag lagt mig och bara varit lite halvtrött) så jag kände inte för eller orkade inte någonting längre. Visst det blev lite plugg men inte så mycket som jag önskat. Visst jag satte mig och gjorde 20 situps men mer kände jag inte för (min undanflykt här var att jag ju redan gått nästan 2 timmar så då behövde jag ju egentligen inte träna mer och man ska ju inte styrketräna varje dag...).

Däremot, till skillnad från att all annan iver försvunnit hade en ensamhet, tristess och ett smygande godissug kommit. Jag kände att jag var tvungen att äta något så jag satte igång att laga middag, korvgryta. Den åts framför Skönheten och Odjuret. Trots att den var hur stark som helst (råkade överdosera chili...) så var det inte nog. Jag hade helt glömt bort att jag hade både melon och äpplen i kylen och skar istället en skiva Apetina Fetaost bara för att få något gott i mig. Här kände jag min gamla frossarmani komma smygande, att jag bara måste ha mer mat i mig. Risken att jag skulle tömma nästan hela kylen och placera mig framför tvn (som så hänt i mitt gamla liv) var överhängande men jag lyckades hålla mig, den gången.

Istället tog jag cykeln och körde ner till affären. Klockan var nu 7 och jag såg fram emot ett varmt bad med en nutrilettebar i handen. Dock när jag kom ner till affären hittade jag en 2pack bar med hasselnöt. Trots att jag visste att jag inte bara skulle kunna äta en ikväll så köpte jag den iaf. Dessutom gick jag bort och köpte en minibaguette också. Här var det enorm risk att jag skulle komma hem med mer för, för varje sekund kände jag större och större sug efter snask och jag var borta vid grillatdisken både en och två gånger. Men faktiskt lyckades jag kontrollera mig och kom bara ut från affären med en minibaguette (som förr i tiden var två) och en 2pack bar och en CosmoTräning.

Ja min gissning slog förstås in, jag åt båda barsen och baguetten (med smör) på kvällen. Jag vet inte hur mycket jag gått upp och jag vill inte veta det heller. Gäller bara att träna ännu mer under veckoslutet och hoppas att vågen står på mindre än 98 på måndag morgon iaf.

Okej det var ju inte överdrivet mycket jag åt egentligen. Det är inte så att jag köpte ännu fler bars och baguetter etc etc. Utan jag lyckades snarare styra undan en massa sug som jag hade. Men det som var skrämmande var känslan som kom. Jag kände verkligen då den bara var smygande på väg att; oh nej nu kommer det, ungefär. Jag var fullständigt medveten om hur jag agerat förr i tiden och hur jag absolut inte fick göra nu. Med tanke på hur olika det slutade nu från hur det slutat förr så måste jag ändå anse att jag avgick med segern.

Skrämmande dock, att trots jag hållit på i 16,5 veckor nu så kan jag fortfarande få samma känslor som under mina värsta frossardagar i höstas. Att man inte är säker. Hur säker man än känner sig dagen innan så har man ingen aning om hur känslorna är dagen efter. För mig vände det ju bara med en timmes sömn och jag har ingen aning om varför jag helt plötsligt blev så sugen och nere.

Aja, idag är en ny dag. Städning, tvättning, plugg och såklart träning står på schemat. Om det blir en tvåtimmarsrunda eller 40 minuters intervallträning är dock obestämt ännu, vädret får avgöra tror jag. Men Ska ut på min 2timmarsrunda idag eller imorgon iaf!

Träningen vecka 19


Ett hav av kartonger

Blev jobb mellan 10 och 15 idag. Fullt av kartonger (och mer som kom under förmiddagen) som skulle upp. Snacka om att jag är trött nu alltså. Men inget mer jobb förrän på lördag nu så har ons-fre till att sitta med skolan så tar ledigt ikväll. Ska bara ut och gå/jogga en runda och sen styrketräna framför tv:n.

Nu står potatisen på spisen och ska snart sätta in Torskrygg med örtsmör (Findus) i micron.

Får hoppas det är bättre väder imorgon så jag kan komma ut på min milsrunda någon gång.

Favoritjeansen på plats äntligen :)

Yay, äntligen kommer jag i mina favoritbyxor som jag hade på min inflyttningsfest (augusti 2008) igen :). De är storlek 48 och har ganska hög midja så innan har jag kunnat knäppa dem men det har liksom vällt över :P.

Idag så märkte jag dock att mitt bukmått minskat en del och att det inte är lika stor skillnad mellan midja och buk som det brukar vara (inte lika mycke som kan välla över då alltså) så jag testade dem och de passade :). Det gick att knäppa och inget vällde över (det gäller dock att ha bra trosor som håller in..). De är lite obekväma att sitta i ännu men det går då de tvingar mig att sitta bättre och rakare än innan så det är ju bra...

Nä, äta lite kycklingsallad och se på tv. Sen har jag en hel lista med allt som ska göras idag så ta itu med det efter lunch.

Någon milsrunda har det inte blivit ännu men 45 minuter styrketräning iaf och det är ju något  :)

Invägning vecka 20

Nu har det gått 16 veckor sedan jag startade så börjar på vecka 17 nu (enligt min träningskalender således).
Egentligen hade jag väl tänkt att börja bara redovisa min vikt varannan vecka för att slippa prestationspress och inte behöva känns skamm då det inte gick bra. Denna veckan har dock varit positiv så redovisar idag iaf :).

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 98,0 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: - 1,4 kg
Viktnedgång totalt: 13,2 kg

BMInedgång totalt: - 4,7

Kvar till mål 2: 8,1 kg
Kvar till målvikt: 30,0 kg

Sådär, idag blir det som sagt min milsrunda. Vädret ser lite osäkert ut dock... regn och strålande sol om vartannat så vi får se hur det går.

Kom på igår kväll att det är Kristianstad Tjejlopp den 24 maj, bara 2 dagar efter Tjejmilen. Tjejloppet är dock bara på 5 eller 2,5 km (man får välja under tiden man springer) så det lär nog bli en barnlek efter tjejmilen :P. Då är det ju bra jag tar lite intervallträning också i veckan så jag kommer igång med löpträningen till dess.

Efter tjejloppet är det sedan inget lopp förrän Startskotten på Kristianstadsdagarna den 8 juli (5 km) så hinner löpträna en del innan dess och kanske springa mesta av rundan.

Aja, att sitta här får jag inte bättre kondis av...

En veckan invänjning till Tjejmilen på söndag

Nästa vecka är det fokus på uppladdning inför tjejmilen som är i Hässleholm den 22a maj. Ja jag vet att det är i senaste laget att börja en uppladdning en vecka innan man det är inte så att jag förväntar mig att vara i superform på söndag. Tanken är snarare att vänja kroppen och fötterna vid banlängden på en mil. Så jag inte blir helt chockad när det är dags.

Planen är att jag ska mixa långa promander med intervallträning. Måndag, onsdag och fredag ska jag gå min milslånga runda. Tisdag och torsdag ska jag intervallträna (troligen på cykelbanan mellan alla lyktstolpar) ca 30-40 minuter. Sedan på lördag blir det en ledig dag med bara styrketräning (som för övrigt ska ligga på mina intervalldagar också). På lördag ska jag ju jobba dessutom så kommer inte hinna eller orka träna så mycket mer.

Nu ska jag snart ge Sus hennes sista antibiotikakur för den här gången och hoppas att vetrinären sätter klartecken på hennes öga imorgon eftermiddag.

Sen ta lite kvällsmat i form av fil med jordgubbar och sedan tar jag ledig för att se på hockey.

Någon annan sprang i min kropp igår, någon mer tränad

Jag börjar tro att jag fick övermänskliga krafter igår kväll. Eller blir man kanske mer beslutsam och får mer jävlar anamma när det är tävling. Minns ju hur lätt det gick igår när jag sprang och att det inte alls gorde ont i fötterna. Idag däremot...

Tänkte ge mig ut på en 2kmrunda uppimot Gryt till. Nja, efter 700 meter får jag kramp i ena foten och efter ytterligare 300 meter krampar båda fötterna. Fram till dess var det inte alls lika lätt att springa som igår heller. Så börjar misstänka att det inte alls var jag som sprang igår kväll utan någon, mycket mer tränad, som tog över min kropp och sprang för mig. Fast idag gällde det ju inget egentligen. Igår var det ju mer prestige.

Hm, ska bara försöka få mig att tro att det är tävling vartenda träningspass nu då...

Blir en dusch nu iaf och sedan sätta mig med marknadsföringsprojektarbetet. Börja på det iaf, lite backround check och sånt. Sen blir det tvätta vid 4 och så styrketräningen ikväll framför Sagan om de 2 tornen (och i sällskap av åskan de förutspått?)

Väldigt nöjd men en smula förbittrad

Nu är man hemkommen från årets första (av många) motionslopp. Resultatet blev 4,1 km på 36 minuter. Dvs. 6.83 km/h och ungefär 8,32 min/km. Det var hela 7 minuter snabbare än när jag powerwalkade min egen, lika långa, bana i fredags. Idag sprang jag lite också.

Tänkte jag skulle börja gå snabbt för att värma upp men jag hamnade ganska långt fram i starten och när de andra sprang iväg, tja då sprang jag också. Första passet sprang jag nog 200 meter utan problem. Sedan började jag gå och kände hur skitont jag hade i framsidan av smalbenen. När jag sedan började bli passerad av deltagare som bara gick (snabbt visserligen) så ökade jag farten lite. I en nerförsbacka så bestämde jag mig för att småjogga lite och upptäckte att det var mycket behagligare för benen än att gå nerför eftersom isättningen blev mjukare vid jogg. Jag varvade den andra kilometern med power walk och småjogg.

Sedan efter ganska precis hälften så var jag i ganska mycket ingenmansland och började jogga. Jag fick in en väldigt bra rytm i stegen och blev inte så trött heller. Minns att jag tänkte, att det här är ju skitkul. Sedan skulle jag över en korsning och visade en vinkel åt vänster mot han vakten som stod där. Han skakade dock på huvudet och visade rakt fram. Tyckte det var konstigt eftersom jag inte såg varken snitslar eller pilar där men sprang på iaf. Sen kom jag till en återvändsgränd och hade ingen jädra aning om vart jag skulle så jag gick tillbaka en bit och ser de personer jag tidigare passerat svänga vänster i korsningen iaf. Arg som ett bi över att gubben visat fel satte jag full fart och sprang nästan ikapp dem innan jag fick världens håll som gjorde det skitsvårt att andas djupt. Aja, jag tog igen mig och sprang nästan ikapp de andra på upploppet där jag åter igen satte full fart.

Efteråt kände jag mig verkligen skitduktig :). Jag drog av de 5 minuter (som jag beräknade jag förlorade på gubbens felvisning) och fick det till 36 minuter. En smula irriterad bara för hade jag inte behövt spurta ikapp de andra för jag sprang fel hade jag inte fått håll och då hade jag nog kunnat kapa 2 minuter till ... :(

Jag hade grym håll och var svitt och hur varm som helst efter men skitnöjd med mig själv. Jag hade minsann sprungit säkert 1/3 av loppet och jag var helt slut sedan. Jag hade gett allt och inte mesat utan tagit ut mig ordenligt. Såhär vill jag känna efter varje träningspass!

Nu ska jag snart lägga mig och lyssna på första semifinalen i Eurovision på radion.

Grymt trött av värmen

Nu är jag klar med den nästnäst sista skoluppgiften i marknadsföring. Ska börja på den nästsista imorgon. I eftermiddag har jag bara tagit det lugnt. Det är verkligen hur varmt som helst idag så låg och vilade i 1,5 timme efter lunch.

Ska ju iväg och "springa" i Glimåkra ikväll men ska inte åka förrän om 3 timmar så sitter och funderar på vad jag ska hitta på nu. Skulle kunna diska och städa lite så man slipper vakna till stök imorgon. Sen kanske börja fundera på utformningen av nästa skoluppgift också. Det sköna är att teckningskursen iaf är helt klar nu så behöver inte tänka på den någonting. Skrivarkurserna är det 2 uppgifter sammanlagt kvar på och de är myket liknande varandra så blir inte så mycket jobb på dem. Blir marknadsföringen som får den mesta koncentrationen nu men så går den på 100 % fart också.

Aja, ska nog snabbtina lite jordgubbar

Pluggsnacks



Lite äppelklyftor (Royal Gala, enda jag tycker om typ), melonskivor och en "dippa" av filmjölk och kanel. Dessutom en liten kiwi också. Gäller att ha något att smacka på när man pluggar :)


Motionsloppstävling i Glimåkra ikväll :)

Första träningspasset är avklarat nu då. Känner verkligen i framsidan på låren, skönt när man känner resultaten innan man ser dem på måttbandet. Då vet man iaf att det funkar.

Nu blir det ner och handla lite och sedan sätta mig med skolarbete tills klockan blir 5 ungefär. Har alltså ungefär 7,5 timmar på mig till den uppgiften och då borde jag bli färdig. Skummade igenom texten igår så vet på ett ungefär vad det handlar om.

Det sades att det kunde bli 25 grader ute idag... snacka om supernice väder. Hoppas dock det har blivit lite svalare tills klockan 7 ikväll så det inte blir så jobbigt att springa. Det är nog lite ljummet då, passar bra. När jag gick min 4-kilometersrunda förra veckan så tog det ju 43 minuter och satsar på att göra det snabbare idag. Går på max (så hoppas inte benen är stumma ikväll) och lägger in lite löpning också då och då så kanske jag kan få ner det under 40 minuter.

Sedan när mina fötter är intränade i skorna och så så kan jag ha min runda här hemma som träningsrunda som jag mäter min fart och kondition på. Den innehåller både mjuk jordstig, grusväg, gräsmatta, asfalt, uppförsbackar, plan mark och nerförsbackar så tar upp det mesta att träna på.

Hm måste ladda mitt busskort idag också. Segt att inte lönen och csnpengarna kommer förrän om 2 veckor... Men har fått jobb nu på torsdag också så blir mer och mer :). Nice när man börjar komma in där ordenligt. Och det är aldrig tråkigt där heller. Det finns för det mesta något att göra så tiden går fort och när den inte gör det så har man iaf kul :).

Having second thoughts...

om tjejmilen då alltså. Det är nästan tur att jag glömde att anmäla mig i tid för det vette katten om jag kommer att klara det. Orkesmässigt är det inga problem men mina fötter är (rent ut sagt) dumma i huvudet! Jag var ute och gick en sväng med mamma ikväll och efter typ 5 minuter så krampar det. Det gick över någon gång under resterande 30 minuter men när det gör ont så gör det förbaskat ont.

Grejen är den att det inte vore kul att starta tjejmilen och sedan behöva bryta efter typ 3 km för att fötterna strular. Det brukar ju visserligen gå över om man går lugnt i typ 10-15 minuter men känns ändå dumt att riskera något. Jag är inte ens säker över Glimåkra imorgon längre och det är bara 4 km. Men tror nog ändå att det blir av för det är som sagt inte så långt och fötterna brukar iaf gå över efter lite uppvärmning.

Det är så störigt då man hindras, inte av slut på ork eller stum i kroppen, utan pga omständigheter som man ej kan påverka. Ungefär som då jag råkade ut för tantmaffian i simhallen.

Styrketräningen i morse gick i alla fall riktigt bra. Har känt hela dagen nu hur det spänner i framsidan på mina lår speciellt. Ska verkligen försöka att göra den varje dag men risken finns ju att jag går upp då jag bygger muskler... vill verkligen inte komma över 100 kg igen liksom... Kanske ska skita i att väga mig på måndag utan istället låta kroppen vänja sig vid den nya, intensiva muskelträningen och sedan väga mig måndagen vecka 21 (dagen efter Tjejmilen). Sedan beroende på det vägningsresultatet kanske jag övergår till att väga mig varannan vecka istället. Då blir det inte lika stressande och man kanske blir gladare över större siffror (utan att tänka på att man gått ner dem på två veckor istället för en).

Nej, imorgon blir det heldag (iaf fram till 17.00) med skolarbete och nästnäst sista uppgiften i marknadsföring. Ska försöka få den klar imorgon så jag kan ägna onsdagen åt den näst sista. I övrigt imorgon blir det att gå ner och handla a) glödlampor (2 av 3 i min spotlightslampa i rummet har slocknat och så även den i hallen) b) grönsaker och annat sånt (jag fick verkligen ta till alla små miniingredienser jag hade då jag lagade middag idag, tråkigt...).

Men nu, sängen.

Veckans planering

Från och med nu är skorpor bannlysta för mig. För gott.

Dessutom är det slut med lugna promenader. Antingen ska det nu vara power walk eller joggning. Jag ska inte komma hem och bara vara trött i kroppen (ben, fötter och så) utan även trött i lungorna. Jag ska verkligen ha tagit ut mig till max och tränat kondisen varje gång. Jag kanske får kramp i fötterna men då får jag väl få det då!

Dagarna kommer att innehålla en runda på minst 40 minuter och ett styrketräningspass på minst 40 minuter också. Alltså kommer jag träna minst 80 minuter om dagen. Och jag ska inte tillåta mig själv att skjuta på en tränint och träna mer en annan dag utan varje dag ska innehålla minst 80 minuter! Jag har tid till det och då ska det ordnas också.

Angående maten så ska jag ha i mer chili och vitlök då detta är förbrännande. Även te sägs vara det så det ska bli en kopp om dagen.

Nä, dags att lägga en droppe i Sus öga så det inte torkas ut nu när hon går på antibiotika.

Invägning vecka 19

Nu börjar jag på den 15e veckan och den kunde ju ha börjat bättre... (I blame skorpor and problems with my shoes and feet)

Startvikt: 111,2 kg
Målvikt: 68 kg

Nuvarande vikt: 99,4 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: + 0,2 kg
Viktnedgång totalt: 11,8 kg

Kvar till mål 2: 9,5 kg
Kvar till målvikt: 31,4 kg

Tabellidé från: www.iaatc.se


Powerwalk på 43 minuter och 5,7 km/h

Det blev ju ingen träning igår (*skäms*:P) så började i tid idag. Igår satt jag och mätte upp en runda som var 4,1 km (precis som den rundan kommer vara på loppet i Glimåkra på tisdag) på funbeat och tänkte jag skulle testa att gå den idag. Så jag vet ungefär hur lång tid det ska ta då. Satte upp ett ganska högt tempo och fick 13 minuter på första kilometern. En snabb huvudräkning sa mig att det då skulle ta nästan en timme att gå vilket jag verkligen inte gick med på så ökade takten ännu mer.

Kilometer 1: 13 minuter (flest uppförsbackar på rundan)
Kilometer 2: 10 minuter (grusväg och en lång nerförsbacke)
Kilometer 3: 11 minuter (lite nerför men även rak, tråkig cykelväg)
Kilometer 4: 9 minuter (hemvändare)

Nu sitter jag hyfsat svitt  och bloggar alltså. Det blev verkligen en power walk då jag höll i snitt 10,31 min/km och höll ett snittempo på 5,7 km/h. Längtar tills ikväll då jag ska snöra på mig skorna och försöka ta mig runt rundan gående/joggande/springandes.

Snart ner och hämta upp tvätten nu då. Sen duscha... Sen fixa lunch och sedan in och jobba mellan två och sex i eftermiddag. Hämta ut skorna så fort jag kommer in till stan först dock såklart :).

Nikeskor och antagningsbesked

Det blev en bra torsdag.
Hittade ett par skitbra skor på Runners Store (före detta Löplappet i Kristianstad) som jag fick testat ut ordentligt så nu ska det väl funka. Ska hämta dem imorgon så imorgon kväll blir det ut en lång runda :).

Teckningslektionen var väl också okej, redovisningen gick bra och sedan gick jag loss på silkespappersbollar och tapetklister :). Kom på efteråt att det nog var min sista lektion på plats någonsin... Alla kurser jag sökt (och kommer söka) kommer vara på distans (troligtvis). Hm, undrar hur avsocialiserad man blir av det...nä skämtåsido det ska nog gå bra. Jobbar man i affär blir man nog inte avsocialiserad.

Jepp jag ska in och jobba imorgon. Verkar som det blir mycket att göra men är två imorgon och det är skönt. Innan jag ska in och jobba (börjar 14) så ska jag tvätta mellan 7 och 12 och sen hämta skorna som sagt. Det blir fullt upp imorgon således...

Nu håller jag på och städar här hemma men tog en liten paus. Funderar på om jag ska ut och gå en runda ikväll. Mitt schema säger ja men jag var så himla trött när jag kom hem att jag tvekade. Det verkar dock vara ganska skönt väder ute nu så en 30-40minuter kanske iaf. Hade tänkt ut och gå en sväng när jag tvättar imorgon förmiddag men kan ju bli en mellanrunda då också. 2 dagars träning (120 minuter) uppdelade på 3 pass blir 40 minuter i varje så kan ta 40 min ikväll och 40 min imorgonförmiddag och imorgon kväll.

Har äntligen fått mitt antagningsbesked också nu btw :). Kom in på Företagsekonimi - projekt som arbetsform (7,5 hp), Att mötas på arbetsplatsen I (7,5 hp) och Grafisk teknik (7,5 hp). Så det verkar bli en nice sommar :). Har fått mitt preliminära jobbschema också och det ser bra ut.

Nä, dags att städa spisen, annars får jag bannor av älsklingen när han kommer imorgon kväll... :P

Sista teckningslektionen

Blev klar med förberedelserna igår och testade den på mamma och det kändes ganska bra. Idag är det ingen nervositet utan mest "så låt mig få gjort redovisningen nu så jag kan vara klar med den här kursen snart". Teckningskursen har börjat lite tråkig faktiskt, liksom skrivarkurserna ibland. Det verkar som om de två grejerna bara komme förbli intressen men inget som blir något seriöst. I takt med att dem kurserna blir tråkigare blir dock marknadsföringen allt roligare så det ser ljust ut iaf :).

Vet inte vad det blir för motion idag, troligtvis någon promenad när jag kommer hem vid 4tiden. Ska försöka få pengarna tillbaka på skorna idag (eller något sånt) och kanske ett par andra imorgon så jag kan ut och springa då. Hade tänkt jag skulle ut och sprungit nu på morgonen och hade satt klockan på halv 7 men tryckte tydligen inte på snoozeknappen iaf så vaknade inte förrän 8...

Har en idé om ett bakgrundscollage till bloggen men har inte så många bilder så blir nog inte än på ett tag, till sommaren kanske.

Förbannade skitfötter, när jag vill springa, då vägrar de!

Nähä, inte ens att vara ute och bara gå verkar duga för de här fötterna längre. Blir ärligt talat förbaskat trött på det. Man borde tycka att när jag nu gladeligen vill ut och springa och se hur kondisen förbättras och springa långt etc (hör på den va, när sa jag det senast :P) att man då kan det med. Men nej då. Trots att man inte belastar lika mycket, trots att man inte tycker det känns lika tungt längre, trots att man faktiskt vill ut och springa så kan man inte! Nej, för man har ett par skitfötter som absolut ska jävlas med mig och få kramp hela tiden.

Idag var jag dessutom bara ute och gick. Okej, jag kunde inte springa idag så tänkte gå en timmes powerwalk istället. Men nej inte ens det funkade plötsligt, jag som alltid kunnat gå innan. Nu skulle fötterna givetvis böria strula igen. De 60 planerade minuterna blev bara 25 och det var verkligen ingen powerwalk de sista 10. Snarare linkade jag fram och hade starka funderingar på att lägga mig ner i gräset, slå på mina fötter och inte gå därifrån förrän de gått med på att samarbeta.

Börjar ångra att jag köpte mina skor på Stadium och inte Löplabbet faktiskt. Kan man lämna tillbaka skor även fast det inte är något fel på dem? Jag berättade när jag kollade på skor att jag hade lätt för att få kramp i hålfoten och överansträngning i hälsenan men han jag snackade med verkade ärligt talat vara någon praoelev som bara låtsades ha koll för han såg jäkligt tafatt ut. Inte högkvalitativ service precis. Hm, nästan så jag ska inom Stadium imorgon och höra om man inte kan få pengarna tillbaka och sen satsa på Löplabbet istället. De har jag hört är proffsigare och man får verkligen en sko som passar. Annars får jag väl nöja mig med inlägg i skorna istället men funkar inte det heller...vad fan ska jag göra då?


My Fitness Pal

Köpte tidningen SOLO idag och när jag lusläste den (för att ha något att göra) hittade jag tipset om en app till mobilen. Den appen hette visserligen shape up men när jag sökte efter den hittade jag den inte. Istället hittade jag MyFitnessPal som jag föll för direkt.


Det första man får göra är att lägga in sin vikt, längd, födelsedatum och sådana relevanta fakta. Om man har ett stillasittande eller rörligt yrke (kontor eller sjuksköterska exempelvis) och även hur mycket man tränar i veckan utöver det. Sedan kan man även lägga in sin matdagbok och hur mycket kalorier man får i sig (vet man inte det räcker det med att skriva in vad man har ätit så räknar appen ut kalorimängden automatiskt. Även då man skriver in sina träningspass räknar de ut hur mycket kalorier man har förbrukat. Slutligen lägger man in sitt viktmål, vilken vikt man kämpar emot. Med hjälp av alla dessa uppgifter lägger sedan MyFitnessPal upp ett mål för hur många kalorier du får äta om dagen (i mitt fall 1250) och hur många kalorier du måste förbränna (i mitt fall ca 480) för att målet ska gå ihop. Har precis börjat använda den så vi får se hur det blir men det verkar väldigt spännande och givande just nu i alla fall :).

Dags för en liter vatten och sedan sängen.


Invägning vecka 18

Hade ju invägning igår, den 14 veckan tar sin början således.

Startvikt: 111,2 kg
Nuvarande vikt: 99,2 kg
Viktnedgång sedan förra veckan: - 1,5 kg
Viktnedgång totalt: -12,0 kg
BMIvärde totalt: -4,3
(Tabellidé från www.iaatc.se)

Frukosten äten så dags att börja dagen med att lyssna på en föreläsning.


Ingen vidare löppremiär :(

Tja skorna är det inget fel på iaf. Då jag snörat på mig dem och gick för att möta mamma kändes det nästan som om man studsade fram. Riktigt ordenlig sula under hela foten. Kände mig vid riktigt gott mot då jag började småjogga jämte mamma (som gick raskt) längs med cykelvägen. Det blev ju inte riktig jogg men jag lyfta på fötterna mer och tränade mer än om jag hade gått. Och det verkar vara ett bra sätt att vänja kroppen vid löpning, svävmoment etc. Jag hade nog orkat en hel del idag om inte mina jädra fötter strulat igen :(. Efter typ 10 minuter kom kramp i BÅDA hålfötterna så det gjorde skitont till och med när jag bara gick. Sen började hälen göra ont och när jag gjorde ett sista försök började även knäet kännas:(.

Så var det med den premiären.

Men kondisen var det inget fel på. Okej, den är inte bra men jag orkade längre än jag trodde. Och får jag bara vänja fötterna och knäna vid belastningen så kan det här nog bli bra. Först ta det lugnt med lugn jogg och kanske ta en hel runda (börja med korta rundor eller korta pass under längre rundor) snart i den farten. Sedan öka takten succesivt. Får ha lite musik i öronen också så man kan stänga ute omvärlden och minska pinsamgetsfaktorn... (tyckte jag såg ganska löjlig ut ibland där jag småjoggade fram...)

Imorgon blir det att gå igenom en föreläsning till marknadsföringen, anteckna, skriva rent, gå en 40 minuter, läsa det kapitel som hör till föreläsningen, jogga 20 minuter, ta ett bad :). Inget fel på det :)

Aldrig mera tresiffrigt!

Stod på vågen i morse och äntligen. Äntligen! Är jag under 100 kg (officiellt, var det ju i fredags redan men det är på måndagen det gäller). För de nyfikna kan jag säga att jag vägde 99,2 så jag har gått ner 1,5 kg på en vecka och är ju dessutom nästan under 99 kg också ;). Det var nog variationen på träning som gjorde det. Blev både morgon- och kvällspromenader, bpde raska och i lagom takt och lite tennis också. Sen hade jag ju ökat träningsmängden med en timme (ska nu träna 7 istället för 6 timmar i veckan) så det gjorde väl sitt till med.

Denna veckan som kommer har jag inte så mycket inplanerat mer än plugg, skola på torsdag och barnvakt idag så blir massa tid till träning :). När jag sen är i stan i eftermiddag ska jag passa på att köpa ett par ordentliga löparskor med och försöka komma igång med det också. Ska försöka hitta några som hjälper både knä, häl och hålfot. Blir nog lättare att komma ut och springa om man har bra grejer med. Vill ju inte gå hela livet utan kunna springa med men vi får se hur det går. Kommer ju inte springa många meter i sträck i början. Blir väl springa så långt man orkar i ett svep, gå någon minut och hämta andan och sen på´t igen. Lite intervall liksom. Man måste ju komma någonvart med det. 

Snart börjar ju motionsloppssäsongen och har visserligen tänkt att ta der lugnt (välja typ gå-lunka-löp där det finns) men vill ju inte behöva gå hela rundan. Första racet ;) e den 10 i Glimåkra. Sträckan är 4,1 km och gåendes(power walk) borde det ta ca 40 minuter. Med lite löpning också hoppas jag kunna sänka till 35 (helst 30) men vi får se. Bara jag inte går hela förbaskade sträckan så är jag nöjd utan att jag faktiskt försöker springa lite med. 

Nä, dags att tvätta håret. Insåg igårkväll att jag haft samma frisyr i 3 eller 4 dagar så dags att lösa upp knuten nu... 


Dubbelpanerad kycklingfilé fylld med skinka och mozarella


Yes det funkade :)

Trodde verkligen inte middagen skulle gå att genomföra eftersom jag både skulle öppna filéerna, fylla dem, panera dem och få dem att hålla ihop men det funkade ta med tusan :). Blev överlycklig när jag vände den efter ca 6 minuter och såg den var helt gyllenbrun.

Dagens middag blev alltså dubbelpanerad kycklingfilé, fylld med skinka och mozarella med ris och sallad (toppad med mozarella såklart ;)).

Träningen för veckan är också färdig nu och det blev ca 7,5 timmar så klarade av det med:). Sedan har jag börjat kolla på den stora uppgiften till marknadsföringen också så är igång. Bara lite kvar på bildarbetet och sen e det helt klart också. I veckan får jag reda på vilka sommarkurser jag kommer in på och kanske även vilket jobbeschema jag får i sommar.

Ett extra glas mjölk nu kanske, eller lite te.

Nya viktbilder tagna

Tog nya viktbilder idag (har tagit var 5e vecka) och man ser verkligen skillnad mellan första och sista. Sedan är det inte så stor skillnad mellan andra och sista men har ju inte styrketränat så mycket (eftersom jag går upp av det) så har inte minskat så mycket. Men har minskat nog 15 cm under bysten och det syns i bilderna från sidan. Sedan e midjan mer markerad nu också såklart.

Idag blir det att gå ut och gå minst en timme och plugga en del. Mathias kom hit igårkväll, vilket var supermysigt :) och vi var uppe vid elden en sväng. Kändes skumt att vara där i år eftersom alla tävlingsstånd hade godispriser. Tidigare år har det ju varit kul men nu kändes det meningslöst för mig att vara däruppe så blev bara en halvtimme typ. Köpte dessutom en grillad korv och blev dålig i magen så fick gå hem iaf. Resten av kvällen hade jag sådan jäkla magknip, för en enda sketen korv.

Najs väder ute idag så det får man ta tillvara på. Maten inte bestämt ännu men har lite idéer på skink- och mozarellafyllda kycklingfiléer. Det kan bli skitbra eller kaos men det får man se.

Imorgon blir det den officiella invägningen och vill inte riskera att jag av någon anledning halkat över 100 igen så får bli en riktigt ordentlig promenad idag. Får se hur länge jag får med mig Mathias ;) men annars får han väl vända efter ett tag. Kan nog bli ganska jobbigt att gå idag för det e så varmt men skönt med, slipper jackan iaf.


RSS 2.0