trädgårds- och vilohelg

Nä det blev inget gym sedan i fredags morse. Skulle varit där nyss med var helt enkelt för trött.
Fredag-lördag spenderader uppe i föräldrarnas hus med en del mysigt trädgårdsarbete. Blev rensat trädgårdslandet, rensat ogräs och vänt runt i en stor sandlåda, rensat en lång rabatt, klippt typ 1500 kvadratmeter gräs och även handslipat (dvs med sandpapper, inte maskin) ett gammalt utebord med häftig vit fot och så grundmålat det också. Riktigt härligt men oj vad trött kroppen var igår, och idag.

Nu ska jag och älsklingen på en liten snabb utflykt och ikväll är det dags för Bodycontrol på gymmet. Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning då jag minns förra veckans pass...

Kanske har det varit bra med lite vila nu i veckoslutet då jag körde hårt måndag-onsdag och fredag. Det gäller bara att man håller maten även fast man har vilodag, är viktigare då än någonsin.

Från imorgon är det samma styrkeupplägg som senaste 3 veckorna men ökar vikterna och motståndet lite så inte kroppen vänjer sig och musklerna blir lite lata. Sen från 1a augusti blir det helt nytt, ser jag fram emot:-)

Idealdagen, något att sträva efter kanske ;)

Idag har varit en riktigt bra dag både med mat och träning. En sådan man ska sträva efter i fortsättningen också kanske :). Jag har lyckats hålla mig till mitt kostschema och inte stoppat i mig någon extra skit. Har ätit innan passen och stoppat i mig en banan efter dem.
 
Sammanlagt blev det 1499 kcal ätna idag. Sen brände jag ca 1 000 kcal också. I morse blev det 50 minuters styrketräning för överkroppen och ikväll blev det ett 30 minuters spinningpass, intervall. Vart ett riktigt skönt pass ikväll och kände effekten av att ha ätit i lagom tid innan passet då jag orkade köra på fullt ut mer än tidigare gånger.
 
Imorgon blir det cirkelcardio på morgonen och kanske en cykelrunda på kvällen. Annars tror jag att jag ska ta det ganska lugnt imorgon. Ska nog planera in mina vilodagar till torsdagar hädanefter. Kör pass på gymmet sön, mån, tis och ons kväll så då blir det lagom med vila på torsdagar.
 
Aja, dags att sova snart :).

högreps nästa månad (men med fokus på nuet iaf!)

Framför bra filmer kan man få mycket uträttat:-). Ikväll tog jag tag i nästa månads styrketräningsprogram och förberedde det lite grann.

Denna månaden har jag detta upplägget(som exempel):
Marklyft (runda 1) 35 kg 3x10, (runda 2) 40 kg 3x8, (runda 3) 3x5.
Kör alltså tre rundor på varje övning och för varje runda ökar jag vikt och minskar repetitionerna.

Nästa månad hade jag tänkt köra, dels på andra övningar så långt det går, men också på högreps. Dvs fler repetitioner och kortare vila. Nu har jag tre styrkepass i veckan på ca 45 minuter (+uppvärmning och avslutande cardio). Nästa månad tänkte jag dock fokus. Eller kanske snarare sätta mer fokus och bara träna en kroppsdel i taget. Uppdelat på ben, rumpa, core, rygg, armar, axlar, bröst. Sen köra 5 övningar för varje program och 3x20 reps på varje övning. Blir typ 20 minuter istället för 45 och med fullt fokus på en del kan jag istället få ut mer kvalitativt arbete på den tiden. Det är vad jag tror iaf.

Men nu kör jag som planerat denna månaden och sen får nästa mätning utvisa hur mer exakt nästa månads träning blir:-)

Mätningen gav en hel del att tänka på

Ok resultatet av förmiddagens fettprocentmätning kommer inte skrivas här, i alla fall inte idag. Det räcker med att säga att det inte var några bra siffror. På fettprocent låg jag högt över och på muskel knappt under.
 
So we've got some work to do!
 
Jag har nog haft rätt tanke redan när jag lade upp denna månadens träningsprogram (även fast det då mest handlade om långsiktiga konditionsmål) då där ligger 7-8 konditionspass i veckan och endast 3 styrka och cardion bränner ju mest fettprocent. Sen vet jag att jag som sagt ligger lite i underkant med musklerna men det är inte så mycket i underkant så jag fokuserar på det nu. Jag kör mina tre tuffa styrkepass i veckan och sen får vi se vad det resulterar i om en månad. Mitt fokus nu är att sänka fettprocenten.
 
Jag har haft en dålig mat-vår. Även om jag, som jag börjat göra nu senaste veckan, tränar som en galning är det av vikt att jag får koll på maten. Nu är det i och för sig mycket bättre igen men det gäller att jag håller i det. Är fortfarande mycket protein som gäller, lite fett och äter jag en viss mängd kolhydrater ska det vara Innan ett träningspass och det ska vara fullkorn. Hm, bra början i alla fall. Sen får jag ju fylla upp efter ett pass också men handlar om en banan eller så. Mina träningspass brukar antingen ligga vid frukost eller middag och till lunch äter jag väldigt lite kolhydrater så det löste sig ju där. Just nu äter jag en nutrilette shake och två kokta ägg till frukost men klurar på om jag inte ska byta ut shaken mot en portion havregrynsgröt istället. Då får jag mer kolhydrater (=energi) för att orka morgonpasset. Sen de dagar jag har tuffast pass på kvällen äter jag något med fullkornsris. De dagar jag har mindre ansträngande kvällspass (ska egentligen inte finnas något mindre ansträngande men ni fattar) så blir det kyckling.
 
Okej, it's a plan.
 
Ikväll blir det kyckling och sen en powerwalk :).
 
Och imorgon blir det in till Bokia för att hitta någon kostbok. Inte någon specialbok för typ GI, LCHF eller allt vad de heter utan bara rent allmän fakta! Så kanske jag kan äta lite mer kalorier (min diet ligger på typ 1100 kcal om dagen just nu) med gott samvete när jag förstår vad jag får i mig och vad jag faktiskt Behöver få i mig.
 
Undrar över dagens fettmätning? Haha, den lappen gav jag mig tillstånd att kolla på i 5 minuter och utvärdera lika snabbt. Sen gömde jag den under mitt träningsprogram som sitter på min anslagstavla. Där ska den sitta osedd i en månad tills jag plockar ner programmet och ska byta, lagom till nästa vägning om en månad. Det känns sunt.
 
 

Man lär känna sin kropp lite mer var dag

Tja ska man sätta sina egna träningsprogram får man experimentera lite grann. Innan hade jag ju tänkt mig såhär:
Mån, ons, fred: Styrketräning som avslutas med ett löppass (börjar på 1 km och ökar sen med 0,5 km varje vecka)
Tis, tors, lörd: Cirkelcardio (3x10 min crosstrainer, 3x2,5 min rodd, 3x5 min löpband).
 
Sträckan på cirkelcardion skulle alltså vara konstant på 5 min medans den vid styrkepassen skulle öka. Jahapp, der insåg jag idag Inte kommer fungera. Visst hade jag kört 50 min styrketräning innan jag ställde mig på bandet så varm var jag men tydligen inte uppvärmd. Inte för kondition i alla fall. Fattar inte men tog bara helt slut :(. Aja, inget att hänga läpp för. Körde 5min och 800 m (som jag kör på cirkelcardion ca).
 
Men från och med nu ska jag köra 30 min crosstrainer efter styrkan istället. Mina ökande löpsträckor lägger jag på 3e och sista rundan på min cirkelcardio istället. För då är kroppen (och främst ben och lungor) igång och jag orkar längre. Så får det bli.
 
Nu blir det duschen, sen ner och veckohandla. Sen börja röja ur skåp och garderober så vi får lite ordning här hemma. Kvällens pass blir 30 minuters spinning intervall. Puh...

RSS 2.0